معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۴/۱۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۰۴

اخبار اقتصادی کلمبیا (هفته اول تیر )

برخی از مهمترین اخبار و تحولات اقتصادی که در روزنامه‌ها و رسانه‌های کشور کلمبیا در هفته اول تیر 1400 منتشر شده است به شرح زیر ارائه می گردد:

زیان اقتصادی 38 میلیارد پزویی ویروس کرونا به بخش‌های سلامت و تولیدی کلمبیا

بر اساس ارزیابی صورت گرفته توسط شورای امنیت کاری و بهداشتی کلمبیا[1]، شیوع ویروس کرونا طی 17 ماه گذشته در این کشور آمریکای جنوبی منجر به وارد آمدن ضرر 38 میلیارد پزویی به بخش‌های مختلف تولیدی کالا و خدمات و سلامت شده است. در دوره همه‌گیری کووید 19، بیماری‌های مرتبط با مشاغل و حِرَف رشد چشمگیری داشته است؛ به عبارت دیگر این نوع بیماری‌ها افزایش بیش از 35 هزار موردی در مقایسه با سال‌های 2019 و اوایل 2020 را نشان می‌دهد. بخش بهداشت و سلامت کلمبیا در سال 2020 ضرر اقتصادی 30 میلیارد پزویی را تجربه کرده و این رقم در پنج ماه اول سال 2021 حدود 6 میلیارد پزو تخمین زده شده است.

حمایت برزیل و اروگوئه از نامزدی کلمبیا جهت ریاست بانک توسعه آمریکای‌لاتین

دولت برزیل و اروگوئه حمایت رسمی خود را از نامزدی سرخیو دیاس گرنادوس[2]، نامزد کلمبیایی ریاست بانک توسعه آمریکای‌لاتین (کاف)[3] اعلام نمودند. انتخابات این نهاد مالی منطقه‌ای قرار است 14 تیرماه (5 ژوئیه) در شهر مکزیکوسیتی برگزار گردد. حمایت رسمی دولت ژائیر بولسونارو، رئیس‌جمهور برزیل از نامزدی کلمبیا پس از دیدار رئیس کابینه دولت ایوان دوکه مارکز با وزیر خارجه و وزیر اقتصاد برزیل صورت گرفته است. کلمبیا موفق شده است تاکنون حمایت سه کشور برزیل، اروگوئه و اکوادور را جلب نماید. شایان ذکر است که بانک توسعه آمریکای‌لاتین به عنوان یک نهاد مالی منطقه‌ای در سال 1968 تأسیس گردید که هدف آن حمایت از بخش خصوصی و دولتی به منظور اجرای پروژه‌های توسعه پایدار می‌باشد. مقر کاف در کاراکاس پایتخت ونزوئلا است و 19 کشور از منطقه آمریکای جنوبی، مرکزی و حوزه کارائیب عضو آن هستند. 

کاهش رقابت‌پذیری و شکوفایی اقتصادی کلمبیا در دوره کرونا ویروس

بر اساس گزارش ارائه شده از سوی یک مؤسسه سوئیسی[4] میزان رقابت‌پذیریی و شکوفایی اقتصادی کلمبیا در منطقه آمریکای‌لاتین و عرصه بین‌المللی طی دوره همه‌گیری کووید 19 بشدت کاهش پیدا کرده است. طبق ارزیابی صورت گرفته بین 64 کشور جهان بر اساس چهار مؤلفه «بهره‌وری اقتصادی»، «اثربخشی حکومت»، «کارایی بنگاه‌های اقتصادی» و «وضعیت زیرساخت‌ها» در منطقه آمریکای لاتین به ترتیب پنج کشور شیلی، پرو، مکزیک، کلمبیا و برزیل بشدت شاهد نزول در این رتبه‌بندی بوده‌اند. طبق تحلیل این مؤسسه سوئیسی، چالش‌های عمده اقتصاد کلمبیا طی سال‌های آتی عبارتند از:

-عملیاتی نمودن پروژه‌های زیرساختی.

-اشتغالزایی و به‌کارگیری جمعیت آسیب‌پذیر جامعه در این مشاغل.

-بهبود اقتصاد دیجیتال.

-اجرایی کردن واکسیناسیون عمومی‌با شمولیت بالا.

     این مؤسسه تصریح می‌نماید در صورت موفقیت دولت کلمبیا جهت فائق آمدن بر چالش‌های فوق، امکان رقابت‌پذیرنمودن اقتصاد کشور همانند گذشته فراهم خواهد شد.

بانک توسعه بین‌آمریکایی: پناهجویان ونزوئلایی، همه‌گیری کووید 19 و بلایایی طبیعی سه چالش عمده آمریکای لاتین

مائوریسیو کلیور- کرونه، رئیس بانک توسعه بین‌آمریکایی (بید) [5] در جدیدترین ارزیابی این نهاد مالی قاره‌ای از وضعیت نیمکره غربی اعلام نموده که «آوارگان و پناهجویان ونزوئلایی»، «شیوع ویروس کرونا» و «بلایای طبیعی» سه چالش عمده منطقه طی سال‌های آتی خواهند بود. وی با اشاره به وضعیت بی‌سابقه رکود اقتصادی منطقه آمریکای‌لاتین به دلیل شیوع کرونا تصریح نموده که چنین شرایطی در دو قرن اخیر بی‌سابقه می‌باشد. کلیور- کرونه در خصوص پناهجویان ونزوئلایی اظهار داشت، در حالی که جامعه بین‌المللی به ازای هر آواره سوری 100 دلار هزینه رسیدگی برای بهداشت، اسکان و آموزش اختصاص داده است ولی این رقم برای آوارگان و مهاجرین ونزوئلایی کمتر از 10 دلار می‌باشد. 

رئیس بانک توسعه بین‌آمریکایی در خصوص شیوع ویروس کرونا در منطقه اظهار داشت، در حالی که منطقه آمریکای‌لاتین و حوزه کارائیب 5% از کل جمعیت جهان را در خود جای داده است ولی 30% از تلفات کووید 19 مربوط به این بخش از کره خاکی است که قابل ملاحظه و تأمل می‌باشد. وی توزیع نابرابر واکسن در جهان از جمله میزان نابرابر دسترسی کشورهای آمریکای جنوبی، مرکزی و حوزه کارائیب را از نمادهای بارز تبعیض بهداشتی و سلامت نامید.

معضل 81% از جوانان آمریکای لاتین برای اشتغال

بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط یک مؤسسه آمریکایی[6] از 3 هزار جوان جویای کار بین 18 تا 29 سال در 14 کشور آمریکای‌جنوبی، مرکزی و حوزه کارائیب، 81% از این جمعیت آماری طی دوازده ماه گذشته امکان یافتن شغل را بسیار سخت و تا حدودی غیرممکن اعلام نمودند. طبق این نظرسنجی 91% در السالوادور، 88% نیکاراگوآ، 87% هندوراس، 86% گواتمالا، 85% پاراگوئه، 85% پاناما، 82% اروگوئه، 81% بولیوی، 79% مکزیک، 79% اکوادور، 79% آرژانتین، 75% پرو، 65% کلمبیا و 60% جمهوری دومینیکن آینده شغلی خود را چندان امیدوارکننده نمی‌دانند. در این نظرسنجی، علت شرایط بغرنج مربوط به فرصت‌های شغلی «تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا» اعلام شده است.

شایان ذکر است، طبق ارزیابی کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای منطقه آمریکای‌لاتین و کارائیب (سپال)[7] و سازمان بین‌المللی کار[8] تبعات همه‌گیری کووید 19 سه قشر از جامعه را طی یک‌سال و نیم گذشته به شدت تحت تأثیر قرار داده است: 1) زنان، 2) جوانان و 3) کارگران غیررسمی.

[1]. Consejo Colombiano de Seguridad

[2]. Sergio Díaz-Granados    

[3]. Banco de Desarrollo de América Latina (CAF)   

[4]. Centro Mundial de Competividad (IMD)   

[5]. Mauricio Claver-Carone, Banco Interamericano de Desarrollo (BID)     

[6]. ManpowerGroup and Junior Achievement     

[7]. Comisión Económica para América Latina y el Caribe (Cepal)

[8]. Organización Internacional de Trabajo (OIT)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما