معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۵/۰۷- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۲۸۱

سخنان نخست‌وزیر هند در شورای تجاری هند و آمریکا (USIBC)

روابط تجاری بین هند و آمریکا در چند سال اخیر و به خصوص بعد از روی کار آمدن مودی و ترامپ، گسترش بسیار یافته به‌طوری‌که آمریکا برای دومین سال متوالی در رتبه اول شرکای تجاری هند قرار گرفت که این اتفاق برای اولین بار در تاریخ تجارت خارجی هند رقم خورده است. اهمیت این موضوع وقتی بیشتر می‌شود که بدانیم آمریکا در طی این دو سال جایگزین کشوری همچون چین شده که طی سال های 2013 تا 2018 شریک اول تجاری هند لقب گرفته بود. در همین راستا و در بحبوحه رقابت های چین و آمریکا، هند نیز سعی دارد خود را به عنوان جایگزین چین به عنوان زنجیره تامین معرفی و زمینه حضور بیشتر شرکت های آمریکایی و خارجی را در داخل هند فراهم آورد.

 روز چهارشنبه مورخ 1 مرداد 99، چهل و پنجمین اجلاس شورای تجاری هند و آمریکا (US India Business Council (USIBC به صورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید و نخست وزیر هند در این برنامه که به نوعی زمینه سازی بیشتر ارتباطات دو کشور را به همراه داشته است، به ایراد سخنانی پرداخت. نخست وزیر هند از اهمیت همکاری کشورها، برای ترسیم آینده اقتصادی دنیا بعد از کوید 19 و تاکید بر قابلیت های تولید داخلی کشورها و سیستم‌های بهداشت، سلامت و مالی، به عنوان راهی برای متنوع سازی تجارت بین الملل یاد نمود و نظر مثبت دنیا به کشور هند در زمینه تلاش‌های آن کشور برای خلق فرصت‌ها و حضور سایر کشورها و نهایتا قرار گرفتن در مسیر موفقت و کامیابی را هدف مشترک هند و آمریکا بیان داشت و از دستاوردهای دولتش از زمان روی کار آمدن دولتش در زمینه اقتصاد رقابت پذیر، شفاف، دیجیتالی، مبتکرانه و با ثبات هند مطالبی را بیان نمود.

وی هند را سرزمین فرصت ها دانست که در زمینه‌هایی مانند فن آوری اطلاعات، کشاورزی، بهداشت و سلامت، دارو و... می‌توان فرصت های بی نظیری را در اختیار سرمایه گذاران سایر کشورها قرار دهد. مودی اعلام نمود که در حال حاضر 500 میلیون کاربر اینترنت در هند وجود دارد که عمدتا در مناطق روستایی حضور دارند که این تعداد افراد را به هم متصل نموده است و فرصت هایی از جمله فن آوری نسل پنجم تلفن، تحلیل داده‌ها و محاسبات کوانتومی و ... را در بستر اینترنت فراهم آورده است. فرصت های موجود در بخش کشاورزی هند با انجام اصلاحات مربوط به آن بخش، فرصت های بیشماری را در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار می دهد و در کنار آن بخش فرآوری غذا در هند طبق پیش بینی‌ها تا سال 2025 به ارزش نیم تریلیون دلار خواهد رسید. همچنین بخش بهداشت و سلامت، با رشد متوسط 22 درصدی در هرسال، درآمد عظیمی را به دنبال خود خواهد داشت که در حال حاضر بهترین زمان برای سرمایه گذاری در این بخش در کشور هند است. تاکید بر استفاده از انرژی گاز، فرصت های سرمایه گذاری را برای شرکت های فعال در زمینه انرژی‌های پاک فراهم آورده است و در بخش عمران نیز شاهد بیشترین آمار ساخت و ساز منزل و جاده در طول تاریخ هند بوده ایم که این نیز فرصتی را برای سرمایه گذاری خارجی‌ها به وجود آورده است. طبق ارزیابی کارشناسان، بخش حمل‌ونقل هوایی هند طی هشت سال آینده، شاهد دو برابر شدن مسافران خطوط هوایی خواهد بود و در کنار آن هند شاهد رشد 74 درصدی سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در بخش دفاعی و فضایی بوده که منتج به کریدور تولید تجهیزات دفاعی در داخل هند شده و زمینه را برای شرکت های خصوصی و خارجی فراهم آورده است.

افزایش 49 درصدی میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بخش شرکتهای بیمه و افرایش 12 درصدی بازار بیمه در هند که افق 250 میلیارد دلاری را برای آن تا سال 2025 پیش بینی شده است، ارتقاء رتبه هند از سوی بانک جهانی در شاخص کسب و کار، افزایش 20 درصدی سرمایه گذاری خارجی در هند به نسبت سال گذشته و رسیدن آن به 74 میلیارد دلار در سال مالی 2020-2019 و سرمایه گذاری مستقیم خارجی آمریکا و رسیدن آن به 40 میلیارد دلار از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون و جذب 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در طول دوران شیوع کرونا ( از آوریل تا ژوئیه 2020) در هند از دیگر موارد مطرح شده در سخنرانی نخست وزیر هند در جمع حاضران در شورای تجاری آمریکا و هند بود که نخست وزیر هند از آنها به عنوان عاملی برای افزایش فرصت های تجاری و رقابت پذیری برای دسترسی به بازارهای هند، ارائه افق روشنی از همکاری‌های بین دو کشور آمریکا و هند به دنیا یاد کرد که می‌تواند نقش مهمی در بازگشت به وضعیت قبل از شیوع کرونا و احیای اقتصادی کشورها ایفا نماید.

اجلاس ایده‌های هند “India Ideas Summit” که به موازات همین اجلاس برگزار گردیده است، شاهد سخنرانی وزرای خارجه دو کشور نیز بود، که در آن وزیر خارجه آمریکا از ممنوعیت استفاده 59 برنامه کاربردی چین از سوی هند، اظهار خوشحالی نمود و از هند به عنوان کشوری برای مقابله با چالش چین و استفاده از ظرفیت آن برای جایگزینی زنجیره تامین به جای چین یاد نمود. وزیر خارجه هند نیز به آمریکا یادآور شد که باید نحوه تعامل در جهان چند قطبی و چند جانبه گرایی را در نظر گیرد و فراتر از اتحادهای نسل هایی که در گذشته شکل گرفته حرکت نماید.

وزیربازرگانی و دارایی هند نیز در اجلاس ایده‌های هند، به موضوع تسریع در قراردادهای تجارت ترجیحی با آمریکا و هم چنین Generalized System Preferences یا GSP یا سازو کار عمومی تعرفه‌ها، برای افزایش تجارت با طرف آمریکایی، را مورد اشاره قرار دادند و این که در زمینه تجارت می‌بایست لیست 100 تا 150 کالای مد نظر دو طرف در وهله اول مورد توجه قرار گیرد.

شورای تجاری هند و آمریکا در سال 1975 میلادی و با هدف تشویق بخش های خصوصی دو کشور هند و آمریکا در جهت افزایش سرمایه گذاری و تقویت روابط تجاری دو کشور بنا نهاده شده است. موضوعات مورد بحث در این دوره که چهل و پنجمین آن در روزهای 21 و 22 ژوئیه 2020 برگزار گردید، عمدتا متمرکز بر تنش های تجاری و سیاسی هند و آمریکا با چین و تاکید بر نقش هند در زمینه به دست آوردن زنجیره تامین و رشد جهانی اقتصاد به خصوص در دوران پس از کرونا و چگونگی برون رفت از آسیب های اقتصادی ناشی از شیوع این ویروس متمرکز بود.  

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما