اخبار اقتصادی کویت
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کویت در هفته اول آبانماه 1402 مندرج در روزنامهها و سایر رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
وزیر بازرگانی کویت : به دنبال ارتقای سطح همکاری تجاری با چین هستیم
محمد العیبان وزیر بازرگانی و صنایع و وزیر امور جوانان کویت، بر تمایل کشورش نسبت به ایفای نقش فعال و ملموس چین در توسعه شهرهای مسکونی، زیرساخت ها و پروژههای انرژی و تاثیر محسوس بر اقتصاد کویت تاکید کرد. وزیر بازرگانی کویت در حاشیه نشست وزرای بازرگانی و صنعت کشورهای شورای همکاری و چین که در شهر گوانگ جو چین برگزار شد، در دیدار با وانگ ون تائو همتای چینی خود درباره نحوه افزایش مبادلات تجاری و توسعه همکاریها در زمینههای غیر نفتی گفت و گو کرد. العیبان افزود: زمینههای غیر نفتی اعم از ساخت و ساز ، منطقه آزاد ، منطقه اقتصادی ، تولید ، تحول دیجیتال ، انرژیهای تجدیدپذیر ، محافظت از محیط زیست و سرمایه گذاری مشترک از جمله موضوعاتی بوده که مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: کویت به دنبال ارتقای سطح همکاری تجاری همچنین سرمایه گذاری میان دو کشور است. وزیر بازرگانی کویت در ادامه ضمن اشاره به سفر اخیر شیخ مشعل الاحمد ولیعهد کشورش به چین و امضای چند توافقنامه همکاری مشترک دوجانبه در حاشیه آن، گفت: روابط تجاری میان دو کشور ظرف سال های اخیر شاهد جهش قابل توجهی بوده است زیرا چین بزرگ ترین شریک تجاری کویت و بزرگ ترین تامین کننده کالاهای غیر نفتی و دومین و بزرگ ترین خریدار نفت کویت و مشتقات آن به شمار می رود. کما اینکه دو کشور به دنبال ارائه یک مفهوم توسعه مبتنی بر خلاقیت، هماهنگی و منافع مشترک برای دو ملت هستند چرا که توسعه زیرساخت ها میتواند از رشد اقتصادی مورد انتظار حمایت و یک محور اساسی در رنسانس توسعه باشد .
العیبان تصریح کرد: بندر مبارک الکبیر به عنوان یک فرصت بزرگ سرمایه گذاری و تجاری برای گشودن افق های جدید همکاری و خطوط مستقیم کشتیرانی و تقویت زنجیره واردات محسوب میشود. مشارکت استراتژیک اقتصادی میان کویت و چین مبتنی بر چشم انداز کویت جدید 2035 و ابتکار چین «یک کمربند ، یک جاده» با هدف توسعه رویکرد یکپارچه جهت گسترش همکاری اقتصادی دوجانبه است. وانگ ون تائو وزیر بازرگانی چین نیز گفت: کویت به یکی از کشورهای مهم برای چین در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، پروژههای زیربنایی ، انرژی ، مسکن و سایر پروژهها تبدیل شده است. وی با اشاره به نرخ بالای سرمایه گذاری دو کشور، ابراز امیدواری کرد این سرمایه گذاری بیش از پیش توسط طرف کویتی در زمینه نوآوری ، هوش مصنوعی ، تولید خودروهای برقی و سایر محورهای اقتصادی و پروژههای جدید افزایش یابد.
2.36 میلیارد دلار حجم مبادلات تجاری میان کویت و هند
فهد یعقوب الجوعان نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع کویت ضمن تاکید بر عمق روابط میان کویت و هند، تلاش های طرف هندی برای برگزاری رویدادهای اقتصادی در راستای تقویت و توسعه روابط بازرگانی و سرمایه گذاری مشترک را ستود.
وی در جریان استقبال از نمایندگان اتحادیه شرکت های نرم افزاری و خدمات رایانه ای هند «ناسکوم» به ریاست آجی سینگ، گفت : هند با حجم مبادلات تجاری به ارزش 2.36 میلیارد دلار در سال 2021 یکی از مهم ترین شرکای تجاری کویت محسوب میشود. آجی سینگ نیز به نوبه خود از اتاق بازرگانی و صنایع کویت به خاطر اهتمام و حمایت مستمر از طرف هندی تشکر و قدردانی و ابراز امیدواری کرد با توجه به توانمندیهایی کشورش در این زمینه ، همکاری با اتاق بازرگانی کویت در زمینه فناوری اطلاعات گسترش یابد به ویژه اینکه بخش نرم افزار یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی در هند است و این کشور تجربیات خود را به نقاط مختلف جهان صادر میکند.
اتاق بازرگانی کویت از بخش تجاری به ویژه فعالان در حوزه فناوری اطلاعات و همچنین شرکت های کوچک و متوسط علاقه مند، برای شرکت در همایش کویت – هند در زمینه فناوری اطلاعات دعوت به عمل آورده و آن را فرصتی مناسب برای آشنایی با خدمات و فعالیت های شرکت های هندی ، ایجاد مشارکت های بالقوه دوجانبه در صنعت نرم افزار و بخش فناوری اطلاعات و ارائه راه حل های فناورانه در زمینههای بانکداری، بیمه، خدمات مالی ، امنیت سایبری ، تولید، بهداشت و درمان ، انرژی ، آب و برق به علاوه بخش های تجارت الکترونیک و خرده فروشی اعلام کرد.
10 میلیارد دلار حجم سرمایه گذاری کویت در هند
آدارش سوایکا سفیر هند در کویت، از فعالیت 22 شرکت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات در کویت خبر داد و گفت این شرکت ها برای دیجیتالی سازی اقتصاد و تبدیل این کشور به یک مرکز تجاری هوشمند در منطقه با کویت همکاری میکنند. سفیر هند در حاشیه همایش مشترک کویت و هند در زمینه فناوری اطلاعات، گفت : برخی از شرکت های متخصص کشورش مدت هاست که در حوزه سیستم های بانکی فعالیت دارند.
وی حجم سرمایه گذاری کویت در کشورش را بیش از 10 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود : حجم مبادلات تجاری دو کشور طی 12 ماه قبل بالغ بر13.8 میلیارد دلار بوده است کما اینکه گروه بزرگی از شرکت های چند ملیتی در بخش جادهها ، خطوط لوله نفت این کشور فعالیت و شبکه اتصال برق میان کویت و عراق نیز توسط شرکت (Calberto) هند انجام میشود. وی افزود : شرکت های هندی علاقه مند به همکاری با کویت در راستای تنوع بخشیدن به منابع درآمد در چارچوب چشم انداز کویت 2035 میباشند. نامبرده، کشورش را سومین مرکز بزرگ و سریع الرشد شرکت های نوظهور در حوزه فناوری دانست.
وفاء القطامی عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی و صنایع کویت نیز تاکید کرد : هند یکی از برجسته ترین شرکای تجاری بزرگ کویت محسوب میشود و در سال 2021 در رده چهارم کشورهای صادرکننده به کویت قرار گرفت. وی حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال مذکور را بالغ بر 2 میلیارد و 362 میلیون دلار اعلام کرد و با بیان اینکه پتانسیل زیادی برای افزایش نرخ مبادلات تجاری و تقویت روابط اقتصادی وجود دارد، اظهار داشت: اتاق بازرگانی و صنایع کویت به همکاری در سایر زمینهها برای دستیابی به اهداف مشترک اقتصادی علاقمند است. القطامی خاطرنشان کرد : بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات به یک نیاز اساسی برای تمامیشرکت ها مبدل شده است .
315 میلیون دلار حجم مبادلات تجاری کویت و اندونزی در سال 2022
لینا ماریانا سفیر اندونزی در کویت در حاشیه مراسم هفتاد و هشتمین سالگرد استقلال کشور، حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال 2022 را بالغ بر 315.8 میلیون دلار اعلام کرد و گفت : این رقم در سال جاری 150 درصد افزایش یافته است. وی خاطرنشان کرد 6164 شهروند کشورش در بخش های مختلف در کویت اعم از بهداشت و درمان ، نفت و گاز و صنعت مشغول فعالیت هستند .
افزایش ذخایر رسمیکویت به 14.6 میلیارد دینار
براساس دادههای بانک مرکزی کویت برای ماه سپتامبر، ارزش داراییهای ذخیره رسمیکویت تا پایان ماه سپتامبر 2023 با 560 میلیون دینار افزایش به میزان 3.98 درصد براساس سالانه، به 14.624 میلیارد دینار رسیده است حال آن که این رقم در ماه سپتامبر سال 2022 بالغ بر14.064 میلیارد دینار بوده است. قابل ذکر است این ذخایر، داراییهای خارجی سازمان سرمایه گذاری عمومیکویت برآورد شده بالغ بر 803 میلیارد دلار را شامل نمیشود و داراییهای این صندوق ، پنجمین دارایی بزرگ متعلق به یک صندوق مستقل در جهان محسوب میشود.
دو عامل اساسی ذیل عملکرد سالانه ذخایر کویت را پشتیبانی میکند:
عامل نخست عبارت است از : ارز خارجی و سپردهها در خارج از کشور که در ماه سپتامبر بالغ بر 12.977 میلیارد دینار بوده حال آن که این رقم در مدت مشابه در سال گذشته بالغ بر 12.412 میلیارد دینار بوده است.
عامل دوم : رشد ذخیره صندوق بوده که در ماه قبل به 244.9 میلیون دینار رسیده که نسبت به ماه سپتامبر گذشته بالغ بر 234.4 میلیون دینار ، در واقع 4.48 درصد افزایش یافته است. نقدینگی داخلی در بخش بانکی در ماه سپتامبر حدود 39 میلیارد و 107 میلیون دینار بوده که این میزان در ماه قبل از آن بالغ بر 39 میلیارد و 169 میلیون دینار بوده است. دادههای بانک مرکزی همچنین حاکی از افزایش 0.9 درصدی مجموع سپردهها در 9 ماهه سال 2023 و رسیدن آن به 47.342 میلیارد دینار در پایان ماه سپتامبر گذشته است.
این در حالی است که این رقم در پایان ماه دسامبر سال 2022 بالغ بر 41.91 میلیارد دینار بوده است. براساس آمار بانک مرکزی کویت ، ارزش سپردههای بخش خصوصی طی 9 ماه با 1.4 درصد افزایش از 36.949 میلیارد دینار در ماه دسامبر به 37.467 میلیارد دینار در ماه سپتامبر رسیده است. در خصوص سپردههای دولت در بانک های محلی نیز در 9 ماهه امسال 25.2 درصد افزایش از 3.34 میلیارد دینار در ماه دسامبر به 4.183 میلیارد در ماه سپتامبر گذشته رسیده است.