معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۷/۳۰- ۱۲:۳۹ - مشاهده: ۹۶

اخبار اقتصادی جنوب افغانستان – قندهار

اهم اخبار و تحولات اقتصادی جنوب افغانستان در مهر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

افزایش تعرفه بر میوه‌ های تازۀ افغانستان؛ صادرات انار از قندهار به پاکستان کاهش یافته ‌است

مسئولین اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری قندهار می‌گویند که پس از افزایش تعرفه‌ها بر میوه‌ های تازۀ افغانستان از سوی پاکستان، اکنون صادرات انار از این ولایت به پاکستان کاهش یافته ‌است.

در حالی که در یک هفتۀ گذشته بیش از سه ‌هزار تُن انار از قندهار به هند و پاکستان صادر شده، مسئولین اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری این ولایت می‌گویند که پس از افزایش تعرفه بر میوه ‌های تازۀ افغانستان از سوی پاکستان، در سال جاری صادرات انار از قندهار به این کشور کاهش یافته‌است.

"عبدالباقی بینا" معاون اتاق تجارت قندهار به خبرگزاری پژواک گفت، در سال‌ های گذشته با آغاز صادرات انار، روزانه حدود پنجاه کامیون انار به پاکستان صادر می‌شد که در یک روز به صدها تُن می‌رسید، اما اکنون میزان این صادرات کاهش یافته‌است.

او افزود: «پاکستان تعرفۀ صادرات انار از افغانستان را نزدیک به دو برابر افزایش داده و این مشکل همچنان وجود دارد، به همین دلیل بسیاری از باغ ‌های انار از سوی تاجران به اجاره گرفته نشده ‌است و صادرات به میزان اندک صورت می‌گیرد؛ زیرا در بازارهای خارجی به قیمتی فروخته نمی‌شود که در کنار برآورده ساختن مصارف، سود کافی برای تاجران باقی بماند.» به گفتۀ وی، با طرف پاکستانی در مورد کاهش تعرفه گفتگو شده که در هر تُن تنها به ده هزار روپیه موافقت کرده ‌اند.

در همین حال، تاجران انار در ولایت قندهار می‌گویند که سال ‌های گذشته از هر تُن انار ۱۰۸ هزار روپیه مالیه اخذ می‌شد، اما اکنون به ۱۹۰ هزار روپیه افزایش یافته ‌است.

بر اساس اعلام اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری قندهار، در سال گذشته ۹۰ هزار تُن انار از قندهار به پاکستان، هند و مقدار کمتری از آن به برخی کشورهای دیگر صادر شده بود.

آنها می‌گویند تلاش می‌کنند تا در همکاری با حکومت راه‌ های جایگزین برای صادرات میوه ‌های تازۀ کشور پیدا کنند.

منبع: خبرگزاری پژواک

 

 افزایش تولید عسل در قندهار

تولید عسل در قندهار در مقایسه با ۶ ماه اول سال گذشته، دو برابر افزایش یافته است.

"محمد حنیف حقمل" مسئول مطبوعاتی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری قندهار، به خبرگزاری باختر گفت که در ۶ ماه اول سال گذشته ۴۰ تن عسل در قندهار تولید شده بود. اما در ۶ ماه اول سال جاری، بیش از ۸۰ تن عسل در این ولایت تولید شده است که افزایش دو برابری را در مقایسه با سال گذشته نشان می دهد.

وی دلیل افزایش تولید عسل در قندهار را کشت بیشتر ریحان در سال جاری در این ولایت عنوان کرد.

حقمل خاطر نشان کرد که در حال حاضر حدود ۱۰۰ مزرعه زنبور عسل در قندهار وجود دارد.

منبع: خبرگزاری باختر

 گشایش یک مرکز جمع آوری و فراوری شیر در قندهار

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری طالبان اعلام کرد که یک مرکز جمع آوری شیر با سرمایه ای بالغ بر یکصد هزار دلار توسط بخش خصوصی در شهرستان "دامان" استان قندهار گشایش یافته است.

دفتر مطبوعاتی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که این مرکز روزانه از هفتصد دامدار، ده هزار کیلوگرم شیر خریداری کرده و پس از فراوری در بازار عرضه می‌کند.

مولوی "صدراعظم عثمان" معاون وزارت زراعت و مالداری طالبان در مراسم گشایش این مرکز گفت که امارت اسلامی‌به دنبال رشد دامپروری و رساندن افغانستان به خودکفایی از نظر تولید مواد لبنیاتی است.

دامداران در شهرستان دامان و مناطق اطراف آن از گشایش این مرکز خرسندند. آنان می‌گویند که وجود بازار برای شیرشان باعث تشویق آنان و در نهایت رونق دامپروری می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدای افغان (آوا)

 

 آغاز عملیات اجرایی سد "آغاجان" در استان ارزگان

روند عملیات اجرایی پروژه‌ی ساخت سدّ "آغاجان" با حضور "ملا عبدالغنی برادر آخوند" معاون اقتصادی ریاست الوزرا و برخی مقامات عالی رتبه‌ طالبان روز شنبه (7 مهر) در ولایت ارزگان آغاز شد.

بر اساس اعلام وزارت انرژی و آب،‌ در مراسم آغاز ساخت این بند، معاون اقتصادی ریاست الوزرا در خصوص اهمیت مدیریت آب در شرایط کنونی سخن گفت و اجرای این پروژه را در راستای مدیریت آب و توسعه زراعت گامی ارزشمند خواند.

 در این مراسم، "ملا عبداللطیف منصور" سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان نیز تأکید کرد که علاوه بر این پروژه، در آینده نزدیک سه پروژه دیگر که شامل تولید برق آفتابی، انتقال شبکه برق از بند کجکی و مرمّت سدّ "شفلوغ" است نیز از سوی وزارت انرژی و آب در ولایت ارزگان آغاز خواهد شد.

گفتنی است سدّ آغاجان در ولایت ارزگان برای مدیریت آب و آبیاری زمین‌های زراعتی احداث خواهد شد که ظرفیت ذخیره بیش از ۷۰ میلیون متر مکعب آب را دارد و حدود ۷ هزار هکتار زمین کشاورزی را تحت آبیاری قرار خواهد داد.

منبع: خبرگزاری باختر

  بهره برداری از سدّ "توری" در استان زابل

سد "توری" در ولایت زابل روز پنجشنبه (5 مهر) با حضور "ملا عبداللطیف منصور" وزیر آب و انرژی و "ملا محمدیونس آخوندزاده" وزیر احیاء و انکشاف دهاتِ طالبان و شماری دیگر از مقامات و مسئولان دولتی به بهره برداری رسید.

مسئولان مربوطه می‌گویند: این سدّ با هزینه 127 میلیون افغانی ساخته شده و توان تولید 61 کیلووات برق را دارد.

گفتنی است سدّ مذکور ظرفیت ذخیره 2.9 میلیون متر مکعب آب و آبیاری 560 هکتار زمین را دارا می‌باشد.

منبع: خبرگزاری دید

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما