معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۰۷- ۱۰:۴۷ - مشاهده: ۱۴۴

اهمیت CPEC برای پاکستان

وزیر کشاورزی خیبر پختونخوا بر تسهیل و جذب سرمایه گذاری نه تنها چین، بلکه سایر کشورهای جهان برای توسعه کریدور اقتصادی چین - پاکستان تاکید نمود.

سخنرانان در سمیناری که در تاریخ 5/9/1402 در مرکز فرهنگی چین- پاکستان در پیشاور (CHINA WINDOW) برگزار شد بر اهمیت کریدور اقتصادی چین پاکستان CPEC)) برای رفاه پاکستان و همکاری جهانی و همچنین تبدیل این چالش ها به فرصت تاکید کردند.

 - جاوید مروت، وزیر کشاورزی خیبر پختونخوا، CPEC را به عنوان یک تغییر دهنده بازی برای پاکستان و منطقه اعلام کرد. وی گفت این پروژه مهم علیرغم چالش‌هایی که به همراه داشته، فرصت‌های بی‌سابقه‌ای را برای ملت پاکستان ایجاد کرده است. او گفت پاکستان نیاز به بهبود صنایع خود و ایجاد اشتغال برای جوانان از طریق CPEC دارد. وی ابراز خوش بینی کرد که ایجاد شورای تسهیل سرمایه گذاری ویژهSIFC)) نه تنها از چین بلکه از کشورهای دیگر از سراسر جهان از جمله امارات متحده عربی و عربستان سعودی نیز جذب سرمایه خواهد کرد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 1.1 میلیون جریب زمین در خیبر پختونخوا بایر است، بر لزوم استفاده از اهرم CPEC برای کشت این زمین‌ها تاکید کرد. جاوید مروت پیشنهاد کرد که اتخاذ الگوی موفق کشاورزی چین می‌تواند به پیشرفت قابل توجهی در این بخش منجر شود. او از مخاطبان خواست تا به شرایط جهانی به عنوان فرصتی برای تبدیل چالش ها به نتایج مثبت نگاه کنند.

 - پروفسور دکتر عثمان غنی، مدیر IMSciences، نیز تاکید کرد CPEC نه تنها شامل سرمایه گذاری صنعتی، بلکه همکاری آموزشی بین پاکستان و چین است. وی اذعان کرد که هزاران دانشجوی پاکستانی از بورسیه تحصیلی برای تحصیل در دانشگاه‌های برتر چین بهره می‌برند. او بر تأثیر مثبت تفاهم نامه‌های امضاء شده بین مؤسسات آموزشی در پاکستان، به ویژه در خیبر پختونخوا، و همتایان چینی آنها تأکید کرد. دکتر عثمان غنی گفت که عصر حاضر نیازمند تولید دانشجویانی است که در فن آوری مهارت داشته و در بخش صنعت خدمت می‌کنند.

 - عادل صلاح الدین، مدیر ارشد بازرگانی شرکت مدیریت مناطق اقتصادی خیبر پختونخوا KPEZDMC))، دیدگاه‌هایی را در مورد ابتکارات دولت ایالتی برای ترویج صنعتی شدن ارائه کرد. وی به راه اندازی کارخانه‌ها در منطقه اقتصادی راشکایی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در مناطق شمالی و جنوبی برای جذب سرمایه گذاران داخلی و بین المللی اشاره کرد. او ابراز اطمینان کرد که فاز دوم CPEC دوره جدیدی از توسعه اقتصادی را آغاز خواهد کرد و دولت تمام تلاش خود را برای جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور به کار می‌گیرد.

منبع: روزنامه‌های پیشاور ، مورخ 6 / 9 / 1402

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما