وبینار اتاق بازرگانی داکار و بندرعباس
در راستای توسعه مراودات تجاری با کشور سنگال و شناسایی ظرفیت های همکاری، وبینار اتاق بازرگانی بندرعباس و داکار (پایتخت سنگال) در تاریخ 4 اسفند 1399 ساعت 13 به وقت ایران برگزار گردید، که اهم مطالب مطرح شده در این وبینار به شرح زیر بوده است.
محمدرضا صفا، رئیس اتاق بازرگانی بندرعباس:
* معرفی ظرفیتهای اقتصادی استان هرمزگان در زمینه های صنعتی، حمل و نقل و لجستیک، کشاورزی و شیلات، جدیت بخش خصوصی در همکاری با بخش خصوصی سنگال در حوزههای شیلات، کشاورزی، مسکن سازی، نوسازی و مدرن سازی ناوگان ماهیگیری سنتی و کشتی سازی و آموزشی.
* اهمیت بندر داکار در غرب آفریقا، آمادگی برای تبادل هیئت های تجاری بعد از رفع محدودیت های کرونایی، آمادگی برای امضای یادداشت تفاهم همکاری.
عبداللهی سو، رئیس اتاق بازرگانی داکار
* وجود فرصتهای همکاری در بخش های شیلات، کشاورزی، ساخت و ساز و کشتی سازی.
* نیاز سنگال به صنعت نگهداری، بسته بندی محصولات و جلوگیری از فاسد شدن محصولات کشاورزی و دریایی.
* آمادگی برای تنظیم یادداشت تفاهم همکاری با اتاق بازرگانی بندرعباس.
ابراهیما جینگ، معاون اتاق بازرگانی داکار
* صنعت، کشاورزی، ساخت کشتی، نوسازی ناوگان سنتی ماهیگیری، مدرن سازی کشاورزی و نیاز به تراکتور، نگهداری و بسته بندی محصولات از حوزههای مورد علاقه برای همکاری است.
* شیلات جایگاه سوم در تولید ناخالص داخلی سنگال دارد.
آقای بازرگان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان
* اشاره به ظرفیت 200 هزار تن تولید میگوو آبزیان سالانه در استان، تولید 5 هزار تن انواع آبزیان در قفس، اخذ گواهیهای بین المللی اتحادیه اروپا برای فرآوری میگو.
* توانمندی ساخت تاسیسات و فناوری ماهیگیری در قفس و امکان سرمایه گذاری مشترک در زمینه صید ماهی، فرآوری و صادارت آن.
آقای رضائیان، مدیرعامل شرکت کشتی سازی ایران و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو)
* اشاره به ظرفیتهای مجهز کارخانه کشتی سازی هرمزگان، ساخت انواع شناورهای کوچک و بزرگ، تجارب ارزنده در ساخت و تعمیر کشتی، ساخت شناورهایی با مصرف سوخت کم، طراحی و ساخت کشتی اقیانوس پیما برای پشتیانی و مجهز به سردخانه، سیستم یخ سازی و فریز ماهی در عرشه.
* اعلام آمادگی برای همکاری با سنگال در ساخت انواع شناور و کشتی و برگزاری دورههای آموزشی، آمادگی برای انتقال دانش فنی کشتی سازی، همکاری در حوزه نفت و گاز و توسعه میدانهای نفتی، کشف، گازرسانی و ساخت سکوهای نفتی.
حسن قناعتیان، مدیرعامل شرکت تولید کننده خرما (DOMBAZ)
* معرفی انواع مختلف خرمای تولید شده در استان هرمزگان به عنوان عمده ترین محصول باغی هرمزگان و گونه خاص صادراتی خرمای پیارُم به عنوان بهترین خرمای تولیدی استان و دارای گواهینامه ثبت جهانی و آمادگی برای صادرات خرما در ماه مبارک رمضان.
دکتر محمدرضا هشیری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال
* اشاره به ظرفیت های متعدد برای توسعه مراودات تجاری میان دو اتاق.
* وجود حوزههای مشترک همکاری در بخش های شیلات (پرورش آبزیان، صید، روش های نوین صیادی)، نوسازی کشتی و ناوگان سنتی ماهیگیری سنگال، کشتی سازی، صادارت خرما، نگهداری و بسته بندی محصولات کشاورزی و دریایی، نفت و گاز و تاسیسات نفتی، خدمات فنی و مهندسی.