معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۰/۰۷- ۰۹:۳۷

اخبار اقتصادی هند- دهلی نو

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی هند در هفته اول دی ماه 1403مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

کاهش احتمالی صادرات چای و برنج هندی به ایران به دلیل کاهش ارزش ریال

صادرات چای ارگانیک با کیفیت برتر هند و برنج باسماتی به ایران، که یکی از بازارهای اصلی برای هر دو کالا است، ممکن است با کاهش ارزش پول ایران تحت تأثیر قرار گیرد. این امر باعث افزایش قیمت محصولات وارداتی در بازار داخلی ایران خواهد شد.

Mohit Agarwal، مدیر Asian Tea، یکی از صادرکنندگان چای پیشرو به ایران، گفت: "ماه گذشته نرخ ارز دلار 420000 ریال ایران بود که به طور ناگهانی افزایش یافت. این امر بر صادرات چای ارگانیک با کیفیت برتر به ایران تأثیر خواهد گذاشت، زیرا واردکنندگان باید برای هر کیلوگرم چای هندی ریال بیشتری پرداخت کنند. با این حال، چای ارگانیک درجه متوسط راه خود را به بازار ایران پیدا خواهد کرد."

https://m.economictimes.com/news/economy/foreign-trade/tea-rice-exports-to-iran-may-take-a-hit-on-rial-devaluation/amp_articleshow/116448783.cms

کاهش ۳۰ درصدی صادرات موز هند به دلیل سرما

انتظار می‌رود هوای سرد امسال که در بیشتر مناطق کشور هند حاکم است، باعث شود صادرات موز را ۳۰ درصد کاهش دهد و منجر به ضرر حدود 20 میلیون دلاری برای صادرکنندگان شود.

هند بزرگترین تولیدکننده موز با بیش از 30 میلیون تن در سال است. پس از آن چین با 11.7 م. اندونزی8.7 و برزیل 6.8 میلیون تن می‌باشند. آب و هوا در ایالت‌های اصلی تولیدکننده مانند ماهاراشترا، اوتار پرادش، آندرا پرادش و کارناتاکا به زیر ۱۲ درجه سانتیگراد رسیده است که باعث تغییر رنگ و آسیب داخلی به موزهای آماده برداشت می‌شود.

سازمان توسعه صادرات محصولات کشاورزی و فرآوری شده هشدار می‌دهد که پیامدهای اقتصادی آسیب‌های ناشی از سرما می‌تواند منجر به کاهش 15 تا 30 درصدی حجم صادرات شود که به ضرر عظیمی منجر می‌شود. کشورهای رقیب مانند اکوادور و فیلیپین آماده هستند تا از این شکست بهره‌مند شوند.

https://www.thehindubusinessline.com/economy/agri-business/cold-snap-triggers-30-drop-in-banana-exports-hitting-farmers-and-traders/article69009169.ece

امضای چندین توافق نامه دوجانبه میان هند و کویت در زمینه‌های اقتصادی

در دیدار چندی پیش نارندرا مودی و نخست وزیر کویت دو طرف در موردهمکاری در بخش‌های کلیدی مانند داروسازی، فناوری اطلاعات،فین‌تک، زیرساخت و امنیت گفتگو کردند. آقای مودی در یک پست رسانه اجتماعی گفت که هند و کویت مشارکت دوجانبه را به یک مشارکت استراتژیک ارتقا داده اند. دو رهبر در مورد نقشه راهی برای تقویت مشارکت استراتژیک در زمینه‌های سیاسی، تجاری، سرمایه‌گذاری، انرژی، دفاع، امنیت، بهداشت، آموزش، فناوری، فرهنگی و روابط مردم به مردم بحث و تبادل نظر کردند. آنها بر تعمیق همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور تاکید کردند.

رهبران همچنین در مورد همکاری در زمینه طب سنتی و تحقیقات کشاورزی بحث و گفتگو کردند. آنها از امضای اخیر کمیسیون مشترک همکاری استقبال کردند که تحت آن گروه‌های کاری مشترک جدید در زمینه‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، آموزش، فناوری، کشاورزی، امنیت و فرهنگ علاوه بر گروه‌های کاری موجود در زمینه بهداشت، نیروی انسانی و هیدروکربن‌ها ایجاد شده است.

https://www.newsonair.gov.in/pm-modi-holds-meeting-with-amir-of-kuwait-sheikh-meshal-al-ahmad-al-jaber-al-sabah/

انتظار افزایش صادرات چای هند در سال پیش روی میلادی علی‌رغم تنش‌های ژئوپلیتیکی

انتظار می‌رود صادرات چای هند در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یابد، که عمدتا به دلیل افزایش صادرات به ایران و عراق می‌باشد.

بازارهای امریکا و روسیه نیز شاهد افزایش تقاضا برای چای هند بوده‌اند. طبق گفته انجمن‌های صادرکنندگان چای هند، صادرات امسال این نوشیدنی می‌تواند در محدوده 245 تا 260 میلیون کیلوگرم در مقایسه با 231.69 میلیون کیلوگرم در سال گذشته باشد.

‏Anshuman Kanoria، رئیس انجمن صادرکنندگان چای هند (ITEA)، به businessline گفت: "امسال صادرات در مقایسه با سال گذشته به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. انتظار داریم به 260 میلیون کیلوگرم برسد. ما شاهد رشد صادرات به همه بازارهای خارجی، به ویژه ایران و عراق هستیم."

‏Kanoria خاطرنشان کرد: "علی‌رغم جنگ و تنش‌های ژئوپلیتیکی، صادرکنندگان ما تلاش‌ها و ریسک‌هایی را برای افزایش محموله‌ها انجام داده‌اند. رویکرد هیئت چای برای بهبود کیفیت چای و کاهش چای بی‌کیفیت نیز به رشد صادرات کمک کرده است."

‏Kanoria گفت: "درآمد حاصل از فروش در بازارهای خارجی امسال در مقایسه با سال گذشته کمی‌پایین‌تر بوده است زیرا بازارهایی که صادرات به آنها افزایش یافته است عمدتاً بازارهای کم‌قیمت هستند. با این حال، درآمد حاصل از فروش مناسب بوده است."

وی گفت: "ما در حال حفظ بازارهایی مانند عربستان سعودی و سوریه هستیم. ما به چین نیز صادرات داریم، اما پتانسیل آن بسیار بیشتر است."

https://www.thehindubusinessline.com/economy/indias-tea-export-likely-to-be-higher-this-year-despite-geopolitical-tensions/article69019672.ece

 روسیه قصد دارد گردشگری از سال 2025 برای هندی‌ها بدون ویزا باشد

از مارس 2025، گردشگران هندی ممکن است بتوانند بدون نیاز به ویزا از روسیه بازدید کنند. این تصمیم پس از مذاکرات ژوئن2024 بین روسیه و هند در مورد توافق دوجانبه برای کاهش الزامات ویزا اتخاذ شده است.

در حال حاضر، بازدیدکنندگان هندی برای سفر به روسیه به ویزا نیاز دارند که بر اساس اهداف سفر مانند گردشگری، تجارت، امور بشردوستانه، خصوصی، کار یا تحصیل صادر می‌شود.

مسکو در سال‌های اخیر شاهد افزایش مداوم بازدیدکنندگان از هند بوده است. یوگنی کوزلوف، رئیس کمیته گردشگری شهر مسکو، گفت که 28500 گردشگر هندی در نیمه اول سال 2024 از مسکو بازدید کردند که نشان دهنده افزایش 1.5 برابری نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. اکثر بازدیدها برای تجارت یا کار بود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: "هند در سه ماهه اول امسال، از نظر تعداد گردشگران تجاری غیر-CIS در رتبه سوم قرار گرفت. مقامات مسکو هند را یکی از بازارهای اولویت‌دار به دلیل روابط قوی و آزمایش‌شده بین دو کشور می‌دانند."

https://www.business-standard.com/finance/personal-finance/russia-plans-visa-free-entry-for-indians-from-2025-joining-62-countries-124121600240_1.html

همکاری هند و ژاپن جهت تکثیر بذر گندم با نیاز کمتر به اوره

در اقدامی مهم به سمت کشاورزی پایدار، موسسات هندی و ژاپنی برای توسعه اولین ارقام گندم هند با استفاده از فناوری مهارکننده نیتریفیکاسیون بیولوژیکی همکاری می‌کنند. این کار با هدف کاهش وابستگی به اوره، رسیدگی به چالش‌هایی مانند پایداری محیط زیست، بهره‌وری کشاورزی و کاهش فشار مالی ناشی از یارانه‌های اوره طراحی شده‌اند.

فناوری مهارکننده نیتریفیکاسیون بیولوژیکی (BNI) (Biological Nitrification Inhibition) به فرآیند طبیعی اشاره دارد که در آن ریشه‌های گیاهان ترکیباتی را آزاد می‌کنند که تبدیل نیتروژن به نیترات را مهار می‌کند. این امر باعث کاهش از دست دادن نیتروژن از طریق شستشو و انتشار می‌شود و استفاده کارآمد از مواد مغذی و کاهش وابستگی به کودهای شیمیایی مانند اوره را تضمین می‌کند.

این پروژه یک تلاش مشترک بین موسسه تحقیقات شوری مرکزی ICAR-CSSRI، موسسه تحقیقات گندم و جو هند (IIWBR)، موسسه تحقیقات کشاورزی هند (IARI) و موسسه بورلاگ برای آسیای جنوبی (BISA) در همکاری با مرکز تحقیقات بین‌المللی کشاورزی ژاپن (JIRCAS) است. آژانس همکاری بین‌المللی ژاپن (JICA) این ابتکار را تامین مالی می‌کند.

https://www.tribuneindia.com/news/haryana/india-japan-join-hands-to-develop-urea-efficient-wheat-varieties/amp

تصمیم هند در خصوص صادرات شکر

انجمن تولیدکنندگان شکر و زیست انرژی هند (ISMA) درخواست مجوز برای صادرات 2 میلیون تن شکر کرده است. با این حال، وزیر غذا و مصرف عمومی هند، سانجیو چوپرااعلام کرده است که دولت براساس مازاد واقعی تصمیم‌گیری خواهد کرد.

چوپرا اعلام کرده است: "مازاد کمی وجود دارد و نحوه استفاده از آن، چه برای هدایت به سمت اتانول یا موارد دیگر، در آینده مشخص خواهد شد. در حال حاضر، هیچ تصمیمی در مورد صادرات گرفته نشده است.

چوپرا در سخنرانی خود به جمع‌آوری کارخانه‌های قند خصوصی گفت که تولید شکر در فصل جاری که از اول اکتبر آغاز شده، تخمین زده می‌شود که 32 میلیون تن باشد، در حالی که مصرف داخلی 28.5 تا 29 میلیون تن و هدایت به سمت اتانول 4 میلیون تن پیش‌بینی می‌شود. پس از در نظر گرفتن موجودی انتقالی 7.9 میلیون تنی از فصل گذشته، موجودی پایان سپتامبر 2025 ممکن است 6.9 میلیون تن باشد.

https://www.thehindubusinessline.com/economy/agri-business/decision-on-sugar-export-depends-on-actual-surplus-says-food-secretary-chopra/article69005024.ece

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما