معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۲۷- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۹۵۰

اخبار اقتصادی استرالیا (هفته سوم خرداد 1399)

مهم ترین اخبار اقتصادی استرالیا در هفته سوم خرداد 1399 که در رسانه‌های این کشور منتشر شده به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

برآورد پیامدهای احتمالی موج کرونا در استرالیا

بر اساس برآورد سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، در صورتی که موج دوم شیوع ویروس کرونا استرالیا را در بر گیرد، تقاضای مصرف کننده دوباره کاهش بزرگی را تجربه کرده و عدم اطمینان ایجاد شده منجر به درنگ سرمایه گذاری در بخش کسب و کار شده و در نتیجه اقتصاد این کشور در سال جاری میلادی 6.3 درصد کوچک خواهد شد و در همین حال مدت زمان بازیابی اقتصادی نیز طولانی تر خواهد شد. این رقم در شرایط کنونی 4 درصد تخمین زده شده است. همچنین کسری بودجه این کشور به دلیل طرح 70 میلیارد دلاری دولت فدرال در حمایت از حفظ شغل و بیمه بیکاری، 100 میلیارد دلار برای سال مالی 2021-2022 برآورد شده است در صورت موج دوم ویروس کرونا در این کشور به 210 میلیارد دلار خواهد رسید. در این گزارش آمده است میزان بدهی خانوار یک خطر اساسی برای چشم انداز بهبود اقتصادی استرالیاست که ظرفیت آن را دارد که با رکود بازار مسکن تشدید شده و روند بهبودی اقتصادی را منحرف می‌کند.

عذرخواهی نخست وزیر استرالیا از آسیب ناشی  از اشتباه مالیاتی در طرح رفاهی دولت

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا، با انتقاد از طرح رفاهی ناقص دولت خود موسوم به بدهی رباتیک گفت از هرگونه مشکلی که به دلیل این برنامه به وجود آمده است «عمیقاً پشیمان» است و به دلیل برنامه جنجالی و غیرقانونی بدهی‌های رباتیک دولت خود پوزش خواست. آقای موریسون در این زمینه به پارلمان این کشور گفت من به دلیل هرگونه صدمه یا آسیب ناشی از روش برخورد دولت با این موضوع عذرخواهی می‌کنم. به همین منظور دولت استرالیا 721 میلیون دلار را به 373 هزار نفر در کشور که به دلیل بدهی‌های اعلام شده توسط این برنامه غیر قانونی تحت تاثیر قرار گرفته اند، باز پرداخت خواهد کرد. این برنامه که اکنون منسوخ شده است، اطلاعات اداره مالیات استرالیا و داده‌های بیمه بیکاری را تطبیق می داد تا بتواند پرداخت های رفاه بیش از حد به افراد را ردیابی کند. این امر در حالی رخ می دهد که وزیر خدمات دولت گفته است برنامه‌های جمع آوری کننده بدهی‌های مردم به دولت در نهایت دوباره از سر گرفته خواهند شد. وی به پارلمان گفت ما این کار را به صورتی معقول انجام خواهیم داد. ما این کار را از طریق مشارکت دادن همه مردم انجام خواهیم کرد. ما این کار را به روشی بسیار شفاف انجام خواهیم داد. وی افزود در حدود 939 هزار استرالیایی در کل بیش از پنج میلیارد دلار به دولت بدهکار هستند.

موج دوم کرونا برای استرالیا 80 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت

ماتیاس کورمن، وزیر دارایی استرالیا، هشدار داده است که موج دوم ویروس کووید-19 ممکن است ظرف دو سال آینده 80 میلیارد دلار برای اقتصاد کشور هزینه داشته باشد. پیش بینی وزیر دارایی استرالیا در حالی صورت می‌گیرد که بازارهای جهانی سهام به دلیل واهمه از بازگشت موج دوم همه گیری این بیماری شاهد فروش بی سابقه سهام بوده اند. این امر در واقع هر گونه خوش بینی نسبت به بهبودی سریع وضعیت اقتصادی را از بین برده است. دولت آقای موریسون نگران آن است که تظاهرات گسترده هفته گذشته که در اعتراض به نژادپرستی صورت گرفت، خطر گسترس کووید-19 را افزایش دهد. این در حالی است که راهپیمایی‌های بیشتری برای آخر هفته کنونی برنامه ریزی شده است. سناتور کورمن می‌گوید تظاهر کنندگان، با شرکت در این تجمعات زندگی افراد را در معرض خطر قرار می دهند. وزیر دارایی استرالیا اظهار داشت اگر ما شاهد ظهور موج دوم این عفونت باشیم، هزینه اقتصادی ما طی دو سال آینده به حدود ۸۰ میلیارد دلار خواهد رسید. وی افزود ما در یک شرایط اضطراری بهداشتی هستیم.  این وضعیت هنوز تمام نشده است و افرادی که تصمیم می‌گیرند در آن راهپیمایی‌ها شرکت کنند، جان و شغل هموطنان خود را در معرض خطر قرار می دهند. بازار سهام استرالیا در معاملات اولیه امروز جمعه ۱۲ جون حدود سه درصد سقوط را تجربه کرد.

احتمال ضرر 12 میلیارد دلاری دانشگاه‌های استرلیا در پی بالاگرفتن تنش با چین   

در پی بالا گرفتن تنش‌های دیپلماتیک، چین به دانشجویان خود در خصوص ادامه تحصیل در استرالیا هشدار داد. وزارت آموزش چین با هشدار در خصوص ادامه تحصیل در استرالیا از دانشجویان خواست تا به ارزیابی درست خطرات پیش رو بپردازند و در ارتباط با سفر به استرالیا مُحتاط باشند. از سوی دیگر، هشت دانشگاه (که گروهی از 8 دانشگاه برتر استرالیایی می‌باشند) از توصیه دولت چین در خصوص سفر به استرالیا ابراز تأسف کردند. این هشدار چند روز پس از آن بیان می‌شود که پکن از شهروندان خود خواست تا از سفر به استرالیا بپرهیزند و این مساله را به علت افزایش قابل توجه تبعیض نژادی و خشونت علیه چینی‌ها و مردمان آسیایی در طول همه گیری ویروس کرونا عنوان کرد. طبق گزارش های منتشر شده این مساله می‌تواند ضربه‌ای قوی به دانشگاه‌های استرالیایی محسوب شود چرا که آن‌ها خود را برای بازگشت دانشجویان به منظور برگزاری درس‌های چهره به چهره در ماه آینده آماده می‌کنند. بیش از یک سوم از دانشجویان خارجی که به استرالیا سفر می‌کنند، چینی هستند و  تخمین زده می‌شود که سالانه در حدود 12 میلیارد دلار به اقتصاد استرالیا کمک می‌کنند. اکنون گروه هشت دانشگاه برتر استرالیا تصمیم دارد تا در خصوص این توصیه، با همکاری سفارت چین در کانبرا (پایتخت استرالیا) شفاف سازی کنند. گروه هشت دانشگاه برتر استرالیا همچنین در واکنش به توصیه اخیر چین گفته اند گروه هشت به دانشجویان بین المللی ما و نیز حفظ یک رابطه مثبت و تعاملی با چین متعهد است اما بیان چنین اظهاراتی، مسائل را بیش از پیش، دشوارتر خواهد کرد. گفتنی است در طول همه گیری کرونا، چندین حادثه تبعیض آمیز علیه افراد آسیایی تبارها در استرالیا به وقوع پیوسته است.

خوش بینی به بازیابی اقتصادی در میان کارآفرینان استرالیایی

یک مطالعه از سوی موسسه معتبر اقتصادی KPMG نشان می دهد اکثریت قریب به اتفاق مشاغل متوسط استرالیا اطمینان دارند که قادر خواهند بود از پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا طی چند ماه بیرون آمده و شرایط کسب و کار به پیش از بحران کرونا بازگردد. از 225 شرکتی که ماه گذشته که بررسی در میان آنها صورت گرفته، 79 درصد از آنها اعتماد به نفس لازم برای بازگشت به پیش از بحران برخور دارند و بیش از نیمی از آنها اعتقاد دارند که طی سه  آینده سال، دوباره به تجارت معمول باز می‌گردند. این درحالی است که همه گیری این بیماری به شدت از نظر عاطفی و همچنین اقتصادی به این شرکت ها و کسب و کار ضربه زده است، به طوری که 86 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که از نظر عاطفی همچنان نگران این بیماری هستند و 94 درصد اظهار داشتند که این بیماری تا حدی در تجارت آنها تاثیر گذاشته است. مدیر این موسسه در این زمینه اظهار داشت خوش بینی غیر قابل انتظاری در میان کسب و کارهای استرالیایی برای بازگشت به شرایط دیده می‌شود. طرح های دولت برای کمک به حفظ مشاغل تاثیر بسزایی در خوش بینی پاسخ دهندگان داشته است. این تحقیق همچنان نشان می دهد شرکتهایی که بین 50 تا 500 نفر در استخدام خود دارند نسبت به شرکت های بزرگتر نگرانی کمتری داشته اند و نزدیک به دو سوم شرکت های بزرگتر پاسخ داده اند که از همه گیری ویروس کووید 19 تاثیر قابل توجهی یافته اند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما