معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۲/۱۹- ۰۸:۰۰

هما یش سرمایه گذاری مستقیم خارجی

اولین همایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی دیجیتال (DFDI) پاکستان با هدف بهبود چشم‌انداز تجاری این کشور از طریق رویکردهای دیجیتال مدرن در اسلام‌آباد برگزار شد. در این رویداد که توسط وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاکستان و با همکاری سازمان همکاری دیجیتال (DCO)[1] سازماندهی شده بود، بیش از ۴۰۰ نماینده و بیش از ۲۰۰ شرکت فناوری اطلاعات و مخابراتی از ۳۰ کشور شرکت داشتند. هدف این مجمع برجسته کردن فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کشورهای عضو DCO با تمرکز بر فین‌تک، هوش مصنوعی و امنیت سایبری بود.

  اولین همایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی دیجیتال (DFDI) پاکستان با هدف بهبود چشم‌انداز تجاری این کشور از طریق رویکردهای دیجیتال مدرن در اسلام‌آباد برگزار شد. در این رویداد که توسط وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاکستان و با همکاری سازمان همکاری دیجیتال (DCO)[1] سازماندهی شده بود، بیش از ۴۰۰ نماینده و بیش از ۲۰۰ شرکت فناوری اطلاعات و مخابراتی از ۳۰ کشور شرکت داشتند. هدف این مجمع برجسته کردن فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کشورهای عضو DCO با تمرکز بر فین‌تک، هوش مصنوعی و امنیت سایبری بود.

 دولت پاکستان در پی آن است با نمایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری پاکستان در عصر تحول دیجیتال، فراهم کردن بستری برای شبکه‌سازی بین سرمایه‌گذاران، نوآوران و سیاست‌گذاران بتواند سرمایه‌گذاری‌های خارجی بیشتری در این بخش به دست بیاورد. در این راستا شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در این همایش بر تعهد پاکستان برای تبدیل شدن به قطب بعدی فناوری با توجه تعهد ۷۰۰ میلیون دلاری شرکای پاکستان برای سرمایه‌گذاری خارجی در بخش فناوری اطلاعات، تاکید کرد. شریف از سرمایه‌گذاری در بخش فناوری اطلاعات استقبال کرد و از ذینفعان بین‌المللی خواست تا به حمایت از پاکستان ادامه دهند. نخست وزیر پاکستان به ابتکارات دولت در بخش فناوری اطلاعات، از جمله راه‌اندازی پارک‌های فناوری اطلاعات فدرال و استانی، مراکز رشد و یک اکوسیستم تحقیق و توسعه (R&D) در مقیاس بزرگ، اشاره کرد.

شهباز شریف اعلام کرد شرکت چینی هواوی 200 هزار جوان پاکستانی را از طریق یک برنامه توسعه مهارت مشترک با همکاری دولت آموزش خواهد داد. نخست وزیر پاکستان گفت در ماه مارس، پاکستان ۴.۱ میلیارد دلار حواله خارجی دریافت کرد که رکورد جدیدی محسوب می‌شود و نشان دهنده افزایش اعتماد به پتانسیل دیجیتال کشور است. وی ادامه داد"ما فقط در حال ساختن یک اقتصاد دیجیتال نیستیم؛ ما در حال ایجاد یک پاکستان دیجیتال هستیم. از تبدیل کشاورزی از طریق هوش مصنوعی گرفته تا گسترش صادرات با فناوری هوشمند، اکنون زمان آن رسیده است که سرمایه‌گذاران جهانی به ما بپیوندند." 

فاطمه خواجه، عضو هیئت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاکستان در سخنرانی خود در این رویداد بر پیشرفت پاکستان در صادرات فناوری اطلاعات تأکید کرد. او گفت «جوانان پاکستان بزرگترین دارایی دیجیتال ما هستند. تنها امسال تحت نظارت مستقیم نخست وزیر، بیش از 300 هزار متخصص جوان را در مهارت‌های فناوری اطلاعات آموزش داده‌ایم.»او همچنین در مورد چشم‌انداز نظارتی در حال تحول پاکستان صحبت کرد و خواستار توسعه زیرساخت‌های دیجیتال قوی شد. ایشان بر آمادگی پاکستان برای تبدیل به قطب فناوری و سرمایه‌گذاری دیجیتال تأکید و مشارکت‌های قوی دولتی-خصوصی، سیاست‌های مترقی و تعداد رو به رشد متخصصان فناوری اطلاعات را به عنوان نقاط قوت کلیدی برجسته کرد. وزیر بر مزیت جمعیتی پاکستان، با نزدیک به 150میلیون جوان زیر 30سال، تأکید کرد که به گفته او آینده‌ای امیدوارکننده در نوآوری دیجیتال به این کشور می‌دهد. او همچنین طرح‌های کلیدی سیاست‌گذاری، از جمله قانون ملت دیجیتال پاکستان، سیاست ملی هوش مصنوعی، سیاست امنیت سایبری، توسعه پارک‌های فناوری و مناطق ویژه فناوری و حمایت از یک اکوسیستم استارتاپی قوی و گذار به اقتصاد بدون پول نقد را تشریح کرد. او اعلام کرد که پاکستان ریاست سازمان همکاری دیجیتال (DCO) را در سال 2026بر عهده خواهد گرفت و ابراز امیدواری کرد که کریدورهای فناوری منطقه‌ای گسترش یابند تا دسترسی به بازارها، استعدادها، سرمایه و بهترین شیوه‌ها تضمین شود.

 دیمة الیحیى[2]، دبیرکل عربستانی DCO از جاه‌طلبی و نوآوری پاکستان تمجید کرد. او گفت «این یک لحظه تاریخی است که در آن جاه‌طلبی، نوآوری و فرصت با هم تلاقی می‌کنند. تحول دیجیتال اکنون یک انقلاب است، نه یک روند و با 142میلیون مشترک اینترنت پرسرعت، 65درصد نفوذ گوشی‌های هوشمند و صادرات فناوری اطلاعات که از 4میلیارد دلار فراتر می‌رود، این کشور برای شتاب دیجیتال آماده است.»

ملاحظات:

1- برخی از شرکت های سرمایه گذار در پاکستان در این نشست متعهد شدند نزدیک به 700میلیون دلار در بخش دیجیتال پاکستان سرمایه‌گذاری کنند که نشان‌دهنده اعتماد قوی بین‌المللی به اقتصاد دیجیتال این کشور است.

2- دولت  پاکستان از افزایش 27درصدی صادرات فناوری اطلاعات در نیمه اول سالجاری مالی (جولای 2024 تا ژوئن 2025) خبر داد و پیش‌بینی کرد که صادرات فناوری اطلاعات تا پایان سال مالی جاری (جولای 2024تا ژوئن 2025) به 4میلیارد دلار برسد که نسبت به 3.2 میلیارد دلار سال قبل افزایش یافته است. پاکستان اهداف بلندپروازانه‌ای برای 15میلیارد دلار صادرات و محصولات مستقیم فناوری اطلاعات، همراه با 10میلیارد دلار تأثیر اقتصادی اضافی از طریق برنامه ملی دیجیتال‌سازی را مد نظر دارد.

3- طبق اعلام وزارت فناوری اطلاعات، تا سال 2025، نفوذ اینترنت در پاکستان 58.4 درصد تخمین زده شده است و 142میلیون کاربر اینترنت از جمعیتی بالغ بر 240میلیون نفر در این کشور وجود دارد. نفوذ تلفن همراه79.4 درصد است که شامل 72.99میلیون کاربر تلفن هوشمند می‌شود.

4- هیاتی از وزارت ارتباطات و فناوری کشورمان به سرپرستی جناب آقای عابدی، معاون محترم فناوری و ابتکارات وزارت ارتباطات کشورمان به دعوت مقامات پاکستانی در این نشست شرکت کرد و در حاشیه نشست گفتگوهای دوجانبه با هیات های شرکت کننده در همایش داشت. 

منابع:

[1] . سازمان همکاری دیجیتال (Digital Cooperation Organization) یک سازمان بین دولتی است که برای ارتقای رفاه دیجیتال و تسریع رشد اقتصاد دیجیتال در کشورهای عضو در نوامبر 2020 تأسیس شد و بر افزایش همکاری بین کشورها برای پیشبرد تحول دیجیتال فراگیر و پایدار، به ویژه در بازارهای نوظهور، تمرکز دارد. کشورهای بحرین، بنگلادش،قبرس،جیبوتی، گامبیا، غنا، یونان، اردن، کویت، مراکش، نیجریه، عمان، پاکستان، قطر، رواندا و عربستان سعودی اعضای این سازمان هستند. مرکز این سازمان در عربستان سعودی قرار دارد.

[2] Deemah AlYahya

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما