معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی یونان

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی یونان در هفتۀ دوم اردیبهشت 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

اخبار اقتصادی اسلوونی

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی اسلوونی در نیمۀ دوم آذر 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

استفاده فزاینده از هوش مصنوعی در کشاورزی کرواسی

با فعال تر شدن شرکتهای کوچک و متوسط دانش بنیان و حمایت های دولت کرواسی و بعضا اتحادیه اروپا؛ مزارع کرواسی به طور فزاینده ای توسط هوش مصنوعی، خلبانان خودکار، هواپیماهای بدون سرنشین و روبات ها اداره می‌شود.

" اقتصاد افغانستان؛ راهکارهای خودکفایی "

روزنامه هشت صبح جاپ افغانستان در مقاله‌ای به راهکارهای خودکفایی در اقتصاد این کشور پرداخته است و طی آن به سه موضوع محوری یعنی : افزایش تولیدات داخلی.حمایت از تولیدات داخلی و مدیریت واردات اشاره نموده که در ادامه به آن اشاره می‌گردد.

استراتژی اقتصادی آفریقای جنوبی

"استراتژی اقتصادی آفریقای جنوبی" طرحی است که توسط بخش برنامه‌ریزی اقتصادی خزانه‌داری ملی آفریقای جنوبی تدوین شده است. در این طرح که می‌توان آن را نقشه راه آفریقای جنوبی در مسیر اقتصاد نام برد، جهت‌گیری و تکامل چرخه صادرات عامل اصلی رشد اقتصادی در دراز‌مدت ذکر شده است؛ صادرات تکامل‌یافته از لحاظ فنی، بویژه برای تحول ساختاری حیاتی هستند، زیرا آنها اقتصاد را قادر می‌سازند تا از فعالیت‌های با بهره‌وری پایین به سوی بالا حرکت کند، و آفریقای جنوبی نیاز به ارتقای رقابت‌پذیری صادرات و دنبال کردن فعالانه فرصت‌های رشد منطقه ای دارد.

کارکرد مناطق ویژه اقتصادی در آفریقای جنوبی

بعد از پایان آپارتاید، اقتصاد آفریقای جنوبی از یک استراتژی تاریخ گذشته صنعتی شدن داخلی به استراتژی صادرات محور برای ادغام در اقتصاد جهانی تغییر یافت. این سیاست با هدف تحریک رشد اقتصادی و کاهش بیکاری از طریق افزایش صادرات بود. در دوره آپارتاید سیاست صنعتی‌سازی داخلی بدون توجه به جامعه جهانی از یک‌طرف و وجود تحریم‌های بین‌المللی بر کشور به دلیل سیستم آپارتاید، باعث شده بود که یک بازار غیر رقابتی در آفریقای جنوبی ایجاد شود. در این بازار بیکاری و رشد منفی اقتصادی رو به افزایش بود. دولت آفریقای جنوبی برای رهائی از مشکلات اقتصادی که میراث دوره آپارتاید بود، تحریک رشد اقتصادی، توسعه صادرات و ایجاد شغل، اولین بار در سال 1997 ایجاد مناطق ویژه اقتصادی را در دستور کار قرار داد و قوانین مربوط به آن را به تصویب رساند. سیاست ایجاد مناطق ویژه اقتصادی با توجه به تجربه کشورهای شرق آسیا و آمریکای لاتین در آفریقای جنوبی شکل گرفت.