معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۴/۱۵- ۱۶:۲۷

اخبار اقتصادی اکوادور

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی و تجاری اکوادور و پرو در نیمه اول تیر ماه 1404 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

کره جنوبی الگوی اکوادور در مدرن سازی بنادر

روبرتو لوکه،‌ وزیر حمل ونقل اکوادور که در اوایل ماه ژوئن سفری به کره جنوبی داشت، در توییتر خود نوشت که از کره جنوبی بعنوان الگو در مدرن سازی ساختار بنادر کشور پیروی می‌کند و بهترین نمونه را بندر بوسان می داند که سالانه ۲۴ میلیون کانتینر در آن جابجا می‌شود و نقطه اتصال با ۱۵۰ بندر جهان است. وی خاطر نشان نموده که با ساختار بنادر کره جنوبی به درستی آشناست و تلاش می‌کند تا با مدرن کردن و تقویت زیرساخت های لجستیکی بنادر اکوادور، درهای این کشور را به بازارهای جهانی بگشاید. طبق گزارش آماری اداره کل بنادر و حمل و نقل دریایی و رودخانه ای اکوادور، در بندر سیمون بولیوار شهر گوایاکیل، شرکت خصوصی کُنتِکُن ۸۵۸ هزار و ۶۸ کانتینر را در سال ۲۰۲۳ جابجا کرده. همین شرکت در سال ۲۰۲۴ در نقل و انتقال ۳۵۰ هزار کانتینر مشارکت داشت و پیش بینی می‌شود در سال جاری ۷۰۰ هزار کانتینر را جابجا کند. در اکوادور سه بندر مهم دیگر مانتا، اسمرالداس و پوئرتو بولیوار وجود دارد که شرکت های خصوصی آگونسا و یلپورت در عملیات بندری و نقل و انتقال محموله‌های آن‌ها فعالیت دارند.

منبع: روزنامه ال اونیورسو

تولید برق از نیروگاه‌های ال سالیترال و کبدو

فابیو کالِرو، معاون وزیر برق و انرژی‌های تجدیدپذیر روز۲۳ ژوئن در جریان یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که با ساخت و راه اندازی نیروگاه‌های برق ال سالیترال و کبدو، ۱۵۰ مگاوات برق به شبکه کشور افزوده خواهد شد.  وی افزود، اکوادور در انتظار نتیجه داوری بین المللی میان شرکت برق و شرکت آمریکایی پروژن در مورد این دو پروژه است تا بتواند فعالیت های اجرایی آن را از سرگیرد. روند اجرایی نیروگاه شماره ۳ اسمرالداس برعهده شرکت آئوسترال تکنیکال منجمنت است که ۹۱ مگاوات برق را به شبکه سراسری خواهد افزود. در حال حاضر این نیروگاه به شبکه اصلی وصل است و مراحل آزمایشی برای اجرایی شدن این پروژه در حال انجام می‌باشد. معاون وزیر مذکور تاکید نموده که دولت برای مقابله با خشکسالی(که منجر به کاهش تولید برق می‌شود) اقدامات متعددی انجام داده و از ۳۰۰ مگاوات تولید برق شناورهای دریایی و‌ ۲۶۰ مگاوات از پروژه برقابی توآچی – پیلاتُون استفاده خواهد نمود. همچنین ۶۹۶ مگاوات طلب سال گذشته اکوادور از کشورهای خارجی فروشنده برق است که موفق به انتقال آن به کشور نشده اند و ۲۶۰ مگاوات را نیز خریداری خواهد کرد.

منبع: روزنامه ال اونیورسو

خاتمه خدمت 70 کارمند دارای درآمدهای نجومی در شرکت ملی نفت اکوادور

شرکت ملی نفت اکوادور(پترواکوادور) با انتشار بیانیه ای در روز ۲۴ ژوئن، از قطع همکاری با ۷۰ کارمند خود به دلیل دریافت حقوق های نجومی و تخلفات اداری خبر داد. براساس این اطلاعیه، حقوق دریافتی این کارمندان ۱۰۰ درصد بیشتر از میزان تعیین شده در جدول پرداختی شرکت بوده و اقدام اخیر موجب صرفه جویی سالانه یک میلیون و ۷۱۰ هزار دلار برای این شرکت دولتی شده است. پترواکوادور تاکید کرده که این حقوق های نجومی‌به کلی حذف و یک تیم حقوقی، بررسی لازم در مورد حقوق حرفه ای و جزئیات تخلفات صورت گرفته را انجام خواهد داد. در این بیانیه تاکید شده که اخراج این افراد که در بخش های مختلف اداری و عملیاتی اشتغال داشتند تاثیری بر کارکرد این شرکت نخواهد داشت. تا ماه می، پترواکوادور۹۹۴۷ کارمند داشته که نسبت به سال قبل ۱.۴ درصد از شمار کارکنان آن کاسته شده است.

منبع: روزنامه ال اونیورسو

آغاز به کار پالایشگاه اسمرالداس از جولای

کارلینا خارامیو،‌ سخنگوی دولت اکوادور روز ۲۵ ژوئن اعلام کرد که فعالیت های پالایشگاه اسمرالداس که از ۲۶ می‌به دلیل آتش سوزی متوقف شده، از جولای مجدداً شروع خواهد شد. آزمایش های مقدماتی برای ازسرگیری فعالیت این پالایشگاه طی هفته جاری انجام شد. در جریان حادثه آتش سوزی مذکور، یک مخزن نفت کوره و یک ایستگاه فرعی برق کاملا از بین رفت و به سبب شدت خسارات وارد،ه این مجموعه پالایشگاهی برای مدت ۶۰ روز وضعیت فوق العاده اعلام کرد. این پالایشگاه بزرگترین مجموعه فرآوری مشتقات نفتی اکوادور است و از ظرفیت پالایش روزانه ۱۱۰ هزار بشکه برخوردار است.

منبع: روزنامه ال اونیورسو

کاهش تامین شیر صنایع لبنی اکوادور

شرکت های تولیدکننده محصولات لبنی در اکوادر از کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی تامین شیر طی ماه‌های ژانویه  تاکنون گله مند هستند. این افت تامین شیر از سال گذشته آغاز شده و از ۵ میلیون و ۵۸۰ هزار لیتر در روز طی سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر در سال ۲۰۲۴ رسیده است. بررسی انجام شده از طریق شرکت های فعال در این زمینه حاکی است که از ابتدای سال ۲۰۲۵ تا ماه آوریل، ۱.۲ درصد از تامین شیر برای صنایع لبنی در کل کشور کاسته شده است. مقامات دولتی، صادرات شیر به کشورهای السالوادور و شیلی در ماه اکتبر ۲۰۲۴ را بی ارتباط به کمبود این ماده اولیه صنایع لبنی می دانند اما کسبه و صاحبان شرکت های تولیدکننده محصولات لبنی، صادرات این ماده حیاتی به خارج را دلیل اصلی کمبود آن ذکر می‌کنند. با وجود این که قیمت شیر در بازار داخلی ثابت مانده اما کمبود آن موجب افزایش بهای پنیر شده است.

منبع: روزنامه ال اونیورسو، ۲۶ ژوئن ۲۰۲۵

افزایش صادرات موز اکوادور به اتحادیه اروپا،‌ روسیه و کره جنوبی

طبق داده‌های اداره هماهنگی آمار انجمن صادرات موز اکوادور، وضعیت فروش موز این کشور در بازارهای جهانی در حال بهبود است به نحوی که تا آوریل گذشته، ۱۳۷ میلیون و ۱۲۰ هزار جعبه(۱۸.۱۴ کیلویی)  موز به مقاصد مختلف صادر شده که حاکی از رشد ۱.۸۳ درصدی در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۴ است. فروش موز این کشور به اتحادیه اروپا، روسیه و کره جنوبی در این مدت از رشد ۳.۲۱ درصدی برخوردار بوده است. در این میان صادرات به اتحادیه اروپا ۴.۸۱ درصد افزایش داشته است که بیشترین حجم آن به کشورهای آلمان، هلند، لهستان، اسلوونی،‌ مالت، فرانسه و اسپانیا ارسال شده است. صادرات موز به روسیه و کره جنوبی به ترتیب ۹.۲ و ۲۲.۳۹ درصد طی سه ماهه نخست رشد نموده. خاورمیانه و کشورهای‌ جنوب آمریکای جنوبی نیز در رده‌های بعدی قرار دارند و به ویژه آرژانتین در میان کشورهای آمریکای لاتین، بیشترین خرید موز را از اکوادور انجام داده به نحوی که در این مدت ۴۴.۲۷ درصد افزایش واردات این محصول را به ثبت رسانده است. وضعیت نامناسب جوی و بروز توفان‌های فصلی در کشورهای تولیدکننده موز واقع در آمریکای مرکزی همچون کاستاریکا، هندوراس و گوآتمالا، موجب کاهش تولید آن کشورها و افزایش میزان تقاضای جهانی برای این میوه شده است. روند افزایش تقاضای بین المللی موجب گردیده که بهای رسمی تصویب شده توسط انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان برای هر جعبه موز از ۶ دلار و ۸۵ سنت در سال ۲۰۲۴ به ۷ دلار و ۲۵ سنت در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد. 

منبع: روزنامه ال اونیورسو، ۲۷ ژوئن ۲۰۲۵

پرو جزو سه کشور آمریکای لاتین با بیشترین رشد اقتصادی

خولیو ولارده، ‌رئیس بانک مرکزی پرو روز ۲۲ ژوئن اعلام کرد که این کشور در فاصله سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ در زمره سه کشور برخوردار از بیشترین میزان رشد اقتصادی در منطقه آمریکای لاتین خواهد بود. بر این اساس چشم انداز رشد اقتصادی این کشورها طی یک سال آینده بین ۲.۹ تا ۳.۱ درصد تخمین زده شده و به این ترتیب پرو پس از آرژانتین و پاراگوئه در جایگاه سوم قرار خواهد گرفت. به گفته وی چشم انداز صادرات پرو ۳.۸ درصد برای سال جاری است و در سال ۲۰۲۶ رشد ۳.۵ درصدی صادرات پیش بینی می‌شود. واردات  پرو در سال جاری ۸.۲ درصد افزایش می یابد و در سال ۲۰۲۶ به میزان ۳.۷ درصد کاهش خواهد یافت. سرمایه گذاری بخش خصوصی نیز طبق برآوردهای کارشناسان از ۴.۱ درصد به ۵ درصد تا پایان سال جاری افزایش خواهد یافت. رشد تقاضای داخلی نیز ۴ درصد در سال ۲۰۲۵ و ۳ درصد برای سال ۲۰۲۶ تخمین زده شده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی سرمایه گذاری بخش معدنی ۷.۳ درصد در سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد یافت و در سال ۲۰۲۶ نیز رشد ۳.۷ درصدی برای این بخش پیش بینی می‌شود. نرخ تورم پرو برای پایان سال ۲۰۲۵ در حد ۱.۸ درصد پیشبینی می‌شود. 

منبع: روزنامه ال پروانو،

رشد تجارت پرو در ماه آوریل

موسسه ملی آمار پرو روز ۲۲ ژوئن اعلام کرد که بخش تجارت در پرو طی ماه آوریل نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی ۲.۸۳ درصدی داشته است. بخش مهمی از این رشد به صادرات ماشین آلات سنگین، ‌تجهیزات الکتریکی و اندازه گیری، تجهیزات پزشکی و مبلمان اداری مربوط می‌شود. از سوی دیگر تقاضای داخلی پرو برای واردات لوازم خانگی،‌ محصولات دارویی و پزشکی، ‌آرایشی و بهداشتی افزایش یافته است. همچنین در ماه آوریل فروش شرکت های کوچک و متوسط در زمینه ارائه سوخت مایع، نوشیدنی و روغن‌های صنعتی افزایش یافته است. همچنین فروش خدمات نرم افزاری و برنامه‌های کامپیوتری نیز رشد نموده. در ماه آوریل تجارت داخلی پرو در بخش فروش جزئی محصولات نیز به میزان ۳.۳۸ درصد رشد کرده است.

منبع: روزنامه ال پروانو

رشد صادرات محصولات صنعتی پرو

انجمن صادرکنندگان پرو(آدکس)اعلام داشته که صادرات صنعتی این کشور در فاصله ژانویه تا آوریل سال جاری ۲ میلیارد و ۵۴۷ میلیون بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته(۲ میلیارد و ۷۸ میلیون دلار) قریب به 20 درصد رشد داشته که عمدتا در بخش تولیدات شیمیایی و صنعت متالورژی آهن و آلیاژهای آن بوده است. صادرات محصولات شیمیایی با ۳۱.۶ درصد بیشترین رشد را نشان می دهد که ۸۰۵ میلیون و ۲۱۹ هزار دلار بوده است. محصولات صنعتی پرو در این مدت به ۱۲۷ کشور جهان صادر شده است. از میان این محصولات می‌توان به رنگدانه‌ها، قرمزدانه مکزیکی، اسید سولفوریک، اکسید روی،‌ الکل اتیلیک، ورق و میله‌های پلیمری پروپیلن اشاره کرد که عمدتا به شیلی، آمریکا، بولیوی، کلمبیا و مکزیک صادر می‌شود. صادرات محصولات حاصل از صنعت متالورژی آهنی و آلیاژهای آهن و مس در فاصله ژانویه تا آوریل سال جاری ۷۱۹ میلیون و ۴۵۱ هزار دلار بوده که ۳۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و عمدتا به کشورهای آمریکا، کلمبیا، مکزیک، ‌سوئیس و شیلی صادر گردیده که در مجموع ۶۰ درصد از صادرات متالورژی آهنی پرو را شامل می‌شود.  

منبع: روزنامه ال پروانو

سرمایه گذاری۳۸۲ میلیون دلاری در زیرساخت های حمل و نقل پرو

 سازمان نظارت بر سرمایه گذاری برای منافع عمومی(اُسیتران) روز ۲۷ ژوئن اعلام کرد که در فاصله ژانویه تا می  سال جاری، ۳۸۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار در زیرساخت های حمل و نقل پرو سرمایه گذاری شده که البته ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است. به گفته این سازمان شرکت های مجری طرح تا ماه می‌توانسته اند به ۶۴.۳ درصد از تعهدات خود در قالب ۳۲ پروژه عمل کنند. طی این مدت بیشترین پیشرفت در پروژه توسعه راه آهن و متروی لیما مشاهده شده که ۱۴۳ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار در آن سرمایه گذاری شده. طی این مدت در بخش توسعه فرودگاهی ۱۷۹ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار، ‌در بخش بنادر ۴۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار و برای توسعه جاده ای ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار سرمایه گذاری گردیده.

منبع: روزنامه ال پروانو

اکوادور به دنبال جذب سرمایه‌ از امارات متحده عربی

وزیر تولید و تجارت خارجه اکوادور طی سخنانی در خصوص اقدامات اکوادور برای تقویت روابط تجاری با امارات متحده عربی اعلام داشت که سفر اخیر هیات‌ اماراتی، فرصتی بزرگ برای کشور است و با توجه به اینکه امارات یک هاب لجستیکی منطقه‌ای برای خاورمیانه است، این همکاری می‌تواند ظرفیت بالایی ایجاد کند. وی تأکید کرد که دولت امارات متحده عربی به سرمایه‌گذاری در اکوادور برای تولید و صادرات محصولات کشاورزی علاقه‌مند است. به گفته وی، اکوادور برای امارات یک فرصت مهم در زمینه امنیت غذایی محسوب می‌شود و این کشور به تولید محصولاتی مانند کاکائو، سبزیجات و سایر اقلام در اکوادور علاقمند است. دو کشور در حال مذاکره برای امضای یک توافق تجاری هستند که به گفته مشارالیه، ممکن است ظرف شش ماه به نتیجه برسد. همزمان، دو کشور در حال پیشبرد توافق‌نامه سرمایه‌گذاری دوجانبه هستند که شامل موضوعاتی چون سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری و هوش مصنوعی در اکوادور خواهد بود.

منبع: رسانه لاس پریمیسیاس اکوادور

تصویب قانون «پاکدستی عمومی» همراه با بخشودگی مالیاتی جدید

عصر روز ۲۴ ژوئن، صحن علنی مجلس ملی اکوادور قانون پاکدستی عمومی را تصویب کرد که شامل بخشودگی مالیاتی جدیدی نیز می‌شود. طبق بند 13 این قانون، دولت طرحی برای بخشودگی کامل "سود دیرکرد، جریمه‌ها، هزینه‌های قضایی و سایر جرایم مالیاتی"  ؛ در صورت پرداخت کامل یا جزئی بدهی‌های مالیاتی پیشنهاد می دهد. این بدهی‌ها باید تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ ایجاد شده باشد و فقط برای افرادی که دارای بدهی مالیاتی نزد سازمان خدمات مالیاتی اکوادور (SRI) هستند، قابل استفاده است. مالیات‌هایی که شامل این طرح می‌شوند عبارتند از مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر خروج ارز، مالیات بر مصرف ویژه و مالیات بر وسایل نقلیه موتوری. برای برخورداری از این مزایا، اصل بدهی باید تا پیش از ۳۱ دسامبر ۲۰۲۵ پرداخت شود. در صورت پرداخت اصل بدهی، ۱۰۰٪ سود، جریمه، هزینه‌ها و سایر مبالغ بخشیده خواهد شد.

منبع: روزنامه ال اونیورسو اکوادور، ۲۷ ژوئن ۲۰۲۵

فروش غول فولاد اکوادور به یک گروه اقتصادی از آمریکای مرکزی

شرکت بزرگ اکوادوری ایدآل آلامبرک Ideal Alambrec، پیشتاز تولید محصولات سیمی فولادی، به گروه AG از آمریکای مرکزی واگذار شد. گروه AG در بیانیه‌ای اعلام کرده است که این خرید بخشی از توافقی بزرگ‌تر با شرکت بلژیکیBekaert  است که شامل فعالیت‌های تولید سیم فولادی در اکوادور، ونزوئلا و کاستاریکا می‌شود. شرکت ایدآل آلامبرک در سال ۲۰۲۴ با درآمدی بالغ بر ۸۲ میلیون دلار و ۳۵۱ کارمند، در صدر تولیدکنندگان محصولات سیمی در اکوادور قرار داشت. مدیرعامل گروه  AG، رودریگو گابریل در این خصوص تاکید نموده که خرید شرکت اکوادوری در راستای توسعه منطقه‌ای و افزایش ارزش افزوده در محصولات فولادی بوده و این گروه قصد دارد در حوزه‌های فناوری و توسعه صنعتی در اکوادور سرمایه‌گذاری‌های جدیدی انجام دهد.

منبع: رسانه لاس پریمیسیاس اکوادور

برنامه سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری چین و اسپانیا در پروژه‌های انرژی اکوادور

کارولینا خارامییو، سخنگوی دولت اکوادور روز دوشنبه ۳۰ ژوئن در یک نشست خبری در کاخ ریاست‌جمهوری اعلام کرد که در نتیجه سفر رئیس‌جمهور به چین و اسپانیا، این کشور یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم از سوی شرکت‌های چینی و اسپانیایی دریافت خواهد کرد. وی توضیح داد که از این میزان، ۴۰۰ میلیون دلار از سوی شرکت پاورچاینا (Power China) برای پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر و ذخیره‌سازی انرژی اختصاص خواهد یافت. به گفته وی این منابع به صورت مرحله‌ای تا دسامبر ۲۰۲۶ جذب خواهد شد. طبق اعلام دولت اکوادور، هنوز پروژه‌های دقیق این سرمایه‌گذاری از سوی شرکت چینی مشخص نشده است. این در حالی است که شرکت پاور چاینا، شرکت مادر سینوهیدرو (Sinohydro) است که در گذشته  نیروگاه آبی کوکا کودو سینکلر اکوادور را ساخته و هم‌اکنون درگیر داوری بین‌المللی با شرکت ملی برق اکوادور است. طرف اکوادوری از شرکت چینی سینوهیدرو به‌دلیل خسارات ساخت و ساز شکایت کرده است. رئیس‌جمهور نوبوآ همچنین قصد دارد درباره واگذاری مدیریت و نگهداری نیروگاه کوکا کودو سینکلر به سینوهیدرو گفت‌وگو کند. پیش‌تر، خانم گابریلا زومرفلد، وزیر امور خارجه اکوادور این موضوع را مطرح کرده بود اما خارامییو درباره نتایج این گفتگو اطلاعاتی ارائه نداد .از سوی دیگر، در جریان سفر نوبوآ به اسپانیا نیز سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری از سوی گروه اسپانیایی Cox Energy  در بخش انرژی نهایی شده است. در این مورد، سخنگوی خارامییو گفت که سرمایه‌گذاری مربوط به پنج پروژه انرژی خورشیدی است که از پیش تعیین شده‌ و در استان‌های لوخا، پیچینچا و چی‌مبوراسو اجرا خواهند شد.

منبع: روزنامه لا اورا اکوادور، ۳۰ ژوئن ۲۰۲۵

اکوادور تعلیق واردات پیتایا(میوه اژدها) از سوی پرو را غیرموجه دانست

دولت اکوادور تصمیم پرو برای تعلیق موقت واردات پیتایا را « اقدامی غیرموجه و مغایر با رویه‌های بین‌المللی » توصیف کرد. این تصمیم از سوی نهاد سنسا(سازمان بهداشت کشاورزی پرو) و به دلیل شناسایی باقی‌مانده‌های آفت‌کش در یک محموله اعلام شده است.در پاسخ به این اقدام، سازمان کنترل و نظارت بهداشتی کشاورزی اکوادور (Agrocalidad)، در تاریخ ۱ ژوئیه ۲۰۲۵ اعلام کرد که ضمن آغاز بررسی‌های تخصصی برای تعیین منشأ آلودگی، مجموعه‌ای از اقدامات فنی از جمله تشدید نظارت بر مزارع تولید، گسترش اجرای الزام گواهی روش های خوب کشاورزی و رایزنی با طرف های تجاری؛ در دستور کار قرار گرفته است. صادرات پیتایا از اکوادور به پرو از سال ۲۰۲۲ آغاز شد. این میوه در سال‌های اخیر به یکی از اقلام صادراتی برجسته اکوادور تبدیل شده و مقاصد اصلی آن کشورهای ایالات متحده، کانادا، کلمبیا و اخیراً آرژانتین هستند.

منبع:‌رسانه لاس پریمیسیاس اکوادور

دولت اکوادور با همکاری بانک جهانی، هدفمندسازی یارانه برق را بررسی می‌کند

رومل آگیلار، مدیر آژانس تنظیم و نظارت بر برق اکوادور اعلام کرد که این نهاد با مشاوره بانک جهانی در حال بررسی ساختار یارانه‌های برق در کشور است. در محور «هدفمند‌سازی یارانه‌ها»، آگیلار به ویژه به یارانه «تعرفه کرامت» اشاره کرد و گفت که در حال حاضر، ۱٫۸ میلیون مشترک اکوادوری مشمول این یارانه هستند، اما بسیاری از آن‌ها احتمالاً مستحق آن نیستند زیرا معیار اعطای یارانه تنها بر اساس میزان مصرف است و نه شرایط اقتصادی واقعی خانوار. وی افزود که ممکن است برخی کارآفرینان و افراد با درآمد بالا، به دلیل مصرف پایین، به‌طور ناعادلانه‌ای از این یارانه بهره‌مند شوند و بر همین اساس، ضرورت بازنگری و هدفمند کردن این یارانه مطرح است.شایان ذکر است که تعرفه کرامت در اکوادور، یک یارانه دولتی برای مشترکان خانگی با مصرف پایین است که در مناطق گرمسیر، مشترکان تا ۱۳۰ و در مناطق کوهستانی تا ۱۱۰ کیلووات‌ساعت در ماه، مشمول این یارانه می‌شوند. براین اساس در حالی‌ که قیمت متوسط برق در اکوادور ۱۰ سنت آمریکا به ازای هر کیلووات ‌ساعت است، دریافت‌کنندگان این تعرفه تنها ۴ سنت پرداخت می‌کنند. این طرح هدفمند‌سازی یارانه برق، در ادامه اقداماتی است که دولت اکوادور از سال ۲۰۲4 برای مدیریت بحران خاموشی آغاز نموده است. از جمله این اقدامات، می‌توان به حذف یارانه برق برای صنایع بزرگ مانند شرکت‌های معدنی، فولادسازی‌ها و کارخانه‌های سیمان و افزایش تعرفه صنایع با ولتاژ مصرف بالا  اشاره نمود.

منبع: روزنامه ال اونیورسو اکوادور

کاهش ریسک کشور اکوادور در ژوئن ۲۰۲۵

در ماه ژوئن، شاخص ریسک کشوری اکوادور با کاهش قابل‌توجه ۲۸۴ واحدی، از ۱۰۹۸ به ۸۱۴ رسید. این شاخص که توسط بانک سرمایه‌گذاری جی‌پی مورگان تدوین می‌شود، نشان‌دهنده میزان اعتماد بازارهای مالی بین‌المللی به توانایی یک کشور در پرداخت بدهی‌های خارجی است.کارشناسان اقتصادی دلیل بهبود ریسک کشوری اکوادور را برخی اقدامات و تدابیر اقتصادی و مالیاتی جدید از جمله تصویب عوارض جدید معدنی، تصویب قانون پاکدستی عمومی‌به منظور تامین بودجه کشور توصیف نموده‌اند. کاهش این شاخص نشان‌دهنده افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران بین‌المللی به پایداری مالی دولت اکوادور و کاهش نگرانی نسبت به خطر عدم باز پرداخت بدهی است. برعکس، افزایش این شاخص نشان‌دهنده بی‌اعتمادی بازارها و افزایش هزینه‌های استقراض برای کشور خواهد بود.

منبع: روزنامه ال کومرسیو اکوادور

پایان سفر وزیر اقتصاد و دارایی پرو به اسپانیا

رائول ریس، ‌وزیر اقتصاد و دارایی پرو روز ۳۰ ژوئن در صد و هشتاد و پنجمین نشست مدیران بانک توسعه آمریکای لاتین و کارائیب شرکت کرد. هدف از تشکیل این نشست که در اسپانیا برگزار شد تقویت همکاری‌های مالی و ارتقاء سطح جذب سرمایه گذاری‌های خارجی بود. وی در جریان این سفر با مقامات اتحادیه اروپا و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب(سلاک)برای جذب سرمایه گذاری در بخش های زیرساختی، ‌انرژی،‌ بهداشت و‌ آموزش گفتگو کرد. این نهادهای همگرایی از بودجه توسعه ای ۴۵ میلیارد یورویی تحت عنوان برنامه دروازه جهانی برای آمریکای لاتین و کارائیب برخوردارند که از طریق مشارکت شرکت های بخش دولتی و خصوصی به اجرا درخواهد آمد. از جمله طرح های مورد نظر پرو ساخت ۵ زندان جدید برای ۲۸ هزار محکوم است که ارزش این پروژه ۸۰۰ میلیون دلار برآورد شده. اجرای طرح های زیرساختی به ارزش ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در ۱۰ منطقه پرو از دیگر پروژه‌های اصلی دولت پرو به شمار می رود.

منبع: روزنامه ال پروانو،‌ ۱ ژوئیه ۲۰۲۵

نرخ تورم در پرو طی ماه ژوئن به ۱.۷ درصد رسید

موسسه مالی آمار و انفورماتیک پرو روز اول ژوئیه ۲۰۲۵ اعلام کرد که نرخ تورم این کشور در ماه ژوئن ۱.۷ درصد بوده که به نسبت ماه می۰.۱۳ درصد افزایش داشته است. در یک سال گذشته بیشترین میزان تورم در مواد خوراکی و نوشیدنی‌ها (۲۴ درصد)، خدمات رستوران‌ها و ‌هتل ها (۱۶ درصد)، حمل و نقل (۱۲درصد)‌، خدمات آب، برق، ‌گاز و سوخت(۱۰ درصد)، ‌آموزش(۸ درصد)،‌ مبلمان و لوازم خانگی(۵ درصد)،‌ سرگرمی و خدمات فرهنگی(۴درصد) و دخانیات(۲ درصد) بوده است. از نگاه کارشناسان اقتصادی، تورم پرو تحت کنترل است و این امر به بانک مرکزی اجازه می دهد که همچنان به روند کاهش نرخ بهره بانکی ادامه دهد.

منبع: روزنامه لارپوبلیکا

مذاکرات تجاری پرو و اروگوئه

وزارت تجارت خارجی و گردشگری پرو اعلام کرده که این کشور مذاکرات تجاری خود با اروگوئه را برای توسعه و تعمیق مناسبات دوجانبه در چارچوب توافق تکمیلی اقتصادی شماره ۵۸ به زودی در مونته ویدئو آغاز خواهد کرد. به گفته دولت پرو این مذاکرات دسترسی بازارهای دو کشور به محصولاتی که نیازمند مجوز مبدا هستند را تسهیل می‌کند. افزون بر این، مناسبات اقتصادی و تجاری از طریق اجرای مفاد اسناد رسمی میان دو کشور در ارتباط با موضوعات سرمایه گذاری، تجارت خدمات و تسهیل امور تجاری تقویت خواهد شد. دور نخست مذاکرات، طی ماه سپتامبر در پایتخت اروگوئه برگزار می‌شود و دورهای بعدی هر دو ماه یک بار خواهد بود. حجم مبادلات تجاری پرو و اروگوئه، ۱۵۹ میلیون دلار در سال ۲۰۲۴ بوده که نسبت به سال قبل آن ۱۶.۸ درصد افزایش داشته است.                                                                                     

منبع: روزنامه ال پروانو

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما