معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۱/۲۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۷۴

اخبار اقتصادی تایلند، میانمار و لائوس ( هفته سوم فروردین 1400)

برخی از مهمترین اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای تایلند، میانمار و لائوس که در هفته سوم فروردین 1400 در رسانه‌های این کشورها منتشر شده به شرح زیر بوده است:

احتمال قرنطینه جزئی شهر بانکوک

همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در برخی مناطق تایلند، از جمله بانکوک، دولت این کشور اعلام کرده که در حال بررسی اجرای محدودیت های بیشتر و حتی طرح لاک دان جزئی برخی از این مناطق می‌باشد. بنا به اعلام یک منبع آگاه ظاهرا قرار است محدودیت های بیشتر در مورد انواع خاصی از مشاغل، از جمله رستوران‌ها، مراکز خرید و سالن‌های ورزشی در جلسه امروز بین کمیته فرعی کمیته مقابله با کرونا و وزارت بهداشت مورد بحث قرار گیرد. لازم به ذکر است تعداد کل موارد تأیید شده به کرونا در تایلند در حال حاضر 35910 نفر است و تعداد فوتی‌ها نیز بدون تغییر 97 نفر. طی هفته اخیر بطور متوسط بین 800 تا 1200 نفر مورد ابتلای جدید به کوید-19 در تایلند، بویژه بانکوک و شهرهیا اطراف آن شناسایی شده اند.

توصیه وزارت بهداشت تایلند به دورکاری و ماندن در منزل

وزارت بهداشت تایلند به مردمی‌که مناطق پرخطر به لحاظ شیوع کرونا، از جمله بانکوک، پیانگ مای و چون بوری زندگی می‌کنند توصیه کرد که به منظور کاهش سیر صعودی تعداد مبتلایان حداقل 2 هفته در منزل مانده و از انجا دورکاری نمایند. تالیند در اوایل ماه جاری میلادی و به دنبال مشاهده ویروس در مناطق تفریحی یکی از محلات پرتردد بانکوک، وارد موج سوم همه گیری کرونا در این کشور شده است.

جدیدترین پیش بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی میانمار

یک ماه پیش از برگزاری انتخابات نوامبر 2020 در میانمار، بان جهانی در گزارش خود ضمن خوشبینی نسبت به رشد اقتصادی این کشور در سال آینده، رشد 5.9 درصدی در سال 2021 را برای میانمار پیش بینی نموده بود. اما در تازه ترین گزارش این نهاد مالی جهانی، دو ماه پس از کودتای 1 فوریه بانک جهانی سقوط 10 درصدی رشد اقتصاد این کشور در سالجاری میلادی را پیش بینی نموده است. در گزارش این نهاد آمده: تداوم خشونت ها، هرج و مرج و فاجعه اقتصادی ناشی از کودتای نظامی، آینده قابل پیش بینی و نوید بخش اقتصاد میانمار را با خطر سقوط مواجه نموده و جنبش نافرمانی مدنی در میانمار، اقتصاد این کشور را متوقف نموده است.

نگرانی از افزایش اعطای زمین به شرکت های چینی در لائوس

منابعی در لائوس اعلام کرده اند که اخیرا دولت این کشور با یک شرکت چینی توافق نامه ای امضا نموده که طبق آن قرار است 5000 هکتار از زمین‌های حاصلخیر در جنوب لائوس به منظور کاشت درختانی نظیر اکالیپتوس، دوریان و جک فروت به این شرکت چینی اعطا شود. این موضوع باعث افزایش نگرانی‌ها در میان ساکنان محلی شده است. طبق توافقنامه ای که بین شرکت چینی Jia Run و دولت لائوس امضا شده، این شرکت اجازه دارد برای توسعه پروژه‌های خود تا حداکثر مبلغ 152 میلیون دلار سرمایه گذاری نماید. رسانه هیا دولتی لائوس با اعلام این خبر گفتند که این شرکت قرار است طی انجام این پروژه، در کنار اشتغال زایی برای حدود 50 هزار لائوسی، 20 مدرسه و 20 مرکز بهداشتی نیز تاسیس نماید. اما روستاییان ساکن این مناطق پس از اعلام توافق ضمن ابراز نگرانی درباره توقیف و مصادره زمین‌های خود، نسبت به مزایای وعده داده شده این پروژه برای ساکنان محلی ابراز تردید کرده و گفتند که وعده‌های چینی بندرت انجام می‌شود. شایان ذکر است که بیشتر رشد اقتصادی اخیر لائوس از راه اعطای امتیاز واگذاری زمین به چین، تایلند و ویتنام برای بهره برداری از منابع طبیعی از جمله چوب، محصولات کشاورزی، مواد معدنی و انرژی حاصل شده است. اما این سیاست ها باعث ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی و نارضایتی روستاییان از مصادره زمین‌هایشان، بدون انکه مابه ازایی به آنها اعطا شود، شده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما