معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

چشم انداز جهانی صنعت شیمیایی در سال 2020

از آنجا که بسیاری از محصولات شیمیایی در مراحل اولیه زنجیره تأمین مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان صنعت شیمیایی را یک فعالیت چرخه ای به حساب آورد که با تغییرات GDP کشورها ارتباط نزدیکی دارد. با این حال این موضوع به ویژه در زیربخش های پایین دستی مانند صنایع بهداشتی یا تخصصی، کمتر مصداق دارد.

چشم انداز جهانی صنعت نساجی- پوشاک در سال 2020

صنعت نساجی - پوشاک پس از رشد قوی 5.2 درصدی در سال 2018 ،به دلیل بروز عواملی چون موجودی بالای انبار، قیمت های پایین پنبه، روند ملایم خرده فروشی و تقاضای ضعیف صنعت در سال 2019 ،با 2.7 درصد کاهش مواجه گردید. هر سه زیرمجموعه این صنعت( منسوجات ، چرم و کفش، پوشاک) به کاهش رشد مذکور کمک نموده و تنها چند کشور تولیدکننده بزرگ یعنی هند، اندونزی، ویتنام و به ویژه ترکیه توانستند شرایط خود را حفظ نمایند.

آینده مبهم پروژه‌های گاز در موزامبیک

عنوان بزرگ‌ترین پروژه در آفریقا، پروژه 128 میلیارد دلاری گاز LNG موزامبیک است. با توجه به ارزیابی‌های اولیه، بخش خشکی این پروژه قرار بود در سال 2025 به اتمام برسد. یکی از مزایای اصلی پروژه موزامبیک این است که گازی که تأمین خواهد کرد بسیار باکیفیت و بی‌نیاز از تصفیه و بنابراین تولید آن ارزان‌تر از مناطق دیگر جهان است.

چشم انداز جهانی صنعت مواد غذایی -کشاورزی در سال 2020

علیرغم سهم جهانی 55 درصدی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها از مجموع تولیدات کالاهای مصرفی، از انتهای سال گذشته میلادی، جایگاه برتر صنعت مواد غذایی و کشاورزی که از نظر ریسک بعد از صنعت داروسازی قرار داشت؛ توسط بخش IT( خدمات) اشغال گردید. اگرچه افزایش جمعیت جهانی و رشد شهرنشینی تقاضا برای مواد غذایی را افزایش می دهد، اما در حقیقت محرک اصلی تقاضای این بخش، هزینه‌های مصرفی توأم با درآمد قابل تصرف خانوارها می‌باشد که متأثر از عوامل کلان اقتصادی مانند اشتغال و هزینه دستمزد هستند. بر خلاف برخی بخش ها نظیر منسوجات که بیشترین آسیب را از همه گیری کووید 19 دیده اند، صنعت مواد غذایی چندان از این موضوع متأثر نگردیده است، زیرا شامل کالاهای ضروری بوده و از کشش تجاری کمتری نسبت به منسوجات برخوردار می‌باشد. بنابراین انتظار می رود رشد این بخش در سال 2020 با رشد مثبت (بین 1 +تا 2 +درصد) ادامه یابد.

کووید 19 و بحران اقتصادی مکزیک در نیمه اول سال 2020

اقتصاد مکزیک همچون سایر کشورهای جهان از پیامدهای ناشی از ویروس کرونا متأثر گردیده است. شاخص‌های اقتصاد کلان مکزیک در نیمه اول سال 2020 نمایانگر اثرات ناگوار این بیماری برای اقتصاد مکزیک است و دولت آندرس مانوئل لوپز اوبرادور را با چالش جدی روبرو کرده است. بر اساس اطلاعات منتشرشده مکزیک با یک انقباض اقتصادی بی‌سابقه در طول سه‌ماهه دوم سال 2020 مواجه شده است. علاوه بر انقباض اقتصاد مکزیک بسیاری از شاخص‌های اقتصادی مکزیک نشانه‌های زوال مشاهده می‌شود. در ادامه مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی مکزیک را در چندماهه گذشته موردبررسی قرار می‌دهیم.

نقش وزارت امور خارجه دانمارک در حمایت از صادرات این کشور در دوران کرونا

هر چند همه گیری کووید-19 موجب کاهش تولید ناخالص داخلی دانمارک و افت رشد اقتصادی این کشور شده است اما اثرات منفی آن کمتر از سایر کشورهای اروپائی بوده است. در این گزارش به نقش وزارت امور خارجه این کشور در این شرایط اشاره می‌شود.