معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۱/۲۶- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۳۲۵

افزایش کلاهبرداری های اینترنتی در دوران شیوع کووید-19 در استرالیا

کمیسیون رقابت و مصرف کننده در استرالیا می گوید ظرف چند هفته گذشته در حدود ۹۰ گزارش در رابطه با کلاهبرداری های مرتبط با کووید-19 (کووید-۱۹) دریافت کرده است.

کمیسیون رقابت و مصرف کننده در استرالیا می‌گوید ظرف چند هفته گذشته در حدود ۹۰ گزارش در رابطه با کلاهبرداری‌های مرتبط با کووید-19 (کووید-۱۹) دریافت کرده است.

یک نهاد نظارت کننده بر روند رقابت در استرالیا می‌گوید کلاهبرداران در حال تلاش برای سوء استفاده از اقدامات جدید دولت فدرال هستند. دولت استرالیا به تازگی اعلام کرده است که به دلیل مشکلات اقتصادی مرتبط با بحران کووید-19 در نظر دارد تا به استرالیایی‌ها اجازه دهد تا از اواسط ماه آوریل به بخشی از پول پس انداز موجود در صندوق های بازنشستگی خود دسترسی داشته باشند. 

این در حالی است که کمیسیون رقابت و مصرف کننده استرالیا می‌گوید از زمان اعلام تصمیم دولت در تاریخ ۲۲ مارس 2020 ، ۸۷گزارش مربوط به کلاهبرداری‌های مرتبط با دسترسی به پس انداز بازنشستگی دریافت کرده است.

این کمیسیون اگرچه خاطرنشان کرده است که تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر ضرر و زیان مالی دریافت نکرده است. کمیسیون مذکور استرالیایی‌ها را ترغیب کرده است تا همواره هوشیار باشند.

دلیا ریکارد معاون دبیرکل کمیسیون مذکور گفت: «کلاهبرداران با مردم تماس می‌گیرند و ادعا می‌کنند که از سازمان‌هایی هستند که می‌توانند به آنها در دستیابی سریع به پس انداز بازنشستگی خود کمک کنند». وی افزود: «برای اکثر مردم که در خارج از کشور حضور دارند، پس انداز بازنشستگی، بزرگ ترین سرمایه و دارایی آنها محسوب می‌شود است و شما نمی‌توانید در محافظت از آن خیلی مراقب باشید». 

وی همچنین عنوان نمود: «معمولا افراد مسن بیشتر با کلاهبرداری‌های مربوط به صندوق های بازنشستگی روبرو می‌شوند، اما طرح جدید دسترسی زودرس به موجودی صندوق بازنشستگی به این معنی است که حالا گروه‌های سنی مختلفی ممکن است این کلاهبرداری‌ها را تجربه کنند». 

اداره مالیات استرالیا مسئول انجام هماهنگی برای دسترسی زودهنگام به موجودی صندوق های بازنشستگی از طریق وب سایت مربوطه می‌باشد.  این در حالی است که خانم ریکارد می‌گوید اصولا نیازی به دخالت شخص ثالث یا پرداخت هزینه ای برای این کار نیست.

وی اعلام نمود: «اگر شخصی در این خصوص با شما تماس گرفت، اصلا مهم نیست که او می‌گوید از کجا با شما تماس می‌گیرد. شما هیچگاه اطلاعات شخصی خود به ویژه اطلاعات حساب بانکی خود یا شماره دسترسی به صندوق بازنشستگی خود در اختیار آنها قرار ندهید». 

وی افزود: «برای رفتن به وب سایت myGov هرگز روی یک لینک اینترنتی کلیک نکنید. در عوض، همیشه باید آدرس کامل وب سایت را در مرورگر اینترنتی خود تایپ کنید». 

این در واقع توصیه ای است که گراهام کوک مدیر یکی از بخش های وب سایت Finder.com.au نیز بر آن تاکید می‌کند. او می‌گوید این روزها کلاهبرداری‌های گوناگونی که «خیلی هم باور پذیر هستند» انجام می‌شود. از ایمیل های موسوم به «فیشینگ» گرفته که به نظر می رسد از طرف سازمان بهداشت جهانی ارسال می‌شوند تا افرادی که مدعی می‌شوند ماسک های محافظت کننده می فروشند.   

او می‌گوید: «این خیلی تعجب آور نیست که کلاهبرداران از این فرصت استفاده می‌کنند. آنها مدت های مدید است که از هر فرصتی که در اختیار آنها قرار داده شده است، استفاده می‌کنند». 

وی افزود: «این فقط افراد معمولی نیستند که هدف قرار می‌گیرند. بیمارستان‌های سراسر کشور، و حتی سراسر جهان، در مناطقی که به دلیل کووید-19 بسیار تحت فشار قرار گرفته اند نیز هدف این کلاهبرداری‌ها هستند». 

در سال ۲۰۱۹ استرالیایی‌ها بیش از شش میلیون دلار از پول خود را به دلیل کلاهبرداری‌های مرتبط با صندوق های بازنشستگی از دست دادند. این در حالی است که افراد ۴۵ تا ۵۴ ساله در شمار رده سنی بودند که بیشترین پول را از دست دادند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما