معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۹/۱۰- ۱۲:۵۱ - مشاهده: ۱۰۸

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه اول آذر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

آغاز توزیع کمک‌ نقدی و مواد خوراکی به نیازمندان ننگرهار و نورستان

مولوی صدیق الله قریشی آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ استان ننگرهار می‌گوید جمعیت هلال‌احمر این استان برای یک هزار و 500 خانواده در شهرستان چپرهار این استان پروسه توزیع پول نقد را آغاز نمود. وی گفت: این پول مبلغ 45 میلیون افغانی است که برای هر خانواده مبلغ 30 هزار افغانی پرداخت می‌شود. این خانواده‌ها بیشتر جنگ‌زده، برگشته به کشور و متضرر شده از رویدادهای طبیعی هستند. خان فراز یکی نفر از صاحب‌نظران و ساکن استان ننگرهار توزیع این‌گونه کمک‌ها را به خانواده‌های نیازمند در آستانه فصل زمستان یک اقدام بجا می‌خواند اما می‌گوید خانواده‌های نیازمند به کمک در مناطق دیگر این استان وجود دارد و آن‌ها نیز نباید ازنظر انداخته شود.

از سوی دیگر در استان نورستان نیز برای صدها خانواده توزیع مواد خوراکی آغازشده است. محمد ریاض هجرت یکی از مسئولین اداره آمادگی مبارزه با رویدادهای طبیعی نورستان می‌گوید برای 500 خانواده سیل‌زده در شهر پارون مرکز این استان و اطراف آن مواد غذایی توزیع می‌گردد برای هر خانواده مقدار 50 کیلوگرم آرد و 25 کیلوگرم  برنج داده می‌شود. خانواده‌هایی که این کمک‌ها را به دست می‌آورند از آن استقبال می‌کنند اما این کمک‌ها را بسنده نخوانده و در فصل زمستان خواستار کمک‌های بیشتر هستند.

https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i264900

آغاز کار ساخت یک مرکز بهداشتی در شهرستان قرغئی لغمان

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، ریاست بهداشت لغمان از آغاز کار ساخت یک مرکز بهداشتی در منطقه کشموند شهرستان قرغئی استان خبر می‌دهد. دکتر سمیع‌الله عابد، رئیس بهداشت این استان می‌گوید این مرکز بهداشتی در یک منطقه دورافتاده شهرستان قرغئی آغازشده است که ساکنین آن قبلاً به خدمات بهداشتی دسترسی نداشته‌اند. رئیس بهداشت لغمان می‌افزاید که این مرکز بهداشتی با هزینه ۸۴ هزار دلار حمایت مالی سازمان بین‌المللی مهاجرت سازمان ملل در مدت سه ماه تکمیل خواهد شد که با تکمیل کار آن زمینه دسترسی ساکنین محل به خدمات بهداشتی آسان‌تر خواهد شد.

https://www.bakhtarnews.af/dr/کار-ساخت-یک-مرکز-صحی-در-ولسوالی-قرغهی/

برگزاری نشستی به‌منظور رسیدگی مشکل تردد مسافران در استان تورخم

کمیساران افغانستان و پاکستان در نشستی به‌منظور فراهم کردن تسهیلات لازم برای مسافران در تورخم و رسیدگی مشکلات صحبت کردند. در این دیدار حاجی ملاعبدالجبار حکمت کمیسار افغانستان در رابطه به رسیدگی محدودیت‌ها در رفت‌وآمد مسافران، انتقال بیمارستان و همچنان تسهیلات لازم در انتقال اموال تجارتی و ارائه کارت‌های TAD برای وسایط باربری، با جانب پاکستانی صحبت کرد. همچنان در این دیدار دو طرف بر حل این مشکلات و فراهم کردن تسهیلات لازم در رابطه به موارد مذکور از اطمینان دادند.

https://www.bakhtarnews.af/dr/نشستی-به-منظور-رفع-مشکل-رفت-و-آمد-مسافرا/

ساخته دو شبکه آب‌رسانی و یک سد آب در لغمان

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، کار پروژه ساخت دو شبکه آب‌رسانی و یک سد آب در مرکز و شهرستان قرغئی لغمان آغاز شد. در مراسمی آغاز کار این پروژه، مولوی عبدالستار محمد رئیس زراعت، آب‌رسانی و دام‌پروری لغمان، گفت این سد آب و شبکه‌ها آب‌رسانی در مناطق مختلف مهترلام مرکز لغمان و شهرستان قرغئی با هزینه 14 میلیون افغانی حمایت مالی برنامه انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان (UNDP) در مدت 2 ماه ساخته می‌شود. در این مراسم مولوی جان محمد حامد، رئیس اقتصاد لغمان، نیز در مورد ارزش اقتصادی این پروژه‌ گزارش داد و گفت در جریان اجرای این پروژه برای هزاران نفر فرصت کار نیز فراهم می‌شود. وی افزود که با تکمیل کار این پروژه هزاران جریب زمین زراعتی در مناطق مختلف مهترلام و شهرستان قرغئی آب‌رسانی و از خطر سیل‌ها محافظت می‌شود. همچنان در این مراسم شیخ شیراحمد حقانی استاندار لغمان، گفت، در لغمان به تلاش مسئولین امارت اسلامی و مؤسسات همکار، کار اساسی روی پروژه‌های مختلف جریان دارد و به بخش‌های توسعه‌ای عام‌المنفعه توجه بیشتر شده است.

https://www.bakhtarnews.af/dr/دو-کانال-و-یک-بند-آب-در-لغمان-ساخته-می-شو/

افزایش محصولات مرکبات (ستروس) در ننگرهار

محصولات ستروس در ننگرهار به نسبت سال گذشته افزایش پیداکرده است. سید همایون غریب‌مال، مسئول مطبوعات شرکت کانال ننگرهار می‌گوید، با توجه به بارندگی و توفان شدید در ابتدای سال که خسارات بزرگ مالی را به کانال ننگرهار وارد نمود، توقع افزایش محصولات وجود نداشت اما اکنون دیده می‌شود که مرکبات نه‌تنها کاهش نیافته بلکه به نسبت سال گذشته افزایش هم داشته است. وی عامل آن را به ثمر رسیدن باغ‌های تازه احداث‌شده و همچنان مواظبت خوب و به‌موقع کارکنان تخصصی این شرکت می‌خواند.

https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i265016

ساخت یک دیوار ضد سیل در استان کنر به‌منظور جلوگیری از خطرات سیل

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، به‌منظور جلوگیری از خطرات سیل، با هزینه‌ی بیش از یک‌میلیون افغانی یک دیوار ضد سیل در شهرستان شیگل کنر ساخته شد. مولوی عبدالله حقانی، معاون استاندار کنر گفته است این دیوار در منطقه چاغی شهرستان شیگل به درازای ۷۷ متر، با هزینه ۱.۲ میلیون افغانی حمایت مالی اداره آمادگی مبارزه با حوادث این استان، ساخته‌شده است. وی افزود که مسئولین امارت اسلامی‌به مشکلات مردم توجه دارند و هر جا که مشکلی باشد، به آن رسیدگی می‌شود. قاری ثابت‌ الله، رئیس آمادگی مبارزه با حوادث، گفت با تکمیل کار این دیوار ده‌ها خانواده از خطرات سیل در امان خواهند بود. همچنان شماری از ساکنین محل گفته‌اند در هنگام بارندگی‌ها همواره با خطر سیل مواجه بودند و با ساخت این دیوار از آسیب سیل‌‌ها در امان شده‌اند.

https://www.bakhtarnews.af/dr/به-منظور-جلوگیری-از-خطر-سیلاب،یک-دیوار/

توزیع بذرهای اصلاح‌شده گندم برای بیش از ۱۴ هزار کشاورز در استان ننگرهار

مسئولین وزارت‌ زراعت، آب‌رسانی و دام‌پروری می‌گوید برای بیش از ۱۴ هزار کشاورز در استان ننگرهار با همکاری سازمان غذا و زراعت سازمان ملل متحد تخم‌های اصلاح‌شده گندم توزیع کرده است. دفتر مطبوعاتی وزارت زراعت، با نشر خبرنامه‌ای از توزیع تخم‌های اصلاح‌شده گندم و کود شیمیایی در استان ننگرهار خبر داده است. این وزارت می‌گوید ریاست زراعت، آب‌رسانی و دام‌پروری ننگرهار با هماهنگی سازمان خواربار و زراعت سازمان ملل متحد تخم‌های اصلاح‌شده گندم و کودهای شیمیایی را برای ۱۴ هزار و  ۸۰۰ کشاورز توزیع کرده است. گفتنی است قبل از این نیز وزارت مذکور با نهادهای همکار تخم‌های اصلاح‌شده گندم را برای کشاورزان توزیع نموده بودند.

https://www.avapress.com/fa/news/301243

ملاقات معاون استاندار ننگرهار با رئیس اداره مهاجرین سازمان ملل متحد

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، مولوی عزیزالله مصطفی، معاون استاندار ننگرهار با بیونگ پارک، رئیس سازمان بین‌المللی پناهندگان سازمان ملل متحد (IOM)، لورین، مسئولین برنامه‌ها و مقامات منطقه مشرقی این سازمان به هدف امدادرسانی با خانواده‌های مهاجرین و آوارگان داخلی ملاقات کرد. معاون استاندار ننگرهار بابت فعالیت‌های این سازمان از مسئولین آن تشکر کرد و خواستار همکاری در زمینه آموزش، بهداشت، آب پاک، آموزش حرفه‌ای، فراهم ساختن فرصت‌های کوچک تجاری و همچنان ساخت یک شهرک‌ها برای مهاجرین که از کشورهای همسایه برگشته‌اند و همچنان آوارگان داخلی شد. معاون استاندار ننگرهار در این جلسه اظهارداشت که در استان ننگرهار ساکنین حدود ۱۰ استان کشور و ۶۵درصد از مهاجرین برگشت کننده در استان ننگرهار مستقر هستند و این روند هنوز هم جریان دارد که خانواده مذکور به مساعدت‌های مبرمی نیاز دارند. بعداً مولوی فضل‌الهادی احمد، رئیس نمایندگی وزارت خارجه، حاجی باز محمد عبدالرحمن، رئیس مهاجرین، مولوی امین‌الله شریف، رئیس بهداشت مهندس ادریس ساپی، رئیس حوادث طبعی خواهان اجرای برخی از پروژه‌ها در زمینه‌های مختلف شدند. در پایان این مطلب آمده است که رئیس سازمان اداره مهاجرین گفته هدف از سفرش به استان ننگرهار بررسی وضعیت مهاجرین و ارزیابی خدمات‌رسانی این سازمان را خوانده است.

https://t.me/nmic96/120053

آغاز کارزار چهارروزه واکسیناسیون فلج کودکان در استان ننگرهار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته‌است، با حضور مولوی امین‌الله شریف، رئیس بهداشت ننگرهار و مسئولین ادارات امدادرسان، کارزار چهارروزه واکسیناسیون فلج کودکان آغاز شد که طی این برنامه 836 هزار کودک زیر ۵ سال از سوی ۳۰۰۰ داوطلب در شهر جلال‌آباد و 22 شهرستان ننگرهار دوز واکسینه فلج را دریافت خواهد کردند.

https://t.me/nmic96/120059

ملاقات معاون استاندار ننگرهار با رئیس عمومی خدمات پروژه‌ای سازمان ملل متحد

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است، مولوی عزیزالله مصطفی، معاون استاندار ننگرهار، با نیکولاس مارک گاردنر، مدیرکل خدمات پروژه سازمان ملل متحد یا UNOPS در افغانستان و همکارانش ملاقات کرد تا به ارزیابی پروژه‌ها و پیشنهاد آنها گوش فرا دهد. معاون استاندار ننگرهار، به خاطر اجرای پروژه‌های اساسی در شهر جلال‌آباد و شهرستان‌های این استان از مسئولین سازمان UNOPS قدردانی نمود. آقای مصطفی گفت، افغانستان در 40 سال گذشته از جنگ بسیار خساراتی را متحمل شد و مردم این کشور فقیر هستند و جمعیت استان ننگرهار نیز نسبت به گذشته افزایش‌یافته و حالا صلح و ثبات در کل کشور وجود دارد و زمینه خوبی برای اجرای پروژه‌های عمرانی و بازسازی در افغانستان فراهم‌شده است.

در ادامه این مطلب آمده است که معاون استاندار ننگرهار، علاوه بر شهر جلال‌آباد در امور عمرانی شهرداری‌های، تکمیل پروژه‌های ناتمام از سوی بانک جهانی، همکارهای با کشاورزانی که در از بین بردن خشخاش فصل‌های خود را از بین برده‌اند خواهان همکاری شد.

نیکولاس مارک گاردنر مدیرکل خدمات پروژه‌های سازمان ملل متحد در افغانستان از معاون استاندار تشکر کرد که در اجرای پروژه‌ها با آنها همکاری خوبی داشته و به همین دلیل فرصت ادامه حمایت‌های مالی بانک جهانی را دریافت کرده است. وی گفت ده‌ها پروژه توسعه‌ای را در شهر جلال‌آباد و برخی شهرستان‌های ننگرهار اجرا کرده‌اند و تعداد دیگر از پروژه‌ها در دست دارند که با اجرای آن به هزاران نفر زمینه کار نیز فراهم خواهد شد.

https://t.me/nmic96/120063

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما