معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۸/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۴۳

اخبار اقتصادی پاکستان (پنجاب)

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی پنجاب پاکستان در هفته اول آبان 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:
  • سروزیر پنجاب با سروزیر بلوچستان دیدار کرد. عثمان بزدار کالج تحصیلات تکمیلی دولتی وقارالنساء برای زنان در راولپندی را به‌عنوان دانشگاه اعلام کرد و جاده کمربندی برای راولپندی و بزرگراه برای "نالا" را تأیید نمود. سروزیر پنجاب گفت: 371 پروژه عمرانی با هزینه 132 میلیارد روپیه برای توسعه شهر راولپندی در حال انجام است. در بخش راولپندی 60 کالج دخترانه فرصت تحصیلات عالی را در اختیار دختران قرار می‌دهند. پروژه‌های ساخت، تعمیر و بازسازی بزرگراه‌ها در پنجاب نیز موردبررسی قرار گرفت.

  • دولت فدرال پس از گران کردن برق، نرخ محصولات نفتی را تا 12.44 روپیه در هر لیتر افزایش داد. طبق اطلاعیه رسمی وزارت خزانه، بنزین 10.49 روپیه، نفت سفید 10.95 و گازوئیل 12.44 روپیه به ازای هر لیتر گران‌تر شده است. نرخ جدید محصولات نفتی تا 15 روز اعتبار دارد. سخنگوی وزارت خزانه طی اطلاعیه‌ای گفت دولت با توجه به نرخ محصولات نفتی در بازار جهانی، حداقل مالیات را بر این محصولات وضع می‌کند. تا به نرخ محصولات نفت، حداقل ممکن افزوده شود. نرخ محصولات نفتی در پاکستان نسبت به کشورهای بنگلادش، هند، سری‌لانکا و سایر کشورهای منطقه، کم است. 8.25 درصد به نرخ بنزین افزوده‌شده درحالی‌که طی 15 روز در بازار جهانی نرخ نفت 10 الی 15 درصد افزایش‌یافته است. به علت کاهش مدام ارزش روپیه نیز به نرخ محصولات نفتی افزوده می‌شود.

  • در پی افزایش بی‌سابقه نرخ محصولات نفتی، دارندگان وسایط نقلیه، کرایه شهری و بین‌شهری را افزایش دادند. دارندگان وسایط نقلیه به کرایه ماشین‌هایی که در داخل شهر مسافربری می‌کنند، 10 الی 15 درصد افزودند و کرایه خودروهای باربری نیز به همین تناسب افزایش‌یافته است. دارندگان وسایط نقلیه برای افزایش کرایه خودروهایی که بین بخش‌های ایالت و ایالت‌ها مسافربری می‌کنند به مشورت پرداخته‌اند. اتحادیه وسایط نقلیه گفت با خرید سوخت گران، نمی‌توان کرایه‌ها را کاهش داد.

  • در لاهور هم‌زمان با افزایش نرخ آرد، شکر، حبوبات، میوه‌جات و تره‌بار، نرخ مصالح ساختمانی از قبیل سیمان، آجر، میلگرد، کاشی و شیرآلات نیز افزایش‌یافته است. گرانی‌ها، ساخت منزل برای یک فرد معمولی را دشوار ساخته است. نرخ یک کیسه سیمان از 550 روپیه به هفت‌صد و بیست روپیه افزایش‌یافته است. قیمت یک هزار آجر از 13000 روپیه به 13500 روپیه افزایش‌یافته است. مغازه‌داران می‌گویند، گرانی باعث کسادی بازار شده است. به علت افزایش نرخ مصالح ساختمانی، مردم ساخت‌وساز منازل را متوقف ساخته‌اند. دولت بایستی برای کنترل‌گرانی، دستور کاری تهیه کند.

  • حسین جهانیان گردیزی وزیر کشاورزی ایالت پنجاب گفت محصول گندم، در امنیت مواد غذایی عهده‌دار نقش کلیدی است. 76 درصد از گندم کشور، در ایالت پنجاب تولید می‌شود. برای ایالت پنجاب در سال جاری تولید بیست‌ودو میلیون تن گندم هدف‌گذاری شده است و برای تضمین نیل به این هدف، کشاورزان از بذرهای تأییدشده استفاده کنند.

  • پروژه چندمیلیاردی "شهر ایمن" که برای حفظ امنیت در لاهور راه‌اندازی شده بود  شدیداً تحت تأثیر قرارگرفته است. قریب به دو هزار دوربین مداربسته خراب‌شده‌اند و نرم‌افزاری که برای دستگیری افراد تحت تعقیب، تهیه‌شده بود نیز ازکارافتاده است. در پی آن افراد تحت تعقیب از دسترسی پلیس لاهور دور شده‌اند. شرکتی که مسئول تعمیر دوربین‌های ازکارافتاده این پروژه است نیز به دلیل عدم پرداخت پول، از تعمیر دوربین‌هایی که ازکارافتاده‌اند، خودداری می‌کند.

  • نعمان کبیر رئیس اتاق صنایع و بازرگانی لاهور طی ملاقات با هیئت "انجمن تولیدکنندگان پلاستیک پاکستان" تأکید کرد قرارداد تجارت آزاد با چین و سایر کشورهای منطقه را با مشاوره ذی‌نفعان موردبررسی قرار دهد زیرا صنایع محلی نسبت به سایر موضوعات ازجمله از بین بردن تعرفه گمرکی تحت این قرارداد دچار نگرانی‌هایی هستند. اعضای انجمن مذکور به نعمان کبیر گفتند صنعت محلی پلاستیک به علت سیاست‌های نادرست دولت دچار مشکلات شدیدی شده است. با توجه به قرارداد تجارت آزاد با چین، صنعت پلاستیک دچار بحران شده است. ماشین‌آلات پلاستیک با تعرفه صفر از چین وارد می‌شود، با توجه به این موضوع، تولیدکنندگان داخلی ماشین‌آلات پلاستیک چگونه می‌توانند با آن مقابله کنند. برای دفاع از صنایع داخلی، بایستی فوری با مشاوره ذی‌نفعان، قراردادهای تجارت آزاد موردبررسی قرار بگیرند.

  • تحت برنامه "کوواکس" 2 میلیون و 400 هزار واکسن فایزر وارد پاکستان شده است. با توجه به کاهش آمار کرونا، اطلاعیه کاهش در محدودیت‌های کرونا در ایالت پنجاب و سند صادر شده است. طبق اطلاعیه مذکور اکنون بازارها و مجتمع‌های تجاری می‌توانند هفت روز در هفته تا ساعت 22 به کسب وکار بپردازند. رستوران‌ها تا ساعت 23:59 می‌توانند در محیط سربسته با ظرفیت 50 درصد از مشتری‌هایی که واکسیناسیون کرونا انجام داده‌اند، پذیرایی کنند و نیز در محیط رو باز فقط از مشتری‌هایی که واکسیناسیون کرونا انجام داده‌اند، می‌توانند پذیرایی کنند. در مراسم عروسی محیط سربسته 300 نفر واکسیناسیون شده و در مراسم عروسی که در محیط رو باز برگزار می‌شود فقط 500 نفری که واکسیناسیون کرونا انجام داده‌اند، می‌توانند شرکت کنند. برای افرادی که واکسیناسیون کرونا انجام داده‌اند، سینماها و زیارتگاه‌ها بازخواهند بود. افراد واکسیناسیون شده می‌توانند در باشگاه‌های بدن‌سازی حضور داشته باشند. وسایط نقلیه عمومی‌ با ظرفیت 70 درصد از افراد واکسیناسیون شده، هفت روز در هفته می‌توانند کار کنند.
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما