معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۲/۱۳- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۸۶

اخبار اقتصادی ازبکستان (فروردین ماه 1400)

مهم‌ترین اخبار و تحولات اقتصادی ازبکستان در فروردین ماه 1400 که در رسانه‌های این کشور انتشار یافته به شرح زیر می‌باشند:

اخبار و رویدادهای بین المللی

 ازبکستان و پاکستان همکاری در هواپیمایی کشوری را گسترش خواهند داد: هیئت وزارت ترابری جمهوری ازبکستان که به پاکستان سفر کرده است با غلام سرور خان وزیر هواپیمایی آن کشور دیدار و گفتگو و مسایل توسعه همکاری دو کشور در زمینه هواپیمایی کشوری از طریق افزایش پروازها بین دو کشور و ایجاد شرایط مناسب برای پرواز شرکت های هواپیمایی پاکستان به ازبکستان با هدف توسعه گردشگری زیارتی بین دو کشور و ... را بررسی کرد.

 اجلاس کمیسیون مشترک ازبکستان و قرقیزستان برگزار شد: نهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری دو جانبه بین جمهوری ازبکستان و جمهوری قرقیزستان جمعه 6 فروردین 1399 به ریاست عبدالله عارف اف و اولوغ بیک معروف اف نخست وزیران دو کشور در محل هتل Hilton Tashkent City تاشکند برگزار شد. در اجلاس مذکور مسایل همکاری دو کشور در زمینه‌های اقتصادی، بازرگانی، سرمایه گذاری، مالی، صنعتی، کشاورزی، منابع آب، حمل و نقل، انرژی، علوم، آموزش، فرهنگ، جوانان، گردشگری، سات و ساز، معماری و غیره بررسی در مورد مسایل زیر توافق شد:

  • افزایش مبادلات تجاری دو کشور به 2 میلیارد دلار در سال در سه سال اخیر (با نظر به این که تجارت دو کشور در چهار سال اخیر پنج برابر افزایش یافته و در سال 2020 به 900 میلیون دلار رسیده است).
  • سرعت بخشیدن به راه اندازی فعالیت صندوق مشترک توسعة ازبکستان – قرقیزستان.
  • ایجاد مراکز عمده فروشی و لجستیک برای انتقال مشترک محصولات به بازارهای کشورهای ثالث.
  • ساده تر کردن تشریفات گمرکی در صادرات و واردات کالاها.
  • گسترش استفاده از جاده اندیجان – اوش – ایرکشتام – قاشغر.
  • ایجاد تسریع در امکان سنجی فنی پروژه احداث راه آهن چین – قرقیزستان – ازبکستان.
  • باز کردن همه گذرگاه‌های مرزی میان ازبکستان و قرقیزستان.
  • تشکیل کمیسیون مشترک کنترل منابع آب جهت رسیدگی و حل مشکلات مربوط به فعالیت تأسیسات آبی فرامرزی.
  • تجدید عضویت قرقیزستان در فعالیت صندوق بین المللی نجات دریاچه آرال.
  • هماهنگ سازی بیش از پیش انتقال متقابل برق بین دو کشور.
  • تحکیم روابط فرهنگی و انسانی دو جانبه از طریق برگزاری رویدادهای فرهنگی از جمله برگزاری روزهای ازبکستان در قرقیزستان و روزهای قرقیزستان در ازبکستان، پیشبرد مشترک برند گردشگری جاده بزرگ ابریشم، اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه گردشگری زیارتی، افزایش سهمیه‌ برای دانشجویان دو کشور در دانشگاه‌های دو کشور.

 وزیر بازرگانی ترکیه به ازبکستان سفر کرد: پنجشنبه 19 فروردین 1400 سفر رخسار پکجان وزیر بازرگانی ترکیه و هئیت همراه به ازبکستان آغاز شد. در این سفر رؤسای بزرگترین ساختارهای کسب و کار ترکیه از جمله مسئولین شورای اتاق ها و بورس ها (TOBB)، شورای روابط اقتصادی خارجی (DEİK)، اتحادیة صادر کنندگان (TIM)، اتحادیه صاحبان صنایع و تجارت مستقل (MÜSİAD)، اتحادیه پیمانکاران (TMB) و کنفدارسیون صنعتگران و بازرگانان (TESK) وزیر بازرگانی ترکیه را همراهی کردند. طرفین در پایان دیدارها و مذاکرات پروتکل همکاری در زمینه آمار تجارت خارجی بین کمیته دولتی گمرگ جمهوری ازبکستان و وزارت بازرگانی ترکیه و یادداشت تفاهم همکاری در ثبت استاندارد حلال بین آژانس استاندارد ازبکستان و وزارت بازرگانی ترکیه را امضا کردند.

 تعاون صنعتی ازبکستان با اتحادیه اقتصادی اوراسیا باعث افزایش ظرفیت این اتحادیه خواهد شد: آرتاک کمالیان وزیر صنعت کمیسیون اقتصادی اوراسیا در گفتگو با خبرنگاران در حاشیة نمایشگاه صنعتی اینوپروم روسیه در تاشکند گفت ورود اقلام جدید تولیدات صنعتی ازبکستان در بازار اتحادیه اقتصادی اوراسیا باعث افزایش ظرفیت تعاونی همه اعضای این اتحادیه از جمله در زمینه‌های می‌شود.

وزیر صنعت کمیسیون اقتصادی اوراسیا همچنین اعلام کرد که پیش نویس های یادداشت تفاهم همکاری بین کمیسیون اقتصادی اوراسیا و دولت جمهوری ازبکستان و برنامه رویدادهای مشترک برای سال های 2023-2021 بین طرفین در آخرین مرحله بررسی قرار دارند. نماینده کمیسیون اقتصادی اوراسیا یادآور شد که ازبکستان در صورت پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا دسترسی ترجیحی به بازارهای کشورهای ثالث که با اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقتنامه‌های ایجاد منطقة تجارت آزاد امضا کرده اند از قبیل کشورهای ویتنام، ایران، سنگالپور و صربستان پیدا خواهد کرد.

 اجلاس کمیسیون مشترک ازبکستان و امارات برگزار شد:

چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی-بازرگانی و علمی-فنی بین جمهوری ازبکستان و امارات متحده عربی به ریاست سردار عمرزاق اف معاون نخست وزیر و وزیر سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان و بدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات متحده عربی به صورت برخط برگزار شد. طرف ها در این اجلاس آمادگی خود را برای هماهنگی و همسو کردن تلاش ها برای افزایش تعداد پروژه‌های مشترک سرمایه گذاری در جهت تولید مشترک محصولات با ارزش افزوده در زمینه‌های صنعت نساجی، تبدیل و فرآوری میوه و سبزیجات و تولید مصالح ساختمانی اعلام و امکان حضور و مشارکت شرکت های اماراتی در برنامة دولتی خصوصی سازی ازبکستان را بررسی کردند.

در پایان اجلاس 21 سند، از جمله یادداشت تفاهم همکاری در زمینه حفاظت از محیط زیست و تنوع زیست شناسی بین وزارت کشاورزی جمهوری ازبکستان و وزارت محیط زیست و تغییر اقلیم امارات متحده عربی، موافقتنامة سازماندهی فعالیت شورای تجاری ازبکستان – امارات متحدة عربی، چند موافقتنامه در خصوص اجرای پروژه‌ها در زمینه کشاورزی و آموزش و قراردادهای صادرات فرآورده‌های صنعت نساجیف حبوبات، خشکبار و میوجات و سبزیجات امضا شد.

 رایزنی‌های سه جانبه ازبکستان، آذربایجان و ترکیه در همکاری در حوزه حمل و نقل برگزار شد: رایزنی‌های سه جانبة سه روزه ازبکستان – آذربایجان – ترکیه در مورد مسایل همکاری در زمینه حمل و نقل در چارچوب شورای ترک با حضور هیئت های وزارتخانه‌ها و سازمان‌های حمل و نقل و گمرک سه کشور و همچنین اتحادیه متصدیان حمل و نقل بین المللی ترکیه (UND) در شهر باکوی جمهوری آذربایجان برگزار شد. سرپرستی هیئت ازبکستان در این رایزنی‌ها را عبدالصمد مؤمن اف معاون وزیر ترابری کشور به عهده داشت.

در رایزنی‌های مزبور وضع کنونی همکاری در زمینه حمل و نقل و ترانزیت بین کشورهای عضو شورای ترک و مسایل افزایش رقابت پذیری کریدور بین المللی حمل و نقل از طریق دریای خزر و همچنین تکمیل پایة حقوقی همکاری در زمینه حمل و نقل بین المللی جاده ای کالا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ازبکستان در نظر دارد همکاری با سازمان اکو را فعالتر کند:

وزارت امور خارجه جمهوری ازبکستان با مشارکت سفارت ازبکستان در ایران سمینار برخط در خصوص همکاری ازبکستان با سازمان همکاری اقتصادی (اکو) برگزار کرد. در این سمینار با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های دادگستری، توسعة اقتصادی و کاهش فقر، انرژی، بهداشت، ترابری و دارایی، بانک مرکزی، آژانس مبارزه با فساد اداری، کمیته دولتی توسعه گردشگری، کمیته‌های دولتی مالیات و گمرک و همچنین نماینده مجلس در حقوق بشر، اولویت های ازبکستان در همکاری با سازمان مذکور که توسط رئیس جمهور ازبکستان در 14 مین اجلاس سران این سازمان در 4 مارس 2021 تعیین شد معرفی گردید.

 ازبکستان و بانک توسعه اسلامی صندوق 100 میلیون دلاری تأسیس خواهند کرد:

در دیدار هیئت بانک توسعه اسلامی ‌با مقامات وزارت محله و حمایت از خانواده جمهوری ازبکستان مسایل مربوط به تأسیس صندوق توسعه امکانات اقتصادی (Economic Еmроwermепt Fund) با سرمایه اولیه 100 میلیون دلار مورد بررسی قرار گرفت.

 ازبکستان به سیستم عمومی ترجیحات + اتحادیه اروپا پیوست:

به گزارش سرویس مطبوعاتی وزارت سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان، از شنبه 21 فروردین 1400 سیستم ویژة ترجیحات اتحادیه اروپا برای توسعه پایدار و مدیریت مؤثر (GSP+) برای ازبکستان به موقع اجرا در می آید.

 ازبکستان و پاکستان مسایل همکاری اقتصادی را بررسی کردند:

در مذاکرات برخط سردار عمرزاق اف معاون نخست وزیر و وزیر سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان با عبدالرزاق داوود مشاور نخست وزیر پاکستان در مسایل تجارت و سرمایه گذاری‌ها که جمعه 20 فروردین 1400 صورت گرفت مسایل روز همکاری دو جانبه در زمینه‌های اقتصادی، بازرگانی، حمل و نقلی و لجستیکی، فرهنگی و انسانی، به ویژه پروژة احداث راه آهن مزار شریف – کابل – پیشاور و همچنین روند آماده سازی سفر سران دو کشور بررسی شد. طرف ها در پایان مذاکرات در مورد برگزاری 6 مین اجلاس کمیسیون مشترک و اجلاس شورای تجاری ازبکستان و پاکستان در ماه ژوئیة 2021 در شهر تاشکند توافق کردند.

 اجلاس شورای موافقتنامه چارچوبی تجارت و سرمایه گذاری بین آمریکا و آسیای مرکزی برگزار شد:

اجلاس نوبتی شورای موافقتنامه چارچوبی تجارت و سرمایه گذاری بین آمریکا و کشورهای آسیای مرکزی با حضور کاترینا تای نماینده تجاری آمریکا، شهرت وفایف معاون وزیر سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی ازبکستان و نمایندگان کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و غیره به صورت برخط برگزار شد.

 ازبکستان و روسیه پروژه‌های مشترک در زمینه هواپیماسازی را بررسی می‌کنند:

دنیس مانتوراف وزیر صنعت و تجارت روسیه و سرگئی چمزوف رئیس شرکت دولتی فناوری‌های روسیه در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه نمایشگاه صنعتی اینوپروم در تاشکند اعلام نمودند که در حال حاضر ازبکستان و روسیه امکانات اجرای پروژه‌های مشترک در زمینة احیا، بازسازی و توسعة صنعت هواپیماسازی در ازبکستان را بررسی می‌کنند.

 ازبکستان و هند مسایل گسترش همکاری اقتصادی و بازرگانی را بررسی کردند:

در مذاکرات برخط سردار عمرزاق اف معاون نخست وزیر و وزیر سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان با پیوش گویال وزیر راه آهن، تجارت و صنعت جمهوری هند که سه شنبه 24 فروردین 1400 صورت گرفت مسایل افزایش میزان تبادلات تجاری، بررسی امکان امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور، سرعت بخشیدن به نهایی کردن پیش نویس موافقتنامه حمایت و تشویق متقابل از سرمایه گذاری‌ها، افزایش تعداد پروژه‌های مشترک، توسعة شراکت صنعتی، اجرای پروزه‌های زیربنایی با استفاده از اعتبارات بانک صادرات و واردات هند، توسعه همکاری در حوزه حمل و نقل و لجستیک و ... بررسی شد.

 ازبکستان و عربستان سعودی در مورد توسعه همکاری اقتصادی و بازرگانی توافق کردند:

سردار عمرزاق اف معاون نخست وزیر و وزیر سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان و خالد فالح وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی سه شنبه 24 فروردین 1400 در مذاکرات برخط وضع کنونی و دورنماهای همکاری دو کشور در زمینه‌های سرمایه گذاری، انرژی و مالی-فنی، از جمله روند اجرای پروژه‌های انرژی شرکت АCWА Power عربستان سعودی در استان‌های بخارا و سیردریا را بررسی کردند.

طرف سعودی علاقه مندی خود را به گسترش همکاری با ازبکستان در حوزه‌های صنعت سبک، داروسازی، تولید مصالح ساختمانی، توسعة زیربنا و گردشگری اعلام کرد. طرف ها در مورد برگزاری 4 مین اجلاس کمیسیون مشترک در نیمة اول سال جاری میلادی در شهر ریاض توافق کردند.

همایش تجاری ازبکستان و لهستان برگزار شد:

همایش تجاری ازبکستان و لهستان با حضور حدود 200 شرکت دو کشور به ریاست بدرالدین عابداف معاون وزیر سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان و روبرت تومانیک معاون وزیر توسعه، کار و فناوری‌های جمهوری لهستان به صورت برخط برگزار شد. طرف ها توافق کردند که ازبکستان برای شرکتهای لهستانی ‌هاب در آسیای مرکزی و لهستان برای شرکتهای ازبکستانی‌هاب در اروپا شود.

 ازبکستان و روسیه در مورد همکاری در مدیریت مالیات و کاداستر توافق کردند:

در پایان مذاکرات هیئت روسیه به سرپرستی دمیتری وولواچ معاون وزیر توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه با دلشاد سلطان اف معاون وزیر دارایی جمهوری ازبکستان در 25 فروردین 1400 در تاشکند که در آن مسئولین سازمان‌های مالیات و کاداستر دو کشور حضور داشتند اسناد همکاری زیر امضا شد:

  • موافقتنامة کمک فنی بلاعوض فدراسیون روسیه به جمهوری ازبکستان در ایجاد سیستم ارزیابی دولتی کاداستری بین وزارت دارایی جمهوری ازبکستان و خدمات فدرال ثبت، کاداستر و نقشه برداری دولتی فدراسیون روسیه.
  • موافقتنامه کمک فنی بلاعوض فدراسیون روسیه به جمهوری ازبکستان در توسعه سیستم مدیریت مالیات بین وزارت دارایی جمهوری ازبکستان و وزارت دارایی فدراسیون روسیه.

 ازبکستان و آلمان مسایل همکاری حمل و نقلی را بررسی کردند:

در نشست برخط وزارتخانه‌های ترابری ازبکستان و آلمان با حضور هیئت های دو کشور به سرپرستی مؤمن اف معاون وزیر ترابری ازبکستان و یانیخ رئیس ادارة روابط بین الملل وزارت ترابری آلمان مسایل توسعة همکاری دو کشور در حوزه حمل و نقل از جمله در بخش حمل و نقل راه آهنی مورد بررسی قرار گرفت.

 اجلاس کمیسیون مشترک ازبکستان و لهستان برگزار شد: 

هفتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی بین ازبکستان و لهستان با حضور هیئت های دو کشور به ریاست بدرالدین عابداف معاون وزیر سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان و روبرت توامینک معاون وزیر توسعه و فناوری‌های جمهوری لهستان به صورت برخط برگزار شد.

 ازبکستان و عربستان مسایل همکاری در حوزة انرژی را بررسی کردند:

در دیدار برخط سردار عمرزاق اف معاون نخست وزیر و وزیر سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان با محمد ابو نیان رئیس هیئت مدیره شرکت  عربستان ACWA Power سعودی و رئیس عربی شورای تجاری مشترک ازبکستان و عربستان سعودی که دوشنبه 30 فروردین 1400 صورت گرفت روند اجرای پروژه‌های احداث نیروگاه حرارتی در استان سیردریا و دو نیروگاه بادی در استان بخارا توسط این شرکت مورد بررسی قرار گرفت.

 اخبار و تحولات اقتصادی داخلی

در وزارت تجارت خارجی، اداره همکاری با روسیه تأسیس شد:

شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان طی «مصوبه اقدامات توسعه بیش از پیش همکاری چند وجهی بین جمهوری ازبکستان و فدراسیون روسیه» تأسیس اداره توسعه همکاری با روسیه در وزارت سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان و پست معاون وزیر در مسایل توسعه همکاری با روسیه و همچنین افتتاح نمایندگی وزارت سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان در مسکو را تصویب کرد.

علاوه بر آن، بر اساس این مصوبه، ادارة همکاری با سازمان جهانی تجارت این وزارت به اداره همکاری با سازمان‌های بین المللی و منطقه ای و هماهنگی جریان‌های همگرایی اقتصادی خارجی تأسیس می‌شود که تحلیل و هماهنگی مسایل مربوط به ورود ازبکستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان جهانی تجارت از وظایف اصلی آن به شمار می رود.

 دولت ازبکستان بیش از 3 میلیارد دلار برای توسعه روستاهای کشور اختصاص خواهد داد:

شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان در جلسه دولت برای بررسی روند اجرای برنامه روستای آباد (برنامه دولتی محرومیت زدایی روستاهای کشور)، اعلام نمود که دولت در نظر دارد در سال 2021 برای اجرای برنامه مذکور و همچنین برای اعتبار مسکن 31 تریلیون و 500 میلیارد صوم برابر با 3.05 میلیارد دلار واگذار کند.

 ازبکستان در نظر دارد واردات 3 میلیارد دلاری را جایگزین کند:

سردار عمرزاق اف معاون نخست وزیر و وزیر سرمایه گذاری‌ها و تجارت خارجی جمهوری ازبکستان در سخنرانی خود در مراسم گشایش رسمی نمایشگاه بین المللی صنعتی اینوپروم در تاشکند اعلام نمود که ازبکستان در نظر دارد در سال 2021 با اجرای 2300 پروژه واردات 3 میلیارد دلاری را جایگزین کند.

 کارخانه GTL ازبکستان در ماه اوت به بهره برداری خواهد رسید:

نماینده شرکت نفت و گاز ازبکستان در نمایشگاه صنعتی اینوپروم در تاشکند اعلام نمود که در نظر است کارخانه تولید سوخت سینتتیک بر اساس تکنولوژی GTL در استان قشقه دریا در ماه اوت 2021 به بهره برداری برسد.

کارخانة مذکور در سال3.6  میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را تبدیل و 724 هزار تن سوخت دیزل، 307 هزار تن سوخت هواپیما، 437 هزار تن نفتا و 53 هزار تن گاز مایع در سال تولید خواهد شد.

پیمانکار احداث بخش تکنولوژیک کارخانه، شرکت Hyundai Engineering & Construction کره جنوبی، صادر کننده مجوز محصولات، شرکت Sasol آفریقای جنوی و تأمین کننده تکنولوژی‌های تولید گاز ترکیبی، شرکت Haldor Topsoe  دانمارک می‌باشد. ارزش کل پروژه مذکور 3.6 میلیارد دلار بوده و 1.3 میلیارد دلار آن از محل شرکت نفت و گاز ازبکستان و 2.3 میلیارد دلار دیگر از محل منابع مالی کنسرسیوم بین المللی شامل بانک گازپروم روسیه، بانک صادرات و واردات روسیه و آژانس بیمة اعتبارات صادراتی و سرمایه گذاری‌های روسیه پرداخت می‌شود.

 نمایشگاه صنعتی اینوپروم به پایان رسید:

در نمایشگاه بین المللی صنعتی اینوپروم با حضور بیش از 1000 شرکت ازبکستان و بیش از 300 شرکت روسیه در تاشکند 21 موافقتنامه به ارزش کل 128 میلیون دلار امضا و در مورد اجرای 33 پروژه با جذب سرمایه گذاری‌های روسیه به میزان 2.2 میلیارد دلار توافق شد.

 توسعه انرژی هیدروژن در ازبکستان تصویب شد:

شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان طی فرمانی برنامه اقدامات در جهت توسعه انرژی تجدیدپذیر و انرژی هیدوروژن در ازبکستان را تصویب کرد که شامل موارد زیر می‌باشد:

  • تأسیس مؤسسه علمی و تحقیقاتی منابع انرژی تجدیدپذیر، تأسیس مرکز علمی و تحقیقاتی انرژی هیدروژن و آزمایشگاه فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر و انرژی هیدروژن در این مؤسسه.
  • تشکیل کمیسیون بین اداری در امور توسعة انرژی تجدیدپذیر و انرژی هیدوروژن در جهت تدوین استراتژی ملی توسعه انرژی تجدیدپذیر و انرژی هیدوروژن.
  • آغاز آموزش متخصصین رشته‌های توسعه انرژی تجدیدپذیر و انرژی هیدوروژن در دانشگاه پلیتکنیک تاشکند.
  • برقراری همکاری در زمینة آموزش متخصصین با شرکت های ACWA Power عربستان و Air Products آمریکا و ...

 احداث مرکز بین المللی همکاری اقتصادی و بازرگانی آسیای مرکزی آغاز شد:

مراسم کلنگ زنی احداث مرکز بین المللی همکاری اقتصادی و بازرگانی «آسیای مرکزی» در منطقة مرزی «غیشت کوپریک – جیبک جولی» ازبکستان و قزاقستان شنبه 21 فروردین 1400 با حضور عبدالله عارف اف و اصغر مامین نخست وزیران ازبکستان و قزاقستان برگزار شد.

پس از مراسم مزبور، اجلاس کاری هیئت های دولتی ازبکستان و قزاقستان به ریاست نخست وزیران دو کشور جهت تبادل نظر پیرامون اجرای توافقات سران دو کشور و بررسی مراحل بعدی همکاری بررسی شد.

 علیشیر عثمان اف مهمترین زمینه‌های سرمایه گذاری در ازبکستان را عنوان کرد:

علیشیر عثمان اف تاجر میلیاردر ازبک تبار روسیه در گفتگو با برنامه خبری تلویزیونی «اخبار شنبه» در کانال تلویزیونی «روسیه 1» با بیان این که پس از رکود طولانی در ازبکستان، دولت شوکت میرضیایف برای اولین بار به اصلاحات واقعی پرداخت، حوزه‌های تبدیل و فرآوری پنبه و میوجات و سبزیجات و صنایع معادن را از مهم ترین زمینه‌ها برای سرمایه گذاری در این کشور دانست.

 کاهش ذخایر ارز و طلای ازبکستان ادامه دارد:

میزان ذخایر ارز و طلای ازبکستان در 1 آوریل 2021 بیش از 32 میلیارد و 670 میلیون دلار بود که کاهش 589.1 میلیون دلاری نسبت به یک ماه پیش و کاهش 2.2 میلیارد دلاری از آغاز سال 2021 را نشان می دهد. از 32.67 میلیارد دلار، 13.01 میلیارد دلار ارز خارجی و 19.28 میلیارد دلار طلا می‌باشد.

 میزان انتقال پول از خارج به ازبکستان افزایش یافت:

میزان انتقال پول توسط اشخاص حقیقی از کشورهای خارجی به ازبکستان در سه ماه اول سال جاری میلادی 2021 نسبت به مدت مشابه سال 2020، 31 درصد افزایش یافته و به 1 میلیارد و 420 میلیون دلار رسید.

 تجارت خارجی ازبکستان کاهش یافت:

میزان گردش تجارت خارجی ازبکستان در سه ماه اول سال 2021 بالغ بر 7.1 میلیارد دلار بود که کاهش 930 میلیون دلاری یا 11.6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 2020 را نشان می دهد. از این 7.1 میلیارد دلار 2.4 میلیارد دلار به سهم صادرات (26.5 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه 2020) و 4.71 میلیارد دلار به سهم واردات (1.3 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه 2020) تعلق داشت. ازبکستان در سه ماه اول سال 2021 با 151 کشور جهان روابط تجاری داشته و بیشترین میزان گردش تجارت با کشورهای زیر مشاهده شد: چین (20%)، روسیه (18%)، قزاقستان (12.2%)، ترکیه (9.2%)، جمهوری کره (5.7%)، قرقیزستان (2.6%) و افغانستان (2.3%). 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما