معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۴/۳۱- ۱۱:۱۶ - مشاهده: ۱۲۱

اخبار اقتصادی جنوب افغانستان – قندهار

اهم اخبار و تحولات اقتصادی جنوب افغانستان در تیر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

توزیع 1000 تن بذر ماش و کود شیمیایی بین کشاورزان شهرستان ارغنداب استان قندهار

            "مطیع الله سعیدی" سخنگوی ریاست کشاورزی، آبیاری و دامداری استان قندهار گفت: از سوی مسئولین مؤسسه اکتیک به هر کشاورز ارغندابی 8 کیلو بذر ماش، 25 کیلو کود شیمیایی سفید و 25 کیلو کود شیمیایی سیاه توزیع شده است.

منبع: بخش مطبوعاتی استانداری قندهار

  احداث و بهره برداری از یک مخزن آب در شهرستان غورک استان قندهار

یک باب مخزن آب در شهرستان غورک استان قندهار احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت. به گفته مسئولین اداره کشاورزی، آبیاری و دامداری قندهار، طول این مخزن 40 متر، ارتفاع آن 6.5 متر و ظرفیت نگهداری 30 هزار متر مکعب آب را دارا می‌باشد.

مقامات طالبان در نظر دارند تا بر اساس نیازهای مردم در تمام شهرستان‌ها ذخیره گاه‌های آب احداث کنند و تاکنون این روند را در برخی از شهرستان‌های استان قندهار، اجراء و عملیاتی کرده اند.

منبع: بخش مطبوعاتی استانداری قندهار

 افزایش برداشت خربزه و هندوانه از مزارع استان قندهار

"مولوی شمس الرحمن موسی" مسئول بخش کشاورزی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری استان قندهار از افزایش برداشت خربزه و هندوانه در این استان در سال جاری خبر داد. وی گفت: کشاورزان استان قندهار طی سال جاری در 1300 هکتار زمین، خربزه و هندوانه کشت نموده و برداشت آن در مقایسه با پارسال 10 درصد افزایش را نشان می دهد. وی افزود: تلاش می‌گردد تا روزانه 12 هزار تن خربزه و هندوانه جمع آوری شود.

منبع: بخش مطبوعاتی استانداری قندهار

 افزایش دو برابری تعرفه میوه تازه وارداتی از افغانستان توسط مقامات پاکستانی

منابع محلی در قندهار می‌گویند: مقامات پاکستانی تعرفه گمرکی میوه تازه وارداتی از افغانستان را 2 برابر افزایش داده اند.

این منابع روز جمعه (۲۲ تیر) گفتند: تاجران در قندهار پس از این اقدام، به کنسولگری پاکستان در آن استان شکایت کرده‌ اند.

مقامات سرکنسولگری پاکستان در قندهار در پاسخ به تاجران گفته ‌اند: به ‌علت بدهی سنگین، مجبورند که تعرفه ‌های گمرکی بر واردات از افغانستان را چندین برابر تعیین کنند.

این تاجران، طالبان را مقصر اصلی چنین اقدامات پاکستان می‌دانند؛ زیرا باور دارند که این گروه تجارت آنان را قربانی سیاست‌های خود کرده است.

پاکستان در حال حاضر از هر کانتینر آلو قرمز ۱۹۵ هزار روپیه پاکستانی تعرفه گمرکی می‌گیرد. همچنان تعرفه گمرکی این کشور بر کانتینرهای انگور و انار به ترتیب ۷۶ هزار روپیه و ۱۰۷ هزار روپیه اعلام شده است.

گفتنی است، پاکستان هر سال همزمان با فرا رسیدن فصل برداشت محصولات میوه در افغانستان، تعرفه گمرکی آن را افزایش می‌دهد.

پیش از این، "محمد اورنگ‌زیب" وزیر اقتصاد پاکستان، هشدار داده بود که برای جلوگیری از افزایش میزان بدهی پاکستان، باید مالیات را چند برابر کنند.

پاکستان هم اکنون بیش از ۱۲۵ میلیارد دلار بدهی دارد که دست‌کم ۲۵ میلیارد آن را باید تا آخر سال جاری بپردازد.

منبع: خبرگزاری افق

 صادرات بیش از 300 میلیون دلاری افغانستان طی سه ماه نخست سال جاری

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت طالبان می‌گوید: صادرات افغانستان در 3 ماه نخست سال 1403 به طور منظم ادامه داشته و در این مدت ۳۰۴ میلیون دلار آمریکا صادرات انجام شده است.

"عبدالسلام جواد آخوندزاده" گفت: بیشتر این صادرات به کشورهای پاکستان، ایران، امارات متحده عربی، هند، اتریش، ازبکستان، روسیه و سایر کشورها انجام شده است.

آقای آخوندزاده افزود: صادرات و واردات افغانستان در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ حدوداً 2 میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار بوده که از این میان ۳۰۴ میلیون دلار آن را صادرات و 2 میلیارد و ۲۷۳ میلیون دلار آن را واردات تشکیل می‌دهد.

در همین حال، اعضای بخش خصوصی از وزارت صنعت و تجارت خواسته ‌اند برای افزایش صادرات :کشور تسهیلات بیشتری را در زمینه‌ حمل‌ و نقل فراهم کند.

"میرویس حاجی‌زاده" معاون اتاق کشاورزی و دامداری افغانستان می‌گوید: هر قدر که برای تاجر تسهیلات بیشتر ایجاد شود، تاجران بهتر می‌توانند از این فرصت‌های خوب استفاده کنند.

از سوی دیگر، کارشناسان اقتصادی بر این باورند که هر قدر محصولات افغانستان در بازارهای جهانی بازاریابی شود، به همان میزان صادرات افزایش خواهد یافت و تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی کشور خواهد گذاشت.

گفتنی است، در 3 سال گذشته تلاش های زیادی در جهت رشد تجارت خارجی به ویژه با کشورهای همسایه انجام شده است.

منبع: خبرگزاری صدای افغان (آوا)

 افزایش تولید گندم در افغانستان

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری طالبان اعلام کرده است: در سال جاری خورشیدی با وجود سیلاب ‌های شدید، تولید گندم نسبت به سال گذشته ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

"صدر اعظم عثمانی" معاون وزارت زراعت به طلوع ‌نیوز گفت: یکی از دلایل مهم افزایش کشت و برداشت گندم، منع کشت خشخاش و روی آوردن کشاورزان به کشت گندم است.

آمارهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که در سال جاری خورشیدی نسبت به سال گذشته 6 درصد بیشتر زمین در کشور زیر کشت گندم رفته است.

آقای عثمانی افزود: این وزارت در سال جاری ۳۳ هزار تُن گندم را بین کشاورزان توزیع کرده و در سال آتی برنامه توزیع ۶۰ هزار تُن گندم را روی دست دارد.

بر اساس آمارهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، افغانستان سالیانه به  6.9 میلیون تُن گندم نیاز دارد.

منبع: طلوع نیوز

 کاهش صادرات افغانستان به پاکستان در ۵ ماهه نخست سال جاری میلادی

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است: صادرات افغانستان به پاکستان در 5 ماه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

بر اساس اعلام وزارت صنعت و تجارت، از آغاز ماه ژانویه تا پایان ماه می 2024، جمعاً ۹۳۷ میلیون دلار داد و ستد میان افغانستان و پاکستان صورت گرفته که سهم صادرات افغانستان ۲۹۴ میلیون دلار است.

افغانستان در طول این 5 ماه، ۹۱ میلیون دلار پنبه، ۳۸ میلیون دلار زغال‌سنگ، ۱۶ میلیون دلار ماش، ۱۳ میلیون دلار پیاز و برخی مواد دیگر به پاکستان صادر کرده است.

"آخوندزاده عبدالسلام جواد" سخنگوی وزارت صنعت و تجارت طالبان گفت: در جریان 5 ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی، داد و ستد بین افغانستان و پاکستان حدود ۹۳۷ میلیون دلار بوده که از این میان ۲۹۴ میلیون دلار صادرات و ۶۴۳ میلیون دلار آن ‌را واردات تشکیل می‌دهد. اکثر اقلام صادراتی افغانستان به کشور پاکستان پنبه، زغال‌سنگ، ماش، پیاز، کشمش و تنباکو است و اکثر اقلام وارداتی هم برنج، دارو، سیمان و میوه است.

همزمان مقامات پاکستانی نیز اعلام کرده اند: صادرات زغال‌سنگ افغانستان از طریق گذرگاه تورخم به این کشور به شدت کاهش یافته است. بر اساس گزارش برخی رسانه‌های پاکستانی، صادرات زغال‌سنگ افغانستان به علت افزایش تعرفه‌های صادراتی از سوی حکومت سرپرست افغانستان، کاهش داشته است.

از سوی دیگر مسئولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گویند تلاش می‌شود تا میزان صادرات زغال‌سنگ به پاکستان افزایش یابد.

"محمد یونس مهمند معاون اول اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در همین ارتباط می‌گوید: «فعلاً ما در این کوشش هستیم که با مقامات محترم وزارت مالیه و گمرکات صحبت داشته باشیم تا چگونه بتوانیم صادرات زغال‌سنگ خود به پاکستان و دیگر کشورها را افزایش دهیم.»

آمارهای وزارت صنعت و تجارت طالبان نشان می‌دهد که در 5 ماه نخست سال گذشته میلادی جمعاً ۹۸۵ میلیون دلار داد و ستد میان افغانستان و پاکستان صورت گرفته بود که حدود ۴۳۵ میلیون دلار آن را صادرات افغانستان به پاکستان تشکیل می‌داده است.

منبع: طلوع نیوز

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما