معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۹/۲۵- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۳۷۲

بازار خرما در هند

هند بزرگترین واردکننده خرما در دنیا بوده که به دلیل حضور بیش از 200 میلیون مسلمان، این قلم کالا به خصوص در ایام ماه مبارک رمضان از اقبال بسیار بالایی به خصوص در ایالت های هند با بافت جمعیتی مسلمان برخورد است. از سوی دیگر محصول خرما نه تنها در بین مسلمانان، بلکه در میان سایر ادیان و مذاهب از اقبال بسیار خوبی برخوردار بوده و پیروان سایر مذاهب در مناسبت های مختلف فرهنگی و مذهبی از این محصول استفاده می‌کنند و از طرفی با توجه به ارزش غذایی فراوان این محصول در رژیم غذایی نیز مورد استقبال قرار گرفته است.

-         هند سال گذشته حدود 177 میلیون دلار واردات خرما داشته است و کشورمان سومین صادر کننده این محصول به هند بعد از عراق و امارات است. مجموع صادرات مستقیم خرمای کشورمان به هند در سال 2020-2019 (بر اساس داده‌های وزارت بازرگانی هند) رقم 28 میلیون دلار رسیده است. عراق با 62 میلیون دلار و امارات با 58 میلیون دلار در مقام های اول و دوم قرار گرفته اند همچنین کشورهای عمان و عربستان به ترتیب با صادرات میزان 13 میلیون دلار و 6 میلیون دلار در رتبه‌های چهارم و پنجم قرار گرفته اند.

در آخرین آمار وزارت بازرگانی هند در شش ماه آوریل تا سپتامبر 2020، از مجموع 43 میلیون واردات خرما به هند، کشورمان با ثبت 12 میلیون دلار، در رتبه دوم بعد از امارات با صادرات 21 میلیون دلار قرار گرفته، کشور عربستان، عراق و عمان هر کدام با حدود دو میلیون دلار در رتبه‌های بعدی قرار گرفته اند. 

شایان ذکر است که بخشی از خرمای کشورمان از طریق کشورهای ثالث و به نام آنها وارد هند می‌شود که در آمار مربوط به ایران درج نمی‌گردد.

-         خرمای ایران همواره در بین مشتریان هندی از استقبال خوبی برخوردار بوده و خرمای مضافتی (خرمای کیمیا) و خرمای پیارم (خرمای مریمی) از شناخته شده ترین علامت های تجاری خرمای ایرانی در بازار هند است. 

-          ایالت ماهاراشترای هند بیشترین سهم را در واردات خرما از آن خود کرده است استفاده از خرما در این استان به خصوص در ایام ماه مبارک رمضان و در میان جامعه مسلمانان آن ایالت که حدود 12 درصد از جمعیت 123 میلیونی ماهراشترا را در خود جای داده است بسیار مورد استقبال واقع شده.

-          ایالت گجرات هند که حدود 10 درصد جمعیت حدودا 60 میلیونی آن مسلمان هستند نیز از طریق بندر موندار واردات خرما را انجام می دهد و به دلیل وجود تعداد بسیاری مسلمانان در آن ایالت خرما از استقبال خوبی برخوردار است. همچنین خرمای وارداتی در پرچمعیت ترین ایالت هند یعنی اوتارپرداش با جمعیت حدود 200 میلیون که ده درصد از آن را مسلمانان تشکیل می دهند می‌تواند بازار بسیار خوبی داشته باشد.

-         با عنایت به لزوم مورد توجه قراردادن بازار بزرگ هند در زمینه محصول خرما، در وهله اول نیاز است تا کل بازار هند از شمال تا جنوب و از مشرق تا مغرب مورد توجه صادرکنندگان ایرانی محصول خرما قرار گیرد و در همین رابطه پیشنهاد می‌گردد که نسبت به معطوف نگاه داشتن نگاه تجار و صادرکنندگان خرما به ایالت های شرقی هند از جمله بنگال غربی که جمعیت مسلمان و از قضا ایرانیان بسیاری را نیز در خود جای داده است و همچنین مناطق شمالی هند در کشمیر و در زمان سرمای هوا که نیاز به مصرف خرما بیشتر احساس می‌شود، اهتمام جدی به عمل آید و در صورت مقرون به صرفه بودن ارسال محموله‌ها به لحاظ هزینه‌های بارگیری و حمل، به آن مناطق در بندر کلکته ارسال گردد.

-         عربستان سعودی خرمای خود را عمدتا از بندر کوچین در ایالت کرالا وارد هند می‌کند و آن ایالت که حدود 25 درصد از جمعیت 35 میلیونی آن را مسلمانان تشکیل می دهد، بازار مناسبی برای محصول خرما می‌باشد.

-         استفاده از قابلیت مشورتی و کشب اطلاعات تکمیلی در زمینه بازار خرمای هند از سوی تجار و صادرکنندگان کشورمان می‌تواند راهنمایی موثری برای شناخت بهتر بازار هند در اختیار آنان قرار دهد. وب سایت هایی از قبیل www.Indiamart.com نیز با ارائه مشخصات خریداران و توزیع کنندگان خرمای وارداتی، امکان در اختیار گذاردن جزئیات و اطلاعات مورد نیاز برای فعالان در حوزه این محصول را فراهم آورده است.

-         توجه به بسته‌بندی متنوع، جذاب با در نظر گرفتن مسایل بهداشتی و اخذ مجوزهای قبلی از سازمان Food Safety and Standard Authority if India : FSSAI ، در کنار توجه به ملاحظات فنی در عقد قرارداد با اخذ مشاوره از فعالان حقوقی پیشنهاد می‌گردد. بهتر است تنوع بسته بسته به گونه ای باشد تا اقشار جامعه هدف با درآمدهای متوسط و یا پایین بتوانند از عهده خرید آن برآمده و از طرفی جذابیت بسته بندی محصول به گونه ای باشد که اقشار با درآمد بالا را ترغیب به خرید محصول نماید که برای این مهم نیاز به مشورت، اخذ راهنمایی و .. از شرکت های داخلی کشورمان در صنعت تبلیغ و بسته بندی می‌باشد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما