معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۶/۰۵- ۱۰:۰۰ - مشاهده: ۲۸۷

اخبار اقتصادی مالزی

گزیده اخبار اقتصادی روزنامه‌ها و رسانه‌های مالزی در هفته سوم مرداد ماه 1400 به شرح زیر ارائه می‌گردد:

با ادامه رشد دو رقمی تقاضای جهانی ، انتظار می رود صادرات لاستیک در سال 2021 دوباره رشد کند

به گفته شورای کائوچوی مالزی صادرات این محصول در نیمه اول سال 2021 به 44.43 میلیارد رینگیت رسیده است که نسبت به صادرات 17.77 میلیارد رینگیتی در دوره مشابه سال 2020 حدود 150 درصد رشد نشان می دهد و پیش بینی می‌شود  صادرات این محصول در ادامه سال 2021 همچنان پر رونق باشد. این شورای در بیانیه ای پیش بینی کرد تقاضای جهانی برای دستکش های طبی رشد دو رقمی‌بین 12 تا 15 درصدی در سال 2021 داشته باشد.

رشد درآمد تجارت الکترونیک در مالزی

طبق اطلاعات منتشر شده سازمان آمار مالزی (DOSM)، درآمد تجارت الکترونیک در این کشور 23.3 درصد رشد نسبت به سال قبل را نشان می دهد که عمدتا در بخش های تولیدی و خدماتی بوده است و به 267.6 میلیون رینگیت در سه ماهه دوم سال 2021 رسید.

همچنین در بیانیه سازمان آمار در خصوص درآمدهای کلی بخش خدمات آمده است که درآمد این بخش در مقایسه با سه ماهه مشابه سال قبل با 20.5 درصد رشد به 404.5 میلیارد رینگیت رسیده است. بخش عمده فروشی و خرده فروشی، غذا و نوشیدنی‌ها نیز با 21.8 درصد افزایش یافت به 324.6 میلیارد رینگیت رسید.

رشد تولید ناخالص داخلی مالزی در سه ماهه دوم سال جاری

براساس گزارش مرکز تحقیقات AmBank پیش بینی می‌شود تولید ناخالص داخلی مالزی (GDP) در سه ماهه دوم سال 2021 بین 11 تا 13 درصد رشد کرده باشد. این مرکز تحقیقاتی پیش بینی رشد اقتصادی مالزی در سال 2021 را بین 4 تا 4.5 درصد حفظ کرده است. به گفته این مرکز چشم انداز رشد اقتصادی مالزی در نیمه دوم سال 2021 بستگی به سرعت واکسیناسیون، مدیریت موارد ابتلا به کرونا، بازگشایی بخش های مختلف اقتصادی، و اقدامات محرک و ثبات داخلی دارد.

پیش بینی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی از رشد تولید ناخالص داخلی مالزی

به گفته وزیر اقتصاد در دفتر نخست وزری مالزی؛ سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) پیش بینی کرده است که اقتصاد مالزی در سال 2021؛ 4.3 درصد و در سال 2022؛ 6.1 درصد رشد کند. به گفته مصطفی محمد این پیشرفت بزرگ برای مالزی خواهد بود. وزیر اقتصاد مالزی اعلام کرد که همه گیری بی سابقه کرونایی ما را مجبور کرده است که تعدادی از استراتژی‌های خود را دوباره مرور کنیم و این بحران ضرورت اصلاحات را برجسته کرده است. به گفته مصطفی محمد دوازدهمین برنامه مالزی، یعنی دوازدهمین برنامه پنج ساله توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور، فرصتی کلیدی برای این کشور است که پایه و اساس این اصلاحات را ایجاد نماید.

درخواست انجمن خرده فروشی مالزی از دولت برای بازگشایی مجدد فعالیت های تجاری

با پیشرفت های حاصله در برنامه واکسیناسیون ملی مالزی، انجمن زنجیره خرده فروشی مالزی (MRCA) از دولت درخواست کرده تا اجازه دهد همه بخشهای خرده فروشی با رعایت دقیق روش های استاندارد فاصله اجتماعی بلافاصله بازگشایی شوند. بسته بودن طولانی مدت بسیاری از بخش های تجاری خرده فروشی در مالزی به دلیل وخیم شدن وضعیت کرونا در این کشور موجب تعطیلی قطعی بسیاری از مشاغل و فشار به این بخش شده است.

کاهش فرصت های شغلی در اقتصاد مالزی در سه ماهه دوم

بر اساس نظرسنجی‌های صورت گرفته، تعداد مشاغل در بخش اقتصادی مالزی در سه ماهه دوم سال 2021؛ 0.4 درصد کاهش یافته و به 8.35 میلیون نفر رسیده است، در حالی که در سه ماهه مشابه سال 2020 ، 8.38 میلیون شغل ایجاد شده بود. در مقایسه با سه ماهه قبل 2021 نیز شاهد کاهش 0.9 درصدی در فرصت های شغلی در این کشور هستیم که کارشناسان یکی از مهمترین دلایل آن را بحران طولانی مدت ناشی از کرونا و اقدامات محدودیت ساز دولت برای فعالیت های اقتصادی از مارس 2020 به این سو می دانند.

پیش بینی بانک مرکزی مالزی از رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2021

بانک مرکزی مالزی در تازه ترین پیش بینی منتشر شده خود از رشد تولید ناخالص داخلی سالیانه این کشور اعلام کرد که مالزی بین 3 تا 4 درصد رشد اقتصادی خواهد داشت. پیش از این بانک مرکزی پیش بینی رشد 6 تا 7.5 درصدی را برای سال 2021 ارائه داده بود. به گفته رئیس بانک مرکزی مالزی این تجدید نظر پس از در نظر گرفتن اعمال مجدد اقدامات سراسری مهارکننده دولت برای کنترل بحران کرونا انجام شده است. به گفته وی تولید ناخالص داخلی مالزی در سه ماهه دوم سال 2 درصد کاهش یافته است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما