معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۱/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۳۵

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه اول بهمن ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

صد کامیون تجار پاکستانی از تورخم به پیشاور برگشتند

به دنبال بسته شدن راه‌های تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان، کامیون‌های تاجران پاکستانی منتظر در تورخم، به پیشاور بازگشتند. رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که بیش از ۱۰۰ کامیون تاجران این کشور به دلیل بارگیری میوه و سبزی‌ها از تورخم، بازگردانده شدند. مقامات پاکستانی هشت روز قبل جاده تورخم را در مقابل کامیون‌های افغان بستند، طالبان در اقدامی متقابل، تردد لاری‌های پاکستانی به آسیای مرکزی را مسدود کردند. این کامیون‌ها از شنبه گذشته منتظر باز شدن جاده تورخم هستند. پاکستان می‌گوید که تنها به رانندگان کامیون افغانی اجازه می‌دهد که گذرنامه و ویزا داشته باشند.

https://da.azadiradio.com/a/32785415.html

آغاز کار ساخت یک جاده در شهرستان شیگل کنر

کار ساخت یک جاده به طول 12 کیلومتر جاده در شهرستان شیگل، کنر آغاز شد. مولوی عزیز محمد شفق، فرماندار شیگل به آژانس باختر گفت، این جاده از سوی ساکنین محل ساخته می‌شود که با ساخت آن مشکلات حمل‌ونقل چند روستا برطرف خواهد شد.

https://www.bakhtarnews.af/dr/آغاز-کارساخت-یک-جاده-در-ولسوالی-شیگل-کن/

فراگیری آموزش‌های فنی و تخصصی برای صدها جوان در ننگرهار

مرکز آموزشی ریاست اطلاعات و فرهنگ استان ننگرهار در حال حاضر بر مرکز عرضه خدمات آموزشی رایگان برای جوانان مبدل شده است. مولوی صدیق الله قریشی امر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ می‌گوید در این مرکز برای جوانان زمینه فراگیری آموزش زبان انگلیسی، کامپیوتر، سخنرانی و چند رشته دیگر فراهم‌شده که شش‌صد نفر در اوقات مختلف مشغول آموزش می‌باشند. در این حال قاری محمد آصف زهیر، مسئول امور جوانان ریاست اطلاعات و فرهنگ می‌گوید در تهیه و پیشبرد برنامه‌های آموزشی چند موسسه کمک‌رسان نیز با آن‌ها همکاری می‌نماید. به گفته نامبرده در دو سال گذشته حدود دو هزار نفر از جوانان  در این مرکز آموزش‌دیده‌اند. چند نفر از جوانان که در مرکز آموزشی ریاست اطلاعات و فرهنگ مشغول آموزش هستند از این اقدام مسئولین استقبال نموده و  خواستار گسترش آن به شهرستان‌ها و مناطق دوردست می‌باشند.

https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i237840-فراگیری_آموزش‌های_مسلکی_برای_صدها_جوان_در_ننگرهار

برگشت بیش از ۱۸۰ مهاجر از پاکستان به کشور

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته، بیش از ۱۸۰ مهاجر در ۲۴ ساعت گذشته از طریق گذرگاه تورخم به کشور برگشت نموده‌اند. دفتر رسانه‌های وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان با ارسال خبرنامه‌ای نوشته است که‌ بر اساس گزارش آمریت مرزی گذرگاه تورخم ننگرهار ۳۶ خانواده که شامل ۱۸۷ نفر می‌شوند، از پاکستان برگشت نمودند. به گفته منبع، آن‌ها پس از ثبت در اداره امور مهاجرین جهت کمک به دفاتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد و سازمان بین‌المللی مهاجرت معرفی شدند.

https://www.bakhtarnews.af/dr/برگشت-بیش-از-۱۸۰-مهاجر-از-پاکستان-به-کشو/

بازگشایی گذرگاه تورخم پس از ۱۱ روز بسته بودن

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته به نقل از مسئولین استان ننگرهار از بازگشایی گذرگاه تورخم پس از یازده روز خبر می‌دهند. عبدالجبار حکمت کمیسر نظامی حکومت طالبان در شهرک مرزی تورخم از بازگشایی این گذرگاه به روی رفت‌وآمد وسایط باربری خبر داد. در سال روان گذرگاه مرزی تورخم چندین بار از جانب نیروهای مرزی پاکستان به بهانه‌های مختلف به روی تردد مردم و وسایط باربری مسدود و دوباره بازگشایی‌شده است. پاکستان می‌گوید رانندگان باید با ویزا و گذرنامه تردد کنند، اما طالبان این محدودیت را نمی‌پذیرند. این اختلاف باعث انسداد گذرگاه‌ تورخم و چند گذرگاه مرزی دیگر میان افغانستان و پاکستان شده بود. در این زمینه رسانه اکسپرس تریبون پاکستان نوشته است که مقامات پاکستانی شرایط تردد رانندگان ماشین‌های باربری افغانستان بدون ویزا را تا پایان ماه مارس تمدید کرده‌اند.

به نوشته این رسانه، تصمیم بازگشایی تورخم پس از گفتگوی هیئت متشکل از حمل‌ونقل و نمایندگان اتاق بازرگانی افغانستان با مقام‌های تجاری پاکستان در سفارت این کشور در کابل گرفته‌شده است. اکسپرس تریبون نوشته است که این هیئت خواستار تسهیل شرایط ویزا شده و پاکستان نیز این خواسته را پذیرفته و تا پایان ماه مارس به رانندگان مهلت داده است.

مشخص نیست که سایر گذرگاه‌ها، ازجمله غلام‌خان در خوست و خرلاچی در پکتیا نیز باز شده‌اند یا خیر. مقامات گمرک پاکستان اعلام کرده بودند که انسداد گذرگاه‌ها میان افغانستان و پاکستان میلیاردها روپیه پاکستانی خسارت داشته و با ادامه این وضعیت، ممکن است کالاهای پاکستانی بازار افغانستان را برای همیشه از دست بدهند. یک مقام گمرکی به اکسپرس تریبون گفته است که در طول تعطیلی، صادرات پاکستان به افغانستان در حد صفر رسیده بود.

https://www.bakhtarnews.af/د-تورخم-دروازه-د-هر-ډول-تګ-راتګ-پرمخ-پرا/

کمیسیون اقتصادی امارت اسلامی‌پروژه ساخت جاده دوم کابل – جلال‌آباد از پول حق العبور را تائید کرد

در نشست کمیسیون اقتصادی پروژه ساخت جاده دوم بزرگ راه کابل – جلال‌آباد در بدل حق العبور تائید و منظور شد. در یک خبرنامه که از طرف دفتر ریاست الوزراء منتشر شده آمده است، نشست نوبتی کمیسیون اقتصادی، در کاخ مرمرین برگزار شد و در مورد پروژه احداث جاده دوم بزرگ راه کابل – جلال‌آباد در بدل حق العبور، طرز العمل خرید گندم، احداث کمپلکس درهای برقی در منطقه شرق کابل و برخی موضوعات دیگر بحث شد. منبع افزوده است، این نشست به ریاست ملا عبدالغنی برادر آخند، معاون اقتصادی ریاست الوزرا برگزار گردیده بود، پس از بحث همه‌جانبه تصمیم گرفتند که پروژه احداث جاده دوم بزرگ راه کابل- جلال‌آباد در بدل حق العبور منظور است و پیرامون این موضوع به وزارت رفاه هدایت داده شد تا این پروژه را از طریق داوطلبی آزاد به اعلام بسپارد و شرکت را با درنظرداشت داشتن تمامی معیارهای جاده سازی انتخاب نماید. این در حالی است که ملا عبدالغنی برادر آخند، معاون اقتصادی ریاست الوزرا هفته گذشته در جریان سفرش به جلال‌آباد گفته بود که به‌منظور افزایش سطح تجارت و ترانزیت، پروژه ساخت جاده دوم بزرگ‌راه کابل – جلال‌آباد را در اولویت‌های کاری خویش قرار داده است. جاده دوم جاده کابل- جلال‌آباد، از منطقه دو سرکه ناحیه هفتم شهر جلال‌آباد آغاز می‌شود و از شهرستان‌های سرخ‌رود، خوگیانی، شیرزاد و حصارک، به لوگر میرسد و با عبور از شهرستان ازره استان لوگر، ننگرهار را با کابل وصل می‌کند. در طرح است که پس از احداث این جاده، جاده فعلی کابل- ننگرهار (جاده اول)، فقط برای ماشین‌های مسافربری اختصاص داده شود و از جاده لین دوم، ماشین‌های باربری عبور خواهند کرد که علاوه بر کاهش ازدحام، در حوادث ترافیکی نیز کاهش خواهد آمد. طبق براساس گزارش وزارت رفاه، کار احداث این جاده ۱۵۰ کیلومتر طول دارد، چند سال قبل آغاز شده بود، اما به دلیل ناامنی‌ها این پروژه متوقف‌شده بود.

https://www.bakhtarnews.af/اقتصادی-کمېسیون-د-حقالعبور-په-بدل-کې/

به بهره برداری سپردن یک پروژه آب آشامیدنی در استان ننگرهار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته است که یک پروژه آب‌رسانی در استان ننگرهار به هزینه ۴۲ میلیون افغانی به بهره‌برداری رسید. این پروژه با حمایت مالی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اجراشده که با تکمیل آن صدها خانواده از آب آشامیدنی بهداشتی بهره‌مند شده‌اند. مسئولین آب‌رسانی زون شرق کشور می‌گویند این پروژه مشمول شش پمپ آبی، سیستم تصفیه کن آب و کارهای ساختمانی می‌شود. ساکنین محل نیز از تکمیل کار این پروژه ابراز خرسندی می‌کنند و خواهان اجرای پروژه‌های توسعه‌ای بیشترند. به گفته مسئولین آب‌رسانی زون شرق، به دلیل تغییرات اقلیمی و خشک‌سالی‌ها سطح آب پایین آمده و آن‌ها در تلاش‌اند تا با ایجاد کمیسیونی، از حفر چاه‌های عمیق خودسرانه جلوگیری کنند.

https://t.me/nmic96/107211

 300 هزار اصله نهال در استان ننگرهار کاشت می‌شود

مسئولین ریاست کشاورزی و دامپروری در ننگرهار می‌گویند در بهار سال آینده ۳۰۰ هزار اصله درخت را در این استان کاشته می‌شود. عبدالستار محمد، رئیس ریاست کشاورزی و دامپروری استان ننگرهار می‌گوید، در نظر دارد تا در بهار سال آینده ۳۰۰ هزار اصله درختان میوه‌دار، بی میوه و زینتی را در این استان غرس نماید. به گفته نامبرده این درختان از امکانات داخلی ریاست کشاورزی ننگرهار آماده گردیده است.

رئیس کشاورزی و دامپروری استان ننگرهار از ساکنین این استان خواست نه‌تنها اینکه از درختان غرس شده محافظت نموده بلکه برای سرسبزی و جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست تک‌تک درختان را خود آنها نیز غرس نماید. در استان ننگرهار هرسال صدها هزار اصله درخت غرس می‌گردد، اما درنتیجه پرورش نادرست و بی‌توجهی قسمت بیشتر آن دوباره خشک و از بین می‌رود. مولوی عبدالستار محمد همچنان گفت، در سال آینده در بیست‌ودو شهرستان این استان به هزینه مبلغ ۶۶ میلیون افغانی سدهای کوچک آبگردان ساخته می‌شود که این سدها ازیک‌طرف آب باران را ذخیره نموده و از سوی دیگر در آب‌رسانی زمین‌های زراعتی از این آب استفاده صورت خواهد گرفت.

https://www.yjc.ir/fa/news/8653782/۳۰۰-هزار-اصله-نهال-در-ولایت-ننگرهار-غرس-می%E2%80%8C شود

سفر یک هیأت عالی‌رتبه به هدف تصفیه زمین‌های کانال به استان ننگرهار

یک هیأت از مقامات عالی که در ترکیب آن دو عضوی کابینه شامل‌اند به هدف تصفیه زمین‌های ریاست کانال ننگرهار به استان ننگرهار سفر داشته‌اند. دفتر مطبوعاتی وزارت امور مهاجرین با انتشار خبرنامه‌ای نوشته، الحاج خلیل‌الرحمن حقانی، سرپرست وزارت امور مهاجرین، ملا  نورالله نوری، سرپرست سرحدات، اقوام و قبایل، بازمحمد فیضان، معاون منابع آبی طبیعی وزارت زراعت و آب‌رسانی در ترکیب این هیأت شامل‌اند که جهت تصفیه زمین‌های ریاست کانال و سرنوشت خانواده‌های آوارگان به استان ننگرهار سفرکرده‌اند. هیئت با مسئولین محلی ننگرهار دیدار کرده است، خلیل‌الرحمن حقانی گفته است، امارت اسلامی در مقابل تمام مردم مسئول و متعهد است و با در نظر داشت تمامی حقوق ملت و دولت، مشکلات خانواده‌های بی‌سرپناه و بی سرنوشت را حل و زمینه کار و سرپناه را برای آنان مساعد برابر سازد. سرپرست وزارت امور سرحدات اقوام و قبایل گفته است، هیأت بر اساس تصمیم کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین به ننگرهار آمده و هدف آن تصفیه زمین‌های ریاست کانال و سرنوشت خانواده‌های آواره شده می‌باشد، هیئت از اردوگاه موقت عمری و خط فرضی تورخم نیز دیدن کردند. خلیل‌الرحمن حقانی، کارکرد اداره مهاجرین را در شهرک یادشده ارزیابی و برای تسریع کار دستورهای لازم را داد.

https://www.bakhtarnews.af/dr/یک-هیئت-بلند-پایه-به-هدف-تصفیه-زمین-های/

 معرفی رئیس جدید ریاست اقتصاد به کارکنان اداره مذکور

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته، مولوی عطاءالرحمن فاتح، از سوی مولوی محمد طاهر جلالی رئیس منابع نیروی انسانی مقام ننگرهار به‌عنوان رئیس جدید ریاست اقتصاد به کارمندان اداره مذکور و مسئولین این استان معرفی و رسماً آغاز کار نمود در ادامه این مطلب آمده که مولوی جلالی به رئیس جدید ریاست اقتصاد و کارکنان این اداره توصیه کرد که هماهنگی خوبی میان نهادها امدادرسان و ادارات دولتی داشته باشند و برای جذب پروژه‌های بیشتر و باکیفیت به بخش‌های مختلف تلاش کنند. مولوی امین‌الله شریف، رئیس اسبق ریاست اقتصاد از رئیس جدید خواست تا روابط حسنه بین نهادها، ادارات دولتی و مردم برقرار کند و همچنان تلاش برای اجرای پروژه‌های در مناطق دوردست و فقیرنشین کند تا وضعیت مردم نیز بهبود یابد، مولوی فضل‌الهادی احمد، نماینده وزارت خارجه در ننگرهار نیز از خدمات رئیس اسبق اقتصاد ستایش کرد و برای رئیس جدید آرزو موافقت کرد.

https://t.me/nmic96/107315

 به بهره‌برداری سپردن یک پل در استان نورستان

روزنامه دولتی باختر به نقل از مسئولین احیاء و توسعه دهات استان نورستان نوشته است که کار ساخت یک پل در استان نورستان که شهرستان واما این استان را با کنر وصل می‌کند تکمیل و به بهره‌برداری سپرده‌شده و مورداستفاده قرار گرفت. احمد نبی عادل، رئیس حیاء و توسعه‌ای دهات نورستان گفته، این پل ۲۶ متر طول و ۴،۹ متر عرض دارد که با هزینه ۲۶ میلیون افغانی از سوی وزارت رفاه و همکاری یک شرکت خصوصی ساخته‌شده است.

https://www.bakhtarnews.af/dr/کارساخت-یک-پل-درنورستان-تکمیل-شد/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما