اخبار اقتصادی جمهوری آفریقای مرکزی
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی جمهوری آفریقای مرکزی، در تیر ماه ۱۴۰۴ مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
بررسی روند پیشرفت پروژه احداث پل میان بانگی و زونگو
در روز سهشنبه ۲ ژوئیه ۲۰۲۵، مامادی سواره، نماینده مقیم بانک توسعه آفریقا (BAD) در جمهوری آفریقای مرکزی، در رأس هیئتی مهم، نشستی در وزارت اقتصاد، برنامهریزی و همکاری بینالمللی این کشور داشت. در این نشست، خانم شانتال ماری ترز فولای جومو، کمیسر مسئول برنامهریزی فضایی و زیرساختها در جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای مرکزی (CEEAC) نیز حضور داشت و بر اهمیت راهبردی این پروژه تأکید کرد. هدف این جلسه بررسی روند پیشرفت پروژه بزرگ منطقهای احداث پل زونگو بود؛ پلی که قرار است شهر بانگی در جمهوری آفریقای مرکزی را به زونگو در جمهوری دموکراتیک کنگو متصل کند و کشورهای اوگاندا و بوروندی را نیز درگیر این طرح همکاری منطقهای کند.
ساخت این پل بر روی رودخانه اوبانگی از اهمیت حیاتی برای جمهوری آفریقای مرکزی و کل منطقه برخوردار است. از دیدگاه وزارت اقتصاد، اجرای این پروژه منجر به روانسازی مبادلات تجاری، تسهیل گردش کالا و خدمات و افزایش دسترسی به مسیرهای ترانزیتی متنوع خواهد شد و تحولی مهم در زیرساختهای منطقهای به شمار میرود. در مجموع، این رویداد بیانگر تقویت نقش دیپلماسی اقتصادی جمهوری آفریقای مرکزی در جهت تحقق منافع اقتصادی ملی، رفاه عمومی و پیشرفت پایدار است.
https://www.facebook.com/share/p/1GYnAXUzv6/
پروژههای تأمین آب شرب و برنامه بانگی بزرگ
در روز پنجشنبه ۳ ژوئیه ۲۰۲۵، وزیر انرژی و منابع آب جمهوری آفریقای مرکزی، آقای برتراند آرتور پیری، با آقای مامادی سواره، نماینده مقیم بانک توسعه آفریقا (BAD)، دیداری در وزارت انرژی و منابع آب در پایتخت بانگی برگزار کرد. در این دیدار، پروژه آبرسانی شرب در سطح ملی و بهویژه پروژه راهبردی «بانگی بزرگ» محور اصلی گفتوگوها بود. این پروژهها با هدف توسعه دسترسی پایدار به آب شرب برای جمعیت بانگی و مناطق پیرامونی طراحی شدهاند و از حمایت مالی و فنی بانک توسعه آفریقا برخوردارند.
دو طرف در این جلسه روند پیشرفت و تقویم عملیاتی اقدامات مشترک میان دولت و BAD را بررسی کردند. همچنین درباره آغاز رسمیپروژه PREDIRE و مراسم افتتاح زیرساختهای جدید آبرسانی در بانگی گفتوگو شد. این زیرساختها شامل ساخت ایستگاه جدید پمپاژ آب خام در کنار رودخانه اوبانگی، نصب ایستگاه شناور برداشت آب از سطح رودخانه و جایگزینی خطوط انتقال آب شرب در پایتخت هستند که هماکنون بهطور کامل به پایان رسیدهاند.
اعطای وام امتیازی ۲۵ میلیون یورویی از سوی فرانسه برای حمایت از رشد پایدار جمهوری آفریقای مرکزی
در روز جمعه ۲۷ ژوئن ۲۰۲۵، سالن کنفرانس وزارت دارایی و بودجه جمهوری آفریقای مرکزی میزبان نشستی به ریاست وزیر دارایی، آقای هروه ندوُبا، بود. این جلسه به منظور بررسی مأموریت ارزیابی مربوط به وام حمایتی بودجهای اعطاشده از سوی جمهوری فرانسه به جمهوری آفریقای مرکزی برگزار شد. این مأموریت با هدایت آقای ایو شارپنتیه، مشاور مالی فرانسه در امور آفریقا، صورت گرفت. موضوع اصلی این نشست، مذاکرات درباره وامی به ارزش ۲۵ میلیون یورو (حدود ۱۶ میلیارد فرانک CFA) بود که در قالب یک وام امتیازی ارائه میشود. این وام با شرایطی بسیار مساعدتر از نرخهای رایج بازار مالی طراحی شده است که هدف اصلی آن، تقویت ثبات مالی و پیشبرد توسعه پایدار در جمهوری آفریقای مرکزی است.
این حمایت با هدف تأمین نیازهای مالی دولت جمهوری آفریقای مرکزی در سال ۲۰۲۵، کاهش بدهی داخلی سنگین و تأمین هزینههای حیاتی در بخش سلامت ارائه میگردد. بناست این وام در دو مرحله، از سپتامبر تا دسامبر ۲۰۲۵، پرداخت شود تا توانمندی دولت در مقابله با چالشهای اقتصادی تقویت گردد.
https://www.facebook.com/share/p/194sMjVFfK/
برنامه توسعه ملی به عنوان ستون فقرات پیشرفت جمهوری آفریقای مرکزی
جمهوری آفریقای مرکزی در آستانه ورود به مرحلهای جدید و سرنوشتساز از مسیر توسعه ملی خود قرار دارد؛ مرحلهای که با راهاندازی رسمی برنامه ملی توسعه جمهوری آفریقای مرکزی (PND-RCA) آغاز میشود. این چارچوب راهبردی جدید، به منظور تحقق یک تحول اقتصادی و اجتماعی عمیق در کشور است. برنامه جدید توسعه ملی، ضمن بهرهبرداری از دستاوردهای برنامۀ قبلی (RCPCA)، با هدف تحول ساختاری اقتصاد کشور در شرایطی که منطقه و جهان در حال دگرگونی هستند، طراحی شده است و چشماندازی برای توسعهای همهجانبه، پایدار و فراگیر است. بر اساس پنج محور استراتژیک این برنامه، توسعه زیرساختهای مقاوم و پایدار بهویژه در حوزههای انرژی، حملونقل و مخابرات (ارتباطات) در مرکز توجه قرار دارد. هدف اصلی این برنامه، اتصال مناطق مختلف، کاهش نابرابری در دسترسی و تقویت پویایی اقتصادی کشور است.
در بخش انرژی، برنامه بر تقویت تولید، انتقال و توزیع برق با تاکید بر منابع انرژی تجدیدپذیر متمرکز است تا نیازهای رو به رشد خانوارها و صنایع پاسخ داده شود.در حوزه حملونقل، اولویت با نوسازی شبکههای جادهای، بازسازی مسیرهای منطقهای و توسعه زیرساختهای فرودگاهی است. در بخش ارتباطات، گسترش شبکه اینترنت پرسرعت و ترویج فراگیری دیجیتال در مناطق روستایی از اهداف کلیدی به شمار میرود. در همین راستا، قرار است یک نشست با حضور شرکای فنی و مالی طی روزهای ۱۴ و ۱۵ سپتامبر آینده در کشور مراکش برگزار شود تا منابع مالی لازم برای اجرای این برنامه ملی بسیج گردد. این دیدار راهبردی، نقطه عطفی در مسیر تحقق پروژههای کلیدی، بهویژه در زمینه زیرساختها، خواهد بود
https://www.facebook.com/share/p/1CMDHYJZYH/