معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۰/۱۵- ۱۴:۵۵ - مشاهده: ۸۷

اخبار اقتصادی غرب افغانستان – هرات

اهم اخبار و تحولات اقتصادی غرب افغانستان در نیمه اول دی ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

روابط تجاری خراسان رضوی با افغانستان از طریق مرز دوغارون افزایش 80 درصدی داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم (14دی)، ابوالفضل چمندی، اظهار داشت: آذرماه سال 1401 مجموع تردد‌ها در مرز دوغارون اعم از صادرات، واردات و ترانزیت کالا 10 هزار و 904 کامیون بوده و این رقم در آذر امسال به 18 هزار و 39 کامیون افزایش پیدا کرده است. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی به دلایل رشد مراودات تجاری اشاره کرد و افزود: اصلاح روندهای گمرکی و زیرساخت‌های مرز، افزایش ساعت کاری و توافقات دو جانبه در چند ماهه گذشته، سبب رشد 80 درصدی مراودات تجاری نسبت به مدت مشابه از این مرز شده است. وی ادامه داد: از نظر شاخص‌های مستمر مربوطه در صادرات و ترانزیت کالا از وضعیت خوب و رو به جلویی برخوردار هستیم. پیش از این استاندار خراسان رضوی در سلسله دیدارهای نخبگانی در جمع صادرکنندگان استان گفته بود، مصادیق مطرح شده در جلسه را به طور خاص پیگیری می‌کنیم، چرا که حل مسائل حوزه صادرات باید به طور جدی پیگیری شود. استاندار خراسان رضوی در این دیدار تاکید کرد: استان خراسان رضوی امسال رشد قابل توجهی در صادرات داشته است، معاونت اقتصادی استانداری و مدیران استان در این زمینه حمایت‌های خوبی داشتند و با فضای ایجاد شده زمینه این رشد به خوبی فراهم شد. وی با اشاره به اینکه استان در حوزه‌های مختلف دارای مزیت‌های فراوان است، عنوان کرد: رشد ترانزیت در ابتدای سال نیز یک رشد جهشی بود و این‌ها نشان از اهتمام مدیران و فعالان این حوزه در کنار هم است. طبق آمار منتشر شده در نیمه نخست امسال تراز تجاری استان در شش ماهه اول سال جاری مثبت و معادل 413 میلیون دلار بوده است. براساس همین گزارش، ارزش صادرات استان در شش ماهه ابتدای سال 1402 به میزان 737 میلیون دلار بوده که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل در وزن 31 درصد و 35 درصد در ارزش دلاری رشد داشته است. شایان ذکر است، در شش ماهه اول سال 1402 ارزش واردات استان 325 میلیون دلار بوده است، این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از نظر وزنی 25 درصد کاهش و از لحاظ ارزشی 15 درصد رشد داشته است. باید گفت؛ بیشتر این واردات تلفن همراه و مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات بوده و تراز تجاری استان با نگاه به آمار فوق مثبت است. در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی نیز اخیرا اعلام شد که در سال 1402 نسبت به سال 1400 حدود 10 برابر میزان سرمایه‌گذاری خارجی در استان خراسان رضوی رشد داشته است.

شهرک صنعتی جدید با استانداردهای جهانی در هرات ساخته می‌شود

به گزارش خبرگزاری وطن24 (4دی)، استاندار هرات در نشست مشورتی با شماری از مسئولان محلی، تاجران و سرمایه گذارن گفت: ساخت شهرک صنعتی جدید در هرات باید با معیارهای جهانی باشد. این نشست به منظور تعیین موقعیت ساخت شهرک صنعتی برگزار شده بود و شرکت کنندگان این نشست سه موقعیت مکانی «دشت حوض در رباط سنگی، روستای ده سرخ گذره و دشت زنده جان»را برای ساخت شهرک جدید پیشنهاد نمودند و در نهایت منطقه کاریز سرخه مصوب شد.

مولوی نوراحمد اسلام‌جار، استاندار هرات گفت: شهرک جدید صنعتی هرات در 60 هزار جریب زمین در منطقه «کاریز سرخه» در حاشیه جاده حلقوی هرات ساخته خواهد شد و برنامه ریزی‌ها به گونه ای است که برق این شهرک از طریق انرژی خورشیدی تامین شود.

در حال حاضر 600 کارخانه در شهرک صنعتی هرات فعالیت دارد و با ساخت شهرک جدید صدها شرکت جدید آغاز به فعالیت می‌کنند و می‌توانند کالاهای مختلف را در هرات تولید کنند.

ریاست گمرک و استاندار هرات با تاجران هراتی دیدار نمودند

به گزارش خبرگزاری وطن24 (4دی)، تاجران هرات در نشستی با حضور استاندار  و ریاست گمرکات کشور درخواست کردند تا  از ورود کالاهای مشابه و واردات کالاهای قاچاق جلوگیری شود.

با ایجاد شرکت سهامی فرصت مناسبی برای صاحبان سرمایه‌های کوچک ایجاد شده است

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) (3دی)، وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی می‌گوید که تلاش‌ها را برای ایجاد شرکت سهامی در افغانستان آغاز کرده است. ایجاد شرکت ملی سهامی سرمایه‌گذاری در افغانستان یک گامی جهت انسجام و ترکیب سرمایه‌های ‌ کوچک است که از خارج از کشور وارد افغانستان می‌شود.

نخست وزیر پاکستان: قاچاق کالا از افغانستان به اقتصاد پاکستان آسیب رسانده است

به گزارش خبرگزاری افق (12دی)، انوارالحق کاکر نخست‌وزیر موقت پاکستان گفت: ورود کالاهای قاچاق و غیرقانونی از افغانستان به پاکستان به اقتصاد این کشور آسیب وارد کرده است و با هدف جلوگیری از قاچاق باید سیستم نظارت بر کامیون‌های باربری در مرز‌های تورخم، چمن، غلام‌خان و مرزهای دیگر پاکستان تقویت شود. نخست‌وزیر حکومت موقت پاکستان همچنین بر تقویت موافقت‌نامه تجارت ترانزیتی افغانستان (ATTA) تاکید کرده است.

صادرات افغانستان نسبت به سال گذشته 2 درصد افزایش یافته است

به گزارش خبرگزاری افق (12دی)، آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفت: صادرات به پاکستان، ازبکستان و تاجیکستان کاهش یافته، اما به هند، چین و قزاقستان افزایش پیدا کرده است. به گفته وی، صادرات افغانستان در سال ۲۰۲۳ به ۱.۹ میلیارد دلار رسیده است ولی به‌دلیل بازسازی جاده سالنگ و بسته شدن این مسیر و همچنان کاهش صادرات زغال‌سنگ، صادرات نسبت به سال ۲۰۲۲ فقط 2 درصد افزایش داشته است البته صادرات محصولات کشاورزی مانند پنبه و انجیر خشک افزایش داشته است. سال گذشته نیز وزارت صنعت و تجارت از افزایش صادرات به پاکستان، هند و تاجیکستان خبر داده، اما در مورد میزان واردات افغانستان چیزی نگفته‌ بود. زغال‌سنگ، سبزیجات و میو‌ه تازه و خشک کالاهای صادراتی افغانستان را تشکیل می‌دهند.

ملابرادر: ساخت جاده واخان – چین ادامه دارد

به گزارش خبرگزاری وطن24 (13دی)، ملا عبدالغنی برادر، معاون رئیس‌الوزرا از پیشرفت در ایجاد مسیر جدید بازرگانی و تجاری میان افغانستان و چین خبر داد و گفت با تکمیل شدن آن، مسیر جدیدی میان افغانستان و چین باز می‌شود. «ملاعبدالغنی برادر» معاون رئیس‌الوزرای امارت اسلامی اظهار داشت جاده‌ه‎ای در «واخان» استان بدخشان درحال ساخت است که با تکمیل آن مسیر جدیدی میان افغانستان و چین ایجاد می‌شود. این جاده 49.7 کیلومتر طول دارد و از منطقه «بزهای گنبد خورد» در پامیر بدخشان آغاز شده و تا پایان واخان ادامه خواهد یافت و به مرز چین می‌رسد. ملابرادر این اظهارات را به مناسبت افتتاح یک مسجد در ولایت قندهار مطرح کرد و گفت این جاده به اقتصاد افغانستان کمک می‌کند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما