معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

برگزاری مجمع تجاری دبی

مجمع تجاری دبی(Dubai Business Forum 2023)با حضور تعدادی از مقامات ذیربط اماراتی و دهها نفر از مدیران بنگاههای اقتصادی سایر کشورها در روزهای 10 و 11 آبان ماه 1402 در مرکز همایش های اتاق های بازرگانی دبی برگزار شد.

رویداد جوامع جهانی فناوری و استارتاپ در دبی

اتاق اقتصاد دیجیتال دبی بنا دارد از از 15 تا 18 اکتبر 2023 بزرگترین گردهمایی استارت اپ ها و سرمایه گذاران این حوزه را با عنوان «گسترش ستاره شمالی» برگزار کند.

افتتاح خانه نوآوری و فناوری ایران در شهر تاشکند ازبکستان

در ادامه روند توسعه همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در حوزه علمی و فناوری، خانه نوآوری و فناوری ایران (The house of IRAN innovation and Technologies) موسوم به I HIT در تاریخ 28 خرداد 1402 همزمان با سفر آقای ابراهیم عبدالرحمان اف، وزیر آموزش عالی، علوم و نوآوری ازبکستان به کشورمان و دیدار با جناب آقای دهقانی فیروز آبادی، معاون محترم علمی و فناوری رئیس جمهور کشورمان در تهران، بصورت ویدئو کنفرانسی و حضوری افتتاح گردید.

بررسی اکوسیستم استارتاپی الجزایر

یکی از راهکارهای الجزایر برای تنوع بخشی به اقتصاد خود و همچنین کاهش نرخ بیکاری، سرمایه گذاری در بخش دانش بنیان و استارتاپ ها است. به همین منظور در سال های اخیر با توجه به افزایش درآمدهای ناشی از فروش نفت و گاز، توجه به این بخش و سرمایه گذاری در آن افزایش پیدا کرده است.

اخبار اقتصادی ایتالیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ایتالیا در هفته اول دی ماه 1401مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

ارتقای ارمنستان در شاخص اکوسیستم جهانی استارت‌آپ‌ها

بر اساس گزارش سالانه‌ی شاخص اکوسیستم جهانی استارت‌آپ‌ها در سال 2022، ارمنستان با پنج پله صعود نسبت به سال گذشته، در بین 100 کشور در رتبه شصت جهان قرار گرفته است. در این گزارش ارمنستان بالاترین رتبه‌ی کشوری و ایروان بالاترین رتبه‌ی شهری را در منطقه‌ی قفقاز کسب کرده‌اند.

تصویب لایحه مربوط به کارآفرین مستقل در هیئت دولت الجزایر

لایحه مربوط به کارآفرینی مستقل و فردی در جلسه هیئت دولت مورخ 17 ژوئیه (26 تیر) تصویب شد. هدف لایحه فوق ، قانونمندسازی مشاغل جدید در پرتو پیشرفت‌های فن آوری و تسهیل ورود به دنیای کارآفرینی با ارائه چارچوبی منعطف و دوستانه به کارآفرینان مستقل آینده است. این لایحه همچنین به دنبال توسعه روحیه کارآفرینی و تسهیل دسترسی جوانان به بازار کار از طریق خوداشتغالی و کاهش تعداد افرادی است که فعالیت‌های غیر رسمی انجام می‌دهند. بعلاوه این امکان فراهم می‌شود تا افراد فاقد جایگاه رسمی و اجتماعی که فعالیت‌های درآمدزا انجام می‌دهند، وارد مدار رسمی‌شوند. دولت نیز مزایایی برای کارآفرینان مستقل از جمله بیمه تامین اجتماعی، تسهیلات بانکی و استفاده از یک نظام مالیاتی ترجیحی را در نظرمی‌گیرد.

گروه صنعتی شایان برق

گروه صنعتی شایان برق در سال 1372 به منظور طراحی و تولید محصولات الکتریکی و الکترونیکی تاسیس گردید. سپس در سال 1379 با تغییر در ترکیب سهامداران و جذب مهندسین مجرب موفق به ایجاد فیلدهای جدید در زمینه طراحی و ساخت محصولات روشنایی با کاربری شهری، صنعتی و خانگی گردید به نحوی که در دهه 90، در سطح کشور، به یکی از بزرگ ترین برند‌ها در صنعت روشنایی با تکنولوژی LEDو Solar تبدیل شد.

نگاهی به وضعیت شرکت های استارت آپ در پاکستان

کووید-19 کاتالیزوری برای چشم‌انداز استارت‌آپ‌ها در پاکستان بود که باعث افزایش سرمایه‌گذاری‌ها از 65 میلیون دلار در سال 2020 به 350 میلیون دلار در سال 2021 شد . طبق آمار منتشر شده در سال 2021، تعداد 83 شرکت استارت آپ پاکستانی مبلغ 350 میلیون دلار جمع آوری کردند و در سه ماهه سال جاری نیز این بخش 136 میلیون دلار جذب کرده است.

بازاریابی سفارتخانه ها برای شرکت‌های دانش بنیان

حدود ۳۰۰ شرکت دانش بنیان به سفارتخانه‌ها معرفی شدند و سفیران موظف هستند برای آنها بازاریابی کنند.