معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۴/۱۱- ۰۸:۰۰

دولت مجارستان و مقابله با خشکسالی

دولت مجارستان اعلام کرده برای مقابله با خشکسالی شدید، ظرفیت نگهداری آب را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. در حال حاضر، مجارستان قادر است ۲۰۰ میلیون متر مکعب بارش را ذخیره کند، اما این ظرفیت در عرض یک سال آینده به ۱.۵ میلیارد متر مکعب افزایش خواهد یافت و تا پایان سال آینده می‌تواند به سه میلیارد متر مکعب برسد.

نخست وزیرمجارستان گفت: « این مشکل جدیدی نیست و کشور باید با سیل‌ها، آب‌های داخلی و خشکسالی مقابله کند و امسال سال خشکسالی خواهد بود که باید با آن کنار آمد.» 

خسارت‌های خشکسالی در سال‌های اخیر بسیار چشمگیر بوده است؛ به عنوان نمونه، تا پایان آگوست ۲۰۲۴، کشاورزان در بیش از ۳۰۰ هزار هکتار زمین به دلیل خشکسالی خسارت‌دیده اند و حداقل ۳۰ درصد محصولات آنها سوخته‌اند. هرچند این میزان نسبت به سال‌های قبل که خسارت‌ها در میلیون‌ها هکتار بوده، کاهش یافته اما همچنان قابل توجه است.

دولت اعلام کرده برای مقابله با خشکسالی شدید، ظرفیت نگهداری آب را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. در حال حاضر، مجارستان قادر است ۲۰۰ میلیون متر مکعب بارش را ذخیره کند، اما این ظرفیت در عرض یک سال آینده به ۱.۵ میلیارد متر مکعب افزایش خواهد یافت و تا پایان سال آینده می‌تواند به سه میلیارد متر مکعب برسد که معادل یک و نیم برابر حجم دریاچه بالتون است. این میزان آب می‌تواند در حدود ۱.۲ میلیون هکتار از مناطق آسیب‌دیده از خشکسالی محافظت نماید. دبیر دولتی کشاورزی مجارستان اقای ایمر هوبای، تأکید کرد که مؤثرترین روش مقابله با خشکسالی در مجارستان حفظ آب است و دولت بر افزایش ظرفیت نگهداری آب و کمک به کشاورزان با یارانه‌های مختلف تمرکز دارد. به لطف این یارانه‌ها، مساحت زمین‌های قابل آبیاری در دوره آینده به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت و در دو تا سه سال آینده، تأمین آب مصنوعی برای ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی مطابق با اهداف کابینه تضمین می‌شود.

در سال‌های اخیر، توسعه‌های مرتبط با حفظ آب و برداشت آب در کشاورزی آغاز شده است؛ تجهیزات فنی در بسیاری از مناطق به‌روزرسانی شده و مخازن کنترل سیل ایجاد شده‌اند که امکان نگهداری و استفاده از بارش‌ها را فراهم می‌کنند. همچنین دولت بودجه‌ای برای پروژه‌های بازسازی سازه‌های حفظ آب، افزایش ظرفیت آنها، لایروبی و گسترش کانال‌ها و ایجاد نقاط برداشت آب و مسیرهای تأمین آب جدید اختصاص داده است.

در خصوص وضعیت محصولات کشاورزی، دبیر دولتی کشاورزی گفت که وضعیت فعلی کمی‌بهتر از دو سال پیش است و برداشت گندم زمستانه به زودی انجام می‌شود، بنابراین «گندم نان کشور در خطر نیست»، اما آفتابگردان و ذرت در وضعیت بسیار آسیب‌پذیری قرار دارند و باغ‌ها نیز به شدت به آب نیاز دارند. در مناطق بدون آبیاری، سرنوشت آفتابگردان و ذرت در روزهای آینده مشخص خواهد شد و در مناطق آسیب‌دیده از خشکسالی برداشت ضعیفی انتظار می‌رود.

 

برنامه‌های دولت مجارستان برای کاهش خسارات خشکسالی را می‌توان به شرح ذیل خلاصه نمود:

  • تشکیل نیروی ویژه مقابله با خشکسالی با همکاری کشاورزان و تیم‌های عملیاتی: آنها امکانات و گزینه‌های مقابله با خشکسالی و کاهش خسارات را بررسی و به مورد اجرا می‌گذارند.
  • افزایش ظرفیت نگهداری آب: دولت مجارستان قصد دارد ظرفیت نگهداری آب بارش‌ها را از ۲۰۰ میلیون متر مکعب فعلی به ۱.۵ میلیارد متر مکعب در یک سال آینده و تا پایان سال آینده به ۳ میلیارد متر مکعب برساند. این افزایش ظرفیت معادل حجم یک و نیم برابر دریاچه بالتون است و می‌تواند آب را برای آبیاری حدود ۱.۲ میلیون هکتار زمین کشاورزی ذخیره کند.
  • توسعه زیرساخت‌های آبیاری: دولت با استفاده از یارانه‌های دولتی، مساحت زمین‌های قابل آبیاری را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد و در دو تا سه سال آینده آبیاری مصنوعی برای ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی پیگیری خواهد کرد.
  • همچنین بودجه‌ای برای بازسازی سازه‌های حفظ آب، افزایش ظرفیت آنها، لایروبی و گسترش کانال‌ها و ایجاد نقاط برداشت آب و مسیرهای تأمین آب جدید اختصاص یافته است. تجهیزات فنی در بسیاری از مناطق به‌روزرسانی شده و مخازن کنترل سیل ایجاد شده‌اند تا مدیریت بهتری بر منابع آب صورت گیرد.
  • بازسازی و توسعه سازه‌های حفظ آب: بودجه‌ای برای بازسازی سازه‌های حفظ آب، افزایش ظرفیت آنها، لایروبی و گسترش کانال‌ها و ایجاد نقاط برداشت و مسیرهای تأمین آب جدید اختصاص یافته است.
  • به‌روزرسانی تجهیزات فنی و ایجاد مخازن کنترل سیل در مناطق مختلف برای بهبود ذخیره و مدیریت آب بارش‌ها.
  • استفاده از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و پهپادها برای بررسی خسارات خشکسالی، تعیین نیازهای آبی و بهبود تصمیم‌گیری در کشاورزی که به صرفه‌جویی در زمان و هزینه کمک می‌کند.
  • حمایت‌های مالی و یارانه‌ای از کشاورزان برای افزایش بهره‌وری و کاهش خسارات خشکسالی.
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما