معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول نسبت به رشد پایدار و بهبود بازار کار ازبکستان در سال 2025

شاخص‌های اقتصادی ازبکستان مطابق پیش‌بینی‌های صورت گرفته توسط صندوق بین‌المللی پول (IMF) در آخرین چشم‌انداز اقتصاد جهانی (World Economic Outlook) نشانگر رشد ثابت اقتصادی 5.2 درصد در سال 2024 و 5.4 در سال 2025، تورم مدیریت‌شده و بهبود بازار کار در خلال سال جاری و سال بعد، می باشد.

اخـبار اقتصادی سوئد

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی سوئد در هفتۀ چهارم آذر 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

مرور شاخص‌های کلان اقتصادی جمهوری چک

علی‌رغم رشد قابل توجه در نیمه اول سال 2022 ناشی از بهبودی پس از کووید، فعالیت اقتصادی جمهوری چک از آن زمان تاکنون بار سنگین جنگ اوکراین را متحمل شده است و تأثیر آن بر اقتصاد جمهوری چک، همچنان در حال افزایش است.

جمعیت و اقتصاد پرتغال از نگاه آمار

بزرگترین بخش‌های اقتصادی پرتغال به ترتیب، بخش خدمات با سهم 64.9 درصدی، بخش صنعت با سهم 19.2 درصدی و بخش کشاورزی با سهم 2.2 درصدی از تولید ناخالص داخلی است. پایه اصلی اقتصاد این کشور بر صنعت توریسم بنا نهاده شده است و حدود 40 درصد اقتصاد پرتغال را تشکیل می‌دهد.

پیش بینی وضعیت روندهای اقتصادی ایتالیا در سال 2023

رشد اقتصادی مورد انتظار برای ایتالیا در سال 2023، برابر با 0.6 درصد است در حالی که در سال 2022، رشد اقتصادی این کشور برابر با 3.8 درصد بوده است. همچنین نرخ تورم در سال آینده از 8.2 درصد به 7.1 درصد کاهش می‌یابد و نرخ بیکاری نیز در حدود 8 درصد قرار خواهد گرفت.

اخبار اقتصادی صربستان

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی صربستان در هفته سوم تیر 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

مقایسه شاخص های اقتصادی و اجتماعی استان آستراخان با استان‌های همجوار

استان آستراخان در حوزه تقسیمات کشوری فدراسیون روسیه در منطقه جنوبی فدرال قرار دارد.

بهبود شاخص‌های اقتصادی قزاقستان

براساس آمارهای منتشره، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی قزاقستان در 8 ماه اول سال 2021 به 3 درصد رسید.

گزارش سازمان آمار ترکیه در خصوص شاخص‌های اقتصادی این کشور در سه ماهه دوم 2021

سازمان آمار ترکیه در آخرین گزارش خود به بررسی شاخص‌های اقتصادی ترکیه در ماه جولای و سه ماهه دوم سال 2021 پرداخت که اهم نکات آن به شرح ذیل می‌باشد.

افت و خیزهای اقتصادی مجارستان در نیمه دوم سال‌2020 میلادی

دولت مجارستان برای کاهش خسارات اقتصادی وارده بر بخش‌های مختلف تولیدی و نیز حفظ مشاغل کارکنان بنگاه‌های خدماتی و تولیدی علاوه بر تصویب بسته حمایت اقتصادی به میزان حدود 18 تا 20 درصد از GDP، با ارائه تسهیلات بانکی و مالی مشتمل بر اعطای وام، کمک‌های بلاعوض، تمدید مهلت قانونی بازپرداخت وام، ایجاد سامانه اعطای کمک سرمایه‌گذاری دولتی و سایر مشوق‌های مالی تلاش نمود تا از یکسو فشارهای وارد بر واحدهای تولید وصنعتی را کاهش دهد و از  سوی دیگر به روند جذب سرمایه‌گذاری از سوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی تداوم بخشد. تحقق این امر علاوه بر ایجاد فرصت‌های شغلی و کاهش بیکاری، باعث بالا رفتن شاخص‌های رشد اقتصادی این کشور که در طی سالیان گذشته همواره رو به افزایش و بالاتر از میزان متوسط شاخص اتحادیه اروپا بود منجر خواهد شد. بعبارت دیگر در طی دوره فراگیری شیوع ویروس کرونا، دولت مجارستان بر سه محور تشویق و ترغیب شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری، بازاریابی فراورده‌ها و کالاهای تولید شده در مجارستان در کشورهای درحال توسعه آسیایی و جبران بخشی از خسارت‌های مالی شرکت‌های تولیدی و خدماتی متمرکز گردیده است.‌ در این گزارش بطور اجمالی به وضعیت برخی از شاخص های اقتصادی مجارستان در نیمه دوم سال‌جاری میلادی به شرح ذیل پرداخته می‌شود: