معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۱۱/۲۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۰۳

اخبار اقتصادی کلمبیا و پاناما (هفته سوم بهمن ماه 1399)

مهمترین اخبار تحولات و رویدادهای اقتصادی مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های کلمبیا و پاناما طی هفته سوم بهمن ماه 1399 به شرح زیر بوده است:

کلمبیا

کاهش شدید صادرات کلمبیا در سال 2020    

مؤسسه ملی آمار کلمبیا اعلام نموده است که میزان صادرات این کشور در سال گذشته میلادی نسبت به سال 2019 شاهد کاهش 21.4% بوده که عامل اصلی آن شیوع ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی بر عرصه ملی و بین‌المللی بوده است. حجم کل صادرات کلمبیا در سال 2020 بیش از 31 میلیارد دلار بوده، در حالی که حجم کل صادرات در سال 2019 بالغ بر 39.5 میلیارد دلار بوده است. بیشترین میزان اُفت صادرات مربوط به گروه‌های تولیدی ذیل بوده است:

- سوخت و مشتقات آن: 39.5% با فروش 13 میلیارد و 310 میلیون دلاری.

- تولیدات صنعتی: 16.2% با فروش 6.945 میلیارد دلاری در سال 2020، در حالی که در سال قبل از آن فروش تولیدات صنعتی بالغ بر 8.290 میلیارد دلار بوده است.

- محصولات کشاورزی و غذایی: 6.9% با صادرات به ارزش 7.362 میلیارد دلار؛ این در حالی است که ارزش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی کلمبیا در سال 2019 در حدود 7.875 میلیارد دلار بوده است.

این گزارش هم‌چنین می‌افزاید، مهم‌ترین‌شرکای صادراتی کلمبیا در جهان طی سال 2020 به ترتیب عبارتند از: ایالات متحده آمریکا با در اختیار داشتن 28.7% از کل حجم صادراتی کلمبیا و پس از آن به ترتیب چین، اکوادور، پاناما، برزیل، مکزیک و ایتالیا می‌باشند. مؤسسه ملی آمار کلمبیا پس از تجزیه و تحلیل رفتار صادراتی کشور توصیه نموده است با توجه به نوسانات شدید بازار سوخت‌های فسیلی بویژه نفت در جهان بویژه در سال 2020، بهتر است بر روی صادرات غیرسنتی برنامه‌ریزی شده تا بازرگانی کشور ضمن تنوع‌بخشی به مقاصد صادراتی، بتواند منابع درآمدی خود را نیز متنوع سازد.  

پیش‌بینی درآمد 1.5 میلیارد دلاری کلمبیا از تجارت گُل و گیاهان زینتی در سال 2021

آوگوستو سولانو، رئیس اتحادیه گل و گیاهان زینتی کلمبیا در مصاحبه با روزنامه ال‌تیمپو، پرتیراژترین روزنامه کشور به رکود شدید صنعت گل و گیاه کلمبیا در سال 2020 بدلیل شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و برخی از آخرین آمار و رویدادهای این صنعت کلیدی و رو به رشد کشور را بیان نمود که به نوبه خود قابل توجه می‌باشد:

- هلند با در اختیار داشتن بیش از 50% بازار جهانی صادرات گل، بزرگ‌ترین عرضه‌کننده بین‌المللی به حساب می‌آید و کلمبیا پس از این کشور اروپایی با در اختیار داشتن 14% بازار صادراتی در رده دوم جهانی قرار می‌گیرد.

- کلمبیا دارای بیش از 1600 نوع و گونه گل می‌باشد که 95% از گل‌های پرورش‌یافته به 100 کشور جهان صادر می‌شوند؛ مهم‌ترین مقاصد گل‌های پرورشی کلمبیا عبارتند از: ایالات متحده آمریکا، ژاپن، انگلستان، کانادا، هلند و اسپانیا.

- یکی از مشتریان سنتی گل‌های کلمبیا، کشور هلند می‌باشد، چرا که تولیدات کلمبیا را جهت صادرات مجدد خریداری می‌کند.

- از تولیدی سالانه 5.5 میلیارد شاخه گل در کشور، 700 میلیون شاخه آن فقط در روز ولنتاین (14 فوریه) در ایالات متحده به فروش می‌رود، که معادل 15% از کل فروش گل کلمبیا در سال است.  

- همه‌گیری کرونا در ابتدا تنزل خرید از سوی مشتری‌های آسیایی و بدنبال آن کشورهای اروپایی را به همراه داشت. میزان درآمد کلمبیا از فروش گل و گیاهان زینتی در سال 2020 معادل 1.3 میلیارد دلار بوده است.

- وسعت کشت گل صادراتی در کلمبیا بیش از 8 هزار هکتار می‌باشد و این در حالی است که چین با کشت بین 80 هزار تا 120 هزار هکتار گل، به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده این صنعت در جهان به شمار می‌رود ولی بدلیل کیفیت پائین، امکان بازاریابی و صادرات را تاکنون بدست نیاورده است.

- موضوع حائز اهمیت در حوزه بازاریابی و برندسازی در صنعت گل و گیاهان زینتی توجه به این نکته است که 50% فعالیت مربوط به کاشت و رشد می‌باشد و 50% فعالیت مربوط به حوزه پشتیبانی، عرضه و توزیع؛ چرا که از زمان چیدن گل تا عرضه نهایی آن فقط 4 روز فرصت وجود دارد.  

- صنعت گل و گیاهان زینتی اشتغال 140 هزار کلمبیایی را به همراه داشته است.

- بر اساس برآوردهای انجام شده، میزان درآمد حاصل از فروش گل وگیاهان زینتی کلمبیا در سال 2021 بالغ بر 1.5 میلیارد دلار خواهد بود که در صورت تحقق، معادل درآمد کشور از این صنعت در سال 2019 می‌باشد.  

توافق بوگوتا- مسکو در خصوص واکسن روسی

بنا به اعلام فرناندو روئیس، وزیر بهداشت کلمبیا، سرانجام توافق نهایی بین بوگوتا و مسکو بر سر خرید واکسن اسپوتنیک-وی حاصل شده و قرارداد محرمانه‌ای بین دو کشور به امضاء رسیده است. وی به میزان واکسن وارداتی یا زمان تحویل آن اشاره‌ای نکرد ولی تأکید کرد که این واکسن در آزمایشات انجام شده، میزان تأثیرگذاری 91.6% را نشان داده است.

وزیر بهداشت کلمبیا هم‌چنین از مذاکرات کلمبیا با شرکت آمریکایی نوواکس خبر داد که قرار است این شرکت نیز، به عنوان یکی از عرضه‌کنندگان واکسن ضد کرونا وارد بازار کلمبیا شود. فرناندو لوئیس با رد شایعات علیه واکسن روسی، تصریح نمود که کشورهای دیگر از جمله آرژانتین و الجزایر نیز ضمن خرید واکسن اسپوتنیک-وی در حال ایمن‌سازی مردم خود در برابری بیماری کرونا هستند. این مقام کلمبیایی، واکسن اسپوتنیک-وی را در کنار تولیداتی همانند فایزر و مُدرنا یکی از مؤثرترین واکسن‌های جهان با تأثیرگذاری بالای 90% دانست. 

صدور مجوز خرید واکسن چینی توسط دولت کلمبیا

ایوان دوکه مارکز، رئیس‌جمهور کلمبیا 16 بهمن اعلام نمود که با صدور تأییدیه از سوی مؤسسه ملی نظارت بر دارو و موادغذایی (اینویما)، دولت کلمبیا به طور رسمی مجوز خرید 2.5 میلیون دوز واکسن کرونا از چین را صادر نموده است. صدور مجوز خرید و واردات واکسن چینی از سوی کلمبیا، به لحاظ مدت زمان بررسی و اعلام نتیجه یک رکورد به حساب می‌آید، زیرا  از زمان اعلام بررسی‌های آزمایشگاهی و انسانی تا صدور مجوز، فقط چند روز زمان برده است. قرار است واکسن چینی کرونا اواخر ماه فوریه به کلمبیا وارد و عرضه شود.

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که واکسن چینی  کرونا بر بیماران عادی تأثیرگذاری بین 65% تا 78% دارد. مؤسسه ملی نظارت بر دارو و موادغذایی کلمبیا، یکی از مزایای واکسن چینی را شرایط نگهداری آن اعلام نموده، چرا که برخلاف واکسن‌های بیولوژیکی همانند فایزر و مُدرنا نیاز به سردخانه‌های مخصوص نداشته و می‌توان آن در دمای بین 2 تا 8 درجه سانتیگراد نگهداری نمود. در حال حاضر، این واکسن در کشور برزیل عرضه می‌شود و از 19 ژانویه در حال تجویز می‌باشد ولی مقامات برزیلی میزان تأثیرگذاری این واکسن را 53.8% اعلام کرده‌اند.

پاناما

مذاکره دولت پاناما با روسیه جهت خرید 3 میلیون دوز واکسن اسپوتنیک

دولت لائورنتینو کورتیسو، رئیس‌جمهور پاناما در حال انجام مذاکرات با صندوق روسی سرمایه‌گذاری مستقیم می‌باشد تا بتواند 3 میلیون دوز واکسن مقابله با ویروس کرونا با نام اسپوتنیک-وی را خریداری و تا ماه مارس در کشور توزیع نماید.

لوئیس فرانسیسکو سوکره، وزیر بهداشت پاناما اعلام نموده که این میزان از واکسن جهت ایمن‌سازی 1.5 میلیون شهروند پانامایی استفاده خواهد شد ولی ضروری است که بین دریافت اولین دوز واکسن تا دومین دُز 21 روز فاصله باشد. وی هم‌چنین از آمادگی دولت و نهادهای حاکمیتی جهت صدور تمامی مجوزهای واردات و تجویز آن به صورت فوری خبر داد.

وزیر بهداشت پاناما به ضریب تأثیر 92% این واکسن اشاره کرده و تصریح نمود که این واکسن تاکنون بر روی صدها نفر در روسیه، امارات متحده عربی و عربستان آزمایش شده و تأیید نهایی را دریافت کرده است. این واکسن در حال حاضر، مشتریانی از کشورهای آرژانتین، فلسطین، ونزوئلا، مجارستان، امارات و ایران دارد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما