معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۳۰- ۱۲:۲۷

اخبار اقتصادی نروژ

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی نروژ در هفته چهارم آبان 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

انتقاد از قصور صندوق ثروت نروژ از اهداف اقلیمی

28 اکتبر  2024

صندوق ثروت دولتی نروژ  (صندوق بازنشستگی)، که بزرگترین صندوق ثروت جهان با 1.8 تریلیون دلار است، به دلیل عدم همسویی با جاه طلبی‌های اعلام شده خود توسط سازمان غیردولتی Framtiden i våre hender (آینده در دستان ما) مورد انتقاد قرار گرفته است. در این انتقاد آمده است که صندوق علیرغم تعهد به سوق دادن 9000 شرکتی که در آنها سرمایه‌گذاری می‌کند به اهداف تعیین شده تا سال 2050، به 17 قطعنامه از 21 قطعنامه کلیدی آب و هوا در فصل AGM سال 2024، از جمله قطعنامه‌هایی که BP و Total را هدف قرار می‌دهند، رای منفی داده است.

این سازمان غیردولتی تاکید می‌کند که صندوق اغلب به جای حمایت از پیشنهادهای سهامداران طرفدار اقلیم، با مدیریت شرکت ها توافق می‌کنند. این امر با استراتژی آب و هوایی آن که شامل مشارکت و رای دادن به عنوان ابزاری برای تأثیرگذاری بر رویه‌های شرکتی است، ناسازگار است. این صندوق که توسط مدیریت سرمایه گذاری بانک مرکزی NBIM اداره می‌شود، از رویکرد خود دفاع کرده و اظهار داشت که پیشنهادات را بر اساس عواملی مانند اهمیت و دامنه ارزیابی می‌کند و اغلب از تصمیمات بیش از حد تجویزی اجتناب می‌کند. NBIM خاطرنشان کرد که در حالی که از 31٪ از پیشنهادات مربوط به حفظ پایداری اقلیم در سال 2024 پشتیبانی می‌کند، تحلیل آن ممکن است با اولویت های اعلامی ئیگر گروه‌های آب و هوایی خارجی متفاوت باشد.

https://www.reuters.com/sustainability/sustainable-finance-reporting/norways-wealth-fund-falls-short-climate-ambitions-ngo-says-2024-10-28/#:~:text=OSLO%2C%20Oct%2028%20(Reuters),governmental%20organisation%20said%20on%20Monday.

دوران گذار نروژ در زمینه انرژی

30 اکتبر 2024

 در این مقاله به طور خلاصه دوران گذار نروژ و چالش های آینده توضیح داده شده است. بدین صورت که: نقش دوگانه نروژ در انرژی آن است یک قانون متعادل کننده بین سوخت های فسیلی و انرژی‌های تجدید پذیر ایجاد گردد. نروژ به خاطر سیاست های انرژی سبز، به ویژه اتکای آن به برق آبی، که 95 درصد برق خانگی خود را تولید می‌کند، مورد تحسین قرار می‌گیرد. با این حال، این کشور به‌عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و گاز در جهان مورد بررسی قرار می‌گیرد. لذا ایجاد تعادل بین این دو نقش از اهمیت بالایی برخوردار است. میراث سوخت فسیلی اقتصاد نروژ را به طرز چشمگیری متحول کرده است. درآمدهای نفت و گاز از طریق صندوق بازنشستگی دولت نروژ به ارزش 1.7 تریلیون دلار مدیریت می‌شود و از حفظ ثروت برای نسلهای آینده اطمینان می دهد. علیرغم کاهش تولید، نروژ همچنان بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی در جهان است و یک سوم گاز مورد نیاز اروپا را تامین می‌کند، که در طول بحران انرژی پس از جنگ اوکراین حیاتی بود.

تعهدات سبز و انرژی‌های تجدیدپذیر از اهمیت بسیار زیادی برا یدولت نروژ برخوردار است. به نحوی که. یوناس گار استور، نخست وزیر نروژ در در سخنرانی اخیر خود تاکید کرد که نروژ در «عصر انرژی» قرار دارد و نشان دهنده چرخش از سوخت های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر است. باد دریایی، هیدروژن و انرژی خورشیدی در کنار برنامه‌هایی برای ممنوعیت فروش خودرو با سوخت فسیلی تا سال 2025، در آینده نروژ محوری هستند.

انتقال انرژی و جذب کربن از دیگر مقوله‌هایی است که مورد توجه خاص دولت این کشور است. منتقدان از نروژ می‌خواهند که استخراج سوخت‌های فسیلی فوراً متوقف شود، اما مقامات برای جلوگیری از بی‌ثبات کردن بازارهای انرژی بر رویکردی مرحله‌ای استدلال می‌کنند. گاز طبیعی برای امنیت انرژی اروپا، به ویژه اختلالات عرضه پس از روسیه، حیاتی است. برای تطبیق انتشار گازهای گلخانه ای با استفاده از سوخت فسیلی، نروژ در جذب و ذخیره کربن (CCS)، با ظرفیت ذخیره CO2 اروپا برای چندین دهه در زیر فلات قاره پیشرو است. این گذار البته چالش هایی را به همراه دارد، از جمله ایجاد تعادل در اتکای اقتصادی به سوخت های فسیلی، دستیابی به اهداف آب و هوایی و تضمین منابع انرژی پایدار. تخصص نروژ در انرژی‌های سنتی و تجدیدپذیر، آن را به عنوان یک بازیگر محوری در شکل‌دهی به آینده انرژی جهانی معرفی می‌کند، حتی اگر با سؤالاتی در مورد سرعت و صحت تلاش‌های انتقال انرژی خود مواجه است.

https://www.lifeinnorway.net/energy-transition-explained/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما