اخبار اقتصادی گینه کوناکری
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی کشور گینه کوناکری در هفتۀ دوم اردیبهشت ۱۴۰۴ مندرج در رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد.
تخصیص نیمی از اعتبار صندوق بینالمللی پول به زنان و جوانان کشاور
نخستوزیر گینه، در مراسم افتتاحیه دومین دوره نمایشگاه کشاورزی در کوندارا، جزئیاتی از نحوه استفاده از اعتبار صندوق بینالمللی پول را که قرار است به این کشور اعطا شود، اعلام کرد. وی با اشاره به مذاکرات جاری با نمایندگان و مدیریت صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در واشنگتن، اظهار داشت که برخی جنبههای این تبادلات از اهمیت ویژهای برخوردارند. نخستوزیر باه با ابراز خرسندی از حضور پررنگ زنان در این رویداد گفت: «به محض دریافت حمایت بودجهای (یعنی ۱۰۰ میلیون دلار مورد انتظار)، ۵۰ میلیون دلار یا نزدیک به ۵۰۰ میلیارد فرانک گینه، به طور خاص برای حمایت از گروههای زنان و جوانان برای توسعه کشاورزی اختصاص خواهد یافت». رئیس دولت همچنین افزود که این منابع مالی با هدف ایجاد یک صندوق گردشی، به مؤسسات مالی خرد معتبر در این حوزه سپرده خواهد شد. وی تاکید کرد: «ما این منابع را به خدمات اداری واگذار نخواهیم کرد. این خط اعتباری به یک موسسه تامین مالی خرد واگذار خواهد شد. ساختارهای تامین مالی خرد با داشتن سابقه و تخصص اثبات شده در این زمینه، مسئول توزیع این اعتبارات به گروهها، طبق معیارهای خودشان، و در عین حال با هدف حداکثر بازیابی خواهند بود». نخستوزیر آمادو اوری باه در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که «این اعتبارات، یک صندوق گردشی ایجاد میکند که هر ساله تقویت خواهد شد تا منابع بیشتر و بیشتری در اختیار جمعیت روستایی، برای توسعه کشاورزی در سراسر کشور و در درازمدت قرار گیرد».
تداوم دوباره ریاست فاطمه کامارا بر کنفرانس شیلات کشورهای حاشیه اقیانوس اطلس
فاطمه کامارا پس از یازدهمین نشست عادی کنفرانس وزارتی همکاریهای شیلاتی بین کشورهای آفریقایی حاشیه اقیانوس اطلس که در ابیجان برگزار شد، به ریاست این نهاد مهم برگزیده شد. وی در بدو ورود به فرودگاه بینالمللی احمد سکوتوره کوناکری، با ابراز خرسندی از این موفقیت اظهار داشت: «احساس غرور میکنم که توانستم از منافع و اهداف کشورهای آفریقایی در حوزه منابع شیلاتی دفاع نمایم. گینه از سال ۱۹۸۹ عضو این نهاد بوده است، اما متأسفانه تاکنون فرصت ریاست بر آن را نیافته بودیم. این یک پیروزی ارزشمند، هم در عرصه دیپلماتیک و هم در عرصه سیاسی، برای ما محسوب میشود».
برگزاری کنفرانس پان-آفریقایی آژانس دانشگاهی فرانکوفون در گینه
آلفا باکار بری، وزیر آموزش عالی، تحقیقات علمی و نوآوری گینه، در روز دوشنبه، ۲۸ آوریل ۲۰۲۵، رسماً از آغاز به کار چهارمین کنفرانس پان-آفریقایی آژانس دانشگاهی فرانکوفون در این شهر خبر داد. این رویداد مهم، که با شعار «گذار دیجیتال و نوآوریهای آموزشی» برگزار میگردد، میزبان جمعی از وزرا، رؤسای دانشگاهها و متخصصان هوش مصنوعی از ۱۴ کشور قاره آفریقا است تا به تبادل نظر و اشتراک تجربیات بپردازند. دکتر فاسینت کونته، دبیرکل وزارت آموزش عالی گینه، در سخنان افتتاحیه خود، این نشست سالانه را گامی حیاتی در جهت توسعه آموزش عالی و تحقیقات در آفریقا، مبتنی بر همبستگی و نوآوری جمعی، توصیف کرد و با اشاره به نقش محوری دیجیتال در دگرگونی نظامهای آموزشی، بر ضرورت توسعه زیرساختهای دیجیتال، آموزش مهارتهای نوین و تقویت تحقیقات کاربردی در حوزه فناوریهای دیجیتال تأکید نمود. گینه، به عنوان میزبان این دوره از کنفرانس، فرصتی یافت تا دستاوردها و برنامههای اصلاحی خود در آموزش عالی تحت رهبری کمیته ملی توسعه را به معرض نمایش بگذارد. چهارمین کنفرانس پان-آفریقایی AUF در تاریخ ۲۹ آوریل ۲۰۲۵، با تصویب توصیههایی برای تقویت گذار دیجیتال و نوآوریهای آموزشی در منطقه فرانسویزبان آفریقا به کار خود خاتمه داد.
آغاز به کار هفتمین اجلاس شورای مشورتی بینالمللی در گینه
هفتمین اجلاس شورای مشورتی بینالمللی با محوریت توسعه کشاورزی در کوناکری آغاز به کار کرد. این گردهمایی بینالمللی برای بررسی چالشها و فرصتهای صنعت بادام هندی، میزبان وزیران، کارشناسان برجسته، شرکای توسعه و فعالان کلیدی صنعت از یازده کشور عضو و شماری از کشورهای مدعو است. هدف اصلی این نشست سه روزه، ارزیابی پیشرفتهای حاصل شده پس از آخرین اجلاس در آکرا، بهروزرسانی انتظارات کشورهای عضو، تحلیل دقیق بازار و سیاستهای مرتبط با این بخش، بررسی روند تصویب کنوانسیون اجلاس شورای مشورتی و تبادل نظر پیرامون تنظیم جریان تجارت فرامرزی دانههای بادام هندی است.