اخبار اقتصادی نامیبیا
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی نامیبیا در هفتۀ اول فروردین 1404 مندرج در رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد.
توافق SADC برای تأسیس پارلمان منطقهای
اخیرا توافقی به منظور تبدیل SADC Parliamentary Forum (SADC PF) به پارلمان منطقهای در جنوب آفریقا به امضا رسید. این توافق توسط رئیسجمهور بوتسوانا، آقای دوما بوکو در گابورون امضا شده است و بدین ترتیب، یک گام تاریخی در جهت تقویت حکمرانی دموکراتیک در منطقه جنوب آفریقا برداشته شد.
الیا ساغوسی دبیر اجرایی سازمان توسعه جنوب آفریقا (SADC) این اقدام را یک گام مهم در جهت ادغام منطقهای، حکمرانی بهتر و مسئولیتپذیری دموکراتیک دانسته و آن را یک رویداد تاریخی توصیف کرده است. او از رئیسجمهور بوتسوانا و دیگر رهبرانی که در این روند نقش داشتند قدردانی کرده است. هدف اصلی از ایجاد پارلمان منطقهای تقویت حکمرانی، هماهنگی قوانین و تقویت نظارت دموکراتیک در کشورهای عضو است. ساغوسی تأکید کرده که این پارلمان نه تنها نمادین بلکه بخش مهمی از توسعه نهادی SADC است. او همچنین اشاره کرده که فرآیند تصویب نهایی این توافق ممکن است زمانبر باشد و از اعضای پارلمان منطقه خواسته است که در فرآیند تصویب سریعتر این توافق کمک کنند. تنها موریس هنوز این توافق را امضا نکرده است اما امیدواری وجود دارد که این کشور نیز به زودی این توافق را امضا کند.
Source: www.observer24.com.na
پروژه تولید کود سبز در نامیبیا
دهکده هیدروژن سبز داورِس در نامیبیا به عنوان یکی از دریافتکنندگان تسهیلات A2D معرفی شده است که توسط بریتانیا و با حمایت سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) برای حمایت از پروژههای انرژی سبز در حال تأمین مالی است. این پروژه به ویژه به تولید کود آمونیوم سولفات سبز در نامیبیا اختصاص دارد که با هدف کاهش وابستگی به کودهای وارداتی و ارائه گزینههای ارزانتر برای کشاورزان محلی طراحی شده است. این ابتکار نه تنها به بهبود حکمرانی انرژی پایدار کمک میکند بلکه با توجه به تقویت کشاورزی کم کربن در جهت رشد اقتصادی و صادرات این کشور نیز نقش دارد. استفاده از این کودهای سبز میتواند به کاهش هزینههای کشاورزی و افزایش تولید محصولات کشاورزی در سطح کشور کمک کند. همچنین پروژه به تولید اولین کود سبز بدون کربن در نامیبیا اشاره دارد که میتواند در آینده برای کشاورزی پایدار و متعادل در منطقه تاثیرگذار باشد.
Source: thebrief.com.na
سرمایهگذاری ۳۲ میلیارد دلاری آلمان در پروژههای توسعهای نامیبیا
آلمان از زمان استقلال نامیبیا تاکنون ۳۲ میلیارد دلار نامیبیایی ($N) را در قالب کمکهای مالی و وامهای ترجیحی برای پروژههای مشترک در این کشور سرمایهگذاری کرده است. این همکاری که ۳۵ سال از آغاز آن میگذرد در بخشهای مختلفی از جمله منابع طبیعی، زیرساختها، کشاورزی، آموزش فنی، تأمین آب و مدیریت محیط زیست اجرا شده است. بر اساس بیانیهای مشترک میان تورستن هوتر، سفیر آلمان در نامیبیا و اوبت کندجوزه، رئیس پیشین کمیسیون برنامهریزی ملی در سال مالی جاری ۱۳.۳ میلیارد دلار نامیبیایی برای همکاریهای مالی و ۲.۰۵ میلیارد دلار برای همکاریهای فنی اختصاص یافته است.
از سال ۱۹۹۰ تاکنون بانک سرمایهگذاری دولتی KfW بیش از ۶۰ پروژه مالی را تأمین کرده و سازمان همکاری بینالمللی آلمان (GIZ) و مؤسسه فدرال علوم زمین و منابع طبیعی آلمان (BGR) بیش از ۲۵۳ پروژه فنی را اجرا کردهاند. پروژههای کلیدی شامل توسعه زیرساختهای حملونقل، بهبود منابع آبی، احیای سکونتگاههای غیررسمی، حمایت از مشاغل کوچک و متوسط، حفاظت از پارکهای ملی و تقویت آموزش فنی و حرفهای بوده است. همچنین در بخش حملونقل، پروژههای راهسازی با استفاده از روشهای کاربرمحور برای بهبود دسترسی به خدمات اقتصادی-اجتماعی در مناطق روستایی انجام شده است.
Source: neweralive.na
سرمایهگذاری بانک جهانی برای حمایت از تلاشهای تحول دیجیتال در آفریقا
مؤسسة تأمین مالی بینالمللی (IFC)، ۱۰۰ میلیون دلار برای توسعه مراکز داده در آفریقا سرمایهگذاری میکند تا به تحول دیجیتال در این قاره کمک کند. این سرمایهگذاری بزرگترین پروژه IFC در آفریقا است و با همکاری شرکت "راکسیو"، یک شرکت پیشرو آفریقایی در این حوزه انجام میشود. هدف این پروژه تقویت زیرساختهای دیجیتال در آفریقا است که با وجود رشد سریع استفاده از دادهها، هنوز ظرفیت کمی دارد. این سرمایهگذاری در راستای گسترش خدمات دیجیتال از جمله پرداختهای موبایلی و هوش مصنوعی در آفریقا صورت میگیرد.
تقویت تجارت نامیبیا با تنوعبخشی بازارها و مزیتهای رقابتی
وزیر روابط بینالملل و تجارت نامیبیا، سلما آشیپالا-موساوی بر ضرورت تقویت توان تجاری این کشور از طریق تنوعبخشی به بازارها و تمرکز بر حوزههایی که دارای مزیت رقابتی هستند تأکید کرد. وی در نشست کارکنان وزارتخانه بیان کرد که نامیبیا باید از فرصتهای منطقه تجارت آزاد قاره آفریقا (AfCFTA) بهره ببرد و در بخشهایی مانند کشاورزی، معادن، انرژیهای تجدیدپذیر، لجستیک و خدماتی مانند گردشگری، امور مالی، بهداشت و ارتباطات جایگاه خود را در بازار آفریقا تثبیت کند. وی همچنین بر همسوسازی همکاریهای دوجانبه و چندجانبه با اولویتهای توسعهای کشور از جمله آموزش، بهداشت، کشاورزی، مسکن، بهداشت عمومی و اشتغال جوانان تأکید کرد.
Source: informante.web.na