ظرفیت های صید و صیادی در ماداگاسکار
ماداگاسکار چهارمین جزیره بزرگ دنیا در اقیانوس هند در 400 کیلومتری شرق موزامبیک قرار گرفته است. مساحت آن تقریباً ششصد هزار کیلومتر و دارای طول سواحل 5600 کیلومتر است. با حدود 28 میلیون جمعیت دارای حدود 7 کیلو مصرف سرانه آبزیان در سال است. قرار گرفتن این کشور در وسط اقیانوس هند، وجود دریاچههای متعدد طبیعی و رودخانهها، تالابها و برکهها با آب ثابت شرایط بسیار خوبی برای شیلات، آبزی پروری، صید دریایی قاره ای به وجود آورده است.
قابلیت ها و ظرفیت های صید و شیلات در ماداگاسکار به شرح ذیل است:
-155000 هکتار دریاچه و تالابهای مورد مناسب صیادی؛
-900000 هکتار مزارع برنج که 150،000 هکتار آن برای پرورش ماهی مناسب است؛
-1500 کیلومترمربع تا 1600 کیلومترمربع آب طبیعی مناسب برای پرورش ماهی در قفس یا محفظه؛
- 5600 کیلومتر خط ساحل که بخشی از آن مناسب کشت دریایی است: جلبک دریایی، خیار دریایی (sea cucumber)، صدف و ...
- 300000 هکتار درختان حِرا (مانگرو) که زیستگاه و لانه های واقعی زیست محیطی را تشکیل داده اند.
- 50 هزار هکتار Tannes (مناطق پُشتی درختان حِرا) که 27000 هکتار آن برای آبزی پروری میگو مناسب است (به عبارتی دیگر 11000 هکتار حوضچه آبی)
با توجه به شرایط اقلیمی خاص ماداگاسکار انواع میگو، انواع ماهی و مارماهی، انواع خرچنگ (Lobsters، Elvers ، Calmars)، صدف، هشت پا و قورباغه به صورت سالم و برش شده و فرآوری نشده به خارج صادر میشود. میگوی راه راه (Great tiger prawn) و میگوی Monodon از انواع میگوهای منحصر به فرد ماداگاسکار است که بازار بسیار خوبی در آمریکا، اروپا و ژاپن دارد. میگوی مونودن یک میگوی زود بازده و نوع بالغ آن تا 33 cm طول دارد. از دیگر انواع میگو میتوان به Gambas، languste ، Camaron اشاره کرد.
صید ماهی تن در آّبهای سرزمینی و بین المللی این کشور از فرصتهای بسیار خوب همکاری است. بر اساس اطلاعات دریافتی ماهیهای تن در ماههایی از سال به سوی آبهای سرزمینی ماداگاسکار کوچ میکنند. شرکت صیادی و سردخانه اقیانوس هند PFOI سالانه 40 هزار تن ماهی خام را فرآوری و صادر میکند.
کشور ماداگاسکار اولین کشور آفریقایی است که از سال 2017 خاویار تولید میکند. خاویار ماداگاسکار از تخم استروژن با مارک Rova در دریاچه مصنوعیMantansoa در 60 کیلومتری شمال پایتخت تولید میشود. این دریاچه با آب باران تغذیه میشود و بسیار پاک است. قیمت هر صد گرم خاویار تولیدی ماداگاسکار 100 یورو میباشد و به نام طلای سیاه صادر میشود. این کار توسط یک زوج فرانسوی اتفاق افتاده است.
خرید ماهی تن، ایجاد مزارع خاویاری و قزل آلا، نوسازی شناورهای صیادی، تجهیز صید سنتی، همکاری در زمینه تولید میگوی مونودن ، پرورش انواع آبزیان در بستر و مزارع متصل به اقیانوس، دریاچهها، رودخانهها، سردابها و استخرهای طبیعی و مصنوعی برای مصرف داخل و صادرات به بازارهای آمریکا و اروپا، ماهیگیری و پرورش ماهی، صید در آّبهای سرزمینی و بین المللی، ساخت قایق ماهیگیری در ابعاد کوچک متوسط، پرورش و تکثیر آبزیان خصوصاً ماهی قزل آلا و خاویار و ماهیهای تزئینی، تأسیس سردخانه و ایجاد واحدهای کنسروسازی برای ماهی تن میتواند در چارچوب همکاری شرکت های خارجی با طرف های ماداگاسکاری تعریف و عملیاتی گردد .