معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۱/۰۲- ۰۸:۰۰

اخبار اقتصادی شمال افغانستان – مزار شریف

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان در هفته چهارم دی ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

افتتاح یک پالایشگاه خصوصی مواد نفتی در بلخ

یک پالایشگاه خصوصی مواد نفتی با سرمایه‌گذاری یک بازرگان داخلی در بلخ افتتاح شد. این پالایشگاه ظرفیت تصفیه روزانه ۶۰۰ تُن مواد نفتی را دارد که با سرمایه‌گذاری 15 میلیون دلاری طی 7 ماه ساخته شده است. سهراب صمدی، مسئول این پالایشگاه مواد نفتی از اشتغال ۱۰۰ نفر در این مرکز خصوصی خبر داد. (خبرگزاری سلام وطندار)

https://swn.af/a-private-petroleum-refinery-was-opened-in-balkh/

 پیشرفت 3 کیلومتری لوله‌گذاری پروژه تاپی در خاک افغانستان

محمد مراد امانوف رئیس پروژه تاپی در دیدار با اسلام‌جار؛ استاندار هرات گفته که کار لوله‌گذاری گاز با سرعت ادامه دارد و تاکنون 3 کیلومتر لوله‌گذاری در خاک افغانستان انجام شده است. محمد مراد امانوف رئیس عمومی‌پروژه تاپی گفته که کار لوله‌گذاری گاز با سرعت ادامه دارد و تاکنون 3 کیلومتر لوله‌گذاری انجام شده است. اسلام‌جار از تلاش‌های مسئولان پروژه تاپی در پیشبرد امور کاری این پروژه استقبال نمود و از همکاری همه جانبه اداره محلی در فراهم کردن تسهیلات لازم برای پیشرفت سریع ‌کار به رئیس عمومی تاپی اطمینان داده است. (خبرگزاری جمهور)

https://www.jomhornews.com/fa/news/179303/

 خرید ۸۰ میلیون دلار آرد از روسیه در یک سال گذشته

آژانس دولتی صادرات کشاورزی روسیه اعلام کرد افغانستان در سال 2024 میلادی به ارزش 80 میلیون دلار از روسیه آرد خریداری کرده و بزرگترین واردکننده آرد این کشور بوده است. در گزارش آمده است افغانستان به دلیل اینکه ظرفیت تولید کافی برای تأمین نیازهای داخلی را ندارد، آرد و گندم را از بیرون وارد می‌کند. براساس گزارش، این واردات در حالی صورت گرفته که مسکو به دنبال تقویت روابط با طالبان است. بر اساس آمارها، این واردات نسبت به سال 2023 دو برابر بوده است. پیش از این مقامات وزارت کشاورزی حکومت طالبان اعلام کرده بودند افغانستان سالانه حدود 4 تا 4.5 میلیون تن تولید گندم دارد اما برای تأمین نیازهای این کشور به واردات حدود 2 میلیون تن گندم نیاز دارد. (خبرگزاری صدای افغان)

https://www.avapress.com/fa/news/304457/کشور-سال-گذشته-ارزش-۸۰-میلیون-دالر-آرد-روسیه-خریده

 گفتگوی مقام‌های بلاروس با طالبان درباره‌ همکاری و افزایش مبادلات تجاری

هیأتی از مقام‌های بلاروس برای گفتگو با طالبان به کابل سفر و تا کنون با معاون وزیر خارجه‌ و سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان دیدار کرده است. وزارت خارجه‌ طالبان از دیدار عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه‌ این گروه با لوکاشویچ، معاون وزیر خارجه‌ بلاروس خبر داده است. استانکزی سفر معاون وزیر خارجه‌ بلاروس به کابل را یک تحول مهم در روابط دوجانبه بین بلاروس و افغانستان و شروع خوبی برای همکاری‌های بلندمدت توصیف کرده است. معاون سخن‌گوی وزارت خارجه‌ طالبان افزوده است که لوکاشویچ اراده‌ مثبت دولت کشورش برای همکاری با افغانستان را در زمینه‌های مختلف بیان کرده است. به‌گفته‌ی ضیاءاحمد تکل، هر دو طرف توافق کردند که تیم‌های فنی به گفتگوهای خود در کابل و مینسک برای گسترش بیشتر این همکاری‌ها ادامه دهند. (روزنامه اطلاعات روز)

https://www.etilaatroz.com/219668/گفتوگوی-مقامهای-بلاروس-با-طالبان-د/

 خریداری ۱۵۰ هزار تُن میلگرد افغانستان توسط ترکمنستان

«آخندزاده عبدالسلام جواد» سخنگوی وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان اعلام کرد ترکمنستان در سال جاری میلادی 150 هزار تُن میلگرد تولید افغانستان خریداری می‌کند. وی افزود: سه تا چهار هزار نفر در کارخانه‌های ذوب آهن به‌طور مستقیم مشغول کار هستند. افغانستان با کشورهای منطقه در حال دادوستد است و در سال گذشته صادرات 60 هزار تن میلگرد به پاکستان صادر کرده و در سال جاری هم 150 هزار تن با ترکمنستان قرارداد صادرات داریم. جواد همچنین اظهار داشت افغانستان در زمینه تولید میلگرد به خودکفایی رسیده است. مسئولان شرکت ذوب آهن در افغانستان می‌گویند تنها چالش آنها کمبود برق است و فقط 12 ساعت در روز برق دارند. از طرف دیگر نیز مسئولان اتحادیه ذوب‌آهن افغانستان می‌گویند برای پشتیبانی از کارخانه‌های تولید فولاد در این کشور، طالبان باید برخی از معادن آهن را به آنان واگذار کند. گفتنی است افغانستان از کشورهایی است که معادن آهن زیادی دارد و اکنون بیش از چهل کارخانه ذوب‌آهن در آن فعالیت دارند. (خبرگزاری تسنیم)

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/10/25/3237878/ترکمنستان-150-هزار-تُن-میلگرد-از-افغانستان-خریداری-می-کند

 تشکیل یک گروه کاری اقتصادی برای افغانستان توسط سازمان ملل

سازمان ملل بر اساس تصمیم گرفته شده در نشست دوحه، یک گروه کاری اقتصادی تشکیل داده است که هدف آن هماهنگی کمک‌های اقتصادی افغانستان است. بر اساس گزارش‌ها، اولین نشست این گروه قرار است امروز (25 دی ماه) در کابل برگزار شود که عمدتاً در سطح سفیران کشورهای منطقه و رئیسان وزارتخانه‌های حکومت طالبان است. نمایندگان 25 کشور و یازده سازمان بین‌المللی عضو این گروه کاری هستند که در آن نمایندگان پنج وزارتخانه حکومت طالبان و 4 نماینده بخش بازرگانی افغانستان حضور دارند. ماه گذشته هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نخستین نشست گروه کاری مبارزه با مواد مخدر را برگزار کرد. این گروه‌های کاری براساس تصمیمات گرفته شده در نشست سوم دوحه تشکیل شده است. یوناما پیشتر گفته بود این کارگروه، زمینه تعامل هماهنگ با طالبان را فراهم می‌کند. بر اساس گزارش‌ها، نمایندگان کانادا، چین، آلمان، هند و اندونزی، ایران، ایتالیا، ژاپن، قزاقستان، قرقیزستان، نروژ، پاکستان، قطر، روسیه، عربستان، سوئیس، ترکیه، ترکمنستان، امارات، انگلیس، آمریکا و ازبکستان در دومین نشست گروه کاری دوحه حضور دارند. نمایندگان وزارتخانه‌های خارجه، دارایی، صنعت و تجارت، بانک مرکزی و اقتصاد حکومت طالبان در این نشست شرکت می‌کنند. (خبرگزاری تسنیم)

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/10/25/3238084/سازمان-ملل-یک-گروه-کاری-اقتصادی-برای-افغانستان-تشکیل-داد

 صادرات افغانستان بیش از ۳۴ میلیون دلار افزایش یافته است

اداره‌ ملی آمار و اطلاعات افغانستان اعلام کرد که این کشور در سه ماه سوم سال جاری به ارزش ۶۶۹ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار صادرات و به ارزش سه میلیارد و ۲۵۴ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار واردات داشته که صادرات افغانستان در سه ماه سوم سال جاری در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، ۳۴ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار و واردات آن یک میلیارد و ۷۵ میلیون دلار افزایش را نشان می‎دهد. مواد نفتی، خوراکی، روغن، ماشین‌های صنعتی و وسائل حمل‌ونقل، مهم‌ترین کالاهای وارداتی افغانستان در سه ماه سوم سال جاری بوده است. (روزنامه اطلاعات روز)

https://swn.af/afghanistans-exports-have-increased-by-more-than-34-million-dollars/

 اختصاص 20 هزار جریب زمین به پارک‌های صنعتی استان بلخ

دفتر مطبوعاتی استاندار بلخ اعلام کرد که طبق قانون جدیدی که توسط رهبر این گروه تصویب شده، 20 هزار جریب زمین برای ایجاد پارک‌های صنعتی در استان بلخ اختصاص داده شده است. در انتخاب این زمین‌ها همه معیارهای قانونی، محیط‌ زیستی و .... در نظر گرفته شده است. محمد یوسف وفا؛ استاندار بلخ گفته که تمایل سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این استان افزایش یافته و این اقدام مشکلات بازرگانان و سرمایه‌گذاران در بلخ را حل خواهد کرد. (خبرگزاری جمهور)

https://www.jomhornews.com/fa/news/179371/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما