معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی گینه کوناکری

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور گینه کوناکری در هفته دوم آبان ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

وضعیت جهانی تولیدات صنعتی

سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) گزارش وضعیت جهانی تولیدات صنعتی و کارخانه ای در سه ماهه چهارم 2021 را منتشر نمود. در این گزارش، به آخرین تغییرات تولیدات در بازه مذکور و همچنین چشم انداز وضعیت تولیدات جهانی در میان گروه‌های مختلف کشوری از نظر توسعه یافتگی برای سال 2021 پرداخته شده است. اهم موارد در این گزارش به شرح زیر می‌باشد.

گزارش عملکرد سالیانه سازمان توسعه صنعتی ملل متحد 2020

سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، گزارش سالیانه خود در مورد فعالیت هایش در سال 2020 را منتشر نمود. در این گزارش به فعالیت های کلان این سازمان تحت موضوعات کاری مختلف در سطوح جهانی و منطقه ای از جمله توسعه صنعتی، ارتقاء تولید، بازاریابی و همچنین موضوعات زیست محیطی پرداخته شده است.

راهنمای احیا و بهبود کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط (MSME)

توصیه نامه یونیدو برای احیا و بهبود کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط در زمان شیوع پاندمی‌کووید-19 جهت ملاحظه و بهره برداری فعالان اقتصادی به فارسی ترجمه و در بخش ضمایم آورده شده است.

وضعیت آماری تولیدات کارخانه ای جهانی در سه ماهه دوم 2020

سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو)، گزارش فصلی خود درخصوص آخرین وضعیت آماری تولیدات کارخانه ای در سطح جهان را برای سه ماهه دوم 2020 منتشر نمود. بر اساس این گزارش، میزان تولیدات کارخانه ای در سطح جهان با افت بسیار شدید کم سابقه 11.2 درصدی به نسبت بازه مشابه در سال گذشته همراه بوده است.

محورهای مهم گزارش سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در خصوص اثرات کرونا بر اقتصاد جهانی

سازمان توسعه صنعتی( یونیدو) اخیرا با انتشار گزارشی به بررسی اثرات کرونا بر اقتصاد جهانی پرداخته است. مهمترین محورها و موضوعات طرح شده در گزارش مذکور به شرح زیر می‌باشد:

گزارش یونیدو: صنعتی سازی در عصر دیجیتال (2020)

سازمان توسعه صنعتی ملل متحد ( یونیدو ) با انتشار گزارشی تحت عنوان "صنعتی سازی در عصر دیجیتال"، ضمن بررسی آخرین تحولات فنی رخ داده در حوزه تولیدات صنعتی، به تشریح نقش فناوری‌های پیشرفته دیجیتال در حوزه تولیدات صنعتی پرداخته و برخی مزایا و پیامدهای موجود در این زمینه را از جمله افزایش سود شرکت ها، بهبود ثبات و سازگاری زیست محیطی، ارتقای کیفیت محصول، افزایش بهره وری زمانی و مصرف انرژی، ارتقای فهم و درک بازار، تقویت ارتباطات بین بخشی، تقویت مشاغل دانش بنیان و ... بیان کرده است. این گزارش همچنین، فاکتورها و ملزومات مورد نیاز کشورها به تفکیک توسعه یافتگی جهت گذار به استفاده از فناوری برآمده از انقلاب صنعتی چهارم را تشریح نموده است.

گزارش سالیانه سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) در سال 2018

در دستورکار 2030 برای توسعه پایدار و باثبات، بر نقش حیاتی و کلیدی توسعه صنعتی پایدار و جامع و همچنین مشارکت یونیدو در دستیابی به اهداف توسعه پایدار بیش از هر زمان دیگری تاکید شده است. در سال 2018 و در چندین رویداد عالی رتبه جهانی، بر ارتباط بین پیشرفت در حوزه صنعتی با پیشرفت در توسعه اقتصادی، اشتغال و ثبات اجتماعی تاکید شده است. انجمن توسعه صنعتی یونیدو در پاسخ به درخواست رئیس شورای اقتصادی- اجتماعی سازمان ملل، سندی را برای "مجمع سیاسی عالی رتبه"در سال 2018 آماده نمود. این سند بر نقش توسعه صنعتی پایدار و جامع در تحقق هدف هفتم از اهداف توسعه پایدار درخصوص انرژی پاک و قابل دستیابی، تمرکز کرده بود. یونیدو همچنین در برگزاری دو پنل جانبی مربوط به مجمع سیاسی عالی رتبه مشارکت و همکاری نمود، که عبارت بودند از: "تسریع در زنجیره ارزش افزوده انرژی‌های پاک ، ابتکاری درون دولت های جزیره ای کوچک درحال توسعه" که با همکاری دولت های اتریش، اسپانیا، امارات متحده عربی و کشورهای کارائیب برگزار شد و دیگری "تسریع در انتقال انرژی برای کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی"، که با همکاری برخی نهادهای سازمان ملل و کشورهای اتریش و پاراگوئه برگزار گردید. خلاصه ای از برگردان گزارش منتشره توسط یونیدو در پی خواهد آمد .