معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۰۶- ۰۷:۰۰ - مشاهده: ۲۵۴

تحولات اقتصادی تانزانیا (هفته چهارم اردیبهشت 1399)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی تانزانیا در هفته چهارم اردیبهشت 1399 که در رسانه‌های این کشور انتشار یافته به شرح زیر است:

راه اندازی قریب الوقوع اولین کارخانه پالایش طلا در تانزانیا -گاردین

ساخت اولین کارخانه پالایش و استحصال طلا در تانزانیا و در شهر موانزا از دو ماه پیش آغاز شده و تا کنون 40 درصد پیشرفت داشته است. در همین چارچوب وزیر معادن تانزانیا اظهار داشت: از سال 2017 و طبق دستور رئیس جمهور، قانونی مبنی بر ممنوعیت صادرات مواد معدنی خام از جمله طلا وضع گردید و از آنجا که تانزانیا بعد از آفریقای جنوبی ، غنا و مالی چهارمین تولیدکننده طلا در آفریقاست ، به دنبال ایجاد کارخانه ذوب و بازیابی طلا برآمد و در همین راستا نیز کارخانه موانزا به منظور کنترل ارزش افزوده مواد معدنی خاصه طلا ایجاد گردید. این کارخانه توانایی تصفیه روزانه 480 کیلوگرم طلا با درجه خلوص 999.99 که بالاترین سطح خلوص جهانی است را دارا می‌باشد. شایان ذکر است که دولت تانزانیا در سال 2018 میلادی مبلغ 130 میلیون دلار درآمد معدنی داشته که این میزان در سال 2019 میلادی با افزایش 4 میلیون دلاری به 134 میلیون دلار رسید. پیش بینی می‌شود میزان تولید داخلی طلای تانزانیا در سال جاری نیز به 200 میلیون دلار برسد.

تکمیل 94 درصد پروژه برق رسانی قطار استانداردSGR- سیتیزن

طبق آخرین آمار وزارت انرژی تانزانیا، 94 درصد پروژه خط انتقال نیرو که موجب تامین برق قطارهای استاندارد راه آهن  (SGR) می‌شود، تکمیل گردیده و این پروژه تا پایان ماه می 2020 به بهر برداری خواهد رسید.  وزیر نیرو اتمام این پروژه را از اقدامات اساسی و مهم دولت در سایه بهبود اقتصاد داخلی و افزایش درآمدها ارزیابی کرد. وی دو دلیل عمده بهبود این شرایط را افزایش درآمدهای ناشی از مصرف برق لوکوموتیوها و نیز کاهش هزینه‌های مصرف سوخت فسیلی قطارها خواند. طبق اظهارات وزیر، تاکنون برای پیشبرد این پروژه بودجه ای بالغ بر 32 میلیون دلار هزینه گردیده است.

افزایش تولید لبنیات در تانزانیا- گاردین

آخرین داده‌های آماری حاکی از آن است که تعداد گاوهای شیرده تانزانیا از 783 هزار راس در سال 2018 به 1 میلیون و 300 هزار راس در سال 2019 رسیده که منجر به افزایش تولید شیر از 2.4 میلیارد لیتر به 2.7 میلیارد لیتر گردید( به معدل روزانه 5 لیتر برای هر راس گاو). در حالیکه میزان مصرف شیر در کشور از 47 درصد در سال 2018 به 49 درصد در سال 2019 افزایش یافته است. این دستاوردها بخشی از برنامه 5 ساله  (21-2018) توسعه ملی صنایع لبنی می‌باشد. رئیس سازمان لبنیات تانزانیا (TDB) طی سخنانی اظهار داشت: ضعف مصرف شیر در داخل کشور به دلیل میزان پایین تولید شیر می‌باشد و همواره این کسری از طریق واردات جبران می‌شده است. در حال حاضر حداقل 99 کارخانه ثبت شده تولید شیر در تانزانیا وجود دارد که از این تعداد فقط 5 کارخانه مجهز به دستگاه‌های اتوماتیک با درجه حرارت بالا (UHT) می‌باشند. وی تصریح کرد که در سال 2018، تانزانیا 20 میلیون لیتر شیر به ارزش 13 میلیون دلار وارد کرده در حالیکه این میزان در سال 2019 به 620 هزار لیتر و به ارزش 410 هزار دلار کاهش یافته است که با خط مشی جدید دولت برای لزوم خودکفایی داخلی در بخش مواد غذایی، در سال جاری نیز شاهد کاهش بیش از پیش واردات لبنیات خواهیم بود.  

بودجه بخش های اساسی حمل و نقل کشور در سال 2020- سیتیزن

بودجه درخواستی وزارت راه و ترابری تانزانیا در سال مالی جدید معادل 2 میلیارد دلار بوده که 43 درصد آن متعلق به ساخت راه آهن و برابر با 865 میلیون دلار می‌باشد. شرکت هواپیمایی تانزانیا نیز که اولویت دوم این وزارت بوده، برای تجهیز ناوگان خود و خرید هواپیماهای جدید مبلغی معادل 195 میلیون دلار خواهد داشت. وزیر راه و ترابری طی اظهارات خود در مجلس گفت: طی 3 سال گذشته در مجموع 2600 کیلومتر راه احداث شده که منجر به ایجاد خدمات ارتباطی به بیش از 2500 روستا گردیده است. وی افزود از 13 پروژه فرودگاهی که بودجه آنها در سال 2020-2019 در مجلس تصویب شده بود ، فقط چهار مورد از آنها بودجه دریافت کرده است.   

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما