معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۱۰/۱۰- ۰۹:۰۰ - مشاهده: ۲۰۶

اخبار اقتصادی اتریش( هفته دوم دی ماه 1399)

برخی از مهمترین اخبار و تحولات اقتصادی اتریش در هفته دوم دی ماه 1399 که در رسانه‌های این کشور منتشر شده به شرح زیر بوده است:

مروری کوتاه بر چالش های اقتصادی اتریش در سال 2020 

روزهای پایانی 2020 در اتریش، همانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی که کریسمس و سال نو میلادی را جشن می‌گیرند، حال و هوای کاملا متفاوتی نسبت به سالهای قبل دارد. تزئینات سال نو در خیابان‌ها به طرز چشمگیری کاهش یافته و فروشگاه‌های صنایع دستی خیابانی و خیریه‌ها در سطح شهر دیده نمی‌شوند. سال 2020، در کنار رویدادهای تلخ و شیرین سیاسی، به دلیل بحران همه گیری شیوع ویروس کرونا، سالی متفاوت و شدیدا چالش برانگیز برای جامعه اقتصادی اتریش بود. کاهش حدود 18 درصدی در صادرات و 16 درصدی در حوزه واردات  نسبت به سال قبل از آن، کسری 20 میلیارد یورویی بودجه ، رشد شدید نرخ بیکاری، کوچک شدن سبد خرید خانوار اتریشی و روند افزایشی شرکت های ورشکسته از جمله مشخصه‌های سال 2020 بود که می‌توان گفت پس از بحران اقتصادی ناشی از جنگ جهانی دوم بی سابقه می‌باشد. تنها امید بدنه اقتصادی اتریش به بهبود شرایط، آغاز روند واکسیناسیون سراسری در این کشور از یکشنبه 27 دسامبر 2020 می‌باشد. با این وصف، پیش بینی‌ها نشان می دهد با وجود واکسن کرونا، اتریش کم و بیش با معضلات اقتصادی این دوره همچنان تا سال 2023 دست و پنجه نرم خواهد کرد.

بدهی بالای بخش دولتی، کسری بالای بودجه سالیانه، نرخ بالای بیکاری، تشدید شکاف طبقاتی، عدم اتفاق نظر در خصوص صندوق کمک کرونا و تمهیدات و ممنوعیت های اعمال شده، بی ثباتی دولت ائتلافی، کاهش صادرات، کاهش چشمگیر سرمایه گذاری داخلی و خارجی، کاهش 90 درصدی گردشگران خارجی و 85 درصدی گردشگران داخلی همچنان به عنوان چالش های اساسی پیش روی دولت در سال 2021 باقی خواهند ماند.

افزایش چشمگیر بیکاری در هفته سوم دسامبر در اتریش

وینر تسایتونگ: هفته گذشته تعداد 21 هزار و 400 نفر در اتریش به لیست بیکاری اداره کار اتریش افزوده شده اند. در حال حاضر 493 هزار و 572 نفر در لیست بیکاری قرار دارند و بیش از 400 هزار 480 نفر در کار کوتاه مدت به سر می‌برند. شرایط در بازار کار اتریش، تنها در کمتر از یک هفته بار دیگر رو به وخامت گذاشته است و پیش بینی می‌شود شرایط تا پایان سال، نیز وخیم تر گردد. دولت فدرال تا کنون 5.4 میلیارد یورو برای کار کوتاه مدت پرداخت کرده است و 9.7 میلیارد یورو دیگر نیز برای ماه ژانویه 2021، برنامه ریزی شده است.

پست اتریش تا اطلاع ثانوی هیچ بسته پستی به مقصد بریتانیا ارسال نمی‌کند

پرسه: با بسته شدن راه ارسال بسته‌های پستی به بریتانیا، پست اتریش تا اطلاع ثانوی هیچ بسته پستی را به این کشور ارسال نخواهد کرد. گفته می‌شود مرزها به دلیل شیوع نوع جدید ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی بسته می‌باشند. پست اتریش در اطلاعیه ای خاطر نشان کرد، در حال حاضر هیچ راهی برای ارسال نه از طریق زمینی و نه از طریق هوایی برای ارسال بسته‌های پستی به بریتانیا موجود نمی‌باشد. یورو تونل نیز که اروپا را به بریتانیا متصل می نماید؛ در حال حاضر تا 48 ساعت آینده بسته است و از این رو از این طریق نیز امکان ارسال بسته‌های پستی وجود ندارد. دیگر کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه نیز مرز های هوایی و زمینی خود را تا اطلاع ثانوی با بریتانیا مسدود کرده اند.

  25 درصد اتریشی‌ها امسال هدایای سال نو کمتری خریداری می‌کنند

پرسه : امسال سال نو میلادی برای اتریشی‌ها تفاوت های اساسی با سال های گذشته دارد. ممنوعیت های عمومی رفت و آمد و بسته بودن فروشگاه‌ها تنها تغییرات ایجاد شده در جشن کریسمس امسال نیست. موج وسیع بیکاری و مشکلات اقتصادی به سبب آن، سبب شده تا سبد خانوار اتریشی کوچک شود به طوری که بیش از 22 درصد افراد در یک نظر سنجی آنلاین از 1200 نفر اعلام کرده اند که امکان خرید مانند سال های گذشته را ندارند. همچنین بر اساس این نظر سنجی، 73 درصد افراد برای خرید سال نو ناچار به برداشت از حساب های پس انداز می‌باشند.

گردشگری زمستانی در اتریش با کاهش 80 درصدی مسافران کار خود را آغاز نمود

مرکز آمار اتریش: طبق آمار منتشره مرکز آمار اتریش، در نخستین ماه فصل زمستان، تعداد یک میلیون و هشتاد هزار مورد هتل و محل اقامت برای گردشگران رزرو شده است که، این میزان نسبت به مدت زمان یکسان سال گذشته با 80 درصد کاهش روبرو می‌باشد. گردشگری زمستانی امسال با یک چالش جدی شروع به کار کرده است. همچنان خبر جهش ژنتیکی ویروس کرونا سبب شده است تا بیش از 30 درصد گردشگران برنامه‌های سفر خود را که برای دوره تعطیلات کریسمس بوده است را لغو نمایند. در حال حاضر میزان کاهش گردشگران خارجی اتریش 95 درصد و گردشگران داخلی 84 درصد می‌باشد. پس از ماه آوریل 2020، دسامبر 2020 و ژانویه 2021 سخت ترین ماه‌ها برای صنعت گردشگری اتریش خواهد بود.

  وزیر دارایی اتریش: کمک های دوران کرونا دائمی نخواهد بود

وینرتسایتونگ: دولت اتریش تا کنون در 11 ماه گذشته حدود 29 میلیارد یورو کمک هزینه به افراد و شرکت ها برای جبران صدمات اقتصادی ناشی از بحران کرونا پرداخت کرده است. آقای بلومل در این خصوص به روزنامه‌های کرونه و پرسه نیز گفته است که این کمک ها نمی‌توانند دائمی‌باشند و به زودی باید شرکت ها سعی کنند تا در مسیر درآمدزایی قرار گیرند و از جایگاه درآمد و مالیات ها بدهی‌های دولت پرداخت گردد. وی همچنین افزود، سعی ما در دولت بر این بوده است تا از ورشکستگی شرکت ها جلوگیری به عمل آوریم اما دولت در شرایطی نیست که بتواند برای دوره طولانی مدت این امکان را فراهم آورد. در دیگر جراید نیز صحبت از آن است که 50 میلیارد یورو تخصیص داده شده برای صندوق کرونا اتریش که تا کنون 29 میلیارد یورو از آن خرج شده است، هیچگاه به طور کامل مورد استفاده قرار نگیرد و مبالغ باقی مانده به صندوق دولت برای کاهش بودجه سال آینده مورد استفاده قرار گیرند.  

توزیع ناعادلانه ثروت در اتریش

مرکز آمار اتریش: گزارش اتاق حمایت از کارکنان اتریش در خصوص توزیع ثروت در اتریش، حاکی از عدم توزیع عادلانه ثروت در میان اتریشی‌ها می‌باشد که از سال 2000 تا کنون یعنی از زمان ورود اتریش به طور رسمی‌به اتحادیه اروپایی روند توزیع عادلانه بیش از پیش تحت تاثیر قرار گرفته است. طبق این گزارش یک درصد از اتریشی‌ها 39 درصد از ثروت کشور را به خود اختصاص داده اند و نیمی از جمعیت  که در خط مرزی فقر قرار دارند، تنها 3 درصد از تمامی ثروت کشور را در اختیار دارند. آمار منتشره نشان می دهد که عدم توزیع عادلانه ثروت در سراسر کشور، بسیار وخیم تر از آمار قبلی اعلام شده در سال 2019 می‌باشد. همچنین بررسی بانک مرکزی اتریش در سال 2019 در این خصوص به دلیل عدم دخیل نمودن افراد فوق ثروتمند در نمونه آماری، مدل به دست آمده از دقت کافی برخوردار نبوده است هرچند به لحاظ محاسبات آماری، مدل سازی به درستی صورت پذیرفته است.

  بحران کرونا سبب سبقت صنایع شیمیایی از دیگر صنایع در اروپا شد

پرسه: بحران کرونا و نیاز ناگهانی شرکت ها و کشورها به مواد خام و محلول های شیمیایی گوناگون، سبب شد تا صنعت غبارگرفته صنایع شیمیایی در اروپا و در اتریش در مسیر رشد و سبقت گرفتن از دیگر صنایع قرار گیرد. در دسته بندی بازار بورس جهانی، شرکت های فعال در حوزه محصولات شیمیایی در دوران بحران کرونا از وضعیت بهتری نسبت به دیگر شرکت ها برخوردار بوده اند و در این میان شرکت های اروپایی به دلیل آنکه هزینه‌های جاری خود را نیز کاهش داده اند، توانسته اند با تمرکز بر تولید و صادرات از شرایط بهتری نسبت به رقبای چینی و یا آمریکایی خود برخوردار باشند.

  تیرول بیشترین صدمه را از بحران کرونا دیده است

خبرگزاری رادیو و تلوزیون اتریش: بحران اقتصادی ایجاد شده به دنبال بحران سلامت کرونا در اتریش سبب شده است تا درآمد استان‌های این کشور به شدت کاهش یابد. استان تیرول در این میان بیشترین صدمه را در میان دیگر استان‌های این کشور متحمل شده است. تیرول همانند سالزبورگ بسیار به حوزه گردشگری وابسته است و ممنوعیت های سفر و کاهش 90 درصدی گردشگران داخلی و خارجی، این استان را با چالش جدی روبرو ساخته است. بر اساس تحلیل موسسه UniCredit  بانک آستریا، استان تیرول تا9.5 درصد از میزان درآمد ناخالص داخلی خود را که از جایگاه گردشگری بوده، از دست داده است. پس از تیرول، ایالت های سالزبورگ و اشتایرمارک به ترتیب با 9.5 و 8.5 درصد بیشترین کاهش تولید اقتصادی منطقه را به ثبت رساندند. اقتصاد بورگنلند و فورالبرپ نسبتاً کمتر تحت تأثیر قرار گرفت و هرکدام شش درصد کاهش داشته اند. استان‌های وین و کرنتن نیز 7 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست داده اند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما