معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۳

اخبار اقتصادی تانزانیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور تانزانیا در هفته دوم آبان ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

افزایش تولید گاز طبیعی در تانزانیا با تعمیر و راه­ اندازی مجدد چاه SS7

در حال حاضر در منطقه لیندی در تانزانیا (بلوک Songo Songo که از سال 2004 وارد فاز اجرایی و تولید گاز طبیعی شده است)، با فعالیت مستمر شش حلقه چاه استخراج گاز طبیعی (SS3، SS5، SS9، SS10، SS11، SS12)، روزانه بطور متوسط، حدود 86 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی تولید می ­شود. دولت تانزانیا تلاش دارد به سرعت تاسیسات استخراج گاز از حلقه چاه SS7 را وارد فرایند تولید کند و از این مسیر، حجم گاز طبیعی تولیدی کشور را تقریباً 20 میلیون فوت مکعب در روز افزایش دهد (چاه SS7، اخیراً با نقص فنی مواجه شده و گاز استخراجی از آن، بصورت موقت متوقف شده بود). با این حجم از افزایش گاز طبیعی تولید شده در تانزانیا می ­توان نسبت به تولید تقریباً 100 مگاوات برق اقدام نمود که برای این کشور، حیاتی تلقی می ­شود. این راه ­اندازی مجدد، حدود 20 میلیون دلار هزینه خواهد داشت و انتظار می رود تا اوایل نوامبر 2024 تکمیل و مجدداً وارد فاز اجرایی شود.

dailynews.co.tz

بندر امتوارا؛ آماده صادرات بادام هندی تولیدی در تانزانیا به خارج

مطابق با اعلام اداره بنادر تانزانیا (TPA)، بندر امتوارا (Mtwara)، به عنوان عمیق­ترین بندر تانزانیا آمادگی دارد تمام محموله ­های بادام هندی تولیدی کشور تانزانیا را به بازارهای صادراتی این محصول انجام دهد. آقای فردیناند نیاتی، مدیر این بندر گفت: به دنبال بهبود زیرساخت­های بندر، این بندر اکنون آماده است تمام محموله­ های بادام هندی را در این فصل انجام دهد. در فصل برداشت پیشین، از طریق این بندر، 253000 تن بادام هندی از طریق 28 کشتی باری صادر شد. ظرفیت حمل و نقل این بندر برای صادرات محصول بادام هندی سال جاری، بالاتر رفته است. با استفاده از تجهیزات جدید از جمله دو جرثقیل متحرک، دستگاه حمل کانتینر خالی و یدک‌کش‌های مدرن، ظرفیت جابجایی این بندر به نحو قابل توجهی تقویت شده است. وی افزود: این تجهیزات، ظرفیت جابجایی کانتینر بندر را به طور قابل توجهی بهبود بخشیده و ما را برای حمل و نقل تمامی‌ بادام هندی که تانزانیا در این فصل صادر خواهد کرد، در موقعیت بهتری قرار داده است. از آنجایی که فصل فروش بادام هندی آغاز شده است، 3700 کانتینر در بندر آماده است تا صادرات بادام هندی را انجام دهد.

dailynews.co.tz

تلاش دولت­های تانزانیا و روسیه برای توسعه روابط

در جریان دیدار آقای قاسم مجالیوا، نخست وزیر تانزانیا و ماکسیم رشتنیکوف، وزیر توسعه اقتصادی روسیه، در دارالسلام دو طرف بر تعریف و عملیاتی سازی طرح­های مشترک زیرساختی و توسعه ­ای در زمینه انرژی، کشاورزی، زیرساخت ها و گردشگری تاکید نمودند. همچنین، نخست وزیر تانزانیا در جریان این دور از گفتگوهای دوجانبه، به طرف روسی اطمینان داد که تانزانیا به دلیل محیط پایدار و موقعیت راهبردی در شرق آفریقا، مکانی ایده آل برای تجارت و سرمایه گذاری علاقمندان روسی محسوب می ­شود. همچنین، قصد تانزانیا برای تبدیل شدن به قطب تولید مواد غذایی در آفریقا، فرصت بی بدیلی در اختیار سرمایه گذاران کشورهای دوست مانند روسیه قرار می دهد تا ضمن حضور در بازار سودآور محصولات غذایی این کشور، نسبت به صادرات محصولات تولیدی به کشورهای همسایه اقدام نمایند. شایان خاطر می سازد، هیات روسی به رهبری وزیر توسعه اقتصادی این کشور، برای شرکت در اولین نشست کمیسیون بین دولتی همکاری‌های تجاری و اقتصادی روسیه و تانزانیا وارد دارالسلام شده است. بنابر اعلام نخست وزیر تانزانیا، مذاکرات میان دو طرف بر تقویت همکاری ­های اقتصادی، تجاری و سرمایه ­گذاری بین دو کشور متمرکز است. وزیر توسعه اقتصادی روسیه نیز در این رویداد اعلام نمود که دو کشور برای تقویت همکاری­ های اقتصادی، تجارت و سرمایه­ گذاری به توافق رسیده ­اند. این نشست حاصل توافقنامه ­ای است که در 29 دسامبر 2022 برای تقویت همکاری­های اقتصادی و تجاری به امضا رسید. روسیه، آماده کمک به اقتصاد تانزانیاست تا سرعت پیشرفت هایی که در بخش‌های انرژی، کشاورزی، توسعه زیرساخت‌ها و گردشگری به دست آورده است را حفظ کند. وی افزود: تفاهم متقابل سیاسی و دیپلماتیک بین دو کشور، پیش‌شرط خوبی برای تقویت تعاملات تجاری و اقتصادی فراهم می‌کند. همچنین، کشور تانزانیا ظرفیت های استفاده نشده قابل توجهی دارد که مطابق با آنها و بر اساس برآوردهای تحلیلگران حوزه‌های مختلف اقتصاد در روسیه، میزان روابط تجاری دو طرف، ظرفیت دو برابر شدن را دارا می‌باشد.

تانزانیا دارای خط ساحلی در کرانه اقیانوس هند است و در این خط ساحلی خود با اقیانوس هند، بنادر دارالسلام، متوارا و تانگا را دارا می‌باشد که ظرفیت عظیم حمل و نقل کالا و تجارت با دنیای خارج را پیش روی تانزانیا و کشورهای محصور در خشکی شرق آفریقا قرار داده است. در شمال غرب، غرب و جنوب غرب، کشور تانزانیا از طریق دریاچه ­های ویکتوریا، تانگانیکا و انیاسا (مالاوی)، با کشورهای همسایه در ارتباط است و بنادری در این دریاچه‌ها دارد (بنادر کاگرا، موانزا و موسوما در دریاچه ویکتوریا؛ بنادر کیگوما، کابوه و کاسانگا در دریاچه تانگانیکا و بنادر امبابا، ندومبی و کیلا در دریاچه انیاسا) که برای جابجایی کالا و مسافر مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنادر مذکور، از طریق مسیرهای زمینی، راه‌آهن و خطوط هوایی به هم متصل می‌شوند که خروجی نهایی آنها، تسهیل جابجایی مسافر و کالا در داخل و خارج از تانزانیاست. صادرات هر نوع کالای نهایی از روسیه به بازارهای مصرفی در تانزانیا و دیگر کشورهای شرق آفریقا، به آسان­ترین وجه می‌تواند از طریق تانزانیا به مقاصد خود حمل شود؛

تانزانیا با جمعیتی بیش از شصت میلیون نفر، دسترسی به بازار بیش از سیصد میلیون نفری شرق و جنوب آفریقا توانمندی عظیمی در تولید محصولات کشاورزی دارد. در زمینه کشاورزی و تولید مواد غذایی با تخصیص زمین‌های وسیع و حاصلخیز، هم امکان کشت انواع محصولات کشاورزی و هم با احداث کارخانجات تبدیلی، انواع مواد غذایی را تولید نمود.

dailynews.co.tz

برگزاری مجمع سرمایه­ گذاری تانزانیا و کره جنوبی در دارالسلام

در تاریخ 24 اکتبر 2024، مرکز سرمایه گذاری تانزانیا (TIC) میزبان مجمع سرمایه­ گذاری تانزانیا و کره جنوبی در دارالسلام بود. 38 شرکت از کره جنوبی و 50 شرکت از تانزانیا در این رویداد گرد هم آمدند تا درباره فرصت­ های پیش­رو برای توسعه همکاری­ ها در حوزه ­های مواد معدنی، زیرساخت‌ها، انرژی، نفت، گاز، سرمایه ­گذاری و ... بحث و تبادل­ نظر کنند. شرکت­های تانزانیایی حاضر در این رویداد شامل شرکت توسعه نفت تانزانیا (TPDC)، شرکت تامین برق تانزانیا (TANESCO) و کمیسیون معادن تانزانیا بودند. سفیر کره جنوبی در تانزانیا در سخنان خود در مراسم افتتاحیه مجمع مذکور بر تلاش دولت متبوع خود در تقویت روابط تجاری با تانزانیا تاکید کرد و افزود: پس از گفتگوی روسای جمهور دو کشور در اجلاس سران کره و آفریقا (2024) که ماه ژوئن در سئول برگزار شد، همکاری میان دو کشور در مسیر امیدوارکننده ­ای برای اجرایی­ سازی توافقات میان دو طرف قرار گرفته است.

www.tanzaniainvest.com

اقتصاددان تانزانیایی؛ مدیر اجرایی جدید گروه یک کشورهای آفریقایی در ساختار بانک جهانی

در یک انتصاب تاریخی، دکتر Zarau Wendeline Kibwe، اقتصاددان تانزانیایی، به عنوان مدیر اجرایی جدید گروه یک کشورهای آفریقایی در سیستم بانک جهانی[1] منصوب شد. برای اولین بار در بیش از پنج دهه، یک تانزانیایی به این سمت معتبر منصوب شده است که بر منطقه وسیعی از 22 کشور آفریقایی از جمله خود تانزانیا نظارت دارد. دکتر کیبوه، که بیش از هفت سال در سمت­های مختلف مدیریتی در بانک جهانی خدمت کرده است، به تجربه و دانش فراوانی در این زمینه مجهز می­ باشد. قبل از این انتصاب، وی نقشی محوری در شکل دادن به استراتژی­ ها و سیاست­ های توسعه ­ای برای منطقه شرق آفریقا ایفا نموده بود. بهمین دلیل، درک عمیق او از چالش­ها و فرصت­های منحصر به فرد قاره آفریقا، او را واجد شرایط منحصربفرد برای رهبری تلاش­های بانک جهانی در منطقه می­کند. دکتر کیبوه در اظهارات خود پس از اعلام این خبر، تعهد خود به تقویت مشارکت­های بین بانک جهانی و کشورهای آفریقایی با تمرکز ویژه بر توسعه پایدار و رشد اقتصادی ابراز کرد. در ادامه، دولت تانزانیا ضمن ابراز خرسندی از این انتصاب، این موفقیت را به عنوان گواهی بر نفوذ روزافزون تانزانیا در صحنه جهانی اعلام کرد. گروه یک کشورهای آفریقایی در ساختار بانک جهانی شامل کشورهای بوتسوانا، بوروندی، اریتره، اسواتینی، اتیوپی، گامبیا، کنیا، لسوتو، لیبریا، مالاوی، موزامبیک، نامیبیا، رواندا، سیشل، سیرالئون، سومالی، سودان جنوبی، سودان، تانزانیا، اوگاندا، زامبیا و زیمبابوه می­شود.

dailynews.co.tz

تلاش دولت تانزانیا و عمان برای توسعه روابط اقتصادی با حذف مالیات مضاعف

تانزانیا و عمان با هدف ایجاد یک محیط سرمایه‌گذاری بهبودیافته، تبادل تخصص و آموزش در زمینه‌های مالیاتی و حذف مالیات مضاعف برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌های فعال توافق کردند همکاری خود را در بخش­های مختلف از جمله انرژی و مواد معدنی تقویت کنند. این توافق در جریان دیدار سفیر عمان در تانزانیا با آقای انچمبا، وزیر دارایی تانزانیا صورت پذیرفت. وزیر تانزانیایی ضمن اشاره به تعهد دولت این کشور به توانمندسازی بخش خصوصی و بهبود فضای کسب و کار و سرمایه­ گذاری، افزود: این همکاری سود زیادی برای بازیگران بخش خصوصی و سرمایه­ گذاران دو کشور خواهد داشت. سفیر عمان نیز اعلام نمود: عمان تازه شروع به توسعه سیستم مالیاتی خود کرده است و در این مسیر، با توجه به تجربه اداره درآمد تانزانیا (TRA)، نکات ارزشمند و تجربیات فراوانی از سیستم مالیاتی تانزانیا خواهد آموخت. وی افزود: تجارت بین تانزانیا و عمان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و پتانسیل زیادی برای حذف مالیات مضاعف برای مشاغل و سرمایه ­گذاران بین دو کشور وجود دارد.

dailynews.co.tz

در مسیر تکمیل پروژه خط آهن برقی تانزانیا؛ تعهد دولت چین به تکمیل بخش تابورا-کیگوما

 به گفته وزیر دارایی تانزانیا، دکتر انچمبا، دولت چین متعهد شده است که روی درخواست تانزانیا برای تامین مالی ساخت راه‌آهن استاندارد گاج (SGR) در بخش تابورا-کیگوما کار کند. وی ابراز نمود: SGR یک پروژه استراتژیک برای اقتصاد و توسعه تانزانیاست. در همین راستا، سفیر چین نیز اعلام نمود که دولت چین از طریق مؤسسات خود در حال نهایی کردن فرآیندهای داخلی برای آزادسازی بودجه برای ساخت بخش­هایی از راه‌آهن مذکور است. سفیر چن افزود که روابط تانزانیا و چین منحصر به فرد است و رئیس جمهور، شی جین پینگ دستور داده است که این روابط به عنوان الگویی از روابط چین با سایر کشورهای آفریقایی عمل کند. سفیر چن همچنین تاکید کرد که برنامه سه ساله چین تحت انجمن همکاری چین و آفریقا (FOCAC) بودجه قابل توجهی را برای پروژه­های متمرکز بر اقتصاد سبز، تجارت و فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به تانزانیا اختصاص داده است.

thechanzo.com

[1] - Executive Director for the World Bank’s Africa Group 1.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما