معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۹/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۷۲

اخبار اقتصادی امارات متحده عربی

گزیده اخبار اقتصادی روزنامه‌ها و رسانه‌های امارات متحده عربی در هفته دوم آذر ماه 1400 به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

9.3 تریلیون دلار تجارت خارجی امارات در طول 5 دهه

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی (UNCTAD) حجم تجارت خارجی امارات در بازه زمانی 2020-1971 طی پنج دهه 473 از 1.15 میلیارد دلار (4.2 میلیارد درهم) در سال 1971 به 545.02 میلیارد دلار (دو تریلیون درهم) تا پایان سال 2020 رسیده است. در پنج دهه گذشته، تجارت خارجی بین صادرات 57 درصد با ارزش 5.3 تریلیون دلار (19.5 تریلیون درهم) و واردات با 43 درصد با ارزش 4.01 تریلیون دلار (14.7 تریلیون درهم) توزیع شده است. تراز تجمعی ورودی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در امارات از 7.8 میلیون دلار (28 میلیون درهم) در سال 1971 به رقم 20 میلیارد دلار (73.46 میلیارد درهم) تا پایان سال 2020 افزایش یافته است.

صادرات امارات 380 برابر شد و از 0.842 میلیارد دلار (3.1 میلیارد درهم) در سال 1971 به 319.3 میلیارد دلار (1.17 تریلیون درهم) تا پایان سال 2020 و واردات 730 برابر افزایش یافت که از 0.309 میلیارد دلار (1.13 میلیارد درهم) به 225.7 میلیارد دلار (828 میلیارد درهم) افزایش یافت. امارات متحده عربی سال 2019 با 657.3 میلیارد دلار (2.4 تریلیون درهم) بالاترین حجم تجارت خارجی را به خود اختصاص داد و پس از آن سال 2018 با 649.4 میلیارد دلار (2.38 تریلیون درهم) و سال 2013 با 644.8 میلیارد در رتبه دوم قرار گرفت و در طول 5 دهه به رقم 9.32 تریلیون دلار (34.23 تریلیون درهم) رسید.

امضاء توافقنامه همکاری امارات متحده عربی و فرانسه در حوزه امنیت غذایی

در حاشیه سفر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به امارات وزارت تغییر اقلیم و محیط زیست و وزارت کشاورزی و غذای فرانسه یادداشت تفاهمی در زمینه توسعه سیستم های غذایی پایدار و انعطاف پذیر با هدف افزایش امنیت غذایی در هر دو کشور از سوی نمایندگان دو کشور خانم مریم بنت محمد المحیری، وزیر تغییر اقلیم و محیط زیست و آقای خاویر شاتل، سفیر جمهوری فرانسه در امارات در نمایشگاه اکسپو 2020 دبی به امضا رسید. افزایش امنیت غذایی یک اولویت استراتژیک برای امارات است که به عنوان بخشی از تلاش در راستای ارتقای امنیت غذایی، اقدامات چند جانبه، به دنبال ایجاد پل همکاری و مشارکت با مقامات و ارگان‌های مربوطه در بسیاری از کشورها است.

مقامات دو کشور این توافقنامه را در راستای تسهیل تجارت دوجانبه محصولات کشاورزی و غذایی و کمک به توسعه تولید کشاورزی پایدار با تمرکز بر نوآوری و تحول پایدار کشاورزی تلاش‌های مستمر از طریق بهره وری از دانش و بهترین شیوه‌ها در توسعه سیستم های غذایی پایدار و اهداف امنیت غذایی طرفین در دستور کار قرار دادند، همچنین دیدگاه‌های مشترکی در زمینه کاستن از ضایعات مواد غذایی، تحقیق و توسعه و به اشتراک گذاری دانش در فناوری مواد غذایی در طرفین وجود دارد. تقویت روابط بین شرکت‌های کشاورزی و غذایی، واردکنندگان و توزیع ‌کنندگان در هر دو کشور و تشویق آنها، انعطاف‌پذیری زنجیره‌های تامین محصولات اساسی کشاورزی و غذایی، تلاش برای تحریک کارآفرینی در بخش مواد غذایی، اتخاذ نوآوری در مواجهه با چالش‌های امنیت غذایی، تمرکز بر ایجاد فرصت‌های تجاری جذاب و بهره‌مندی از جذابیت دو کشور برای شرکت‌های نوظهور در بخش مواد غذایی، جذابیت خود را افزایش دهند.

برنامه‌های گسترش کسب و کار و سایر مشوق ها برای حمایت از گسترش پروژه و همچنین اجرای مشترک برنامه‌های آموزشی، تحقیق و توسعه در امنیت غذایی، به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌ها در مورد پروتکل های کاهش ضایعات مواد غذایی، و ارتقای تولید پایدار کشاورزی، توجه ویژه شاخص های جغرافیایی و کشاورزی ارگانیک در این توافقنامه گنجانده شده است. نمایندگان دو وزارتخانه قرار است جلسات دوره ای را برای نظارت بر پیشرفت در زمینه‌های تحت پوشش این توافق برگزار کنند.

بیست و یکمین نمایشگاه فرودگاه، آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی ماه  می دبی

مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی دبی از 17 تا 19 می 2022 میزبان  بیست و یکمین دوره نمایشگاه فرودگاه خواهد بود. شیخ احمد بن سعید آل مکتوم، رئیس اداره هوانوردی دبی و رئیس و مدیر اجرایی گروه هواپیمایی امارات تاکید کرد فرودگاه‌ها و خطوط هوایی رویکردی مبتنی بر فناوری، امنیت و کارایی در عملیات را در دستور کار خود دارند و فرودگاه‌های دبی در خط مقدم توسعه به منظور تسریع و بهبود هوانوردی می‌باشد.

وی اضافه نمود ایجاد پیشرفته ترین امکانات هوانوردی در جهان از اهداف مهم برگزاری نمایشگاه، رویدادها و کنفرانس‌های فرودگاه‌ها بوده تا پس از همه‌گیری کرونا نیروی محرکه‌ای برای نمایش بهتر و قوی تر از طریق به کارگیری دست آوردهای هوشمند و نوآوری‌های بین المللی، آینده این صعنت را تغییر داده و این دقیقا همان چیزی است که نمایشگاه فرودگاه طی دو دهه گذشته به عنوان بستری ایده آل دنبال می‌کند.

بر اساس پیش‌بینی‌ها از 1933 فرودگاه در 183 کشور، حجم سرمایه‌گذاری‌های فرودگاهی تا سال 2040 به 2.4 تریلیون دلار جهت عملیات توسعه و نوسازی خواهد رسید. براساس این گزارش کشورهای خاورمیانه می‌بایست 151 میلیارد دلار هزینه کنند تا پروژه‌های توسعه و نوسازی فرودگاه‌های خود را که پس از همه گیری کرونا کند شده است تکمیل و مجددا به بهره برداری برسانند.

گروه مبادله و مقامات فرانسوی همکاری‌های اقتصادی دو کشور را ستودنی دانستند

خلدون خلیفه المبارک، نماینده و مدیر عامل گروه مبادله، گفت قراردادهای سرمایه گذاری جدیدی که در جریان سفر امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه به این کشور توسط گروه مبادله امضا شد در امتداد توافق های موجود می‌باشد. همکاری استراتژیک اقتصادی امارات متحده عربی و جمهوری فرانسه نشان دهنده اعتقاد ما به وجود فرصت های بزرگ برای سرمایه گذاری است.

شرکت سرمایه گذاری مبادله دو قرارداد، اولی با بانک سرمایه گذاری ملی فرانسه "بی پی آی فرانسه" با هدف تقویت مشارکت سرمایه گذاری موجود، با تخصیص اعتباری به مبلغ 4 میلیارد یورو که هر یک از طرفین دو میلیارد یورو مشارکت دارند، امضا کرد. این کمک مالی طی ده سال آینده به مشارکت صندوق فرانسه و امارات و مشارکت برای نوآوری تزریق خواهد شد. مبلغ 3.2 میلیارد یورو به مشارکت صندوق فرانسه و امارات اختصاص یافته که هدف آن حمایت از پروژه‌ها و شرکت های فرانسوی است.

قرارداد دوم با وزارت اقتصاد و دارایی فرانسه امضا شده، که به صندوق‌های مرتبط با دولت ابوظبی اجازه می‌دهد 1.4 میلیارد یورو در صندوق‌هایی که در فرانسه فعالیت می‌کنند یا مرتبط با اقتصاد فرانسه هستند، سرمایه‌گذاری کنند. این توافقنامه به صندوق هایی کمک می‌کند که در تمام بخش های اقتصاد فرانسه از جمله بخش های استراتژیک مانند انرژی، نیمه‌هادی‌ها و هوافضا سرمایه گذاری می‌کنند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما