معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۷/۳۰- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۲۳

اخبار و تحولات اقتصادی تایلند(هفته چهارم مهر 1399)

برخی از مهمترین اخبار و تحولات اقتصادی تایلند در هفته چهارم مهر ماه 1399 که در رسانه‌های این کشور منعکس شده به شرح زیر می‌باشد:

وزارت تجارت تایلند بدنبال استفاده از فرصت قراردادهای تجارت آزاد برای شکوفایی اقتصادی

 وزارت تجارت تایلند اعلام نموده که برنامه ای برای بهره برداری هرچه بیشتر از فرصتهای مهیا شده بواسطه امضا قراردادهای تجارت آزاد با برخی از کشور برای احیا اقتصادی تایلند در دستور کار دارد. یکی از مقامات ارشد وزارت تجارت اعلام نمود سال 2021 سال نهایی و اجرایی شدن پیمان مشارکت جامع اقتصادی منطقه ای(RCEP) شامل کشورهای حوزه آ سه آن + 6 می‌باشد که نهایی شدن این پیمان فرصت بسیار مغتنم و مناسبی اقتصادی برای تایلند در برخواهد داشت و لذا تایلند به همراه سایر کشورها عضو آ سه آن در تلاش هستند که این سند را در نوامبر سالجاری به امضا رهبران کشورهای عضو این پیمان برسانند. بعد از امضا سند و پس طی مراحل تصویب این سند توسط شش کشور عضو آ سه آن (از ده کشور) و 4 کشور غیر عضو ( از شش کشور )، این پیمان اجرایی و عملیاتی خواهد شد.    

علاوه بر پیمان مهم منطقه ای مذکور، تایلند بدنبال امضا موافقتنامه‌های قرارداد تجارت آزاد با سایر کشورها از جمله انگلیس، اتحادیه اقتصادی آسیا – اروپا و بازبینی قرارداد تجارت آزاد خود با اروپا می‌باشد تا فرصتهای تجاری بیشتری را برای خود مهیا نماید.

تایلند در حال حاضر 13 قرارداد تجارت آزاد با 18 کشور دارد که فرصت تجاری 300 میلیارد دلاری یعنی در حدود 62 % از حجم تجارت خارجی این کشور را شامل می‌شود.

عدم ابتلای مسافرین استفاده کننده از فرصت ویژه توریستی (SPV) به کرونا شرط اصلی بازگشایی مرزهای کشور

آقای فیفات وزیر ورزش و توریسم تایلند اعلام نمود که در صورتی که 100 % مسافران ورودی استفاده کننده از فرصت ویژه توریستی (SPV) فاقد کرونا بوده و در شرایط عمومی‌کشور بعد از ورود این تعداد حدود 300 نفر تغییری ایجاد نشود، در آن صورت در زمینه بازگشایی مرزهای کشور تصمیم گیری خواهد شد و یا سایر اقدامات در زمینه تسهیل سفر به تایلند از جمله کاهش زمان قرنطینه و .... در دستور کار قرار خواهد گرفت.  

قرار است بعد از گذشت تقریبا هفت ماه از بسته بودن کامل مرزهای تایلند بر روی توریستها و گردشگران خارجی، اولین گروه از توریستهای خارجی که عمدتا چینی می‌باشند در تاریخ 17 اکتبر به تایلند وارد شده و بعد از گذراندن 14 روز قرنطینه، مجاز به سفر به سایر مناطق خواهند بود. گروه دیگری نیز در کمتر از یک هفته بعد از ورود گروه اول به تایلند سفر خواهند نمود.

درخواست نخست وزیر از مردم برای اعتماد به تیم جدید اقتصادی دولت

آقای پرایوت در اظهاراتی از مردم خواست که به تیم جدید اقتصادی دولت بویژه وزیر جدید اقتصاد کشور اعتماد نموده تا دولت بتواند مسائل و مشکلات اقتصادی که عمدتا ناشی از شیوع کرونا در جهان بوده را مدیریت نماید. نخست وزیر همچنین از مردم خواست که صلح و استقرار نظم و انضباط در جامعه همکاری بیشتری با دولت بنمایند. تیم جدید اقتصادی دولت شامل آقای آرخوم وزیر اقتصاد، سانتی معاون وزیر اقتصاد و سوپاتاگاپون وزیر انرژی می‌باشد که ریاست تیم جدید اقتصادی دولت نیز بر عهده وزیر انرژی می‌باشد.

نخست وزیر اعلام نمود که دولت متعهد به حل مسائل و مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور بوده و برهمین اساس تاکنون چندین طرح اقتصادی چه در زمینه کمک به اقشار آسیب پذیر و مردم و چه کمک به شرکتهای بزرگ و یا کوچک و متوسط ارائه نموده است.

وزیر خارجه چین اولین میهمان تایلند بعد از شیوع کرونا

آقای وانگ ایی وزیر امور خارجه چین برای دیدار دو روزه در تاریخ 14 و 15 اکتبر به بانکوک سفر نمود. این اولین حضور یک مقام عالیرتبه خارجی در تایلند از ماه فوریه سالجاری میلادی یعنی از زمان شیوع کرونا در جهان می‌باشد.

آقای وانگ ایی در این سفر علاوه بر ملاقات با آقای دون همتای خود، در تاریخ 14 اکتبر با آقای پرایوت نخست وزیر این کشور نیز ملاقات نموده و راههای بسط و توسعه روابط دو کشور، توسعه سرمایه گذاری چین در تایلند بویژه در زمینه تکنولوژی و فن آوری اطلاعات و اینترنت نسل 5 ، همکاریهای منطقه ای ، مبارزه با ویروس کرونا و تخصیص واکسن کرونا به تایلند، تسهیل تبادل توریسم بین دو کشور، همکاری بیشتر در قالب آسه آن و همچنین سازمان همکاریهای اقتصادی منطقه ای(RCEP) مورد بحث و تبادل نظر طرفین قرار گرفت.

آقای وانگ ایی ضمن تقدیر از تلاش ها و موفقیت های تایلند در مقابله با شیوع کرونا بر همکاری دو کشور در زمینه کنترل و مبارزه با این ویروس تاکید نمود.

چین اولین و مهمترین شریک اقتصادی تایلند می‌باشد که حجم روابط دو کشور در هشت ماهه اول سالجاری بالغ بر 51 میلیارد دلار بود که سهم صادرات چین به تایلند 32.5  میلیارد دلار و سهم واردات چین از تایلند نیز 19.5میلیادرد دلار می‌باشد. حجم روابط اقتصادی دو کشور در سال 2019 نیز در حدود 80 میلیارد دلار بوده است.   

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما