معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخـبار اقتصادی سوئد

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی سوئد در هفتۀ اول اردیبهشت 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

اخبار اقتصادی مجارستان

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی مجارستان در هفتۀ چهارم مهر ماه 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

استمرار نیاز جهان به نفت

هیثم الغیص، دبیرکل سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اُپک) در مقاله‌ای که روزنامه دی پرسه اتریش در 20 سپتامبر 2023 منتشر نموده است، به پاسخ این پرسش می‌پردازد که چرا سرمایه‌گذاری همزمان در انرژی‌های تجدپذیر و تولید نفت همچنان درست و منطقی است.

ممنوعیت استفاده از پلاستیک یکبار مصرف در امارات متحده عربی از سال 2024

گزارش پیش رو به موضوع اعلام ممنوعیت استفاده از پلاستیک یکبار مصرف در امارات متحده عربی از سال 2024 و تدابیر پیشین دولت این کشور برای کاهش مخاطرات زیست محیطی زباله، خواهد پرداخت. لازم به ذکر است بر اساس آمار وزارت محیط زیست و آب امارات؛ این کشور بطور سرانه چهارمین مصرف کننده بزرگ بطری پلاستیکی آب در جهان است و سالانه حدود 11 میلیارد کیسه پلاستیکی نیز در امارات مورد استفاده قرار می‌گیرد که 912.5 کیلوگرم زباله تولید می نماید؛ لذا با توجه به وسعت کم و محدودیت های موجود جهت دفع زباله، اجرای برنامه‌های فوری بلحاظ محیط زیست بسیار ضرورت دارد.

یافته جدید محققان دانشگاه ECNU شانگهای؛ بازیافت زباله‌های پلاستیکی بوسیله نور خورشید

میزان ضایعات تولیدشده مخصوصاً پلاستیک توسط بشر، در سالهای اخیر همواره روبه افزایش بوده است. کشورهای مختلف معمولا روش های متنوعی با زمان بندی‌های مختلف برای بازیافت زباله‌های پلاستیکی به کار می‌گیرند. اما در جدیدترین مورد، یک تیم تحقیقاتی چینی با انتشار مقاله ای اعلام کرده؛ موفق به کشف روشی شده که در عرض یک یا دو روز می‌تواند زباله‌های پلاستیکی را تجزیه کند.

اخبار اقتصادی قزاقستان-آکتائو

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی قزاقستان در هفته سوم اردیبهشت ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

اخبار اقتصادی ایتالیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ایتالیا در هفته دوم دی ماه 1401مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

برنامه‌های اندونزی برای کاهش آلاینده‌ها و هوشمندسازی شهرها

اندونزی یکی از کشورهایی است که بیشترین آلاینده‌های جوی و زیست محیطی را تولید می نماید. این کشور طبق تعهدات بین المللی و در جهت پیروی ازکنوانسیون تغییرات آب وهوایی پاریس باید تا سال2060 میزان آلایندگی‌های جوی ( کربن )را به حد صفر برساند. برای دستیابی به چنین هدف بزرگی در حال ایجاد زیرساخت های لازم درحوزه‌های مختلف با سرمایه گذاری‌های کلان در منابع تولید انرژی‌های تجدیدپذیر ، ناوگان حمل و نقل ، کاهش تولید گازهای گلخانه ای و غیره می‌باشد.

تلاش اندونزی برای دستیابی به کربن صفر تا سال 2060

اندونزی بر اساس کنوانسیون تغییرات آب و هوایی پاریس متعهد شده است که تا سال 2060 تولید آلاینده‌های جوی(کربن) را به صفرکاهش دهد و انتشار گازهای گلخانه ای را تا 29 درصد بر اساس سهم تعیین شده ملی این کشور تا سال 2030 تقلیل دهد. در این راستا دولت اندونزی در حال افزایش تلاش های خود برای کربن زدایی است. بطوریکه در چند ماه گذشته، این کشور گام‌های مهمی‌برای اجرای برنامه اقدام اقلیمی خود برداشته است.