معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۱۵- ۱۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۸۳

اخبار اقتصادی ترکیه( هفته دوم تیرماه 1399)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی داخلی و خارجی ترکیه در هفته دوم تیر ماه 1399 که در رسانه‌های این کشور منتشر گردیده به شرح ذیل می‌باشد:

خبرترک-افزایش تعرفه گمرکی 400 قلم کالای وارداتی به ترکیه

وزارت تجارت ترکیه، بمنظور حمایت از تولید داخل و کاهش تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد این کشور، تعرفه گمرکی چهارصد قلم کالا را تا میزان بیست درصد افزایش می دهد.

بر اساس  این تصمیم که در روزنامه رسمی نیز منشتر گردیده است، تعرفه گمرکی 400 قلم کالای وارداتی از جمله پوشاک و منسوجات، دستگاه‌های ریخته گری و جوشکاری، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، ماشین آلات کشاورزی، دستگاه‌های پمپ، جرتقیل های کشتی، تریلر، اسید سیتریک، شیشه، آجر،کمربند ایمنی، انواع چسب ها، اجاق گاز، آهن و فولاد، زیور آلت گرانبها،  کابل و سایر اقلام بصورت موقت تا ماه سپتامبر تا میزان بیست درصد  و بعد از ماه سپتامبر نیز تا با نرخ های پائین تری در حدود ده درصد، افزایش خواهد یافت.

حر یت- سفر هیات ترکیه به آلمان جهت رایزنی در حوزه گردشگری

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه، محمت نوری ارسوی،  وزیر فرهنگ و گردشگری و امینه آلپ مشه، معاون وزیر بهداشت ترکیه در راس هیاتی با هدف دیدار و گفتگو با طرفهای آلمانی و تشریح آخرین اقدامات ترکیه در حوزه گردشگری در دوران شیوع ویروس کرونا به آلمان سفر کردند.

هیات ترک در این سفر  با وزیر اقتصاد و انرژی آلمان دیدار نمودند. طرف ترک در این سفر خواستار لغو هر چه سریعتر محدودیت سفر شهروندان آلمانی به ترکیه شدند.

سون دقیقه- سد یوسفعلی تا پان سال جاری میلادی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت       

مراحل احداث سد یوسفعلی بر روی رودخانه چوروح واقع در استان آرتوین با ارتفاع 275 متر، بعنوان مرتفع ترین سد ترکیه و سومین سد دنیا (از لحاظ ارتفاع) به مراحل پایانی خود رسیده است.

براساس اخبار منتشر شده، مراحل احداث این سد و نیروگاه هیدروالکتریک تا پایان سال جاری میلادی به بهره برداری خواهد رسید و برق تولید شده نیز در سال 2021 وارد مدار خواهد شد. با افتتاح این سد و بهره برداری از نیروگاه هیدروالکتریک، نیاز 2.5 میلیون نفر به برق مرتفع خواهد شد.

تامین مالی این پروژه از منایع  داخلی ترکیه صورت گرفته شده است. این پروژه محصول مهندسان و گارگران ترک می‌باشد.

صباح-افزایش میزان ذخایر رسمی‌بانک مرکزی ترکیه  در ماه می 2020

بانک مرکزی ترکیه طی گزارشی، میزان دخایر رسمی این کشور در ماه می سالجاری را اعلام کرد. بر پایه این گزارش، میزان ذخایر رسمی ترکیه در ماه می سالجاری در مقایسه به ماه قبل (آوریل) با 5.3 درصد افزایش 90 میلیارد و 900 میلیون دلار اعلام شد.

 بانک مرکزی ترکیه، میزان ذخایر ارزی را در این مدت  52 میلیارد و 800 میلیون دلار و میزان ذخایر طلا را نیز 36 میلیارد و 700 میلیون دلار اعلام کرد. همچنین بانک مرکزی، میزان تعهدات ارزی ترکیه(وام های ارزی، تعهدات اموال غیرمنقول و سپرده گذاری‌ها) که از مدت سررسیدآنها یک سال و یا کمتراز یک سال باقی مانده است را 22 میلیارد و 200 میلیون دلار اعلام کرد که از این میزان 5 میلیارد دلار آن بهره می‌باشد.

سوزجو- کاهش 6.6 میلیارد دلاری بدهی خارجی ترکیه

براساس اعلام وزارت خزانه داری و دارایی ترکیه، میزان بدهی خارجی این کشور در شش ماه نخست سالجاری با 6.6 میلیارد دلار کاهش به 431 میلیارد دلار رسید. در این گزارش، بدهی خارجی بخش خصوصی  253.5 میلیارد دلار، بخش دولتی 169.2 میلیارد دلا رو بدهی بانک مرکزی نیز 8.3 میلیارد دلار اعلام شده است. بر پایه این گزارش، نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی بالغ بر 56.9درصد می‌باشد که این رقم 1.1 درصد کمتر از رقم ابتدای سال می‌باشد.

خبرترک- نرخ تورم ترکیه 12.62 درصد اعلام شد

سازمان آمار ترکیه  نرخ تورم این کشور در ماه ژوئن  2020 را اعلام کرد. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ترکیه در پایان ماه ژوئن سالجاری 12.62 درصد اعلام شد که این رقم نسبت به ماه قبل 1.13 درصد افزایش داشته است.           

 صباح-میزان خط فقر و مرز گرسنگی در ترکیه اعلام شد

کنفدراسیون ترک – ایش، میزان خط فقر و مرز گرسنگی را برای یک خانواده چهار نفری اعلام کرد. براساس گزارش منتشر شده از سوی کنفدراسیون مزبور، میزان خط فقر برای یک خانواده چهار نفری در ترکیه 7 هزار و 918 لیر و مرز گرسنگی نیز 2 هزار و 431 لیر می‌باشد.

خبرترک-افزایش 19 درصدی شاخص اعتماد اقتصادی ترکیه

سازمان آمار ترکیه شاخص اعتماد اقتصادی این کشور در ماه ژوئن سالجاری را اعلام کرد.

بر پایه این گزارش ، سازمان آمار شاخص اعتماد اقتصادی ترکیه را  73.5 اعلام کرد که این رقم نسبت به ماه قبل 19.1 درصد افزایش نشان می دهد.

سون دقیقه-درآمد 175 میلیون دلاری ترکیه از محل صادرات ادویه جات

براساس اعلام اتحادیه صادرکنندگان منطقه اژه، ترکیه در سال گذشته میلادی بالغ بر  175 میلیون دلار ادویه جات به خارج از کشور صادر کرده است. بر اساس این گزارش، میزان صادرات ادویه جات در پنج ماه نخست سالجاری، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با پنج درصد افزایش از 76 میلیون دلار به 80 میلیون دلار رسید.

بیشترین میزان صادرات ادویه جات ترکیه به ترتیب به کشورهای آمریکا یازده و نیم میلیون دلار، آلمان نه میلیون دلار و چین شش و نیم میلیون دلار بوده است.

وب سایت خبرها- مجله اقتصادی فرچون 500 شرکت برتر ترکیه در سال 2019 را منتشر کرد

مجله اقتصادی فرچون نتایج تحقیقات خود در خصوص 500 شرکت برتر ترکیه در سال 2019 را منتشر کرد. براساس نتایج این تحقیق، شرکت توپراش با فروش 89.6 میلیارد لیر در رده نخست، شرکت سهامی مدیریت بازارهای انرژی با فروش 87.9 میلیارد لیر رده دوم، ترکیش ایر با فروش 75.1 میلیارد لیر رده سوم، پترول افیس با 53.6 میلیارد لیر فروش رده چهارم و شرکت اوپت با 46.3 میلیارد لیر فروش رده پنجم  قرار دارند.   

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما