معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

کمک های توسعه ای به کشور قرقیزستان

کمکهای توسعه ای دریافتی جمهوری قرقیزستان از سایر کشورها و سازمانهای مالی و اعتباری جهان به شرح ذیل می‌باشد:

گزارش بانک جهانی درخصوص چشم انداز اقتصادی کشورهای جنوب صحرای آفریقا

پیش بینی می‌شود رشد در کشورهای جنوب صحرای آفریقا از 3.6 درصد در سال 2022 به 2.5 درصد در سال 2023 کاهش یابد و به 3.7 درصد در سال 2024 و 4.1 درصد در سال 2025 افزایش یابد. انتظار می‌رود تولید ناخالص داخلی آفریقای جنوبی در سال 2023 تنها 0.5 درصد رشد کند

کمک‌های خارجی OECD در سال 2022

میزان کمک‌های خارجی کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی (OECD)، با افزایش 13.6 درصدی از 186 میلیارد دلار در سال 2021 به 204 میلیارد دلاردر سال 2022 رسید.

کمک‌های توسعه‌ای کشور فنلاند

مسئول اصلی اتخاذ سیاست‌های توسعه‌ای و تخصیص و ارائه کمک‌های توسعه‌ای به کشورهای درحال‌توسعه و کمتر توسعه‌یافته در کشور فنلاند، وزارت امور خارجه این کشور هست. اولویت‌های این کشور در ارائه کمک‌های توسعه‌ای عبارت‌اند از: تقویت جایگاه و حقوق زنان و دختران، تقویت پایه‌های اقتصادی کشورهای درحال‌توسعه و ایجاد اشتغال، آموزش، تقویت جوامع کارآمد و دموکراسی، تغییرات اقلیمی و منابع طبیعی.

دیپلماسی اقتصادی و کمک های توسعه ای دولت اسلواکی در دوره 2020 الی 2024

برنامه کاری و اولویت های دولت ائتلافی جدید اسلواکی که از دوم فرودین ماه 1399 بر روی کار آمده است، بعد از گفتگوهای بسیار بین چهار حزب ائتلاف دولت در 121 صفحه در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تنظیم و نهایتا به تصویب پارلمان این کشور رسید. رهیافت دولت جدید اسلواکی در خصوص دیپلماسی اقتصادی در ادامه آمده است.

کمک های خارجی، عنصر پنهان قدرت چین

دیپلماسی توسعه ای چین از دو عنصر ترکیبی کمک خارجی و تامین مالی توسعه ای تشکیل شده است. چین با وجودی که از حدود 50 سال قبل تجربه کمک های توسعه ای را داشت، ولیکن این موضوع با طرح ابتکاری یک کمربند – یک راه (BRI) به تکامل رسیده است. بدین معنی که از یک سو، این عنصر کمک به پیشبرد اهداف ابتکار یک کمربند – یک راه نموده و از سوی دیگر، ابتکار مزبور فرصتی برای بکارگیری ابزار مرتبط با دیپلماسی توسعه ای چین را بخوبی فراهم آورده و باعث شده تا قدرت نرم چین ارتقاء پیدا کند.

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و حوزه پاسفیک: نجات یا فنا ؟

آلکساندر دیانی (Alexander Dayany)، تحلیل گر سیاسی موسسه لویی استرالیا طی مقاله ای در نشریه (The interpreter) در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و تبعات این تصمیم بر کشورهای جزیره ای حوزه پاسفیک و همچنین هزینه‌های سنگین مرتبط به آن به بررسی پرداخته، اظهار می دارد ،پس از گذشت 47 سال از یک "اتحاد پرتلاطم" (chaotic marriage) و بیش از سه سال بحث و مذاکره که با هزینه از دست دادن دو نخست وزیر همراه بوده است، سرانجام انگلیس از اتحادیه اروپا جدا شد.

نگاهی به کمک های مالی ژاپن به پروژه‌های کوچک و مردمی در تانزانیا

دولت ژاپن از طریق کمک های مالی (GGHSP) و تخصیص بودجه‌ کمک های توسعه ای به کشورهای آفریقایی، اقدام به پرداخت وام های بلند مدت به آنان از جمله کشور تانزانیا نموده است .