معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۴/۲۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۹

تصویب لایحه مربوط به کارآفرین مستقل در هیئت دولت الجزایر

لایحه مربوط به کارآفرینی مستقل و فردی در جلسه هیئت دولت مورخ 17 ژوئیه (26 تیر) تصویب شد. هدف لایحه فوق ، قانونمندسازی مشاغل جدید در پرتو پیشرفت‌های فن آوری و تسهیل ورود به دنیای کارآفرینی با ارائه چارچوبی منعطف و دوستانه به کارآفرینان مستقل آینده است. این لایحه همچنین به دنبال توسعه روحیه کارآفرینی و تسهیل دسترسی جوانان به بازار کار از طریق خوداشتغالی و کاهش تعداد افرادی است که فعالیت‌های غیر رسمی انجام می‌دهند. بعلاوه این امکان فراهم می‌شود تا افراد فاقد جایگاه رسمی و اجتماعی که فعالیت‌های درآمدزا انجام می‌دهند، وارد مدار رسمی‌شوند. دولت نیز مزایایی برای کارآفرینان مستقل از جمله بیمه تامین اجتماعی، تسهیلات بانکی و استفاده از یک نظام مالیاتی ترجیحی را در نظرمی‌گیرد.

لایحه مربوط به کارآفرینی مستقل و فردی در جلسه هیئت دولت مورخ 17 ژوئیه (26 تیر) تصویب شد. این متن توسط وزیر مشاور در امور اقتصاد دانش بنیان و استارت آپ های الجزایر تهیه و ارائه شده بود. در این پیش نویس کارآفرین مستقل را « یک فعالیت انتفاعی و فردی در فهرستی از فعالیت های واجد شرایط» تعریف می‌کند. این جایگاه شغلی پیش از این در چندین کشور دیگر تعریف شده و هدف از آن  قانونمند‌کردن برخی فعالیت های اقتصادی است که با ظهور اقتصاد دانش بنیان و دیجیتال ایجاد شده اند و تاکنون مدون و نظام‌مند نشده اند.

این لایحه همچنین به دنبال  «توسعه روحیه کارآفرینی و تسهیل دسترسی جوانان به بازار کار از طریق خوداشتغالی و کاهش تعداد افرادی که فعالیت‌های غیر رسمی انجام می دهند» و همچنین «کاهش هزینه‌های استارت آپ‌ها با تسهیل استفاده از ارائه دهندگان خدمات مستقل » است.

عنوان کارآفرین مستقل عموماً مشاغل جدیدی که در پرتو پیشرفت های فناوری ظهور کرده را شامل می‌شود. به عنوان مثال، توسعه‌دهندگان وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌های تلفن همراه، مدیران شبکه‌های اجتماعی، تحویل دهندگان در زمینه تجارت الکترونیک، گرافیست های کامپیوتری و همچنین فریلنس‌های مختلف.  این لایحه مزایای مختلفی برای کارآفرین مستقل از جمله استفاده از یک نظام مالیاتی ترجیحی، بهره گیری از پوشش بیمه اجتماعی و غیره تعریف می‌کند. مشاغل آزاد، مشاغل حرفه ای و دولتی و فعالین حوزه هنری و صنایع دستی شامل این قانون نمی‌شوند.

آقای یاسین المهدی ولید وزیر مشاور در امور اقتصاد دانش بنیان و استارت آپ ها طی مصاحبه‌ای جزئیات بیشتری درباره این قانون ارائه کرد. به گفته وی هدف نخست این لایحه کاهش موانع برای ورود به دنیای کارآفرینی است.

وی می افزاید: ما دریافتیم که از نظر ایجاد کسب و کار، پایین‌تر از پتانسیل جمعیت بسیار جوان الجزایر هستیم. بنابراین، اولین هدف ما در این لایحه تسهیل ورود به دنیای کارآفرینی با ارائه چارچوبی منعطف و دوستانه به کارآفرینان مستقل آینده است. بعلاوه لایحه این امکان را فراهم می‌کند تا افراد دارای فعالیت‌های درآمدزا اما فاقد جایگاه رسمی اجتماعی، وارد مدار رسمی‌شوند.

وی با اشاره به مزیت های این جایگاه شغلی گفت: کارآفرینان مستقل در آینده می‌توانند به برنامه‌های مختلف کمک ها و تسهیلات دولتی دسترسی داشته باشند و همچنین همانند سایر فعالیت های رسمی تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گیرند.

به گفته وی این چارچوبی است که مطمئناً برای بخش بزرگی از جمعیت الجزایر مناسب خواهد بود. علاوه بر این، ما تقاضای فزاینده ای از افرادی دریافت می‌کنیم که در زمینه فناوری کار می‌کنند، اما دارای جایگاه رسمی و تعریف شده ای نیستند. در این چارچوب، آنها از انعطاف  در زمینه مالیات، تامین اجتماعی، سهولت دسترسی... بهره مند خواهند شد.

در چارچوب کارآفرین مستقل، هر فردی می‌تواند بدون نیاز به داشتن دفتر و یا سرمایه برای ثبت شرکت و یا طی مراحل طولانی و خسته کننده اداری، از منزل خود ثبت نام و درخواست کرده و عنوان کارآفرین مستقل را دریافت کند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما