معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

مروری بر روند خصوصی سازی اقتصادی در بریتانیا

مراحل خصوصی‌سازی‌های بزرگ در بریتانیا طی چهار دولت محافظه‌کار از می سال ‌۱۹۷۹ تا نوامبر سال ۱۹۹۰ انجام شده است. گزارش حاضر مروری دارد بر اقدامات دولتهای انگلیس در روند خصوصی سازی شرکت ها و صنایع این کشور.

افزایش میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی بریتانیا در هند

کرونا اگر چه در هند همانند سایر نقاط دنیا باعث کاهش فعالیت های اقتصادی و سیر نزولی رشد اقتصادی در بسیاری از کشورها گردید، اما بر طبق آمار ارائه شده از سوی وزارت دارایی و بانک خزانه داری هند، این کشور موفق به جذب بیشترین سرمایه گذاری مستقیم خارجی در مدت اخیر و همزمان با شیوع کرونا شده است. در این رابطه بریتانیا سهم عمده ای از این مقدار را در بردارد به طوری که بر اساس تحقیق مشترک انجام گرفته میان کنفدراسیون اتاق های صنعت هند CII و بخش تجارت بین الملل بریتاینا، در مدت 4 سال اخیر میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی ( FDI ) بریتانیا در هند با افزایش حدود 60 درصدی مواجه شده است.

" برگزیت و روابط تجاری بریتانیا و آفریقای جنوبی"

ابتدای ژانویه سال 2020 بریتانیا اتحادیه اروپا را ترک کرد. اما از آن روز آغاز یک دوره گذار نیز شروع شد، دوره ای که شروع خروج بریتانیا از اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا و بازار واحد بود. آن دوره گذار در 31 دسامبر سال جاری به پایان می رسد و از آن پس بریتانیا آزاد است که با کشورها و اتحادیه‌های تجاری بین المللی راسا به طور مستقل توافق تجاری امضا کند.

توافق نروژ و ایسلند با انگلستان در مورد تداوم تجارت پس از برگزیت

خانم ایسلین نیبو (Iselin Nybo)  وزیر تجارت، صنعت و شیلات نروژ در تاریخ 18 آذر ماه 1399 (2020/11/22) اعلام کرد که نروژ، ایسلند و بریتانیا توافق‌نامه‌ای را در مورد تسهیل  تجارت کالا به امضا رساندند که از اول ژانویه ۲۰۲۱ به اجرا در خواهد آمد و تا زمانی که یک قرارداد تجارت آزاد جامع بین این کشورها نهایی نشود، اعتبار قانونی خواهد داشت.

چالش‌های اقتصادی دولت بریتانیا، در آستانه سال جدید میلادی

متعاقب شیوع بیماری کرونا در سال‌جاری میلادی در بریتانیا که منجر به تعطیلی‌های گسترده مراکز اقتصادی و تجاری این کشور برای جلوگیری از سرایت بیشتر بیماری گردید، دولت بریتانیا در ابتدای بحران اعلام نمود که برنامه‌هایی را برای کاهش تبعات منفی این اپیدمی طراحی و اجرا خواهد کرد. اختصاص بسته حمایتی 160 میلیارد پوندی در اسفند ماه سال گذشته شامل 49 میلیارد پوند بودجه اضافی برای خدمات عمومی مهم کشور از جمله سازمان خدمات درمانی انگلیس، پرداخت 80 درصد حقوق به بالغ بر 12 میلیون نفر و انجام حمایت از بالغ بر یک میلیون شغل آزاد از طریق ارائه کمک‌های بلاعوض، وام و کاهش نرخ سود بانکی، اولین برنامه دولت در این ارتباط بوده است.

چشم انداز بحران اقتصادی بریتانیا

برگزاری همه پرسی برگزیت در انگلیس در تاریخ 23 ژوئن 2016 و طولانی شدن فرآیند خروج این کشور از اتحادیه اروپا که همچنان نیز ادامه دارد، و از طرف دیگر، فراگیر شدن بیماری کووید 19 در بریتانیا از ماه مارس سال جاری، تاکنون آثار و تبعات منفی گسترده ای برای این کشور در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دربرداشته، به گونه ای که ششمین اقتصاد بزرگ دنیا را با چالش هایی مواجه نموده است. در این گزارش تلاش می‌شود تا سرفصل های مربوط به بحران سه گانه اقتصادی بریتانیا بعنوان یکی از چالش های عمده فعلی این کشور (در کنار موضوع بن بست در تحقق برگزیت و همچنین مخاطرات بخش آموزش این کشور) مورد بررسی قرار گیرد.

اقدامات دولت بریتانیا برای احیای صنعت گردشگری این کشور

شیوع بیماری کرونا در دنیا و تعطیلی‌های گسترده ناشی از آن، یکی از شدیدترین ضربات خود را به صنعت گردشگری وارد کرده است، بگونه ای که در بهترین حالت، کارشناسان از کما رفتن صنعت گردشگری برخی کشورها سخن می‌گویند.به گونه ای که در بهترین حالت، کارشناسان از کما رفتن صنعت گردشگری برخی کشورها سخن می‌گویند. درعین حال، متعاقب سپری شدن دوران چندماهه تعطیلی‌های گسترده (LOCKDOWN) و آغاز مراحل عادی سازی فعالیت‌های روزانه عادی و اقتصادی مردم و اشخاص حقوقی، مقامات کشورهای آسیب دیده می‌کوشند تا شرایط را به نحوی از وضعیت بحرانی خارج کنند. در این گزارش تلاش شده است تا به اهم اقدامات دولت بریتانیا برای احیای صنعت گردشگری این کشور اشاره گردد.