معرفی سازمان ایمنی مواد غذایی نروژ
سازمان ایمنی مواد غذایی نروژ یک نهاد دولتی ملی است که هدف آن حصول اطمینان کامل از ایمن بودن غذا و آب آشامیدنی برای مصرف کنندگان و کمک به تامین و افزایش سطح سلامت گیاهان، ماهیها و حیوانات است. این سازمان علاوه بر ارائه مشاوره بر شرایط نگهداری اخلاقی حیوانات نیز نظارت کرده و تولید مثل سازگار آنان با محیط زیست را تشویق می نماید و بر پرسنل اصناف لوازم آرایشی و بهداشتی حیوانات نیز نظارت و کنترل دارد.
نقش سازمان ایمنی مواد غذایی نروژ The Norwegian Food Safety Authority (NFSA) تهیه پیشنویس قوانین و ارائه مشاوره و راهنمایی در مورد قوانین موجود، انجام بازرسیهای کنترل کیفیت برای کاهش ریسک، نظارت بر ایمنی مواد غذایی و همچنین سلامت گیاهان، ماهیها و حیوانات، ارائه و بهروزرسانی اطلاعات در مورد جدیدترین دستآوردهای علمی در زمینههای تخصصی یاد شده و برنامهریزی برای شرایط اضطراری است. سازمان ایمنی مواد غذایی نروژ به عنوان مشاور به وزارت کشاورزی و غذا، وزارت شیلات و امور سواحل و وزارت بهداشت و خدمات مراقبتی، در بررسی موضوعات مورد علاقه، مطالعات و تحقیقات، تصمیم گیری و سیاستگذاری و اجرای پروژهها اقدام می نماید.
ماموریت های سازمان ایمنی مواد غذایی نروژ عبارت است از :
- کسب اطمینان از سلامت کامل مواد غذا و خوراکی و آب آشامیدنی مردم
- نظارت و مراقبت بر معیارهای سلامت گیاهان، ماهیها و حیوانات
- کمک به نگهداری اخلاقی از ماهی و حیوانات
- نظارت بر کیفیت خوب، صداقت و تجارت منصفانه در تولید مواد غذایی
- تشویق به تولید سازگار با محیط زیست
- بررسی و پیشنهاد رهنمودهای تخصصی مبتنی بر آینده نگری و کارآمدی بیشتر خدمات فوق الذکر
مدیریت - سازمان ایمنی مواد غذایی نروژ
مدیر کل Ingunn Midttun Godal
پست الکترونیکی ingunn.midttun.godal@mattilsynet.no
مدیر روابط عمومی و ارتباطات شرکتی
Andrea Kilen
پست الکترونیکی Andrea.Kilen@mattilsynet.no
مدیر دفتر مقررات و کنترل
Inge Erlend Næsset
پست الکترونیکی Inge.Erlend.Naesset@mattilsynet.no
مدیر امور حقوقی و بین المللی
Elisabeth Wilmann
پست الکترونیکی Elisabeth.Wilmann@mattilsynet.no
مدیر توسعه
Stine Bakke-Haugseth
پست الکترونیکی Stine.Bakke-Haugseth@mattilsynet.no
مدیر امور شرکت Lena de Faveri
پست الکترونیکی Lena.De.Faveri@mattilsynet.no
همچنین رئیس سازمان دامپزشکی نروژ به عنوان CVO در این سازمان عضویت دارد.
همکاریهای بین المللی
سازمان ایمنی مواد غذایی نروژ در موارد زیر مشارکت فعال دارد:
-سازمان جهانی بهداشت حیوانات OIE
-کنوانسیون بین المللی حفاظت از گیاهان IPPC
-سازمان حفاظت از گیاهان اروپا و مدیترانه EPPO
-شورای اروپا (دموکراسی، حقوق بشر و توسعه حقوقی در کشورهای عضو را ترویج میکند)
- عضویت در Codex Alimentarius [1]ایمنی مواد غذایی، تحت نظر سازمانهای WHO/FAO
- در 9 کمیته دائمی تحت نظارت اتحادیه اروپا عضویت داشته و در بسیاری از گروههای کاری و گروههای تخصصی زیر نظر اتحادیه اروپا مشارکت دارد
-کمیته اجرایی شورای شمال اروپا برای شیلات و آبزی پروری، کشاورزی، غذا و جنگلداری (EK-FJLS) و گروههای کاری مرتبط
- کمیسیون اروپایی برای کنترل بیماری تب برفکی EuFMD
- گروه اضطراری دامپزشکی شمال-بالتیک NBVCG
[1] Codex Alimentarius یا Food Code مرجع جهانی مصرفکنندگان، تولیدکنندگان مواد غذایی و مرجع نهادهای کنترل کیفیت محلی و بینالمللی و همچنین تجارت بینالمللی است و از سال 1961 شروع به کار کرده است.