معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۳۰- ۱۷:۳۷ - مشاهده: ۱۰۷

اخبار اقتصادی کویت

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کویت در هفته چهارم آذرماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

 جابه جایی 14.4 میلیون مسافر ظرف 11 ماه از طریق فرودگاه بین المللی کویت

براساس داده‌های رسمی ، میانگین متوسط روزانه جابه جایی مسافران از طریق فرودگاه بین المللی کویت بالغ به 43.1 هزار نفر است و این فرودگاه ، کویت را به حدود 112 فرودگاه در سراسر جهان متصل می‌کند. داده‌ها نشان می دهد که 14.4 میلیون مسافر ظرف 11 ماه سال جاری از طریق فرودگاه بین المللی کویت سفر کرده اند که 10 فرودگاه بین المللی در سراسر جهان به تنهایی 6.5 میلیون مسافر یعنی حدود 45 درصد از مجموع مسافران فرودگاه بین المللی کویت را در بر گرفته اند که به ترتیب عبارتند از: دبی، قاهره ، جده ، دوحه ، استانبول ، ریاض ، بحرین ، صبیحه گوکچن، ابوظبی و هیثرو . طبق داده‌های مذکور دبی ، قاهره و استانبول بیشترین مقصد مسافران از طریق فرودگاه بین المللی کویت بوده است.

 هزینه 2.3 میلیارد دیناری کویتی‌ها در زمینه گردشگری

عدنان البدر مشاور در بخش منابع انسانی و بنیانگذار انجمن دوستی و تجارت کویت و کانادا ، ضمن اعلام راه اندازی انجمن مذکور در کویت ، گفت : این انجمن به منزله حلقه ارتباطی میان دو کشور و به دنبال توسعه زمینه‌های همکاری اقتصادی و فرهنگی دوجانبه خواهد بود و تمامی تلاش ، امکانات و توانمندی‌های خود را برای دستیابی به همکاری مورد انتظار و تعمیق هر چه بیشتر روابط اقتصادی و اجتماعی به سود دو کشور را به کار خواهد گرفت . البدر با اشاره به اینکه کویتی‌ها در نیمه نخست سال جاری مجموعاً  2.3 میلیارد دلار در زمینه گردشگری هزینه کرده اند ، اظهار داشت : کانادا فضای سرمایه گذاری جذابی دارد و با توجه به هزینه‌های تجاری پایین ، نوآوری و دموکراسی پایدار ، بهترین مقصد سرمایه گذاری برای موسسات و شهروندان کویت می‌باشد. چشم انداز کویت 2040 مملو از پروژه‌های استراتژیک است که کانادا می‌تواند وارد آنها شود و از طریق آن سطح ناچیز تجارت و سرمایه گذاری فیما بین دو کشور را افزایش دهند چرا که حجم مشارکت ، فرصت های سرمایه گذاری استراتژیک در این چشم انداز بیش از 100 میلیارد دلار برآورد شده است. دکتر عدنان البدر ، حجم صادرات کانادا به کویت در سال 2020 را بالغ بر 100 میلیون دلار و حجم واردات از آن را تنها 280 هزار دلار اعلام کرد و گفت : معتقد است تقویت روابط دوجانبه مستلزم تلاش بیشتر است و انجمن دوستی دو کشور می‌تواند در این زمینه نقش موثری ایفا کند، زیرا ارقام همچنان در حد متوسط بوده و ظرفیت افزایش دارد. نامبرده افزود : در حالی سرمایه گذاری مستقیم خارجی کویت به 2.3 میلیارد دلار می رسد که سرمایه گذاری مستقیم کانادا در کویت در سال یاد شده تنها بالغ بر 120 میلیون دلار بوده است. بنیانگذار انجمن دوستی دو کشور از جمله دلایل تشکیل این انجمن را تعهد نزدیک دو کشور به اصول و ارزش هایی مانند دموکراسی و صلح و برابر دانست و موضع کانادا در جریان جنگ آزادی کویت و تلاش برای حفظ صلح را یادآور شد و گفت : حدود 250 سرباز کانادایی در کویت در بخش حمایت ، پشتیبانی و حفظ صلح در منطقه فعالیت می‌کنند. 

از سرگیری فعالیت در پالایشگاه «الزور» کویت

شرکت صنایع نفت یکپارچه کویت (کیپیک) ، از راه اندازی مجدد اکثر واحدهای پالایشگاه «الزور» پس از توقف ناگهانی در پی حادثه قطع گاز در هفته دوم ماه نوامبر گذشته خبر داد. عبدالله فهد العجمی سخنگوی رسمی این شرکت با بیان اینکه برخی از واحدهای تولیدی به دلایل عملیاتی وارد مرحله بهره برداری نشده اند ، اعلام کرد : شرکت از زمان راه اندازی پالایشگاه «الزور» در ماه نوامبر سال گذشته ، برای نخستین بار عملیات تعمیر و نگهداری دوره ای برخی از واحدهای پالایشگاه را آغاز کرده است و محدوده کارهای تعمیر و نگهداری دوره ای شامل واحد گوگردزدایی پسماند اولیه هوا (راه دوم)، واحد دوم ، واحد تولید هیدروژن و واحد گوگرد زدایی از گازها می‌باشد. لازم به ذکر است شرکت (کیپیک) در ابتدای ماه دسامبر جاری از اتمام موفقیت آمیز و ایمن بهره برداری برخی از واحدهای پالایشگاه سوم و پایانی پالایشگاه نفت «الزور» خبر داد و بدین ترتیب به یک دستاورد تاریخی اضافه شده به کارنامه مملو از موفقیت های خود دست یافته است . پالایشگاه الزور بزرگترین پالایشگاه نفت کویت و هفتمین پالایشگاه بزرگ در جهان است. راه اندازی مجدد آن پس از توقف ناگهانی اخیر ، از اهمیت والای اقتصادی  برای کویت و بازار جهانی انرژی برخوردار است زیرا به افزایش پالایش نفت خام و افزایش تولید فرآورده‌های نفتی کمک و از اقتصاد کویت حمایت و فرصت های شغلی جدیدی ایجاد می‌کند.

اظهارات وزیر نفت کویت در حاشیه دوازدهمین کنفرانس انرژی کشورهای عربی در دوحه

سعد البراک معاون نخست وزیر و وزیر نفت و وزیر در امور اقتصادی و سرمایه گذاری کویت در حاشیه شرکت در دوازدهمین کنفرانس انرژی کشورهای عربی در دوحه پایتخت قطر ، طی اظهاراتی به خبرگزاری کویت «کونا» ، بر موضع ثابت کشورش در مخالفت با گنجاندن موضوع کاهش یا کنار گذاشتن استفاده از سوخت های فسیلی در پیش نویس توافقنامه نهایی کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا (COP 28)که در دبی برگزار شد ، تاکید کرد.

وزیر نفت کویت افزود : بدون شک کنار گذاشتن سوخت های فسیلی بر اقتصاد جهانی تاثیر منفی خواهد گذاشت و در بخش انرژی ، پایداری توسعه و تامین انرژی لازم برای کشورهای در حال توسعه ، مشکلاتی ایجاد خواهد کرد. وی در عین حال بر اعتقاد راسخ کشورش به تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و حفظ محیط زیست و لزوم حل و فصل موضوع انتشار گازهای گلخانه‌ای از طریق توسعه راه‌حل‌های فنی و نظارت بین‌المللی تاکید نمود.

سعد البراک تصریح کرد : کسانی که خواهان گذار از سوخت های فسیلی هستند ، معیارهای دوگانه و گزینشی واضح اتخاذ می‌کنند به خصوص اینکه خود نخستین کسانی بودند که از وعده‌های خود مبنی بر کنار گذاشتن زغال سنگ و سرمایه گذاری بیشتر روی آن صرف نظر کردند. به همین دلیل است که آنان نیز ترک به اصطلاح تدریجی نفت و گاز و مطالبات غربی در این خصوص را رد می‌کنند زیرا منابع نفتی به عنوان ستون اقتصاد کشورهای عربی و کشورهای در حال توسعه محسوب می‌شود و برای دستیابی به برنامه‌های توسعه بلندمدت و تحول اقتصادی به آن تکیه دارند. بنابراین پاسخ به اینگونه فشارها باعث ایجاد بحران فقر و معیشت برای شهروندان و محرومیت مردم از منابع انرژی به ویژه در آفریقا و بحرانی بزرگ تر از موضوع آب و هوا می‌شود.

 523 میلیون دلار حجم سرمایه گذاری صندوق توسعه کویت در حوزه انرژی سبز

چانگ بیونگ ها سفیر کره جنوبی در کویت ، نقش کویت در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر را ستود و خاطرنشان کرد : صندوق توسعه عربی کویت در 10 سال گذشته 523 میلیون دلار در حوزه انرژی سبز سرمایه گذاری کرده است. وی گفت : کویت و کره جنوبی هر دو در مسیر درست حرکت می‌کنند . سفیر کره جنوبی طی سخنانی در افتتاحیه ششمین همایش شهرهای هوشمند تحت عنوان «تحول انرژی» در کویت، اعلام کرد : کشورش یکی از کشورهایی است که بیشترین مصرف انرژی را در جهان دارد ، در حالی که کویت یکی از بزرگ ترین کشورهای تامین کننده انرژی در جهان است و زمان آن فرا رسیده است که هر دو کشور به سمت یک طرح جدید همکاری دوجانبه در زمینه انرژی با محوریت تحول از تجارت انرژی ساده به انرژی آینده محورتر و سازگارتر با آب و هوا گام بردارند.

وی با اشاره به اینکه سال آینده مصادف با شصتمین سالگرد برقراری روابط دوجانبه در حوزه انرژی خواهد بود ، ابراز امیدواری کرد همکاری در این حوزه موجب ارتقای هر چه بیشتر روابط میان دو کشور گردد. این همایش به منزله تلاش برای تسهیل روند تبادل افکار ، بررسی محاسبات و شنیدن گزینه‌های کاربردی و افزایش سطح آگاهی در این زمینه است.

وی افزود 123 کشور در کنفرانس COP28 در دبی متعهد شدند که با همکاری یکدیگر ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر جهان را سه برابر کنند و تا سال 2030 میانگین سالانه جهانی بهره وری انرژی را دو برابر کنند. وی همچنین به تعهد کویت برای دستیابی به بی‌طرفی کربن در بخش نفت تا سال 2050 و در همه بخش‌ها تا سال 2060 اشاره کرد.

احمد الدوسری مدیر بخش انرژی‌های تجدیدپذیر وزارت آب و برق و انرژی‌های تجدیدپذیر کویت نیز به نوبه خود به پروژه‌های بلندپروازانه و بزرگ در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت : کویت مطابق با چشم انداز 2030 ، برای رسیدن به 15 درصدی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر ، به گام های متعادل خود در این حوزه ادامه می دهد. الدوسری از آغاز پروژه آزمایشی برای مشخص کردن فناوری لازم و مناسب برای کشور کویت علاوه بر پروژه «الشقایا» مبتنی بر استفاده از انرژی بادی ، خورشیدی و فناوری انرژی فتوولتاظیک زیر نظر مرکز پژوهش های علمی‌کویت در دست اجرا می‌باشد ، خبر داد و گفت : هدف از این پروژه رسیدن به تولید 4500 مگاوات است که انتظار می رود هدف دستیابی به 15 درصدی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تا قبل از سال 2030 محقق شود .

وی در ادامه با تاکید بر تلاش وزارت برق برای فعال سازی مکانیسم هایی برای کاهش انتشار کربن مضر ، به تعهد کویت به توافق کاهش کربن و تلاش برای دستیابی به این هدف تا سال 2060 اشاره کرد.

 8 بانک کویت جزو 100 بانک قدرتمند عربی

براساس یک پژوهش تحلیلی دبیرخانه اتحادیه بانک های عربی، 8 بانک کویتی در فهرست 100 بانک قدرتمند عربی برای سال 2022 رده بندی شده اند. طبق پژوهش مذکور، ارزش سرمایه این 8 بانک تقریباً 35.8 میلیارد دلار و دارایی آنها حدوداً 343 میلیارد دلار می‌باشد که به ترتیب عبارتنداز: بانک «الوطنی» کویت، بانک «بیت التمویل الکویتی»، بانک «برقان»، بانک «الخلیج»، بانک «الاهلی المتحد»، بانک «التجاری»، بانک «الاهلی» و بانک «الکویت الدولی»(KIB).

 وزیر نفت کویت : مطالعه اساسی برای ارزیابی ساختارهای ضعیف شرکت نفت

دکتر سعد البراک معاون نخست وزیر و وزیر نفت کویت موافقت خود را با طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس برای رسیدگی به مشکلات شرکت نفت در نتیجه ساختار ضعیف این شرکت و عدم توانایی آن در تحقق دستاوردها را اعلام و در عین حال به توسعه و پیشرفت سریع کشورهای شورای همکاری اذعان کرد زیرا فضا در آن کشورها آزادتر است.

وزیر نفت کویت در جلسه مجلس الامه اظهار داشت : شرکت نفت از ساختارهای ضعیف رنج می‌برد و ما درصدد انجام مطالعه گسترده و اساسی برای ارزیابی ساختار و بررسی عملکرد مالی شرکت می‌باشیم.

وی اضافه کرد : سرمایه شرکت باید تجدید ساختار شود و سود انباشته شده آن بالغ بر 7 میلیارد دینار می‌باشد. حمد المطر نماینده مجلس نیز، مشکل در بخش نفت کشورش را نهادی دانست که آن را مدیریت می‌کند. وی افزود : اگر از برخی از وزرا درباره فناوری نانو سوال کنند ، حتی نمی دانند این فناوری چیست. 

 بانک مرکزی: 11.9 میلیارد دینار حجم کل سپرده‌های دولت

براساس داده‌های بانک مرکزی کویت ، حجم کل سپرده‌های دولت بالغ بر 11.9 میلیارد دینار است و این سپرده‌ها متضمن سپرده‌های بانک «الائتمان» ، وزارتخانه‌ها ، ادارات دولتی ، سازمان‌ها و ارگان‌هایی است که بودجه‌های آنها به بودجه دولتی اختصاص دارد.

بانک مرکزی کویت اعلام کرد : از جمله اهداف این بانک در اعمال سیاست های نظارتی جزئی و کلی ، تقویت موقعیت های مالی بانک ها از یک سو و کاهش ریسک های سیستمی و حفظ ثبات مالی کل بخش بانکی از سوی دیگر همانند سایر بانک های مرکزی می‌باشد.

 178 میلیارد دلار حجم بازار پروژه‌های زودبازده در کویت

نشریه «مید» طی گزارشی اعلام کرد ، حجم بازار پروژه‌های زودبازده کویت در طول سال از ماه دسامبر 2022 تا پایان سال 2023 ، کاهش داشته و این بازار حدود 20 میلیارد دلار حدود 10.2 درصد از ارزش کل خود را از دست داده و تا مورخ 1 دسامبر به 178 میلیارد دلار رسیده است.

بنابر اعلام نشریه مذکور، در مقابل بازار پروژه‌های زودبازده در کشورهای حوزه خلیج فارس (شامل عراق و ایران) با سریع ترین نرخ خود در طول سال گذشته گسترش یافته و ارزش کل این بازارها با 21.4 درصد رشد به بیش از 3.76 تریلیون دلار رسیده ، حال آن که بازار کشورهای شورای همکاری با میانگین رشد 26 درصد به  3.16 تریلیون دلار رسیده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما