معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۳۰- ۱۲:۲۴

اخبار اقتصادی جنوب افغانستان – قندهار

اهم اخبار و تحولات اقتصادی جنوب افغانستان در آبان ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

آغاز طرح توسعه فرودگاه قندهار

طرح توسعه فرودگاه بین المللی "احمدشاه بابا" قندهار با اختصاص مبلغ 91 میلیون افغانی از سوی وزارت حمل و نقل و هوانوردی طالبان آغاز شد.

در این مراسم مولوی فتح الله منصور معاون وزارت هوانوردی، حاج ملا محمد صادق انقلابی معاون استاندار قندهار، ملا عبدالرازق آخوند رئیس فرودگاه قندهار، مولوی محمود عزام سخنگوی استانداری قندهار و برخی از مقامات نظامی و غیر نظامی حضور داشتند.

در این مراسم معاون استاندار قندهار از مسئولین فنی این پروژه خواست که این رمپ هواپیما را به صورت اساسی و مطابق با استانداردهای بین المللی درست کنند.

منبع: سایت اطلاع رسانی استانداری قندهار

  صدور نخستین محموله انار قندهار به قزاقستان

وزارت صنعت و تجارت طالبان طالبان اعلام کرد: برای نخستین‌ بار ۲۳ تُن انار از استان قندهار به کشور قزاقستان صادر شده است.

مسئولین این وزارت روز دوشنبه (۷ آبان)، در حساب ایکس خود نوشتند: این محموله از طریق بندر تورغندی به شهر آلماتی قزاقستان رسیده است. این محموله انار توسط تاجران افغانستانی صادر شده است.

 پیش از این، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان به همراه یک هیأت به قزاقستان سفر کرده و چندین تفاهم‌ نامه تجاری میان دو کشور به امضا رسانده بود.

منبع: خبرگزاری جمهور

 تلاش‌ برای صدور انار قندهار به چین

طلوع نیوز، به گفته مسئولین اتاق تجارت و سرمایه گذاری قندهار، تاکنون ۲۰ هزار و ۸۹۴ تُن انار از استان قندهار به کشورهای پاکستان، هند و قزاقستان صادر شده است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری قندهار اعلام کرد: در خصوص صادرات انار قندهار به چین با شماری از بازرگانان آن کشور صحبت شده و تلاش می‌ شود بازاریابی منطقه‌ای را بیشتر گسترش دهند.

"عبدالباقی بینا" معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری قندهار گفت: ما روی استراتژی افزایش صادرات انار کار می‌کنیم و تا کنون ۲۰ هزار و ۸۹۴ تُن انار به پاکستان، هند و قزاقستان صادر کرده‌ایم و با طرف چینی نیز مذاکراتی داشته‌ایم که آن‌ها نیز در این خصوص ابراز امیدواری کرده‌اند.

شهروندان قندهار می‌گویند: امسال فرآورده‌های انار این استان افزایش یافته؛ اما کمتر به خارج از کشور صادر شده است.

انار قندهار که شهرت جهانی دارد، در ۱۵ هزار هکتار زمین در این استان کشت می‌شود و امسال ۲۷۴ هزار تُن انار از این باغ ‌ها برداشت خواهد شد.

منبع: طلوع نیوز

 صادرات 40 هزار تُن پنبه قندهار به خارج از کشور

اداره کشاورزی، آبیاری و دامداری استان قندهار اعلام کرد که در سال جاری، 40 هزار تُن پنبه این استان به کشورهای پاکستان و ایران صادر شده است. پنبه افغانستان به خصوص استان قندهار از شهرت خوبی برخوردار است و خریداران زیادی در خارج از کشور دارد.

منبع: خبرگزاری صدای افغان (آوا)

 پیشرفت 75 درصدی طرح احداث کارخانه نساجی قندهار

"رحمت الله رشید" سخنگوی کارخانه تولیدی پارچه در قندهار می‌گوید: کار احداث این کارخانه 75 درصد تکمیل شده است.

وی افزود: این کارخانه تولید پارچه به نام "سندس" با اختصاص مبلغی بالغ بر 55 میلیون دلار و به صورت سهامی عام احداث می‌گردد.

رحمت الله رشید گفت: کارخانه نساجی سندس در زمینی به مساحت 60 جریب و با سرمایه گذاری 55 میلیون دلار سهامی عام در شهرک "عینومینه" احداث خواهد شد.

به گفته وی، پس از تکمیل و بهره برداری از این کارخانه، 50 هزار متر پارچه در هر شبانه روز تولید و برای 1500 نفر فرصت شغلی فراهم خواهدشد.

منبع: خبرگزاری باختر

 صادرات 33 هزار تن پیاز از استان قندهار به خارج از کشور

مسئولین اداره کشاورزی، دامداری و آبیاری استان قندهار اعلام کردند: امسال بیش از 33 هزار تن پیاز از این استان به کشورهای خارجی صادر شده است.

به گفته این مسئولین طی سال جاری 33599 تن پیاز از استان قندهار به کشورهای امارات متحده عربی، هندوستان، قطر و پاکستان صادر شده است.

مسئولین ریاست کشاورزی استان قندهار افزودند: طی سال 1402 نیز 33149 تن پیاز قندهار به کشورهای مختلف صادر شده بود.

منبع: سایت اطلاع رسانی استانداری قندهار

 بهره برداری از یک شرکت داروسازی در هلمند به ارزش ۳۰ میلیون افغانی

منابع محلی در استان هلمند می‌گویند: یک شرکت داروسازی به ارزش ۳۰ میلیون افغانی در مرکز این استان به بهره برداری رسیده است.

این منابع روز جمعه (۴ آبان) گفتند: این شرکت در شهر لشکرگاه مرکز استان هلمند، آغاز به فعالیت کرده است. به گفته منابع، برای بیش از ۲۰۰ نفر فرصت شغلی به ‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در این شرکت فراهم شده است.

مسئولین این شرکت افزوده ‌اند برای توسعه و تولید انواع داروها در آینده برنامه ‌های عملی در دست اجرا دارند. گفتنی است، حدود دو هفته پیش نیز یک مرکز بهداشتی در شهر "ترینکوت" مرکز استان ارزگان آغاز به فعالیت کرده بود.

هلمند و ارزگان از جمله استان ‌هایی هستند که با کمبود امکانات بهداشتی مواجه ‌اند.

منبع: خبرگزاری اطلس

 آغاز مجدد فعالیت یک کارخانه تولید فرآورده‌ های لبنیاتی در استان هلمند

یک کارخانه تولید و بسته بندی فرآورده‌ های لبنیاتی در استان هلمند که در جریان جنگ ‌های چند دهه‌ گذشته ویران شده بود، توسط ریاست کشاورزی، آبیاری و دامداری این استان با همکاری بخش خصوصی قرار است دوباره فعالیت خود را آغاز کند.

این کارخانه تولید و بسته بندی فرآورده‌ های لبنیاتی در زمان حاکمیت محمدظاهر شاه، پادشاه فقید افغانستان ساخته شده بود.  "نیاز محمد وهاج" رئیس اداره کشاورزی، آبیاری و دامداری استان هلمند می‌گوید: این کارخانه قرار است با هزینه ای در حدود ۴۲ میلیون افغانی بازسازی شود. در این کارخانه شیر، ماست، پنیر خامه‌ای و دیگر فرآورده‌ های لبنیاتی تولید و علاوه بر هلمند به استان ‌های همجوار نیز صادر می‌شود.

به گفته وهاج، این کارخانه پس از بازسازی، روزانه ظرفیت تولید و بسته بندی ۴۰ تُن شیر و تبدیل آن به دیگر گونه‌ های لبنیات را خواهد داشت.

گفتنی است با آغاز فعالیت این کارخانه، برای ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم و برای 3 تا 4 هزار نفر به صورت‌ غیرمستقیم فرصت‌ شغلی ایجاد خواهد شد.

با این که بخش عمده ای از شهروندان افغانستان به کشاورزی و دامداری اشتغال دارند، اما هنوز هم بخشی از فرآورده‌ های حیوانی مصرفی شهروندان، از کشورهای همسایه به ویژه ایران وارد می‌شود.

منبع: خبرگزاری سلام وطندار

 کشاورزان در قندهار در بیش از ۱۰۰ هکتار زمین به جای خشخاش درختان پسته کاشته اند

به تازگی شماری از کشاورزان در استان قندهار، به جای کاشت خشخاش، به ایجاد باغ ‌های پسته رو آورده اند.

بر اساس آمار ریاست کشاورزی، آبیاری و دامداری قندهار، تاکنون در ۱۰۵ هکتار زمین در شهرستان‌های مختلف این استان، باغ ‌های پسته ایجاد شده است. انتظار می‌رود که از این باغ‌ها، ۱۱۶ تُن پسته برداشت شود.

"محمدحنیف حقمل" مسئول رسانه‌ای ریاست کشاورزی قندهار، در این خصوص می‌گوید: «بر اثر تلاش‌ های مسئولین ریاست کشاورزی، آبیاری و دامداری قندهار، در شهرستان‌های دامان، اسپین‌بولدک، میوند، تخته‌پل، ژری و دند این استان، در ۱۰۵ هکتار زمین باغ‌ های پسته ایجاد شده است. انتظار می‌رود که از این باغ‌ها امسال ۱۱۶ تُن پسته برداشت شود.»

به گفته حقمل، کشاورزان کاشت پسته را جایگزین خوبی برای کشت خشخاش عنوان می‌کنند. وی می‌افزاید: ریاست کشاورزی قندهار تلاش می‌کند باغ ‌های پسته را زیاد و در بازارهای جهانی، برای آن بازاریابی خوبی داشته باشد.

کشاورزان و زمین‌داران در قندهار، در حالی که کاشت پسته را جایگزین خوبی برای خشخاش عنوان می‌کنند، از حکومت سرپرست می‌خواهند که برای بازاریابی این میوه در داخل و بیرون از افغانستان تلاش کند.

به گفته این کشاورزان و زمین‌داران، هزینه‌ ایجاد باغ پسته در مقایسه با درآمد آن، اندک است و این سبب شده است که آنها به درآمد این محصول خوش‌بین باشند.

منبع: خبرگزاری سلام وطندار

  افزایش ۱۸ درصدی برداشت بادام در استان دایکندی

مسئولین محلی استان دایکندی می‌گویند: امسال بیش از ۲۴ هزار تُن بادام در این استان برداشت شده است که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد افزایش داشته است. با این حال، شماری از باغداران، سردی هوا و کمبود آب را از چالش‌هایی می‌دانند که به فرآورده‌ های باغ‌داری به ویژه بادام، اثر منفی داشته است.

بادام یکی از مهم‌ترین محصولات باغداری در دایکندی به شمار می‌رود و طبق آمار، بیش از ۷۰ درصد خانوار‌ها از طریق باغداری، به ویژه پرورش درختان بادام، هزینه ‌های زندگی خود را تأمین می‌کنند.

سید مصطفی صالح رئیس اطلاعات و فرهنگ استان دایکندی گفت: با توجه به بارندگی و فراوانی آب، تقریباً 25488 تُن بادام بدست آمده که نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد افزایش داشته است.

گفتنی است، بادام، گردو، سیب، انگور، زردآلو و شفتالو از محصولات کلیدی باغداری در استان دایکندی هستند. با این حال، باغداران می‌گویند: به علت کوهستانی و صعب العبور بودن مسیرهای دایکندی به استان‌ های دیگر، نمی‌توانند محصولات باغداری خود را به بهای مناسب به‌ فروش برسانند.

منبع: طلوع نیوز

  بیش از 730 میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی داشتیم

معاونت اقتصادی ریاست الوزرای طالبان اعلام کرد: بیش از 730 میلیون دلار محصولات کشاورزی صادر کرده است.

دفتر مطبوعاتی معاونت اقتصادی ریاست الوزرای طالبان روز شنبه (5 آبان) با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: در 9 ماه گذشته، بیش از 730 میلیون دلار محصولات کشاورزی صادر شده است.

به گفته این دفتر، در 9 ماه اول سال 2024 میلادی به ارزش 737 میلیون دلار محصولات کشاورزی به خارج از افغانستان صادر شده است. این محصولات شامل، سیب، پنبه، انگور، زردآلو، گوجه فرنگی، هنگ (نوعی داروی گیاهی) کشمش، بادام، بادنجان، زعفران، پیاز، زیره، ماش، پسته، تنباکو، سیب زمینی، گیاهان طبی و خیار بوده است.

 طالبان افزودند: این محصولات کشاورزی به جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، ترکیه، آلمان، امارات متحده عربی، هندوستان، چین، روسیه، هلند، قزاقستان و سایر کشور‌ها صادر شده‌ است.

منبع: خبرگزاری جمهور

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما