برگزاری نهمین نمایشگاه شهر هوشمند در دهلی نو
گزیده گزارش برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند که اخیرا در دهلی نو برگزار شد، ارائه میگردد. نمایشگاه فوق با موضوعات شهرهای آینده، ساختمانها و فناوریهای زیرساخت، تکنولوژیهای آب پاک، انرژی هوشمند، حمل و نقل هوشمند و فناوری هوشمند به مدت سه روز از تاریخ 17 تا 19 ژانویه 2024 برابر با 27 تا 29 دی ماه 1402 با حضور 1015 شرکت از 36 کشور جهان از جمله: هند، چین، آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، کره جنوبی و غیره، در شهر دهلی نو برگزار شد.
نهمین نمایشگاه شهر هوشمند با موضوعات "شهرهای آینده"، "ساختمانها و فناوریهای زیرساخت"، "تکنولوژیهای آب پاک"، "انرژی هوشمند "، "حمل و نقل هوشمند " و "فناوری هوشمند " در مدت سه روز از تاریخ 17 تا 19 ژانویه 2024 برابر با 27 تا 29 دی ماه با حضور 1015 شرکت از 36 کشور جهان از جمله: هند، چین، آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، کره جنوبی و غیره، در شهر دهلی نو برگزار گردید.
در این نمایشگاه که 182 استارت آپ در آن حضور داشتند، آخرین فناوریهای روز دنیا در 16 حوزه تخصصی همچون: ساختمان و زیرساخت، انرژی هوشمند، شهر هوشمند، ارتباطات بی سیم، بالک چین، امنیت سایبری، تجهیزات سیار هوشمند و غیره در معرض دید علاقمندان و فعالان صنعت فناوری و زیرساخت گذاشته شد که در این بین بیشترین سهم شرکت کنندگان به حوزههایاختصاص یافته بود:
- " فناوری اطلاعات و ارتباطات" Communication & IT با 217 غرفه،
- "اینترنت اشیاء" IoT با 207 غرفه ،
- "تجهیزات موبایل" Devices Mobile با 72 غرفه،
- "ارتباطات ماهواره ای" and Broadcast Satcom با 36 غرفه،
- "شهر هوشمند " City Smart با 35 غرفه،
- "آب و تکنولوژی پاک سازی" & Water CleanTech با 25 غرفه،
- "انرژی هوشمند " Energy Smart با 11 غرفه و غیره
در حوزه "فناوریهای ارتباطات و شبکه" که با حضور برند های مطرح دنیا همراه بود، انواع سوئیچ ها، Point Access ها، مودم های هوشمند و همچنین انواع کابل های فیبر نوری که جهت تبادل حجم عظیم داده با سرعت بالا، یکی از ملزومات اصلی بسترسازی شهر هوشمند است، در معرض دید قرار گرفت. در حوزه تجهیز مراکز داده Centers Data ، رک های هوشمند و سرورهایی با قدرت پردازش بسیار بالا با چندین پردازنده GPU که در کشور هند طراحی و اسمبل میشوند، از دیگر جذابیت های چشمگیر در نمایشگاه بود.
در حوزه "اینترنت اشیاء" نیز تجهیزات مربوط به مدیریت شهری و دوربینهای مداربسته هوشمند، همچنین حسگرها، نرم افزارها و تجهیزات مختلفی که برای ایجاد ساختمانهای هوشمند استفاده میشود از جمله فناوریهای ارائه شده در این حوزه بود.
همچنین در این نمایشگاه به فناوریهای مورد نیاز مباحثی چون ساختمانهای سبز، انرژیهای تجدیدپذیر و پاک، محیط زیست پاک ، حفاظت از آب و سایر منابعی که شهرهای هوشمند را پایدار میکند ، پرداخته شده بود.
غرفههایی نیز به سایر زمینهها همچون تلفن همراه، ساعت های هوشمند ، خودروهای الکتریکی هوشمند ، دستگاههای POS هوشمند، کوادکوپترها، تولید بردهای PCB و کارت های ویزیت الکترونیکی اختصاص داده شده بود.
خاطرنشان میشود در حاشیه این نمایشگاه، 40 جلسه کنفرانس با سخنرانی 200 صاحب نظر برگزار گردید که طی آن اندیشمندان به بیان نقطه نظرات خود در حوزههای گوناگون مرتبط با هوشمندسازی پرداختند.
شایان ذکر است:
- از تعداد 954 شرکت حاضر در نمایشگاه تعداد 835 شرکت هندی بودند.
- تمامی اطلاعات مربوط به نمایشگاه از جمله راهنمای غرفهها به طور کامل و دقیق در سایت نمایشگاه در دسترس عموم قرار دارد و برای این منظور یک برنامه کاربردی قابل نصب روی گوشی تلفن همراه Application که حاوی اطلاعات مربوط به غرفههاست در سایت قرار داده شده است. برای نمونه، در بخش نقشه نمایشگاه، بازدیدکننده با کلیک بر روی حوزه تخصصی، شرکت های مرتبط با آن حوزه را مشاهده می نماید و با کلیک بر روی نام شرکت، مکان غرفه را در نمایشگاه می یابد.
- حضور شرکت های فناور ایرانی و استارت آپ ها در این چنین نمایشگاههایی میتواند در معرفی تولیدات شرکت های دانش بنیان بسیار مفید و موثر باشد.