گزارش سالیانه سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) در سال 2018
در دستورکار 2030 برای توسعه پایدار و باثبات، بر نقش حیاتی و کلیدی توسعه صنعتی پایدار و جامع و همچنین مشارکت یونیدو در دستیابی به اهداف توسعه پایدار بیش از هر زمان دیگری تاکید شده است. در سال 2018 و در چندین رویداد عالی رتبه جهانی، بر ارتباط بین پیشرفت در حوزه صنعتی با پیشرفت در توسعه اقتصادی، اشتغال و ثبات اجتماعی تاکید شده است.
انجمن توسعه صنعتی یونیدو در پاسخ به درخواست رئیس شورای اقتصادی- اجتماعی سازمان ملل، سندی را برای "مجمع سیاسی عالی رتبه"در سال 2018 آماده نمود. این سند بر نقش توسعه صنعتی پایدار و جامع در تحقق هدف هفتم از اهداف توسعه پایدار درخصوص انرژی پاک و قابل دستیابی، تمرکز کرده بود. یونیدو همچنین در برگزاری دو پنل جانبی مربوط به مجمع سیاسی عالی رتبه مشارکت و همکاری نمود، که عبارت بودند از: "تسریع در زنجیره ارزش افزوده انرژیهای پاک ، ابتکاری درون دولت های جزیره ای کوچک درحال توسعه" که با همکاری دولت های اتریش، اسپانیا، امارات متحده عربی و کشورهای کارائیب برگزار شد و دیگری "تسریع در انتقال انرژی برای کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی"، که با همکاری برخی نهادهای سازمان ملل و کشورهای اتریش و پاراگوئه برگزار گردید.
خلاصه ای از برگردان گزارش منتشره توسط یونیدو در پی خواهد آمد .
اصلاح سیستم توسعه سازمان ملل
یونیدو ( UNIDO ) ضمن استقبال از تصویب قطعنامه 279/72 مجمع عمومی سازمان ملل در مورد انجام اصلاحات در سیستم توسعه سازمان ملل، خود را متعهد به تغییر و همتراز کردن با اهداف این قطعنامه می داند. در همین راستا، یونیدو کاندیداهای پیشنهادی خود برای تیم "گذار" که ذیل این قطعنامه ایجاد شده است را معرفی نمود و ضمن شرکت در بسیاری از گروههای کاری توسعه پایدار سازمان ملل، در مورد اصلاحات مورد نظر بحث و گفتگو نمود و به آگاهی افزایی اعضای حاضر در جلسات، کمک نمود. در سپتامبر 2018، یونیدو میزبان رئیس تیم گذار در وین بود و ملاقات ها و گفتگوهای وی با سازمانهای مرتبط مستقر در وین، دولت های عضو یونیدو و همچنین سایر ذیربطان را تسهیل نمود.
تحقیق و مشاوره سیاست های صنعتی
به دنبال امضاء اعلامیه مشترک با سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، یونیدو تشریک مساعی خود با این سازمان را در مورد تحولات سازنده بیشتر نمود. یونیدو در سال گذشته و در همکاری با سایر نهادهای سازمان ملل، رویههایی را آزمایش و نهایی نمود که ذیل آن، سیاست های توسعه تولید برای شیلی و کلمبیا بازبینی گردید و ابتکاراتی را برای کشورهای آفریقایی تدوین نمود.
فعالیت های آماری درخصوص هدف نهم از اهداف توسعه پایدار
در سال 2018، یونیدو اقدام به انتشار برخی تولیدات آماری از جمله کتاب آمارهای صنعتی بین المللی 2018، آمارهای جهانی در معادن، و بهره برداری از طرح ها و صنایع در این سال نمود. با توجه به اینکه یونیدو مسئول رصد و نظارت در مورد 6 شاخص از هدف نهم توسعه پایدار میباشد، گزارشات متعددی را در این خصوص منتشر نموده است. در همین راستا، میتوان به انتشار گزارش در حوزه ارزش افزوده تولیدات جهانی، استخدام در حوزه تولید، و همچنین صنایع متوسط اشاره نمود. یونیدو همچنین، هفتیمن نشست میان سازمان و گروه کارشناسان در مورد شاخص های اهداف توسعه پایدار را در سال 2018 میزبانی نمود.
گروه 20 و تعامل با "بریکس"
همکاری نزدیک یونیدو با گروه کاری توسعه گروه 20 در سال 2018 نیز ادامه داشت؛ از جمله درخصوص همکاری و مشورت جهت توسعه صنعتی آفریقا. به درخواست این گروه کاری، یونیدو یک گزارش پیشرفت را از اجرای طرح ابتکاری 20 در مورد آفریقا به همراه سازمان توسعه و همکاری اقتصادی ایجاد نمود. یونیدو همچنین تعامل خود با گروه بریکس (متشکل از کشورهای برزیل، چین، هند، روسیه و آفریقای جنوبی) را تقویت و برای بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط در این کشورها، دورههای آموزش تجارت الکترونیک را برگزار نمود. نقش کلیدی یونیدو در ارتقاء تحولات تجارت الکترونیک سبب شد تا تجارت الکترونیک به عنوان یک ستون اصلی در برنامه کشوری این سازمان برای مراکش و کامبوج شود.
برنامههای مشارکت کشوری
در سال 2018، برنامه مشارکت های کشوری برای همه مناطق جغرافیایی انجام شد و در نتیجه، اجرای آزمایشی این طرح کامل گردید. این طرح هم اکنون در شش کشور اتیوپی، پرو، سنگال، مراکش، کلمبیا و قرقیزستان در حال انجام میباشد. در فوریه 2018، سیاست جدیدی اعلام شد که بر مبنای آن، طرح مشارکت کشوری به عنوان یک سرویس عملی جدید برای دولت های عضو، همراه با مشخص نمودن دستورالعمل های مربوط به وظایف و نقش نهادها در طول چرخه طرح مشارکت کشوری، معرفی گردید. یونیدو همچنین چندین دوره آموزشی را برای همه دپارتمانهای فنی مرتبط درخصوص سیاست و دستورالعمل های جدید برگزار نموده که مجموعا 250 کارمند این سازمان در این خصوص آموزش دیده اند.
- تقویت دانش و موسسات
چارچوب برنامه میان مدت (MTPF) یک تئوری تغییر برای فعالیت یونیدو را به رسمیت شناخته است که درواقع، مسیر عبور حرکت سازمان در جهت رسیدن به پیامدها و خروجیهای خواسته شده برای توسعه صنعتی کشورها میباشد. برای تحقق این اهداف، یونیدو یک مدل تغییر رفتاری مبتنی بر بازیگران را در سال 2018 اتخاذ نمود. در سال 2018، اولویت های راهبردی جدید در مورد مدیریت دانش درونی، تعامل بهتر با ذیربطان و نیز بهره برداری منظم تر از درس های گرفته شده و بهترین شیوهها به کشورهای عضو انتقال داده شد که یک نمونه آن، تصویب "نظریه تغییر بهبود یافته برنامه مشارکت کشوری"میباشد.
- اتخاذ تغییرات رفتاری برای رسیدن به توسعه صنعتی پایدار
استفاده از دانش و مهارت های ارائه شده از سوی یونیدو، سبب ایجاد تغییر رفتار در بسیاری از رویههای تجاری شده است. کار یونیدو بر روی پارک های صنعتی و اقتصادی، منجر به اتخاذ طرح های تجاری جدید شد. توسعه و تکثیر فناوریهای جدید برای تغییرهای رفتاری، بسیار حیاتی بود. در بسیاری از موارد، فناوریهایی که بسیاری از شرکت ها بدست می آورند، نتیجه مستقیم پروژههای انجام شده توسط یونیدو بود؛ همانند پروتکل مونترال در مورد مواد تخلیه شده در لایه اوزون. در موضوع سرمایه گذاری، با توجه به اینکه سرمایههای کمک شده برای برنامه "کمک به توسعه رسمی" در سال 2016 به میزان 9.144 میلیارد دلار رسید و این کماکان کمتر از آن چیزی است که تخمین زده میشد، یونیدو به دنبال این است تا کسری بودجههای مورد نیاز را از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین نماید. در همین راستا، از سال 2015 تاکنون یونیدو توانسته 5.854 میلیون دلار کمک برای برنامههای خود در این زمینه جمع آوری نماید. در راستای اجرای طرح مشارکت میان مدت نیز، یونیدو یک رویکرد نتیجه محور را در پیش گرفته که ذیل آن، تعامل با بخش های گسترده صنعت یک کشور، ضروری میباشد.
- ایجاد رفاه مشترک
بسیاری از کشورهای در حال توسعه، به طور عظیمیبر بخش کشاورزی خود به عنوان یکی از اصلی ترین منابع درآمدشان متکی هستند و زیرساخت ها و منابع مناسب برای صنعتی شدن در اختیار ندارند. یونیدو در سال 2018، به تلاش های خود جهت کمک به این کشورها برای ایجاد صنایع زیرساخت در بخش های کشاورزی ادامه داد.
- کشاورزی و توسعه روستایی
پیش بینی شده است که جمعیت زمین در سال 2050، حدود 7.9 میلیارد نفر باشد و نیمی از این رشد جمعیت پیشی بینی شده، در آفریقا میباشد، که طبیعتا نیازمند ضروریات اولیه مانند غذا و پوشاک خواهند بود. در حال حاضر، 80 درصد از جمعیت فقیر دنیا در مناطق روستایی، بر روی زمینهای کوچک کشاورزی خود بدون امکانات مناسب در حال زحمت کشیدن میباشند. در همین راستا، یونیدو اقدامات زیادی را در سال گذشته درخصوص کمک و آموزش به افراد در این مناطق، به ویژه در حوزه تولید غذا، نمود تا بتوانند بازدهی کارهای خود را بالا برده و بخشی از نیازهای تغذیه ای منطقه خود را نیز برآورده نمایند. به عنوان مثال، در سال گذشته و ذیل برنامه "پارک های کشاورزی اقتصادی"که در برخی کشورها مانند اتیوپی و سنگال در حال انجام است، یونیدو و دولت اتیوپی در ماه مارس 2018، دومین مجمع بین المللی در مورد سرمایه گذاری در صنعت کشاورزی را در آدیس آبابا برگزار نمودند. همچنین، یونیدو یک پروژه سه ساله را از سال 2015 در کلمبیا و با هدف آموزش به دولت و بخش خصوصی جهت بهبود زنجیره ارزش افزوده ایجاد و توانست در همکاری با وزارت تجارت این کشور در خصوص سه محصول قهوه، کوکا و پنبه، پیشرفت های خوبی را به بدست آورد. یونیدو همچنین آموزش های زیادی را به کارکنان وزارتخانهها و نهادهای مربوط درخصوص طراحی، کشت، برداشت و بازاریابی ارائه نمود.
- زنان و جوانان در فعالیت های تولیدی
زنان و جوانان، نقش کلیدی در فرایند یافتن راه حل ها و ابتکارات در توسعه پایدار دارند. با این حال، حمایت های مالی برای کمک به کسب و کارهای زنان ناکافی میباشد. یونیدو با اتخاذ رویکرد مشاوره سیاسی برای کمک های فنی در این حوزه، سعی بر فائق آمدن بر این موانع داشته است. در همین راستا و در سال 2018، یونیدو به همراه بخش زنان سازمان ملل و فائو، فاز دوم برنامه ایتالیا برای تقویت اقتصادی زنان در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را اجرا نمودند. این سازمان برای اولین بار در نشست سالیانه کمیسیون سازمان ملل در مورد وضعیت زنان، شرکت و پیشنهادهای سازنده خود را ارائه نمود. در سطح جهانی نیز، یونیدو درخصوص ایجاد راهبرد جدید جوانان سازمان ملل تحت عنوان جوانان 2030 که در سپتامبر 2018 توسط مجمع عمومی اجرایی گردید، ایفای نقش نمود. از جمله دیگر پروژههای یونیدو درخصوص حمایت از زنان و جوانان در سال 2018، میتوان به تقویت جوامع آسیب پذیر برای ایجاد صلح و همچنین افزایش درآمد در کشور مالی اشاره نمود.
- امنیت انسانی و بازپروریهای پس از بحران
بلایای طبیعی و همچنین فجایع ایجاد شده توسط انسان، همواره تهدیداتی را برای اقشار مختلف جمعیت ها در سراسر جهان دارد. طی ده سال گذشته، بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون نفر به دلایل گوناگون از قبیل مخاصمات، جنگ، تروریسم، فقر، کمبود غذا، تغییرات اقلیمی و غیره، مجبور به ترک سرزمین خود شده اند. لذا، یونیدو سعی بر ایجاد یک سیاست منعطفانه برای رسیدگی به این موضوع نموده است که از جمله میتوان به کمک به پناهجویان سوری مقیم ترکیه اشاره نمود. حدود 5.3 میلیون پناهجوی سوری در ترکیه وجود دارند و یونیدو در کنار نهادهای محلی، مشغول آموزش مهارت های کسب و کار به این افراد جهت ادغام در جامعه جدید میباشند. بسیاری از زنان پناهجو، با کمک های ارسالی از سوی ژاپن از قبیل چرخ های خیاطی و سایر لوازم مربوط به بافندگی، مشغول یادگیری مهارت های لازم در این رشته و ادغام در بازار کار این کشور میباشند. به طور مثال، حدود 933 میلیون دلار از تولید پوشاک ترکیه در سال گذشته، توسط پناهجویان صورت گرفته است.
برنامه یونیدو برای تقویت اقتصادی زنان و مردان جوان
حدود 70 میلیون جوان در سراسر دنیا بیکار هستند و میلیونها نفر دیگر نیز در فقر زندگی میکنند. یونیدو نیز بر اساس ماموریت خود، برنامهها و پروژههای زیادی را جهت کاهش بیکاری و تقویت اقتصادی جوانان انجام داده است. در همین راستا و به درخواست دولت های عضو، یونیدو در حال اجرای "طرح راهبرد جوانان در سال 2019"میباشد، که رسیدگی به نیازهای اقتصادی زنان و مردان جوان در قلب این راهبرد قرار دارد. یونیدو همچنین در حال اجرای پروژههای گوناگونی برای جوانان در 15 کشور مختلف و به ارزش 3.34 میلیون دلار میباشد. تا به امروز بیش از 10 هزار نفر از طرح ها، آموزش ها، ایجاد کارگاهها و ... جهت تقویت اقتصادی جوانان بهره مند شده اند. یونیدو همچنین برنامههای درسی کارآفرینی را تدوین و به بیش از 11 کشور دنیا از جمله تونس، سنگال، نیجریه، و غیره ارائه نموده است. این سازمان، در سطوح بالاتر نیز با نهادهای منطقه ای و بین المللی مانند اتحادیه اروپا، بانک جهانی، شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل و غیره همکاری میکند تا به معضلات اقتصادی جوانان در مناطق محروم دنیا رسیدگی کند.
- ارتقاء رقابت اقتصادی
نابرابریها، افزایش ابهامات سیاسی و همچنین تنش های تجاری در حال ظهور و معضلات دیگر، تبدیل به تهدیداتی جهت عدم اصلاح اقتصاد جهانی شده است. لذا، یونیدو در تلاش بوده تا با برنامه ریزی و انجام طرح های مختلف، بر این معضلات غلبه نماید.
- سرمایه گذاری، فناوری و توسعه بنگاههای اقتصادی کوچک
بنگاههای اقتصادی کوچک، راهبران اصلی پیشرفت در کشورهای در حال توسعه میباشند. با این حال، این بنگاهها با چالش هایی برای ورود موفقیت آمیز به چرخه بازارهای جهانی رو به رو هستند. در همین راستا، یونیدو توجه ویژه ای به این نهادها داشته و کمک های زیادی را جهت ایفای نقش بیشتر بنگاههای اقتصادی کوچک در اقتصاد جهانی نموده است. در همین راستا، یونیدو در سال گذشته نیز به این موسسات کمک نمود تا با استفاده از تکنولوژیهای جدید، به سمت تجارت الکترونیک حرکت کنند؛ به طوریکه پیش بینی شده است این نوع از تجارت، حدود 15 درصد از تجارت های کوچک را در سال 2020 در بر گیرد که دو برابر میزان ثبت شده در سال 2015 میباشد. در میان اقتصادهای در حال ظهور، کشورهای بریکس در حوزه توسعه تجارت الکترونیک پیشتاز هستند. با این حال، کماکان مشکلاتی در حوزه مقررات تجارت الکترونیک و زیرساخت های فنی و مخابراتی وجود دارد، که یونیدو از سال 2016 یک پروژه دو ساله را برای رسیدگی به این چالش ها اجراء نموده است.
یکی از پروژههای اجرایی موفق یونیدو درخصوص کمک به توسعه اقتصادی موسسات صنعتی و تجاری متوسط، پروژه 4 ساله یونیدو با اتحادیه تولیدکنندگان قطعات خودرو در هند میباشد. این پروژه در 2018 و با استخدام متخصصان بین المللی جهت کار با مدیران و متخصصان شرکت های تولید خودرو به اوج خود رسید و در نهایت، 16 متخصص ملی آموزش داده شدند تا بهره وری و کیفیت را در شرکت های خودرو سازی هند بالا ببرند. این موفقیت سبب شد تا دیگر شاخههای صنعتی و تولیدی در هند، درخواست اجرای چنین پروژه ای را نیز ارائه دهند. در مجموع، تاکنون 152 بنگاه اقتصادی متوسط در هند از این برنامه بهره مند شده اند که سبب افزایش متوسط 46 درصدی در بهره وری و کیفیت محصولات در این شرکت ها شده است.
یونیدو در پروژه ای دیگر و با همکاری با مرکز تبادلات فنی و اقتصادی چین، در حال اجرای یک پروژه آزمایشی سه ساله در شانگهای چین میباشد تا زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات را در بنگاههای اقتصادی متوسط بهبود بخشند. در همین راستا، یونیدو دومین کنفرانس جهانی خلاقیت های فنی و علمی را در سال 2018 در شانگهای برگزار نمود، به طوریکه یک مجمع عالی برای تصمیم گیران فراهم شد تا با آخرین تحولات فناوری آشنا شده و فرصت های آینده در این خصوص برای آنان برجسته شود. در این کنفرانس، بیش از 500 نفر نماینده عالی رتبه از بخش های مختلف چین از جمله صنعت، تجارت، نمایندگان دولت و اساتید دانشگاه شرکت نمودند.
- فعالیت های تجارتی رقابتی و مسئولیت شرکت ها
در حالی که توسعه صنعتی و رشد کسب و کار جزو اولویت های اصلی یونیدو میباشد، با این حال، ارائه خدمات با کیفیت، صحیح و استاندارد نیز بخش جدایی ناپذیر این توسعه میباشد. لذا، یونیدو بر اساس وظایف خود، سعی در بهبود این وضعیت از طریق کمک به مسئولیت پذیرتر نمودن شرکت ها میباشد. یکی از کشورهایی که یونیدو هم اکنون در حال فعالیت در آن جهت دستیابی به هدف فوق است، کشور سودان میباشد. طی یک پروژه دو ساله که در دسامبر 2018 به پایان رسید، و توسط سازمان بین المللی مالی-تجاری اسلامی تامین مالی شد، یونیدو کمک های فنی را به سودان جهت غلبه بر موانع فنی در تجارت شرکت ها از طریق تقویت زیرساخت های کیفی ملی و ظرفیت های اعتباری ارائه نمود. ذیل این پروژه، 15 ارزیاب فنی از شورای اعتبارسنجی سودان توسط متخصصان تونسی آموزش دیدند.
- توسعه کارآفرینی
کارآفرینی در کشورهای در حال توسعه، یک فاکتور بسیار اساسی میباشد. آفریقا در سال های اخیر پیشرفت های خوبی را در این زمینه داشته است. یک پنجم جمعیت کاری در این قاره از طریق فعالیت های کارآفرینی مشغول به کار هستند. کشورهای کنیا، رواندا، سنگال و آفریقای جنوبی در میان آن دسته از کشورهایی هستند که کارآفرینی در آنها رونق داشته است. با این حال، در برخی کشورها نیاز به توسعه این برنامه میباشد. یکی از ابتکارات یونیدو در این خصوص، اجرای برنامه درسی کارآفرینی در این کشورها برای کمک به جوانان میباشد. در این طرح، پسران و دختران در مناطق روستایی، آموزش ایجاد ایده و خلاقیت با توجه به ویژگیهای جغرافیایی، جمعیتی و اجتماعی محیط زندگی خود را میبینند. برخی از برنامههای انجام شده در این خصوص در سال 2018 عبارتند از: کارگاه انگیزشی کارآفرینی در افغانستان با حضور 90 شرکت کننده؛ آموزش به 69 معلم مصری به منظور تدریس کارآفرینی در مدارس مصر؛ و همچنین آموزش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش نیجریه که به طور غیر مستقیم منجر به آموزش 720 نفری دانش آموزان در این کشور گردید.
- حمایت از صنعت داروخانه در کشورهای در حال توسعه
از سال 2006، یونیدو با همکاری دولت آلمان در حال اجرای یک پروژه جهت توسعه بیشتر داروسازی در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته میباشد. تمرکز این برنامه بیشتر در کشورهای آفریقایی میباشد و در بزرگداشت روز صنعتی سازی آفریقا در سال 2018 نیز بر روی موضوع توسعه صنایع داروسازی در آفریقا تاکید شده است. یونیدو همچنین در حال همکاری با 120 کمپانی تولید و عرضه دارو جهت حمایت از توسعه داروخانهها و دسترسی به دارو در کشورهای نیازمند میباشد.
- هدایت مسیر به سمت زیرساخت های کیفی
یونیدو بزرگترین بازیگر چندجانبه در توسعه زیرساخت های کیفی میباشد و در این زمینه نیز یک سابقه 40 ساله دارد. رویکرد تقاضا محور این سازمان، بر روی حمایت از بخش خصوصی و نیازهای مصرف کننده در سطوح مختلف ملی و منطقه ای تمرکز یافته است. این استراتژی سبب شده تا یونیدو سیاست هایی را در راستای رسیدگی به برخی نیازهای ویژه از جمله میوه و سبزیجات در غرب و مرکز آفریقا، قهوه در شرق و مرکز آفریقا و صنایع آرایشی در کلمبیا تدوین و با همکاری دولت های این مناطق، اجرایی نماید. در سال 2018، حدود 150 میلیون یورو برای ایجاد زیرساخت های کیفی و موضوعات مرتبط تجاری اختصاص داده شد. همچنین تا به امروز، به بیش از 100 کشور جهت توسعه زیرساخت های کیفیشان کمک شده که شامل بیش از دو هزار شرکت و موسسه میباشد.
- حفاظت از محیط زیست
افزایش جمعیت در کنار افزایش تولید و مصرف، سبب ایجاد تهدیدات خطرناکی برای محیط زیست شده و یونیدو کار با کشورها، را جهت کاهش پیامدهای منفی محیط زیستی ناشی از فعالیت های انسانی در این خصوص را آغاز و ذیل برنامههای گوناگون در حال رسیدگی به این موضوع میباشد.
- تولیدات صنعتی با کربن پایین و با صرفه
نقطه اتصال یونیدو در این حوزه، برنامه مشترک همکاری در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر با همکاری برنامه محیط زیست سازمان ملل میباشد، که ذیل این برنامه، یونیدو 16 پروژه را با مجموع بودجه9.22 میلیون دلار و همچنین هشت پروژه مشارکتی به ارزش 60 میلیون دلار از سال 2017 اجرا نموده است. تا پایان سال 2017، مجموع سرمایه گذاری در پروژههای مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر بالغ بر 580 میلیون دلار بوده است. علاوه بر برنامههای کشوری در سال 2018، یونیدو همچنین 2 برنامه حمایت از محیط زیست را با کمک مالی اتحادیه اروپا اجرا نمود.
همچنین، پنجمین "کنفرانس صنعت سبز" در اکتبر 2018 در بانکوک تایلند برگزار گردید. در این کنفرانس که از سال 2009 و به صورت هر دو سال یکبار برگزار میگردد، بیش از 600 مقام و مدیر دولتی، صنعتی و موسسات تحقیقاتی از 51 کشور گرد هم جمع شدند و سخنرانان و پنلیست ها در مورد مدیریت منابع و اقتصاد چرخشی بحث و گفتگو نمودند.
یونیدو همچنین در سال 2018 با بیش از 30 دولت عضو درخصوص موضوعات زیست محیطی و اقتصاد چرخشی بحث و گفتگو نمود؛ از جمله برگزاری کنفرانس اقتصاد گردشی و جذب توریسم در جنوب شرقی اروپا در می 2018، مجمع اقتصاد گردشی در پرو در سپتامبر 2018، و دومین مجمع اقتصاد گردشی در یوکوهامای ژاپن در اکتبر 2018.
- دسترسی به انرژیهای پاک برای کاربرد تولیدی
یونیدو به کشورها کمک میکند تا سیستم های انرژی پاک را به صنعت و تجارت منتقل سازند. به طور مثال، از طریق "برنامه ابتکار جهانی پاکیزگی"، یونیدو به طور مستقیم با کشورهای در حال توسعه و بنگاههای تجاری کوچک و متوسط کار میکند تا از طرح ها و خلاقیت های ابتکاری سازگار حامی محیط زیست در عرصه صنعت و تجارت، حمایت نماید. همچنین، ایجاد طرح های ابتکاری بومی جهت دسترسی کشورها به بودجه مشخص شده 4.6 تریلیون دلاری در حوزه فناوریهای پاک در دهه پیش رو، بسیار حیاتی میباشد. از این مبلغ، حدود 4.1 تریلیون دلار برای بنگاههای اقتصادی و صنعتی کوچک و متوسط خواهد بود. یونیدو در راستای حمایت از محیط زیست، چندین شبکه و طرح جامع را راه اندازی و اجرا نموده که ذیل هر کدام از آنها نیز،
پروژهها و برنامههای گوناگونی اجرا شده و یا در حال اجرا میباشد، که از آن جمله عبارتند از:
- "شبکه مشورتی مالی خصوصی" برای حمایت از انرژی پاک که تاکنون مبلغ 4.1 میلیار دلار در 113 پروژه سرمایه گذاری نموده و سبب کاهش سالیانه 5.3 میلیون متریک تن دی اکسید کربن شده است؛
- "شبکه جهانی برنامه مراکز انرژی پایدار منطقه ای[1]" که از سال 2010 اجرا شده و تاکنون در آفریقا و برخی کشورهای عربی دیگر فعال بوده و هم اکنون نیز حوزه فعالیت خود را به آمریکای مرکزی و آسیای مرکزی بسط داده است.
- "انتقال توسعه صنعتی پایدار و جامع به شهرها"، که با توجه به رشد زیاد جمعیت شهرها در سال های آینده به دنبال این است تا انرژیهای پاک از جمله انرژی خورشیدی را جایگزین مصرف سایر انرژیها به منظور کاهش گازهای گلخانه ای نماید. در سال 2018 نیز برخی پروژهها در این خصوص برای مالزی، ساحل عاج، چین و هند اجرا گردید.
اجرای توافقنامههای محیط زیستی چندجانبه
بین سال های 1990 تا 2018، یونیدو موفق به جلوگیری از بکارگیری و همچنین انتشار بیش از 340 میلیون تن گازهای گلخانه ای شده است. اصلاحیه اعمالی به پروتکل مونترال به نام اصلاحیه "کیگالی"، سبب بکارگیری برخی انرژیها به جای گازهای مخرب لایه اوزن شده است که البته انرژیهای پیشنهادی نیز به نوبه خود دارای اثرات مخربی هم هستند. همچنین بر مبنای این اصلاحیه، قرار است تا هر ساله نیم درجه از گرم شدن کره زمین جلوگیری گردد.
مجمع انرژی وین
مجمع دو سالانه انرژی وین از زمان اجرای اولین نشست آن در سال 2009، تبدیل به یکی از بزرگترین مجامع بین المللی درخصوص راهکارهای انرژی پایدار جهانی شده است. این مجمع، یک نشست ویژه را در ماه می 2018 برگزار نمود و در آن بر اهمیت سرعت بخشیدن فرایند گذار از مصرف سوخت های فسیلی به انرژیهای تجدیدپذیر جهت دستیابی به اهداف دستورکار 2030 و همچنین توافقنامه پاریس تاکید گردید. این نشست بر روی موضوعات تبدیل سیستم های انرژی، فناوریهای اقلیمی ابتکاری، مشارکت و کارآفرینی به عنوان راهکارهای افزایش دسترسی به انرژی تاکید نمود. در این نشست، بیش از 350 مسئول از بخش های مختلف دولتی، سازمانهای بین المللی، جوامع مدنی، بخش خصوصی شرکت داشتند. نشست با این پیام به پایان رسید: رویکرد سیستماتیک که تمامی چرخههای فناوری از جمله تحقیقات، توسعه، استقرار، و نهایتا تجاری سازی را پوشش می دهد، از جمله ضروریات برای استقرار انرژی پاک سازگار با طبیعت میباشد.
چشم اندازهای منطقه ای
-
آفریقا
هم اکنون 45 کشور آفریقایی، عضو یونیدو میباشند. در میان کشورهایی آفریقایی، 29 کشور جزء کشورهای کمتر توسعه یافته بوده و یونیدو در 19 کشور این قاره دفتر داشته و در کشورهای اتیوپی، نیجریه و آفریقای جنوبی نیز دفتر منطقه ای دارد. میزان کمک های ارائه شده جهت همکاریهای فنی در این قاره در سال 2018، حدود 6/36 میلیون دلار بوده است که از این مقدار، 02.10 میلیون دلار توسط کشورهای عضو و بخش اعظمی از آن نیز توسط اتحادیه اروپا تامین شده است. هم اکنون 28 شبکه کمک های توسعه ای سازمان ملل در آفریقا تاسیس و اجرا شده که شبکههای بورکینافاسو، غنا، مالاوی، موریتانی، و نامیبیا در سال های 2018 عملیاتی و یا تصویب شده اند.
یونیدو ذیل برنامه دهه سوم توسعه صنعتی آفریقا، یک نقش مرکزی را در این قاره بازی میکند تا رشد اقتصادی را در مسیر درست قرار دهد. از جمله طرح های یونیدو ذیل برنامه این دهه، پیگیری "برنامه اقدام برای تسریع در توسعه صنعتی آفریقا" میباشد که ذیل آن، به دنبال تقویت منابع مالی و غیره برای توسعه پایدار صنعتی آفریقا میباشد. در حال حاضر، در 14 کشور آفریقایی برنامههای کشوری یونیدو در حال اجرا بوده و کارهای نهایی برای اجرای این برنامه در 7 کشور دیگر این قاره نیز آغاز شده است. از جمله تحولات در سال 2018 در آفریقا عبارتند از:
کمک به وزارت "سرمایه گذاری و ارتقاء مشارکت"سنگال جهت انجام اصلاحات مقرراتی و آئین نامه ای حاکم بر مناطق ویژه اقتصادی آن؛
- افتتاح پارک صنعتی "دیامنیادو" در نوامبر 2018 در سنگال؛
- دریافت 300 درخواست برای انجام همکاری توسعه ای در اتیوپی و تصویب 7 درخواست ارائه شده از کشورهای چین، هلند، کره جنوبی و سودان؛
- امضاء یادداشت تفاهم با بانک توسعه آفریقا در راستای کمک به برنامه دهه سوم اقتصادی آفریقا؛
- اجرای برنامه منطقه تجاری آزاد آفریقای مرکزی در رواندا در مارس 2018.
-
منطقه عربی
از 22 کشور عرب آفریقایی و آسیایی، 20 کشور عضو یونیدو هستند که از این تعداد، 4 کشور جزو کشورهای کمتر توسعه یافته، 1 کشور جزو کشورهای پیشرفته صنعتی و 12 کشور نیز در ردیف کشورهای با درآمد متوسط میباشند. یونیدو در 8 کشور این منطقه دفتر دارد و مرکز منطقه ای آن در مصر میباشد. مجموع کمک های مالی برای همکاریهای فنی در این منطقه در 2018، 9.29 میلیون دلار بوده که 24.14 میلیون دلار توسط کشورهای عضو و مابقی نیز به طور نسبی توسط اتحادیه اروپا، بنیادهای مالی چندجانبه و سایر نهادها تامین شده است. هم اکنون 11 کشور عضو شبکه کمک های توسعه ای سازمان ملل میباشند و تنها کشوری که در سال 2018 عضو این برنامه گردید، مصر میباشد.
تولید ناخالص ملی در 2018 در منطقه عربی تا حدود زیادی بهبود یافت. با این حال، سطوح مختلف برای رشد اقتصادی نیازمند رسیدگی بیشتر به ویژه در اشتغال زایی جوانان میباشد. در مارس 2018، سازمان ملل یک طرح "چارچوب توسعه مشارکتی" را با مصر امضاء نمود که تمرکز آن بر توسعه اقتصادی پایدار و جامع و همچنین ایجاد شغل بود. در سال گذشته نیز همچنین شاهد اولین اجرای "برنامه مشارکتی کشوری" در منطقه بودیم که با کشور مراکش انجام شد. در پایان سال 2018 نیز یونیدو با دولت مصر جهت اجرایی نمودن طرح مشارکت کشوری برای 2018 به توافق رسید. یونیدو همچنین در سال 2018 و در همکاری با سودان جهت تقویت تولید محصولات کشاورزی از طریق آبیاری طبیعی باران، به حدود 730 شرکت و موسسه تجاری کوچک و متوسط، آموزش و سیاست های لازم را در این خصوص ارائه پیاده سازی و اجرا نمود.
-
منطقه آسیا و آقیانوسیه
31 کشور این منطقه عضو یونیدو هستند. 11 کشور در این منطقه جزو کشورهای کمتر توسعه یافته، 10 کشور جزو کشورهای توسعه یافته صنعتی و 26 کشور نیز جزو کشورهای با درآمد متوسط اقتصادی هستند. یونیدو تا پایان 2018، در 14 کشور این منطقه دفتر داشته و دفاتر منطقه ای این سازمان در سه کشور چین، هند، و تایلند مستقر میباشد. تا پایان سال 2018، یونیدو در 8 کشور این منطقه برنامه کشوری داشت و تنها برنامه مشارکت کشوری نیز در این منطقه در کشور کامبوج میباشد. میزان کمک های فنی در این منطقه از سوی یونیدو در سال 2018 حدود 1.35 میلیون دلار بوده که بیش از 7 درصد آن توسط کشورهای عضو یونیدو تامین گردید. این منطقه خانه کشورهایی است که سریع ترین رشد اقتصادی را دارند. رشد تولید ناخالص ملی برای این منطقه هم در سال 2018 و هم سال 2019، حدود 6.5درصد پیش بینی شده است. با این حال، برخی کشورهای این منطقه با چالش هایی جهت طی نمودن مسیر و رسیدن به اهداف توسعه صنعتی ثابت مواجه هستند. یونیدو در حال حاضر در حال اجرای 91 پروژه مربوط به همکاری فنی در این منطقه میباشد.
در ماه می 2018، یونیدو یک توافق با سازمان همکاری اقتصادی (که یک نهادی بین دولتی آسیایی، اروپایی میباشد) برای ارتقای توریسم و ایجاد شغل با تمرکز بر پروژههای نگهداری امضاء نمود. در ابتدای همین سال، یونیدو به پلتفرم دانش بین دولتی تحت عنوان "اتحاد بین المللی خورشیدی" پیوست تا ذیربطان را از سراسر جهان جهت ارتقاء استفاده از انرژی خورشیدی گرد هم آورد. یونیدو همچنین تعامل خود با ابتکار "یک جاده، یک کمربند" که یک پروژه یک تریلیون دلاری توسط چین برای بهبود همکاری منطقه ای و ارتباطات و ایجاد یک راه کمربندی اقتصادی ابریشم جدید میباشد را ادامه داد.
در سال 2018، کامبوج به برنامه مشارکتی کشوری یونیدو پیوست و یک گروه کاری را برای هدایت برنامهها ایجاد نمود. در اکتبر 2018 نیز یونیدو پنجمین کنفرانس صنعت سبز را در بانکوک تایلند با همکاری شعبه کمیسیون اجتماعی- اقتصادی سازمان ملل در منطقه آسیا و آقیانوسیه برگزار نمود که حدود 400 شرکت کننده در مورد چگونگی ایجاد راه حل هایی که چالش های توسعه اقتصادی در کنار استفاده از انرژیهای پاک را در بر گیرد، بحث و گفتگو نمودند.
-
اروپا و آسیای مرکزی
از این منطقه حدود 40 کشور عضو یونیدو بوده که 16 کشور آن در ردیف کشورهای با درآمد متوسط میباشند. یونیدو در 9 کشور این منطقه دفتر داشته و مقر اصلی منطقه ای و جهانی آن نیز در اتریش میباشد. تا پایان 2018 تنها یک برنامه کشوری در این منطقه در حال اجرا بود و همچنین تنها برنامه مشارکت کشوری نیز در قرقیزستان در حال برگزاری میباشد. میزان کمک مالی برای همکاریهای فنی در این قاره در سال 2018 حدود 5.24 میلیون دلار بوده که بخش از اعظمی از این مبلغ، توسط شرکت های بزرگ اقتصادی در این منطقه تامین شده است.
در سال 2018، یونیدو رابطه خود با اهداکنندگان نوظهور برای توسعه پروژهها را تقویت نمود و توانست 500 هزار یورو از اهداکنندگان جدید برای پروژهها در این منطقه دریافت نماید. از جمله اهدا کنندگان جدید در این منطقه میتوان به لهستان، جمهوری چک، اسلونی، و روسیه نام برد. یونیدو همچنین در مارس 2018 و به دنبال توافقات موفقیت آمیز با مقامات قرقیزستانی، پیش نویس راهبرد صنعتی شدن را برای این کشور فراهم نمود.
-
آمریکای لاتین و کارائیب
از این منطقه، 32 کشور عضو یونیدو میباشند. بر اساس آخرین دادههای موجود از کشورهای این منطقه، یک کشور جزو کشورهای کمتر توسعه یافته، 15 کشور جزو کشورهای جزیره ای کوچک در حال توسعه و 21 کشور نیز جزو کشورهای با درآمد متوسط میباشند. یونیدو در 7 کشور این منطقه دفتر داشته و دفاتر منطقه ای آن در مکزیک و اروگوئه مستقر میباشد. در سال 2018، در 4 کشور، برنامه کشوری اجرا شده و تنها کشوری که در این منطقه به برنامه مشارکت کشوری پیوسته، پرو میباشد. میزان بودجه ارائه شده برای همکاری فنی در این منطقه در سال 2018، رقم 7.38میلیون دلار بوده که بخش اعظمی از آن توسط بنیاد محیط زیست جهانی اهدا شده است. از جمله برنامههای یونیدو در سال 2018 در این منطقه عبارتند از:
- برگزاری کنفرانس بین المللی در اکتبر 2018 در پاناما در مورد چالش ها و فرصت های موجود برای رسیدن به هدف 9 از اهداف توسعه پایدار در منطقه؛
- بازدید منطقه ای مدیرکل یونیدو از برخی کشورها از جمله بولیوی، اکوادور، و مکزیک و افتتاح برخی طرح ها جهت ارتقاء برنامههای یونیدو در منطقه؛
- اجرای "برنامه مشارکتی کشوری" در پرو در ژانویه 2018 که شامل 5 پروژه همکاری فنی در این کشور میباشد؛
- کمک به بنگاههای اقتصادی شیلی جهت استفاده از پسماندهای خود برای ایجاد انرژی مورد نیاز به ویژه در مزارع.
- اولویت های اصلی : یونیدو خدمات گسترده ای را در راستای سه اولویت اصلی این سازمان طی سال گذشته و در طی سال های آینده مد نظر دارد تا انجام دهد. از جمله اولویت ها و برنامههای یونیدو در این خصوص، عبارتند از:
- توجه به "راهبرد برابری و استخدام زنان (2016-2019) به عنوان یک نقشه راه در برنامههای خود؛
- ایجاد برنامه اقدام تنوع جنسیتی برای سال 2019؛
- ایجاد جایزه اتحاد جهت ایجاد برابری جنسیتی برای پیشبرد صحیح برنامههای سازمان؛
- برگزاری برخی کارگاههای آگاهی افزایی درخصوص آزار و اذیت جنسی؛
- برگزاری نشست روز جهانی دختر و برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی در این خصوص از جمله آموزش و کارآفرینی؛
یونیدو همچنین در سال 2018 نیز به تلاش های خود جهت مشارکت با موسسات مالی بین المللی، بخش های صنعتی، موسسه محیط زیست جهانی و سایر سازمانها ادامه داد و توافقات گسترده ای را با این نهادها جهت کمک به پروژههای مختلف توسعه صنعتی پایدار در کشورها بدست آورد. به عنوان مثال، در سال 2018، یونیدو 60 پروژه مختلف را فقط با بنیاد محیط زیست جهانی انجام داد.
بخش اداری یونیدو
- دفتر یونیدو در ژنو
دفتر یونیدو در ژنو به طور متوسط در 100 الی 200 کنفرانس، کارگاه، و نشست برگزار شده در مقر سازمان ملل و سایر سازمانهای بین المللی مستقر در این شهر در سال 2018 مشارکت داشت. از جمله رویدادهای مهم برگزار شده در ژنو در سال 2018 که دفتر یونیدو نیز در آن مشارکت داشت، میتوان به پنل عالی رتبه با موضوع "یکپارچه کردن سرمایه گذاری برای توسعه صنعتی در آفریقا" ، و "دسترسی به درمان کیفی و دیگر محصولات پزشکی در آفریقا"، اشاره نمود.
-
دفتر یونیدو در نیویورک
این دفتر به عنوان یک شاخه هماهنگ کننده، اقدامات فراوانی را در سال 2018 در راستای کمک به توسعه صنعتی و همچنین حذف فقر و دستیابی به اهداف توسعه پایدار انجام داد. در سال 2018 جلسات و رویدادهای حمایتی توسط این دفتر برای برنامههای جدید و در حال اجرای یونیدو برگزار گردید. از جمله این برنامهها، عبارتند از: سومین دهه توسعه صنعتی آفریقا، و چهارمین انقلاب صنعتی.
مشارکت های مالی و بودجه ای
میزان کلی بودجههای ارائه شده برای انجام خدمات یونیدو در سال 2018، به رکورد 273 میلیون دلار رسید که افزایش 3.38 درصدی را به نسبت سال 2017 دارد. همچنین، مشارکت های سرمایه گذاری برای برنامههای آینده این سازمان، به میزان 5.579 میلیون دلار رسیده است. از طرف دیگر، بودجههای داوطلبانه ارائه شده برای همکاریهای فنی یونیدو در سال 2018، 2.204 میلیون دلار بود.
روند اختصاص بودجه توسط شرکا نیز همانند 10 سال گذشته بوده است؛ به طوریکه 130 میلیون دلار به برنامههای حفاظت از محیط زیست،7.41 میلیون دلار برای رفاه مشترک، و 3.34 دلار برای پیشبرد رقابت های منطقه ای اختصاص یافت. میزان کمک های دریافتی از اتحادیه اروپا و سایر کشورها نیز به رکورد بالای 4.107 میلیون دلار رسید که سهم اتحادیه اروپا،7.34 میلیون دلار است. کشورهایی که میزان کمک های آنان به سازمان در سال گذشته بالای یک میلیون دلار بود، به ترتیب عبارتند از: ایتالیا و ژاپن هر کدام با اهدای 9.6 میلیون دلار، سوئیس 9.1 ، سوئد7.4 ، چین 5.4 ، آمریکا4.3 ، روسیه 4.2 ، کره جنوبی 3.8 ، اتریش 3، نروژ 1.5، آلمان و مراکش 1.5 ، و بحرین با 1.3 میلیون دلار.
نیروی انسانی
در سال گذشته برای 130 پست ثابت و موقت برای این سازمان فراخوان همکاری داده شد. همچنین این سازمان با برخی نهادهای ملی ژاپن و کره جنوبی جهت همکاریهای کارشناسی و تبادل کارشناس، توافقنامه امضاء نمود. جهت ارتقاء کیفت و کارایی کارکنان، یونیدو توافقنامههای همکاری مختلفی را نیز با موسسات مختلف آموزشی در مناطق و کشورهای مختلف جهت آموزش کارکنانش امضاء نمود.
تا 31 دسامبر 2018، تعداد کارمندان رسمی مستقر یونیدو در کشورها، 167 نفر بود که در کشورهای مختلف و در پست های گوناگون از جمله مدیر، نماینده دائم، مشاور عالی فنی، رئیس دفتر و ... در حال فعالیت بودند. در جمهوری اسلامی ایران نیز تا پایان سال 2018، یک نماینده کشوری و دو نفر با پست خدمات عمومی مشغول به فعالیت بودند. بیشترین کارمند ثابت در کشورهای هند و نیجریه با شش نماینده میباشند. در مجموع، بیشترین پست های حاضر یونیدو در کشورهای عضو، مربوط به بخش خدمات عمومی (72 نفر) و نماینده کشوری (27 نفر) میباشند.
کارمندان بین المللی یونیدو نیز تا پایان سال 2018، 254 نفر بودند که از این تعداد، 91 نفر زن و 163 نفر مرد میباشند که در دفاتر مختلف این نهاد و در پست های گوناگون مشغول به فعالیت میباشند. بیشترین کارمندان بین المللی یونیدو در مقر این سازمان در وین میباشد. جدول زیر مربوط به کارکنان بین المللی یونیدو به تفکیک پست، جنسیت و محل ماموریت میباشد.
مجموع تعداد کارشناسان و مشاوران ذیل "قراداد خدمات شخصی"این سازمان نیز تا پایان سال 2018، 2411 نفر بود که از این تعداد، 868 نفر زن و 1543 نفر بودند.
- شاخص های عملکردی : تعداد پروژههای مصوب یونیدو توسط هیات مدیره این سازمان در مناطق مختلف دنیا در سال 2018، 123 مورد بود که نسبت به سال 2017، سه مورد افزایش داشته است. این پروژهها به تفکیک مناطق جغرافیایی، عبارتند از: آفریقا20 پروژه، منطقه عرب 20، آسیا و آقیانوسیه 21، اروپا 12، آمریکای لاتین و کارائیب 17، و پروژههای جهانی و بین المللی نیز 33 مورد. به جز پروژههای مصوب برای منطقه آفریقا، تعداد پروژههای مصوب برای سایر مناطق دنیا در سال 2018، بیشتر از سال 2017 میباشد.
تعداد پروژههای مصوب سال 2018 و 2017 به تفکیک منطقه جغرافیایی
شاخص مدیریت دانش و جریان جنسیتی در برنامههای یونیدو در سال 2018 نیز آمارهای متفاوتی را شاهد بود. به عنوان مثال، میزان شاخص "جنسیت در کانون توجه" در پروژهها 0.8 درصد بوده که این آمار در سال 2017، 0.9درصد بوده است. شاخص "نگاه ویژه به جنسیت" نیز 9.22 بود که این آمار در سال 2017، 3.21 بود.
همچنین، در مورد مدیریت منابع و داراییها، شاخص ها به نسبت سال 2017 متغیر بوده است. به عنوان مثال، شاخص نرخ مشارکت ها در سال 2018، 5.89 درصد بوده که به نسبت سال 2017 یک و نیم درصد افزایش داشته است. از طرف دیگر، میزان مشارکت های داوطلبانه در سال 2018، 20.204 میلیون دلار بوده، در حالی که این شاخص در سال 2017، 903.207 میلیون دلار بوده است.
مشارکت در همکاریهای فنی
در سال 2018، یونیدو جمعا 189664000 دلار در حوزه فعالیت های همکاری فنی هزینه نمود، که از سال 2017 کمتر میباشد. این میزان در سال 2017، 205786000 دلار بود. بیشترین هزینهها از سوی دولت ها به میزان 62894000 دلار فراهم شده و بعد از آن نیز از سوی سازمان "تسهیلات محیط زیست جهانی" به میزان 59152000 دلار.
در میان کشورهای عضو کمک کننده به برنامه همکاریهای فنی، سوئیس با 10721000 دلار در رتبه اول، و بعد از آن، ژاپن با 10117000 دلار رتبه بعدی را دارد. میزان مشارکت جمهوری اسلامی ایران نیز ذیل برنامه در سال 2018، 435 هزار دلار در برنامههای فنی یونیدو مشارکت داشته است.
سایر کشورهای غیر عضو نیز جمعا 7447000 دلار به برنامههای یونیدو کمک کرده اند .
سایر هزینههای یونیدو به غیر از همکاریهای فنی در سال 2018، 71230000 یورو بوده که نسبت به سال 2017 که 78973000 یورو بود، کاهش یافته است.
ارزش کل پروژههای فنی مصوب سال 2018، 204174000 دلار بوده است که سهم کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین در بهره مندی از این پروژهها، بیشتر از سایر مناطق دنیا بوده است.
بخشی از هزینههای یونیدو در سال 2018 نیز مربوط به برنامههای عملیاتی و جاری این سازمان بوده که البته بخش اندکی از آن، از طریق کمک دولت های میزبان دفاتر و غیره جبران میگردد. در مجموع، این دسته از هزینهها در سال 2018، 75281000 یورو بود که اگر کمک 8.754 هزار یورویی دولت ها و سایر را از مجموع هزینه کم نمائیم، خالص هزینههای یونیدو در این حوزه 74256000 یورو بود. همچنین، هزینه نگهداری از ساختمانهای یونیدو و مدیریت آنها در سال 2018، 23347000 یورو بود.
در سال 2018، در مجموع 103220000 دلار از کمک های داوطلبانه برای انجام پروژههای یونیدو به تصویب رسید که آفریقا با 9.29درصد، بیشترین سهم از کمک های داوطلبانه پروژهها را به دست آورد.
میزان کمک های فنی به کشورهای کمتر توسعه یافته در سال 2018، جمعا به میزان 30689000 دلار بوده که بیشترین میزان را اتیوپی دریافت نموده و بیشترین کمک را بعد از دولت های عضو و غیر عضو یونیدو، "تسهیلات جهانی محیط زیست" با 7693000 دلار پرداخت کرده است.
[1]-Global Network of Regional Sustainable Energy Centres Programme