اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی
گزیده اخبار اقتصادی امارات متحده عربی- دبی در نیمه دوم فروردین ماه 1403 مندرج در روزنامهها و سایر رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
برگزاری نمایشگاه WETEX 2024 دبی در ماه اکتبر
اداره برق و آب دبی (DEWA) بیست و ششمین نمایشگاه آب، انرژی، فناوری و محیط زیست (WETEX) را از 1 تا 3 اکتبر 2024 در مرکز تجارت جهانی دبی برگزار میکند. سعید محمد الطایر مدیر عامل DEWA، و بنیانگذار و رئیس "وتکس" ، در این باره گفت "وتکس" به عنوان یکی از بزرگترین نمایشگاههای تخصصی در جهان، از تلاش های امارات متحده عربی و دبی برای بسیج تلاش های بین المللی با هدف تسریع انتقال انرژی و دستیابی به شبکه صفر، به ویژه در سال پایداری امارات حمایت میکند. وی افزود: این نمایشگاه یک پلتفرم جهانی برای آشنایی با آخرین فناوریها، ایدهها و نوآوریها از سراسر جهان برای یافتن راهحلهایی برای چالشهای فعلی و آینده و تضمین آیندهای روشنتر و پایدارتر برای همه است. این نمایشگاه به یک ستون اساسی در حمایت از دستاوردهای استراتژی انرژی پاک تا 2050 و استراتژی انتشار خالص صفر درصد کربن تا آن سال و تامین منابع لازم 100 درصدی از کل ظرفیت تولید برق دبی از محل انرژی پاک تا سال 2050 تبدیل شده است. "وتکس" همچنین از حمایت فزاینده ای از سوی همه ذینفعان، حامیان مالی و شرکای خود برخوردار است که آن را فرصتی ایده آل برای تبادل تخصص و تجربیات، انعقاد معاملات، ایجاد مشارکت و کشف فرصت های سرمایه گذاری در بازارهای محلی و منطقه ای می دانند. توضیح اینکه بیست و پنجمین WETEX 2023 حدود 2600 شرکت از 62 کشور در سراسر جهان و 76 حامی از شرکت ها و سازمانهای داخلی و بین المللی مشتمل بر 24 غرفه بین المللی از 16 کشور و مساحت 78000 متر مربع بود را جذب کرد.
https://wam.ae-
برگزاری نمایشگاه GISEC Global 2024
مرکز امنیت الکترونیک دبی (DESC) در سیزدهمین دوره نمایشگاه و کنفرانس امنیت اطلاعات خلیج فارس "GISEC Global" 2024 که 25 آوریل در مرکز تجارت جهانی دبی برگزار میشود، شرکت میکند. به عنوان شریک رسمی امنیت سایبری دولت، (DESC) مجموعه ای از ابتکارات و راه حل های پیشگام را ارائه خواهد کرد که با استراتژی امنیت سایبری دبی مطابقت داشته و هدف آن ایجاد مرکزیت امنیت سایبری در دنیای دیجیتال است. حمد عبید المنصوری، مدیر کل دیجیتال دبی، در این باره اظهار داشت: امنیت سایبری امروز برای ایمن کردن فرآیند تحول دیجیتال در میان تغییرات جهانی، به ویژه با معرفی فناوریهای نوظهور در عصر انقلاب صنعتی چهارم، مانند هوش مصنوعی، بلاک چین، متاورس و غیره حیاتی است. وی افزود: امنیت سایبری به عنوان یک مؤلفه حیاتی برای شهرهای هوشمند که بر فناوری تکیه دارند جهت محافظت از سبک زندگی دیجیتال و تقویت یک اقتصاد دیجیتال پررونق که سرمایهگذاریها را جذب میکند، عمل میکند و ما متعهد هستیم نسبت به اتخاذ راهحلهای فناوری و نوآورانه در امنیت سایبری، با هدف اطمینان از اینکه دبی امن ترین شهر در فضای مجازی است، اقدام کنیم. امروزه امنیت سایبری با توجه به افزایش تهدیدات یک نیاز اساسی است. آمارها نشان می دهد که هزینه جهانی جرایم سایبری به طور سالانه افزایش یافته و به 10 تریلیون دلار بین سال های 2015 تا 2025 رسیده است، در حالی که هزینههای راه حل های سایبری با نرخ یک تریلیون دلار در سال افزایش می یابد و اندازه اقتصاد امنیتی در این کشور حدود 2 تریلیون دلار در مقایسه با جهان ارزش گذاری شده است. یوسف الشیبانی، مدیر عامل مرکز امنیت الکترونیک دبی، هم گفت: دبی اهمیت فوقالعادهای برای مقابله با تهدیدات سایبری دارد که به دلیل موقعیت پیشرو امارات به عنوان یک قطب اقتصادی و نیاز دائمیبه توسعه، شایستگیهای ملی و راهحلهای نوآورانه در این زمینه حیاتی است. مشارکت و حمایت ما از سیزدهمین نمایشگاه GISEC در یک سفر طولانی برای حمایت از هر تلاش منطقه ای و جهانی است. امنیت سایبری یک نگرانی جهانی است که نیاز به همکاری گسترده بین کشورها، سازمانها و بخش های مختلف برای اطمینان از انعطافپذیری و کارایی سایبری در بالاترین سطوح دارد. توضیح اینکه نسخه امسال این رویداد با مشارکت بیش از 750 نهاد برگزار میشود و نوآوریهای خود را به بیش از 20000 بازدید کننده مورد انتظار از 130 کشور به نمایش میگذارد.
https://wam.ae-
آغاز به کار کنفرانس آب 2024 (WFES)
احمد الکعبی، دستیار معاون وزیر در امور برق، آب و انرژی آینده در وزارت انرژی و زیرساخت (MOEI)، کنفرانس آب را به عنوان بخشی از ضرورت های حیاتی جهان افتتاح کرد. اجلاس آینده انرژی (WFES) 2024 رهبران صنعتی، سیاست گذاران، سرمایه گذاران و کارشناسان را گرد هم آورده تا چالش ها و فرصت ها در بخش آب را بررسی کنند. الکعبی در سخنرانی خود خاطرنشان کرد کنفرانس آب با توجه به اهمیت این مایه حیاتی به عنوان یک نیاز اساسی انسان و عامل اصلی در پیشبرد روند رشد پایدار، فرصتی واقعی برای برجسته کردن چالشهای مرتبط با آب و راههای غلبه بر آنها ارائه میدهد. وی گفت: امارات متحده عربی متعهد به کمک در دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل (SDGs)، به ویژه SDG 6 است که اهمیت دستیابی به «آب پاک و بهداشت برای همه» را اعلام کرده است. تقاضای آب در امارات متحده عربی سالانه 4.2 میلیارد متر مربع برآورد شده است. با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور در یک منطقه خشک، آب زیرزمینی کمیاب است. بنابراین، کشور عمدتاً به منابع غیر سنتی برای تولید آب شیرین برای مصارف شرب و مصارف مختلف متکی شده است. الکعبی افزود: گزارش سازمان ملل که در مورد برنامه اهداف توسعه پایدار 2030 منتشر شد، نشان داد که امارات متحده عربی به میانگین متوسط 100 درصد در ارائه خدمات بهداشتی آب آشامیدنی و بهداشتی دست یافته است. همچنین کشور در زمینه مدیریت یکپارچه منابع آب به نتیجه ۷۹ درصدی دست یافته که یکی از بهترین نتایج در منطقه است. امارات به دنبال بهبود این نتیجه در سالهای آینده، با اطمینان از همسویی و یکپارچگی بین استراتژیهای آب، انرژی، محیط زیست و غذای کشور است. وی خاطرنشان کرد در سال 2017، وزارت راهبرد امنیت آب امارات متحده عربی تا سال 2036 را عرضه کرد که هدف آن تضمین دسترسی پایدار به آب در شرایط عادی و اضطراری است. اهداف کلی این استراتژی کاهش 21 درصدی کل تقاضا برای منابع آبی، افزایش شاخص بهره وری آب به 110 دلار آمریکا در هر متر مکعب، کاهش شاخص کمبود آب به میزان سه درجه و افزایش استفاده مجدد از آب تصفیه شده به 95 درصد است. از سوی دیگر به عنوان بخشی از تلاشها برای به اشتراک گذاشتن بهترین شیوهها و آخرین فناوریها در بخشهای انرژی و آب، اداره برق و آب دبی (DEWA) در شانزدهمین اجلاس جهانی انرژی آینده 2024 که به میزبانی شرکت انرژی آینده ابوظبی برگزار میشود، شرکت کرد. DEWA در غرفه مربوطه پروژههای کلیدی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر و پاک، ابتکارات هوشمندانه و تلاش بمنظور ترویج توسعه پایدار و گذار به سمت اقتصاد سبز، تحکیم آینده پایدار و حمایت از موقعیت دبی به عنوان یک پایتخت جهانی برای انرژی آینده را به معرض دید گذاشت. برخی از پروژههای اصلی در غرفه DEWA عبارتند از: پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم، آب شیرین کن معکوس آب دریا در مجتمع جبل علی، پروژه هیدروژن سبز، شارژر سبز، مرکز نوآوری و ساختمان الشرعه
https://wam.ae-
https://www.emirates247.com
پیش بینی رشد تولید ناخالص داخلی 3.9 درصدی سال 2024 و 4.1 درصدی سال 2025 امارات توسط بانک جهانی
بانک جهانی پیش بینی کرد رشد تولید ناخالص داخلی امارات به 3.9 درصد در سال 2024 می رسد؛ این در حالیست که پیش بینی قبلی این بانک در ژانویه 3.7 درصد بود. همچنین بانک یاد شده در یک گزارش به روز رسانی شده اقتصادی که درباره آخرین تحولات اقتصادی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا منتشر شد، اعلام کرد پیش بینی خود را برای رشد اقتصادی امارات در سال 2025 نسبت به پیش بینی قبلی 3.8 درصدی به 4.1 درصد افزایش داده است. این گزارش همچنین حاکی از آن است که مازاد حساب جاری امارات متحده عربی در سال 2024 به 8.4 درصد و در سال 2025 به 8.3 درصد افزایش یافته و این کشور در تراز مالی خود تا پایان سال جاری 5.1 درصد و سال آینده به 4.8 درصد مازاد دست خواهد یافت. ، بانک جهانی برای منطقه MENA هم اعلام کرد پیش بینی میشود این منطقه در سال 2024 رشد 2.7 درصدی داشته باشد که نشان دهنده بازگشت به رشد پایین در دهه قبل از همه گیری کروناست. این گزارش میگوید انتظار می رود در سال 2025منطقه MENA 4.2 درصد رشد کند. در اقتصادهای شورای همکاری خلیج فارس، از جمله بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، میزان رشد به 2.8 درصد در سال 2024 و 4.7 درصد در سال 2025 بهبود خواهد یافت. افزایش رشد عمدتاً ناشی از افزایش تولید نفت و رشد قوی در بخش غیرنفتی که به تلاشها و اصلاحات برای تنوع بخشی مرتبط است میباشد
https://www.emirates247.com-
افزایش ایستگاههای شارژ سبز سریع و فوق سریع برای خودروهای برقی دبی در سال 2024
مجید هلال الحزامی، مدیر پروژههای شبکه هوشمند در اداره برق و آب دبی (DEWA)، با اشاره به اینکه تعداد کل ایستگاههای شارژ وسایل نقلیه الکتریکی (EVs) مستقر در دبی تقریباً 390 مورد است، اعلام کرد این اداره قصد دارد تعداد ایستگاههای شارژ سبز سریع و فوق سریع را افزایش دهد. وی در بیانیهای که در حاشیه برگزاری اجلاس جهانی انرژی آینده (WFES) در ابوظبی قرائت شد گفت اقدام برای افزایش تعداد ایستگاههای شارژ وسایل نقلیه الکتریکی به 1000 ایستگاه تا سال 2025 در حال انجام است. طرح شارژ سبز در سال 2014 و با تکمیل فاز اول آن در سال 2015 با نصب 100 ایستگاه اعلام شد.
https://wam.ae-
امارات سومین مقصد برتر جهانی کارآفرینی در سال 2024
بر اساس دادههای جدید، امارات متحده عربی یکی از محبوبترین مقاصد جهانی برای کارآفرینان برای راهاندازی کسبوکار خود در سال ۲۰۲۴ بشمار رفته که با هدایت و تلاشهای تهاجمی دولت و یک اکوسیستم استارتآپ قوی پشتیبانی میشود. از بین 52 کشور مورد تجزیه و تحلیل توسط Business Name Generator، امارات متحده عربی پس از هلند و مجارستان در رتبه سوم قرار دارد. این نظرسنجی تأیید میکند که دومین اقتصاد بزرگ عربی مکان مناسبی برای استارت آپ هاست. به لطف یک محیط نظارتی مناسب برای کسب و کار، ایجاد یک تجارت قانونی در امارات متحده عربی فقط چهار روز طول میکشد. علاوه بر این، کشور محیطی با هزینه زندگی منصفانه (983.62 دلار بدون اجاره) فراهم میکند. دومین امتیاز پایین ترین نرخ مالیات 9 درصدی شرکت ها در این تحقیق است. علاوه بر این، متغیرهای دیگری از جمله امتیازات شادی، پیشبینی رشد تولید ناخالص داخلی، سرعت WiFi و مالیات بر ارزش افزوده به منظور شناسایی مکانهای بهینه برای راهاندازی استارتآپ مورد ارزیابی قرار گرفتند. طبق گفته متخصصان استارتآپ، جدیدترین رتبهبندی جایگاه امارات متحده عربی را به عنوان پناهگاهی برای کسب وکارهای نوپا تقویت میکند و فضایی را فراهم میکند که خلاقیت و گسترش را تقویت خواهد کرد. در این ارزیابی امارات متحده عربی امتیاز 6.6 از 10 را کسب کرد که سطح رضایت معقولی است و نشان می دهد که شرکت های مستقر در آنجا از یک سبک زندگی شاد سود خواهند برد. فنلاند به عنوان شادترین کشور برای صاحبان مشاغل شناخته شد، در حالی که هند به دلیل داشتن هزینههای معقول زندگی در رتبه اول قرار گرفت. فیلیپین، ایتالیا و برزیل به دلیل مالیات و بوروکراسی بالا، در این مطالعه به عنوان سخت ترین مکانها برای استقرار استارت آپ ها شناسایی شدند. در این گزارش آمده است که همراه با تولید ناخالص داخلی سرانه قوی 47663 دلار و افزایش تولید ناخالص داخلی پیش بینی شده 3.9 درصدی سال 2024، این کشور شرایطی را برای استارت آپ ها ایجاد میکند که امیدوارند در یک محیط اقتصادی مطلوب شکوفا شوند.
https://focus.hidubai.com/uae-