تولید بادام هندی در سنگال
سنگال با تولید حدود 60 هزار تن در سال از صادرکنندههای جهانی بادام هندی میباشد. چهار منطقه در سنگال با آب و هوای نزدیک به استوا شامل کولدا، زیگنشور، سدیو در جنوب سنگال در کازامانس و فاتیک در حوزه رودهای سینه و سالوم قطب های کشت بادام هندی میباشند.
سنگال از سال 2000 برنامه تولید گسترده این محصول را در دستور کار قرار داد و در سال 2008 با واردات فناوریهای مدرن فرآوری این محصول تولید خود را افزایش داد. در سنگال، محصولات فرآوری بادام هندی شامل بادام ، آب ، نوشیدنی، مربا و شربت میباشد. برنامه این کشور برای تولید سالانه این محصول 80 هزار الی 100 هزار تن میباشد اما در عمل تولید سالانه آن کمتر از 60 هزار تن میباشد.
بازرگانان سنگالی در سال 2020 حدود 39 هزار تن بادام هندی به ارزش 22 میلیارد فرانک سیفا (33 میلیون یورو) صادر نمودند. آمار صادرات این محصول در سال 2019 حدود 54000 تن بود که دلیل عمده این کاهش به شیوع اپیدمیکرونا و رکود در بازارها مربوط میشود. دولت سنگال در حمایت از افزایش تولید بادام زمینی و همچنین ایجاد زیرساخت های لازم برای صادرات از جمله توسعه بندر زیگنشور مبلغ 20 میلیارد فرانک سیفا سرمایه گذاری نموده است. قیمت هر کیلو بادام هندی در سنگال در مزرعه 400 الی 500 فرانک سیفا میباشد. یکی از موانع مهم بر افزایش تولید این محصول در سنگال و دیگر کشورهای منطقه غرب آفریقا عدم تامین اعتبار و تضمین خرید میباشد. در سال 2020 کشاورزان و بازرگانان از فروش حدود 30 هزار تن از بادام هندی عاجز ماندند و میزان خسارت وارده آن حدود 75 میلیون یورو برآورد میگردد. شیوع کرونا و پیامدهای اقتصادی آن عدم تعادل بین عرضه و تقاضا را که باعث سقوط قیمت های جهانی در سال گذشته شده، تشدید کرده است.
کشورهای غرب آفریقا با با برنامه ریزیهای صورت گرفته موفق به افزایش تولید این محصول شده اند. آفریقا تولیدکننده 50 درصد از بادام هندی در جهان (حدود 3 میلیون تن در سال) میباشد. شورای مشورتی بین المللی بادام هندی برای انسجام در سیاست گذاریها و فروش بهتر این محصول توسط کشورهای غرب آفریقا ایجاد شده است. این نهاد مشورتی شامل 9 کشور بورکینافاسو، بنین، غنا، ساحل عاج، گینه، گینه بیسائو، مالی، توگو و سنگال میباشد.
1 تن بادام فرآوری شده 700 دلار ارزش افزوده بر محصول خام دارد. ساحل عاج با 725000 تن تولید سالانه بزرگترین صادرکننده این محصول در جهان میباشد.
از مغز بادام هندی در پخت و پز و مواد آرایشی استفاده میشود، رزین موجود در پوسته آن کاربردهای مختلف صنعتی دارد. پوسته بادام هندی خام حاوی مایعی است که به عنوان مایعات برای سیستم های ترمز هواپیما استفاده میشود.
بازار فروش بادام هندی خام در سه کشور هند، برزیل و ویتنام میباشد، بازار بادام ساده، بوداده و نمکی در هند، آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن، تایوان و آفریقا و سایر محصولات (رب ، پودر ، کوسکوس ، شکلات ، روغن ، صابون ، مربا ، نوشیدنی) در ایالات متحده امریکا، اتحادیه اروپا، چین، امارات و استرالیا میباشد.
در سال 2015 ، مصرف کنندگان اصلی ایالات متحده (150،000) ، اتحادیه اروپا (110،000 تن) ، هند (200،000 تن) ، چین (50،000 تن) ، امارات متحده عربی (15،000 تن) و استرالیا (15،000 تن) بودند.
در باغات غرب آفریقا 350 کیلوگرم بادام هندی در هر هکتار بدست می آید.